Dodaj do ulubionych

Garbienie się

09.04.14, 22:46
Witam wszystkie mamy, zwracam się do was z pytaniem jak przemówić do rozsądku siedmioletniego dziecka by się nie garbiło??? Ciągle powtarzam, proszę, tłumaczę ale efekt jest chwilowy - prostuje się jak strona i za chwilę to samo - macie podobne problemy???
Obserwuj wątek
    • Gość: do niezaradnej poświęcaj dziecku więcej czasu IP: 37.48.85.* 10.04.14, 15:04
      jak w temacie... nie potrafisz sobie poradzić z 7 latkiem, a pomocy szukasz na forum - pomyśl o wizycie u psychologa (dla siebie)
      • Gość: zuzanna Re: poświęcaj dziecku więcej czasu IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 21:46
        A ty w jakim celu wchodzisz na to forum? wydawało mi się że to jest miejsce właśnie do wymieniania poglądów a nie oceniania... eh

Sposobów jest trochę, zmusić się dziecka nie da, można powtarzać ale zwykle z marnym skutkiem. Najjlepiej zainwestować w dobre krzesło do siedzenia tak by wymuszało prawidłową postawę - ja tak zrobiłam, są jeszcze piłki do ćwiczenia postawy, pajączki. Próbowałaś czegoś takiego?
        • fioletowyporanek Re: poświęcaj dziecku więcej czasu 10.04.14, 22:36
          Tak się składa, że spędzam z dzieckiem bardzo dużo czasu - to do wczesniejszej wypowiedzi i dalej nie chce mi się komentować.

U nas jest po prostu taki problem, że Macius się zapomina, jak mu zwracam uwagę i prosze by pamiętał to za chwilę jest to samo. Niczego nie stosowałam, piłki powiadasz? ale żeby siedzieć na niej przy biurku ? jakoś sobie tego nie wyobrażam :( wolałabym krzesełko - ale jakie ? sa specjalne? czy zakupić po prostu fotelik na kółkach?
          • ziutkamala Re: nie przejmuj się 11.04.14, 21:05
            O nie, nie kupuj tej masówki z hipermarketów,słyszałaś o czymś takim jak "dobre krzesło" wpisz w wyszukiwarkę to ci wyskoczy od razu strona - bardzo dobry sposób na oduczenie dziecka garbienia się. U nas w domu sa dwa dla starszej garbiącej się i dla młodszego który się nie garbi ale dzięki temu krzesełku utrzymuje prawidłową postawę - mięśnie kręgosłupa odpowiednio pracują by utrzymac go w prawidłowej pozycji.
            • fioletowyporanek Re: nie przejmuj się 13.04.14, 17:24
              Dziękuję za radę, pewnie bym właśnie kupiła takie z hiperamketu :( ładne te krzesełka i takie kolorowe - na pewno się spodobają, jeszcze raz dziękuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka