Dodaj do ulubionych

Torbiel jajnika

IP: *.centertel.pl 01.06.11, 14:30
Witam Was. Mam do Was pytanie.
Wczoraj byłam u swojego lekarza ginekologa ponieważ odczuwałam bóle po prawym boku w dole brzucha. Jak się okazało mam torbiel na jajniku wielkości 5cm.
Dostałam na początek antybiotyki i skierowanie do szpitala. Oczywiście lekarz powiedział, że jeśli antybiotyki nie pomogą będę miała wykonywaną laparoskopię. Za 2 tygodnie mam wyznaczoną wizytę.
Chciałabym się podpytać czy ktoś z Was miał wykonywaną laparoskopię? Czy po tym można normalnie zajść w ciążę?
Chciałam dodać że zabieg miałabym wykonywany na starym szpitalu na Kościuszki tam jest mój lekarz prowadzący.
Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anakonda Re: Torbiel jajnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.11, 15:26
      Witam. Najprościej zapytać swojego ginekologa.
      • Gość: ja Re: Torbiel jajnika IP: *.161.c79.petrotel.pl 02.06.11, 09:17
        miałam zabieg laparoskopowy w sierpcu przez dr.Żurawika po 3 dniach wróciłam do domu bez komplikacji dr.doradził by odczekać 6msc i najlepiej by było zajść w ciąże i tak się stało bez problemu.
    • Gość: Iga Re: Torbiel jajnika IP: *.066.c71.petrotel.pl 02.06.11, 12:48
      jestem też po zabiegu laparoskopowym wykonanym przez doktora Żurawka.Stwierdzono u mnie endometriozę i torbiel 8 cm. W czasie zabiegu stwierdzono bardzo dużą ilość zrostów na jajnikach, które lekarz też usunął.6 miesięcy po zabiegu zaszłam w ciąże i dziś mam cudną trzyletnią dziewczynkę.
    • Gość: Asia Re: Torbiel jajnika IP: *.centertel.pl 03.06.11, 13:19
      Dziewczyny a czy któraś z Was miała może wykonywaną laparoskopię na starym szpitalu w Płocku?
      • Gość: Ulka Re: Torbiel jajnika IP: *.centertel.pl 03.06.11, 19:29
        Podbijam wątek.
        Dziewczyny które przeszły tą operację podzielcie się swoimi doświadczeniami.
      • Gość: rokicia Re: Torbiel jajnika IP: *.plock.mm.pl 05.06.11, 21:37
        Cześć
        Ja miałam laparoskopię na starym szpitalu 2 miesiące temu. Nie masz się czego bać. Opieka super, mimo że mój gin w tym szpitalu nie pracuje, to inni zajęli się mną super. Pielęgniarki bardzo miłe i pomocne, aż byłam zaskoczona. To był mój pierwszy pobyt w szpitalu i strasznie się bałam, ale jak się okazało nie było czego. Laparoskopia nie boli. Wyszłam ze szpitala 3 dni po zabiegu. W pełni doszłam do siebie po 2 tygodniach, ale powtarzam - nic mnie nie bolało!!!

Laparoskopię miałam zaleconą na sprawdzenie drożności jajowodów, a w między czasie podczas badania okazało się że mam torbiel 5cm i została ona usunięta.
        • Gość: Asia Re: Torbiel jajnika IP: *.centertel.pl 16.06.11, 12:32
          Dostałam skierowanie na laparoskopię, poszłam się zapisać a kobieta która zapisywała powiedziała, że najpierw muszę zaszczepić się przeciwko żółtaczce dopiero zapisze mnie na laparoskopię. Powiedzcie mi czy Wy też musiałyście szczepić się przeciwko żółtaczce?
          `Podobno są dwie dawki szczepionki, w jakich odstępach czasu przyjmuje się te szczepionki?
          Dziękuję za pomoc.
          • Gość: ja Re: Torbiel jajnika IP: *.110.c70.petrotel.pl 16.06.11, 13:55
            Tak szczepiłam się dla samej siebie dużo przed laparoskopią z tego co pamiętam to 2 dawki w odstępach ok.pół roku ale nie jestem pewna
          • Gość: a Re: Torbiel jajnika IP: *.189.c67.petrotel.pl 16.06.11, 23:48
            3 dawki szczepionki. Druga miesiąc po pierwszej. Trzecia, przypominająca po 6 miesiącach od drugiej. Zabieg można wykonać po pierwszej dawce szczepionki.
          • Gość: rokicia Re: Torbiel jajnika IP: *.plock.mm.pl 17.06.11, 23:19
            Mi nikt nic nie mówił o tym szczepieniu. Robiłam tylko serię badań przed zabiegiem. Najwięcej z krwi, poza tym rtg klatki piersiowej, a jak przyszłam do szpitala to się okazało że jeszcze ekg powinnam mieć zrobione, ale to zrobili na miejscu.
            • Gość: kata Re: Torbiel jajnika IP: 91.212.223.* 10.08.11, 14:05
              Jaki jest sredni czas oczekiwania na przyjecie do szpitala celem zrobienia tej laparoskopii wlasnie? Prawdopodobnie za chwile dostane skierowanie i bede musiala sie umowic. Chodze do lekarza pracujacego na Winiarach, ale wolalabym by badanie przeprowadzono na Kosciuszki. Mam nadzieje, ze nie bedzie mialo to akurat znaczenia przy zapisywaniu:) Pozdrawiam i bardzo prosze o informacje a moze i jeszcze o jakies wskazowki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka