mooni31 Re: Opinie o płockich ginekologach 26.09.06, 17:43 a może wiecie coś na temat dr.Hadrowicza Odpowiedz Link Zgłoś
agamagafon Re: Opinie o płockich ginekologach 26.09.06, 19:17 Sama u niego nie byłam ale słyszałam bardzo pochlebne opinie.Moja bliska koleżanka do niego chodzi i nie może się nachwalić . A tak na marginesie to niezły przystojniak z niego. Ja zamierzam właśnie do niego chodzić.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mooni31 Re: Opinie o płockich ginekologach 27.09.06, 12:34 no niezły jest niepowiem jezeli jego praktyka ginekologiczna byłaby tez taka niezła...okaże sie Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 26.09.06, 22:09 Hi, hi Hadrowicz :P Badał mnie na położnictwie i "wybadał" 4-5cm rozwarcie , a jak wylądowałam na porodówce, to okazało się że mam niewiele ponad 3cm :P (i to ponad godzinę później!) Jak dla mnie to jest takim samym ginekologiem, jak anestezjologiem (w domyśle=słabym).Ale rzeczywiście jest przystojny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ithilhin Re: Opinie o płockich ginekologach 26.09.06, 22:28 hi hi bo oni to licza na palce a nie na centymetry, moze on ma waskie palce? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 27.09.06, 08:13 Dobre :))) Wiem od personelu, że takie "przeszacowywanie rozwarcia" zdarza mu się często i lekarze oraz położne są do tego przyzwyczajeni. No, ale ja się trochę wkurzyłam, bo myślałam, że jestem już na półmetku ;))), a tu inny lekarz po godzinie mówi "Jakie 5 cm?! Trzy!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Do hanna8011 27.09.06, 14:10 Ale ze mnie blondi ;))) Po wysłaniu przeczytałam tytuł postu :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
bomola Re: Opinie o płockich ginekologach 13.10.06, 11:08 hadrowicz był przy moim porodzie (1.5 m-ca temu) co do rozwarcia sie nie pomylił mało tego nawet trafił zgodzina kiedy bedzie po wszystkim. wtrakcie ciazy nie chodziłm do niego a zajał sie mna jakbym była jego klientka ja jestem zadowolona. do tego słyszałam od jego pacjentek same dobre rzeczy np moja kolerzanke odesłał z prywatnego gabinetu do przychodni w której przyjmuje na kase chorych bo ta jest akurat blisko jej zamieszkania jedrzejewski na pewno tak by nie zrobił bo on daje prywatna wizytówke w panstwowym gabinecie a jak nieskorzystasz to potem powie ci ze nie bedzie cie leczył (równiez w państwowym gabinecie) wiem bo ja byłam w takiej sytuacji .. Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Opinie o płockich ginekologach 05.02.07, 10:14 bomola napisała: jedrzejewski na pewno tak by nie zrobił bo > on daje prywatna wizytówke w panstwowym gabinecie a jak nieskorzystasz to potem > powie ci ze nie bedzie cie leczył (równiez w państwowym gabinecie) wiem bo ja > byłam w takiej sytuacji .. O przepraszam, widocznie nie każdego, bo ja byłam w odwrotnej sytuacji. Mnie z prywatnego odesłał na państwową :))) I w dość krytycznej sytuacji nie płaciłam za wizyty i usg (3 wizyty i 2 usg), a mógł rżnąć kasę, prawda? Jak może Ci odmówić leczenia na kasę chorych??? Odpowiedz Link Zgłoś
bomola Re: Opinie o płockich ginekologach 11.03.07, 21:09 a jednak mógł poinformował mnie że nadżerkę mogę wyleczyć tylko prywatnie bo kasa chorych za to nie zwraca a to nieprawda zwraca ale trzeba zabieg zrobic w szpitalu wiem bo koleżanka tak zrobiła także u niego też próbował ją naciągnąć ale wiedziała więcej niż ja i się wykłóciła o swoje może już się dorobił .. ja opisuję ylko sytuację w której sama się znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igiś Re: Opinie o płockich ginekologach IP: 89.231.66.* 04.08.09, 18:18 Witam,pomóżcie, proszę o namiary na dr Białeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
lilia19 Re: Opinie o płockich ginekologach 30.04.07, 09:58 Odradzam Jędrzejewskiego. Potwierdzam to, co napisała Bomola:" on daje prywatna wizytówke w panstwowym gabinecie a jak nieskorzystasz to > potem > > powie ci ze nie bedzie cie leczył" . Mi powidział, żebym przyszła do jego prywatnego gabinetu na usg wykonywane na sprzęcie państwowym. USG nie wykonał mi w terminie, przez co później, jak mówił nie mógł zobaczyć czy wszystko w porządku z moim maleństwem (konkretnie z sercem). Nie pozwolił mojemu mężowi obejrzeć usg. Generalnie pierwsza wizyta była ok, ale później koszmar i nerwy. Myślę, że wynikało to z faktu, że nie chodziłam do niego prywatnie, tylko za pośrednictwem nfz. Na szczęście zmieniłam lekarza. Odradzam zdecydowanie Jędrzejewskiego. Odradzam również Rybczyńskiego. Odbierał mój poród i bardzo sie spieszył. Efektem tego było to, że miałam krwiaka i po porodzie musiałam jeszcze leżeć tydzień dodatkowo dłużej na ginekologii, a moje dziecko opiło się wód płodowych i wylądowało w inkubatorze. Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sysuuunia Re: Opinie o płockich ginekologach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 15:20 Witam. Mam 19 lat, nic mi nie dolega, obecnie chodzę do doktor Kacprowicz. Niby jest miła i tolerancyjna... ale na kasce jej zależy, 80zł wizyta, za samą receptę praktycznie. A gdy ostatnio coś mi się zaczęło dziać (chyba zapalenie) zadzwoniłam i chciałam jej opowiedzieć co i jak i umówić się, to mnie spławiła mówiąc jak do piątku nie przejdzie to MOŻE panią przyjmę... Szukam właśnie innego ginekologa... Interesuje mnie Dr Ostrowski, ma dobre opinie. Czy możecie mi powiedzieć gdzie dokładnie przyjmuje? Prywatnie i państwowo. Chętnie bym poszła państwowo, ale nie wiem co mam ze sobą wziąć ;) Żadnej książeczki ubezpieczeniowej chyba nie mam... nic mi o tym nie wiadomo... Mama daje u lekarzy swoją książeczkę KRUSu, czy to wystarczy? Czekam na odpowiedź asiagom@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Opinie o płockich ginekologach IP: *.2.116.11.user.mdi.pl 18.08.10, 19:21 Miałam do czynienie z dr Ostrowskim w szpitalu, super. Z tego co wiem przyjmuje prywatnie w Płocku, na ŁAczniczek chyba, a na kase w Sannikach i Sierpcu. Ja osobiście leczę sie u dr Marzeny Lemiec- Brzóski ,polecam również. Odpowiedz Link Zgłoś
asz30 Re: Opinie o płockich ginekologach 08.10.06, 16:21 Witam!Ja chodze do juchnowicza i nie zamienie go na zadnego innego lekarza.Powodow jest wiele byly one opisywane wyzej.Jak najdalej od szczygielskiej ona nie ma zielonego pojecia o leczeniu.Pzdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: Opinie o płockich ginekologach 29.10.08, 21:14 ja chodze do dr PEDRASZEWSIEGO pierwsza ciaze poronilam Odpowiedz Link Zgłoś
eliza1277 Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.06, 18:12 Hej! Już raz opowiedzialam się na tym forum za dr Muchametczynem. ... Jakiś czas temu wrócilam ze szpitala na Kościuszki. Leżałam tam 8 dni, a w takim czasie można coś zaobserwować. Po raz kolejny dr Muchametczyn zrobił na mnie dobre wrażenie- rozmawia ze wszystkimi pacjentkami, jest cierpliwy, b. sympatyczny. "Swoimi" pacjentkami interesuje się "szczegolnie", ale każda inna jest dla niego równie ważna. Podobnie zachowuje się Juchnowicz; dr Sabatowska jest zdaje się dobrym specjalistą, gł. od USG. Nikt z pozostałych nie "nastawił" mnie wyjątkowo pozytywnie do swojej osoby, chociaż zdaję sobie sprawę, że każda z nas może mieć różne zdanie - a to jest ok. Mam tylko nadzieję, że moje pozytywne wrażenia okażą sią faktami :). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanka777 Re: Opinie o płockich ginekologach 16.11.06, 08:36 Jestem 42 letnia kobietą i chce bardzo pochwalic Przychodnie Terapia.Od kilku lat chodze do dr Ostrowskiego.Jest profesjonalistą,miły dokładny i kompetentny.Przypdaek sprawił,ze skorzystałam tez z wizyty u dr Jędzrzejewskiego,jestem rózniez barzo zadowolona.Ale to nie tylko to chcę powiedzieć,moja 21 letnia córka wszędzie była lekcewazona,pracuje w innym miescie ale przyjeżdza do Plocka się leczyć.Trafiła na wizyte do dr Jędrzejewskiego,zrobione miała usg,cytologię i bardzo dobrze potraktowana.Przychodnia czysta i miła atmosfera.Położna kompetentna!Tak trzymac przyznjae najwyższą notę tej poradni ginekologicznej.To cud w naszych czasach Odpowiedz Link Zgłoś
olare Re: Opinie o płockich ginekologach 18.11.06, 12:58 Niecale 3 tygodnie temu urodzilam na "starym" szpitalu coreczke, lezalam tam 11 dni, najpierw 7 na ginekologii, pozniej po porodzie 4 dni na poloznictwie. To niby ten sam oddzial, ale kompletnie rozna opieka, ginekologie wspominam super, opieka poloznych wspaniala, poloznictwo to jeden wielki koszmar, mam nadzieje, ze nie bede miala juz nigdy do czynienia z takim personelem. Co do lekarzy, to przez ten caly czas mial stycznosc z wieloma (prowadzacym moja ciazy byl Muchametczyn), o wielu mam juz wyrobione niestety fatalne zdanie - Slodki, Kruczynski, Brzezinski, ale najwiecej zalu mam do "swojego" lekarza, ktory tak sie interesowal swoja pacjentka podczas porodu, ze mimo iz byl na dyzurze, kiedy polozna odbierajaca porod zadzwonila do pokoju lekarskiego i poprosila zeby natychmiast zjechal po pacjentka ma silny krwotok zlekcewazyl to i przyslal tylko lekarza, ktory jest tam asystentem, zeby ten zobaczyl co sie dzieje i zszyl mnie. Chyba nie musze nawet pisac jaka teraz mam opinie o "swoim" lekarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pati1609 Re: Opinie o płockich ginekologach 11.12.06, 11:29 Witam. Ja chodzę prywatnie do dr Grzegorza Kruczyńskiego, który pracuje w szpitalu na Kościuszki, a przyjmuje na Tumskiej koło Przedwiośnia jestem bardzo zadowolona. Lekarz wszystko dokładnie wyjaśni, bardzo miły i delikatny. Wcześniej chodziłam do Panka,Piechny, Jędrzejewskiego ale najlepszą opinię mam o doktorze Grzegorzu Kruczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
dorota7911 Re: Opinie o płockich ginekologach 19.12.06, 11:31 Witam, ja od momentu jak zaszłam w ciążę chodzę do dr Sabatowskiej. Jestem z niej bardzo zadowolona.Jest dobrym specjalistą,fachowa, dokładna, najważniejsze że uratowała moje maleństwo, bo ciąża była zagrożona. Naprawdę POLECAM! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
anka9813 Re: Opinie o płockich ginekologach 22.12.06, 21:39 Witajcie. Ja swój głos daje Panu Dr. Juchnowiczowi.Długo szukałam dobrego ginekologa w Płocku.Wreszcie zapytałam o radę znajomą, która pracuje w szpitalu na Kośiuszki. Bez chwili zastanowienia polecila mi swojego ginekologa a mianowicie dr. Juchnowicza. Więc poszłam. Okazał się bardzo delikatnym i taktownym człowiekiem. Uważam ,że zna się na tym, co robi i (co ważne)potrafi rozmawiać z pacjentkami. Poświęca im dużo czasu; jest gotowy umówic sie na przykład na niedziele,gdy inny termin nie odpowiada pacjentce.to tyle mojego wymadrzania.Gorące pozdrówka dla Was i doktorka:). Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 29.12.06, 18:14 najgorszy ginekolog to Panek , leczyllam sie u niego prywatnie od kilku lat , zaszlam w ciaze , i on z miesiaca na miesiac mowil ze z dzieckiem jest ok .Ale nie jest dobrze corka ma powazna wade serca i przewodu pokarmowego . Te nieprawidlowosci stwierdzili przypadkowo lekarze z warszawy . Panek twierdzil ze z dzieckiem jest dobrze . A ja teraz nawet nie wiem co mam robic , gdyby wykryl wczesniej te wady mozna by bylo cos zrobic , a tak teraz wiem ze corka moze umrzec w trakcie porodu albo pozniej , przy tak powaznej wadzie serca . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosiape65 Re: Opinie o płockich ginekologach 01.02.07, 20:16 czy na pewno tak było? A co potem? może trzeba sprostować? Odpowiedz Link Zgłoś
daga974 Re: Opinie o płockich ginekologach 09.04.07, 20:49 Ja tez nie mam miłych doświadczeń z Pankiem. W 7 miesiącu ciąży poinformował mnie że urodze chore dziecko z wadą wrodzoną kręgosłupa.Gdybym wiedziała o tym w 3 miesiącu można by operować dziecko w łonie matki.Twierdził ze bedzie oki no niestetry tak nie jest Ja napewno nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
monia4545 Re: Opinie o płockich ginekologach 02.02.07, 07:32 no niestety, ile ludzi tyle opinii. Ja natomiast uważam że dr Panek jest wspaniałym lekarzem, jego jedyna wada to to, iż nie prowadzi kart pacjentek. Mam porównanie, bo przewinęłam się przez różnych lekarzy - np. Szczygielską, Korbę, Artymiaka, Hawryluka, no i Panek okazał się ok. Teraz to jest najłatwiej winić lekarza, ale czy napewno????, to on zawinił. Czy nie robiłaś usg genetycznego, ja uważam że warto je zrobić i wydać 200 czy 300zł i przekonać się że wszystko jest ok, przynajmniej mam pewność. Odpowiedz Link Zgłoś
sssheee Re: Opinie o płockich ginekologach 05.02.07, 00:13 No właśnie... ile osób tyle opini! Ja np. do końca życia bedę wdzięczna dr. Szczygielskiej, za to co dla nas zrobiła w czasie mojej b. trudnej ciąży i za to jak potem poprowadziła mój poród. Dzięki niej dziś mogę cieszyć się śliczną, zdrową córeczką, urodzoną w terminie!!! Dla mnie to wspaniały lekarz o wielkim sercu! Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 10.02.07, 21:24 Cieszę się z twojego szczęśliwego porodu i zdrowej dzidzi, ale medyk9 napisał "Bardzo przestrzegam przed lekarzami „wymrażajacymi” lub wypalającymi ektopie czyli "nadżerki" u nieródek. Jest to /bardzo łagodnie mówiąc/ nieetyczne!!!" Mi to zrobiła dr Szczygielska jak miałam 22 lata! Na szczęście nie miałam problemów z zajściem w ciążę. Ale, ...no właśnie, jest to podstawowy błąd lekarski :( Odpowiedz Link Zgłoś
kala405 Re: Opinie o płockich ginekologach 22.02.07, 13:29 Pierwszą ciążę prowadził dr Załęski z saba-medu jednym słowem porażka,Drugą ciążę dr. Piechna nie narzekałam.W szpitalu przy pierwszej ciąży szył mnie Muchametczyn i chyba wtedy miał zły dzien bo te szycie najbardziej utkwiło mi w pamieci wrrr.Przy drugim porodzie tez na kosciuszki zajmował się mną Gierzyński i tez nie narzekam nie dosć ze przystojny to jeszcze wszystko wyjasnił jak miałam jakies uwagi.Dr Sabatowska tez oki.Wiącek trochę chamowaty .Natomiast Szczygielska szkoda gadac-mojej znajomej dziecko przez nia mogło nie zyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mdoti Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.07, 16:32 jako że podlegałam pod saba-med moim lekarzem był doktor załęski Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 09:07 Do moni4545 i innych . Ja wiem ,ze tyle ludzie i kazy ma inna opinie . Wiem niektore sa zadowolone z panka , ale gdy wszystko idzie dobrze . Ja opinie pisalam w grudniu , ze coreczka ma wady , ktore nie zostaly wczesniej wykryte a mozna bylo je zobaczyc . W tej chwili jestem juz po porodzie 5 tyg. , niestety moje malenstwo zmarlo w moim lonie . Powiedzcie mi jak myslicie , chcialam wykonac takie badania gentyczne ( zaznaczam ze juz poronilam wczesniej ) , lecz lekarz stwierdzil ze nie ma potrzeby bo z dzieckiem jest wszsytko ok , zaufalam mu bo opinie mial naprawde dobra . Nie szkoda by mi bylo wydac nawet 500 zł jesli to by w jakims stopniu uspokoilo mnie , tak zebym nie bala sie o dziecko . Stracilam jedno i nie chcialam tego wiecej przechodzic . Teraz w tej chwili jest mi bardzo smutno , bo musialam urodzic martwa coreczke . Chodzialm do innych lekarzy wczesniej , teraz chodze do dr. Kisielewskiego , ale i tak bede robila badania w warszawie u dr. Samsel i dr. kretowicza . Pozdrawiam i zycze wam dobrej decyzji . Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 23:37 Witam ponownie Dzieki bardzo za wszystko , masz racje troszke pomaga mi wygadac sie na forum , po malu dochodze do siebie . Mam tylko nadzieje , ze nastepna ciaza skonczy sie zdrowa dzidzia , do trzech razy sztuka . Caluje wszystkie mamy . Zapalam światełko dla swojego Aniołka (***) Monisi www.plomykdonieba.pl/angel_1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Opinie o płockich ginekologach 27.02.07, 21:22 Zgadza się, do trzech razy sztuka :))) Ja właśnie zapoczątkowałam trzeciego potomka w rodzinie Zobaczymy jak sprawy potoczą się tym razem A światełko zapalam dla naszych Aniołków - żeby znalazły drogę do swego domu Odpowiedz Link Zgłoś
lewam1 Re: Opinie o płockich ginekologach 25.02.07, 19:19 Również zawiódł mnie dr Panek. Teraz chodzę do dr Sabatowskiej. Ogromna różnica chociażby przy rozmowie.Ta kobieta usiądzie i rozmawia z pacjentką nawet ja za drzwiami jest juz ogromna kolejka i 40 minutowe opóźnienie. Czuję, że jest zainteresowana pacjentką i jej problemami. A wizyta z dr Pankiem po moim poronieniu trwała wraz z badaniem 8 min. Krótka rozmowa była - owszem - podczas badania gdy leżałam. Nie wykazywał jakiegokolwiek zainteresowania. Czułam się okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bomola Re: Opinie o płockich ginekologach 11.03.07, 21:15 co to jest usg genetyczne? czy to trójwymiarowe? dobry lekarz wykryje wadę serca przy zwykłym usg ale żebyś żle mnie nie zrozumiała teżmam dobre zdanie o Panku opiekował się mną w szpitalu i bardzo pomógł ale prywatnie nie poszłabym do lekarza który nie prowadzi karty pacjentki prezcież historia choroby jest bardzo ważną sprawą Odpowiedz Link Zgłoś
medyk9 Re: Opinie o płockich ginekologach 10.02.07, 20:21 Jestem medykiem . W wielkim skrócie. Jakich lekarzy odradzam . Złym lekarzem jest jest ktoś kto nie używa sprzętu jednorazowego lub w jakiejkolwiek sytuacji dotyka pacjentek "gołą" ręką. W telewizji widać , że nawet na meczach bokserskich nikt nie dotyka sportowców bez foliowych rękawiczek a w płockich gabinetach /i oddziałach - niestety/ to się zdarza. Zdecydowanie odradzam ginekologów , którzy nie dyżuruja i to nie tylko dlatego, że nie będą z Tobą w kryzysowej sytuacji i przy porodzie ale dlatego, że w szpitalu jest kontakt z nowoczesną wiedzą. Statystyki medyczne jednoznacznie dowodzą, że dla Mamy i Bobasa generalnie bezpieczniejszy jest szpital z dużą liczbą porodów. Z prostego powodu - zespół ma wprawę i potrafi zareagować w wypadu rzadkich powikłań bo się z nimi stykał. Odradzam poród w szpitalu z mniejszą liczbą porodów niż 800. Mogą tam być i bywają pojedyńczy cudowni i genialni medycy ale generalnie odradzam. W Płocku więcej porodów ma Miejski ale Winiary rekompensują to lepszym zapleczem diagnostycznym i wsparciem specjalistów z innych dziedzin. Inaczej mówiąc oba szpitale stawiam na równi. Dobrze jest zorientować się czy nasz lekarz korzysta z komputera. Jeżeli beztrosko twierdzi,że "nie ma do tego głowy" to prawdopodobnie nie ma jej także aby się dokształcać. Zresztą dziś bez internetu nie da się w medycynie podnosić kwalifikacji. Bardzo rzadko dobrymi lekarzami są ludzie pazerni i łapownicy. Lekarz każdej specjalności specjalności musi być profilaktykiem. Jeżeli twój ginekolog nie uczy badania piersi, nie rozmawia o szczepionce na raka a czterdziestolatek i starszych nie bada przez odbyt to nie jest dobrym ginekologiem./O poradnictwie przedciążowym , nietrzymaniu moczu i cytologii to chyba nie trzeba wspominać/. Nie jest konieczne aby Twój doktor plotkował z Tobą o rodzinie ale MUSI UMIEĆ JASNO i zrozumiale wyjaśnić problem zdrowotny i odpowiadać na KAŻDE pytanie. Tu niestety trzeba być ostrożnym. Niekiedy medyczni debile nadrabiają komunikatywnośćią i "ludzką twarzą" Elementem wyposażenia każdego gabinetu jest dziś USG. Badanie bez tego elementu jest nieprawidłowe! Bardzo przestrzegam przed lekarzami „wymrażajacymi” lub wypalającymi ektopie czyli "nadżerki" u nieródek. Jest to /bardzo łagodnie mówiąc/ nieetyczne!!! No i proszę wybierać takiego , któremu będziesz mogła zaufać ponieważ będziesz niekiedy całkowicie od niego zależna. Proszę też o wyrozumiałość dla nas lekarzy. Jesteśmy takimi samymi ludźmi jak Wy. Czasami mamy muchy w nosie i robimy błędy. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 10.02.07, 21:30 medyk9 napisał "Bardzo przestrzegam przed lekarzami „wymrażajacymi” lub wypalającymi ektopie czyli "nadżerki" u nieródek. Jest to /bardzo łagodnie mówiąc/ nieetyczne!!!" Mam pytanie, może to nieodpowiednie miejsce, ale cóż :) Czym może skutkować taki zabieg u nieródki? Ja, jak napisałam powyżej miałam go robionego przez dr Szczygielską i dopiero jak zaczęłam chodzić do innego ginekologa (zrezygnowałam z usług pani dr po przedłużającym się miesiącami gojeniu szyjki po tym zabiegu : ( ) Problemów z zajściem w ciążę nie było, ale jakie inne skutki może to mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 10.02.07, 21:32 medyk9 napisał "Bardzo przestrzegam przed lekarzami „wymrażajacymi” lub wypalającymi ektopie czyli "nadżerki" u nieródek. Jest to /bardzo łagodnie mówiąc/ nieetyczne!!!" Mam pytanie, może to nieodpowiednie miejsce, ale cóż :) Czym może skutkować taki zabieg u nieródki? Ja, jak napisałam powyżej miałam go robionego przez dr Szczygielską i dopiero jak zaczęłam chodzić do innego ginekologa (zrezygnowałam z usług pani dr po przedłużającym się miesiącami gojeniu szyjki po tym zabiegu : ( )dowiedziałam się, ze tak być nie powinno. Problemów z zajściem w ciążę nie było, ale jakie inne skutki może to mieć? Odpowiedz Link Zgłoś
sssheee Re: Opinie o płockich ginekologach 10.02.07, 22:48 No właśnie, przyłączam się do pytania i jeszcze jedno w jaki sposób w takim razie lekarz walczy z nadżerką u nieródki??? Medyk9, to może nie wstydź się i powiedz nam jak się nazywasz?. Odpowiedz Link Zgłoś
medyk9 Re: Opinie o płockich ginekologach 12.02.07, 17:35 Głównymi powikłaniami leczenia nadżerek są stany zapalne, endometrioza i tzw. atrezja ujścia szyjki. Nie są to stany poważnie zagrażające życiu i zdrowiu ale zagrażające płodności. Częstość powikłań nie zależy od metody. Nadżerka u nieródki nie jest "ranką" ale tzw. ektopią czyli obecnością na szyjce nabłonka gruczołowego. Sama w sobie NIE WYMAGA ZADNEGO LECZENIA a jedynie regularnej kontroli cytologicznej i zwalczania stanów zapalnych pochwy /o ile takowe są/. Przepraszam ale się nie ujawnię - mam wątpliwości czy w ogóle mogę tu pisywać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 13.02.07, 18:30 Dziękuję za opdpowiedź :) Czyli mogę się tylko cieszyć, że z moją płodnością było po "leczeniu" dr Szczygielskiej wszystko ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mdoti Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.07, 16:48 to teraz pytanie dlaczego ginekolodzy nie informują o takim stanie rzeczy pacjentek - zrobiono mi przypalanke i nie miałam problemów ale wolałabym być świadoma że coś mi może po tym grozić. Do dziś nie wiedziałam o takim zagrożeniu i tak jak cieszyłam się iż nie mam już nadżerki tak teraz żałuje że ją zrobiłam bo mogłam mieć problemy. Do wszystkich lekarzy - każdy z nas chce być świadomy ryzyka przy podejmowaniu jakichkolwiek decyzji. mama dwójki maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
tara34 Re: Opinie o płockich ginekologach 13.03.07, 12:14 pozdrowienia dla medyka9 Odpowiedz Link Zgłoś
agatamon Re: Opinie o płockich ginekologach 11.02.07, 18:50 cześć. Ja bardzo polecam doktor Sabatowską. Cztery miesiące temu urodziłam synka. jest bardzo dobrym fachowcem, solidna i kompetentna, wszystko dokładnie tłumaczy. przed porodem musiałam się wcześniej położyć z powodu problemów ze swoim zdrowiem i czułam się naprawdę pod dobrą opieką. cały czas się interesowała co się ze mną dzieje, jakie mam wyniki mimo że na Kościuszki na ginekologii kazdej pacjentce przydziela się lekarza a mi trafił się ktoś inny. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
robacek13 Re: Opinie o płockich ginekologach 06.03.07, 15:49 Bardzo proszę o kontrakt do dr Sabatowskiej, gdzie przyjmuje i czy tylko prywatnie, ile kosztuje wizyta, czy przyjmuje w jakiejs przychodni, w jakiej ? Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 06.03.07, 22:14 Zastanów się jeszcze nad leczeniem u dr Szczygielskiej, i przeczytaj dokładnie wszystkie opinie o niej w tym temacie. Robi kardynalne błędy lekarskie...Większość, jeśli nie wszyscy wspomniani tu lekarze, są lepsi od niej. Sugeruję rozwagę, zwłaszcza, że przeczytałam na innym wątku, ze starasz się o dzidzię. Powodzenia w staraniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
martaaa84 Re: Opinie o płockich ginekologach 19.02.07, 12:39 dziewczyny a co myślicie o B.Więcku? ja jestem w pierwszej ciąży i chodze właśnie do niego. Ogólnie jest o.k, mam wrazenie ze jest bardzo zapobiegliwy. Ciekawa jestem jak z jego opieką w trakcie porodu? Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 09:17 Do moni4545 i innych . Ja wiem ,ze tyle ludzie i kazy ma inna opinie . Wiem niektore sa zadowolone z panka , ale gdy wszystko idzie dobrze . Ja opinie pisalam w grudniu , ze coreczka ma wady , ktore nie zostaly wczesniej wykryte a mozna bylo je zobaczyc . W tej chwili jestem juz po porodzie 5 tyg. , niestety moje malenstwo zmarlo w moim lonie . Powiedzcie mi jak myslicie , chcialam wykonac takie badania gentyczne ( zaznaczam ze juz poronilam wczesniej ) , lecz lekarz stwierdzil ze nie ma potrzeby bo z dzieckiem jest wszsytko ok , zaufalam mu bo opinie mial naprawde dobra . Nie szkoda by mi bylo wydac nawet 500 zł jesli to by w jakims stopniu uspokoilo mnie , tak zebym nie bala sie o dziecko . Stracilam jedno i nie chcialam tego wiecej przechodzic . Teraz w tej chwili jest mi bardzo smutno , bo musialam urodzic martwa coreczke . Chodzialm do innych lekarzy wczesniej , teraz chodze do dr. Kisielewskiego , ale i tak bede robila badania w warszawie u dr. Samsel i dr. kretowicza . Pozdrawiam i zycze wam dobrej decyzji . Odpowiedz Link Zgłoś
mdoti Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.07, 16:55 Szczerze mi przykro. Nie wiem co powiedzieć bo nie byłam w takiej sytuacji jedyne co mogę napisać to to iż w trakcie badań usg dr Panek zapewnił mnie i męża iż nie ma żadnych wad genetycznych - kładliśmy na to duży nacisk - pamiętam dokładnie to badanie trwało ponad 30min i zadawaliśmy wiele pytań związanych z naszym dzieciem na szczęście rzeczywiście nie było żadnych problemów ale nie wiem co by było gdyby.... ja odniosłam dobre wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
monia4545 Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 09:50 bardzo, bardzo mi przykro. Nie wiem co napisać, bo jakoś trudno mi to wszystko... dlaczego, dlaczego lekarz mówi coś??? czego nie jest pewien. Naprawdę nie zauważył, jak??? Przecież powinien sprawdzić, przynajmniej na wszelki wypadek, jeśli wcześniej już były komplikacje. Twój post spowodował, że naprawdę zmieniłam zdanie o Panku, choć wobec mnie zachowywał się super, może dlatego że wcześniej byłam pacjentką jego dobrego kolegi - Hawryluka. Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 19:23 Chcialabym dodac , bo nie dopisalam jeszcze ze moja corka miala zespol downa . I teraz zadaje sobie pytanie dlaczego nie zauwazyl ? . Mialam regularnie robione badania usg , zawsze wszystko bylo ok . Ale gdy czytam informacje w necie na temat badan usg , i co mozna zobaczyc w danym tygodniu to , az mnie krew zalewa . Miedzy 11 a 14 tyg ciazy da sie zobaczyc czy dziecko nie posiada zadnej wady , tzn. tak jak w moim przypadku zespol downa czyli przyziernosc karkowa i brak kosci nosowej , takze serce jest juz widoczne i mozna juz cos okreslic . Naprawde zrozumcie mnie ja mialam wykonywane w 30 tyg. ciazy echokardiografie plodu przez wybitnych profesorow Dangel i Respondek . Ale to za pozno . Ja wiem , ze oczerniamy na tym forum ginekologow , ale moze juz czas dla tego lekarza sie skonczyl , moze juz nie powinien leczyc pacjentek , albo niech zainwestuje w dobry aparat usg . Nie wiem czy udac sie do niego i mu powiedziec co sie stalo . Niech kobiety , ktore czytaja ten post sie dokladnie zastanowia , zanim podejma decyzje co do wizyty u tego lekarza . Pozdarwiam was goraco Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Opinie o płockich ginekologach 23.02.07, 20:53 Bea, bardzo mi przykro. Widziałam Cię na "stracie..." i mam nadzieję, że pisanie tam choć trochę Ci pomoże Co do dr Panka - spotkałam się z opiniami, że pacjentki rezygnują, ponieważ... ich nie kojarzy. Dodatkowy argument - nie prowadzi kart pacjentek. Podejrzewam, że faktycznie jako człowiek i lekarz troszkę się zagubił. Szkoda, że to my, pacjentki, na tym cierpimy. I tak jak w Twoim przypadku - nasze dzieci Pozdrawiam i mocno przytulam bejoy Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulii15 Re: Opinie o płockich ginekologach 27.06.07, 20:28 cześć mamuśki.ja rowniez zetknęłam sie z wieloma ginekologami,ale jestem wierna dr.florczak.bedąc w ciązy dwa razy lezałam w szpitalu było ciężko i to dzięki dr florczak julcia jest dzisiaj z nami.bedac w szpitalu poznałam dr gieżyńskiego-super lekarz,muchamedczyna-wporządku fachowiec,majewski-tez,ale kruczyński o jej nigdy więcej.po badaniu krew ciekła mi po nogach-jak na złośc miałmnie pod opieką dwa razy dzieki bogu ze często wyjezdzał i wtedy zajmowali sie mną inni lekarze.co do sabatowskiej to też mam nie miłe wspomnienia -szyła mnie.julcia ma dzisiaj 1,5 roku i jest super-liczy sie tylko to.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka81 Re: Opinie o płockich ginekologach 27.02.07, 17:00 Gdy miałam zapalenie jajnika trafiłam do Szczygielskiej (przypadek) i ona leczyła mnie okładami z borowiny i nic więcej, od razu zmienilam lekarza i on powiedzial że na tych okładach z borowiny mogłabym stracić jajnik. A więc tej kobiety trzeba się strzec jak ognia. Ja chodzę do Hawryluka i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia_34 Re: Opinie o płockich ginekologach 28.02.07, 13:12 Witam! Opinie na temat ginekologów są różne. Ja mam bardzo przykre doświadczenie.Zaniedbanie lekarskie przed porodem, przy porodzie, po porodzie!!! Zlekcewazono mnie i moją intuicje. Uważano że jestem w depresji i mam czarne myśli i że za szybko chcę rozwiązania.Szybko bo w 38 tygodni?!! Taki bystry był Muchametczyn, tylko bogate go interesowały i piękne, dlatego w okresie 1993-1999 uważał się za przyjaciela kobiety! Bzdura! Umył rece od popapranej roboty. Nie rozwiązał w pore ciazy nie słuchał moich i cieżarnych pań z tego okresu. Dziecku przypisali 10 pkt.apgar z uszkodzeniem mózgu przy porodzie, wylewem 1 i 4 stopnia i ciężką padaczką i porazeniem wtórnym. Na napady pediatrzy noworodków wogóle nie zareagowali. Ich zdaniem to tylko odgłosy zachłyśniecia i czkawka. Dopiero w Warszawie uznali, ze powinno być 4 apgar. Stan ciezki dziecka. Jak dożyje do 4 miesiąca będzie cud. I był. Uwazajcie na tego lekarza. Jest tylko miły! Ale jak są problemy powazne to nie widzi nic, wręcz innym zaleca rutynowe badania. Kasę dobrze liczy. Z tego samego okresu przetrzymał inną ciazę i dziecko ledwo uratowali oraz matke. Na ulicy udawał, że nie zna pacjentek. OHYDA. Płock to klika lekarzy i z nimi nie tak łatwo wygrać, trzeba mieć dużo gotówki i znajomycvh adwokatów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna8011 Re: Opinie o płockich ginekologach 21.03.07, 22:51 Witam Rodziłam w lato w szpitalu Św. Trójcy. Miałam okazję poznać kilku lekarzy, ponieważ w czasie ciąży zaliczyłam dwie krótkie wizyty w szpitalu z powodu przeprowadzenia badań. Miłe wrażenie jako lekarz zrobił na mnie dr Majewski - chociaż nie był on moim lekarzem - sprawił wrażenie lekarza, który przejmuje się stanem zdrowia pacjentki. Bardzo negatywne natomiast zdanie mam o dr Gierzyńskim - według mnie to zarozumiały, zadufany człowiek, bez podejścia do pacjentek, człowiek niekonkretny, nie potrafiący porozmawiać, sprawiający wrażenie takiego, co ma gdzieś pacjentkę i jej problemy zdrowotne, wywyższający się - miałam wątpliwą przyjemność poznać tego człowieka na izbie przyjęć. Moim zdaniem taki ktoś nie powinien być lekarzem - chyba minął się z powołaniem z powodu sposobu bycia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jakasona Re: Opinie o płockich ginekologach 25.03.07, 17:49 Witam, po przeczytaniu wszystkich wpisów, chciałabym się Was jeszcze poradzić, czy na pierwszą wizytę u ginekologa warto iść do dr Panka czy dr Sabatowskiej? Interesują mnie raczej wizyty prywatne. Jakieś opinie za i/lub przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
beamel77 Re: Opinie o płockich ginekologach 28.03.07, 11:44 Witam , napewno odradzam wizyte u dr.Panka poniewaz jak wyczytalas w moich postach to on nie potrafi rozpoznac wad dziecka , i jakichkolwiek nieprawidlowosci . Przez niego stracilam swoja kruszynke , ale to bardzo dluga historia . Ale za to polecam dr.Sabatowska , opiekowala sie mna przy porodzie , chociaz nie mialam wogole z nia do czynienia . Z tego co wyczytalam w necie to ta pani doktór jako jedyna w płocku ma uprawnienia do badan genetycznych i jest w tym specjalista . Uwierz mi wiem co mowie , przeszukalam wszystko na temat badan genetycznych . Pozdrawiam i zycze wszsytkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
anita6911 Re: Opinie o płockich ginekologach 29.03.07, 21:53 WITAM, bardzo proszę o pomoc wszystkie kobiety, które miały problemy z donoszeniem ciąży, który (i czy taki w ogóle jest)lekarz w płocku jest w tym temacie naprawdę dobry. Już trzy razy straciłam ciążę i potrzebuję informacji do kogo w naszym mieście można się zwrócić z takim problemem. Pozdrawiam gorąco i czekam na odpowiedzi. Anita. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialoca Re: Opinie o płockich ginekologach 30.03.07, 22:09 Polecam dr.Sabatowską,choć mogłoby sie zdawać,że jest czasami przepracowana z powodu tłumu w gabinecie,to do każdej pacjentki podchodzi indywidualnie.Minusem jest,że na wizyte trzeba się zapisywać prawie z miesięcznym wyprzedzeniem.Chodzę do niej z trzecią ciążą,bo się dowiedziałam,że jest specjalistą od genetyki u nas w Płocku. Nie wiem czy inny lekarz u nas zaleca test PAPP-A również u pacjentek przed 35 rokiem życia.Ja go wykonałam,zły wynik doprowadził do amniopunkcij. Dużo nerwów,ale teraz wiem,że noszę chłopca bez wad genetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lewam1 Re: Opinie o płockich ginekologach 02.04.07, 21:58 Miałam do czynienia w swoim życiu i z dr Pankiem i z dr Sabatowską. Panek zdecydowanie nie, a dr Sabatowska zdecydowanie TAK (wspaniała kobieta i bardzo dobra specjalistka) ja tak uważam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agira Re: Opinie o płockich ginekologach 03.04.07, 17:42 A co sadzicie o pani dr Lewandowskiej. Czy, ktoras z Was miala z nia stycznosc? bardzo mi zalezy na waszych opiniach bo wczesniej chodzialam do innego ginekologa. Jestem po pierwszej wizycie u niej i jak narazie robi dobre wrazenie. Mam sie do niej udac znowu na leczenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bejoy Re: Opinie o płockich ginekologach 03.04.07, 20:49 I na dobrym wrażeniu zakończ kontakt z tą lekarką :))) Poczytaj sobie posty na jej temat poniżej. Mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrojek1 Re: Opinie o płockich ginekologach 04.04.07, 08:36 Popieram w całej rozciągłości! Dla mnie lekarz, który przez pół roku nie zrobi badania gin. ciężarnej, chodzącej co miesiąc, to coś nie halo :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela_07 Re: Opinie o płockich ginekologach 04.04.07, 11:16 agira napisała: > A co sadzicie o pani dr Lewandowskiej. Czy, ktoras z Was miala z nia stycznosc? > Ja osobiście miałam do czynienia z wieloma lekarzami i tak w skrócie opiszę każdego z nich. Dr. Lewandowska - miła i sympatyczna ale to wszystko co można o tej pani napisać, leczyła mnie leczyła i wielkie NIC... jakoś nie zauwazyła, że mam mięśniaki... Dr. Kujawa - Swoje 5 minut już ma za sobą, odradzam przez niego o mały włos nie straciłam dziecka... Dr. Juchnowicz - mnie nic złego nie zrobił..taki sobie(wiecznie zamyślony) Dr. Florczak i Dr. Sczygielska - omijać szerokim łukiem chyba, że po recepty na środki anty... Dr. Majewski - Dzięki niemu cieszę się macierzyństwem :-) choć nie prowadził mojej ciąży uratował moje maleństwo kiedy dr Kujawa miał w dupie co się dzieje z moim dzieckiem...(byłam w 35 tyg ciaży i moja kruszynka miała problemy z serduszkiem) Dr. Kisielewski - jedynie swoje pacjentki(reszta obojętna) Dr. Kruczyński (ze starego szpitala) - wrażenie obojętne i lekceważące... Dr. Muchametczyn - kiedyś był przyjecielem kobiet.. KIEDYŚ ale niestety już nie... Małżeństwo Dr. Brzóska - niestety jak są razem na dyżurze nie interesują się zbytnio tym co się dzieje...Choć zauważyłam, że ta P. Lemiec - B. ciutkę okazała swoje zainteresowanie Swoimi pacjentakami ale on ciągle śpiący Dr. Gierzyński - pożal się Boże chodząca CIOTA Dr. Paszta - o nim nie mogę powiedzieć złego słowa, Jest dobrym lekarzem mnie akurat wyleczył z tego z czym nie poradziła sobie akurat p. Lewandowska Wiem co mówię przeleżałam tam (Szpital Św. Trójcy) całą ciążę. Jeśli kogoś ominełam to pewnie dlatego, ż nie miałam z nimi styczności albo zapomniałam był jeszcze taki lekarz Włodarczyk - był ok! Pozdrawiam Angela & Oleńka (23.06.2002) mój 7 cud Świata Odpowiedz Link Zgłoś
mamka74 Re: Opinie o płockich ginekologach 04.04.07, 11:34 Jeśli chodzi o dr.Kisielewskiego według mnie się mylisz.Znalazłam się pod jego opieką w listopadzie 2005r z podejrzeniem ciąży obumarłej.Wcześniej chodziłam do lekarza który nie pracuje w szpitalu.Do szpitala przyjmował mnie dr.Kruczyński którego słowa brzmniały "po co tu przyszła",następnie po badaniu stwierdził "dziwię się że lekarz prowadzący nie powiedział że ciąża jest do usunięcia".Dopiero na drugi dzień gdy przyszedł dr.Kisielewski i obiął mnie swoją opieką poczułam się lepiej.Zlecił badania których wcześniej nie zlecił lekarz przyjmujący.Niestety tej ciąży nie udało się uratować ale od tamtej pory jestem wierną pacjentką dr.Kisielewskiego mimo że wcześniej Go nie znałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara1001 Re: Opinie o płockich ginekologach 04.04.07, 12:07 Zgadzam się z Tobą co dr Paszty.Wspaniały człowiek! Chodzę do niego od 13 lat,prowadził moje dwie ciąże.Niestety jest juz na emeryturze i nie mógł być przy drugim porodzie ale jak wyszłam ze szpitala to za zupełną darmochę,z ogromnym zaangażowaniem ratował to co spieprzyli na szpitalu ("dr" Kujawa).Śmiało mogę powiedzieć,że dla mnie jest jak kumpel.Odpowiada na kazde moje pytanie,nigdy nie owija w bawełnę.Lekarza trzeba zawsze pociągnąć za język i zadawać pytania a nie tylko słuchać.Jak się jest stała pacjentką to nie za kazda wizytę sie płaci,przynajmniej ze mną tak jest.Szczerze polecam tego lekarza.Zdróweczka życzę dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
daga974 Re: Opinie o płockich ginekologach 09.04.07, 23:21 Serdecznie polecam dr Kisielewskiego jestem jego pacjentką od 6 lat. Jest lekarzem kompetentnym zawsze służy pomocą. Odradzam dok Panka jest fajnie do poki nic poważnego sie nie dzieje.U mojego dziecka wykrył wade płodu w 7 miesiącu ciąży gdzie wrodzoną wade kręgosłupa można wykryć w 14 tyg i operować w łonie matki.POOOOORRRAAAAżżżżżKA ten dok.Dziś właśnie przeglądałam starą karte ciąży mojego dziecka w 3 miesiącu dok Panek robił mi usg jest jego pieczątka że jest wszystko oki a moje dziecko ma takie wady widoczne np wodogłowie stopy końsko szpotawe i wiele innych widocznych wad.Przez taką omyłke i niekompetencje moje dziecko nie chodzi a wcale tak nie musiało być. No ale każdy ma prawo wyboru to że jest ordynatorem to nie znaczy że pacjentki będą niały lepiej . POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
jan_ka77 Re: Opinie o płockich ginekologach 10.04.07, 18:24 Mam jedno pytanie- dlaczego wszyscy tak najezdzaja na Szczygielska???? Z tego co sie orientuje to swojego czasu byla b. dobrym lekarzem. Dawno, dawno temu "utatowala" zycie mojej mamie (wczesne wykrycie raka). Ale to bylo prawie 30 lat temu...... Odpowiedz Link Zgłoś
megans2 Re: Opinie o płockich ginekologach 10.04.07, 20:45 Zgadzam sie w 100% co do dr. Paszty.Wspaniały lekarz, zawsze znajdzie czas na rozmowe i odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Przy każdej wizycie usg.Jeżeli cierpie na jakąś dolegliwośc ktora wymaga częstszych wizyt to nie place za każda. Gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
brawurka132 Re: Opinie o płockich ginekologach 18.05.07, 22:13 tyle opini i nie znalazłam nic o B. Więcku. jestem jego pacjętką i coraz mniej z niego zadowoloną, dlatego prosze o jakieś opinie.z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
bomola Re: Opinie o płockich ginekologach 24.05.07, 23:00 polecam doktora żurawika przyjmuje na podolszycach w terapii ale tylko prywatnie miałam problem bo mój maluch bardzo spieszył się na en świat jednak udało mi się donosić ciążę dzięki szybkiej reakcji lekarza no i wytrwałości lerzałm prze 3 m-ce plackiem jak kazał Odpowiedz Link Zgłoś
madzik771 Re: Opinie o płockich ginekologach 21.05.07, 09:12 Czy ktoraś z was chodziła do dr Ostrowskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
anka.01 Re: Opinie o płockich ginekologach 25.05.07, 13:56 Moja opinia na temat płockich ginekologów? Zdecydowanie odradzam dra Panka!!! mam zbyt wiele powodów..robiąc mi (oczywiście prywatnie)przypalankę, 6 m-cy po porodzie, otworzył naczynie tętnicze, w miesiąc później wylądowałam w szpitalu z krwotokiem, sytuacja powtórzyła się 2 tygodnie później...dr stwierdził, że poprostu miałam pecha, bo takie sytuacje zdarzają się niesłychanie rzadko..mimo, że byłam jego pacjentką w czasie pobytu w szpitalu był arogancki i niegrzeczny,długo by pisać...skończyło się leczeniem w CZMP w Łodzi...teraz chodzę do dr Brzózki i uważam, że to dobry wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
nyszka1 Re: Opinie o płockich ginekologach 26.07.07, 13:09 a co sądzicie o dr. majewskim? Czy któraś z Was chodziła do niego? Odpowiedz Link Zgłoś
pati1609 Re: Opinie o płockich ginekologach 26.07.07, 14:00 Słyszałam o dr Majewskim same dobre rzeczy. Sama do niego nie chodziłam, ale znajoma chodzi i jest bardzo zadowolona. Podobno jest bardzo dobrym lekarzem. Pracuje w szpitalu na Kościuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
paula8766 Re: Opinie o płockich ginekologach 31.07.07, 20:54 od niedawna zaczelam chodzic do dr artymiaka. jak narazie jestem z niego zadowolona. chciałam się zapytać czy ktoś korzystal z jego usług i jakie wrazenie o nim?? Odpowiedz Link Zgłoś
1975mada Re: Opinie o płockich ginekologach 31.07.07, 23:09 chodziłam do niego kilka lat temu jak byłam w ciąży .było ok.Teraz też zaczęłam i nie mam do niego zastrzeżeń aczkolwiek wszelkie informacje musiałam od niego ,,wyciągać,,.Po moich doświadczeniach z ginekologami i tak ma największe notowania u mnie - jest delikatny,badanie bezbolesne.Niedługo mam mieć leczoną nadżerkę u niego (brrr) więc będę miała porównanie bo leczenie jej u innego ginekologa to była tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
figa221 Re: Opinie o płockich ginekologach 03.08.07, 15:12 kobitki dajcie mi namiary na dr Sabatowską Odpowiedz Link Zgłoś
halusia.y Re: Opinie o płockich ginekologach 17.08.07, 11:28 Poprzednią ciążę prowadził dr Hawryluk. Byłam zadowolana, ale wiadomo, trzeba za wszystko płacić (wizyty, usg, badania labolatoryjne). Kiedy w marcu tego roku okazało się, że znów spodziewam się dzidziusia, stwierdziłam, że skoro płacę składki, to chcę z tego skorzystać. Poszłam do mojej przychodni (Orlen Medica) i trafiłam na dr Jędrzejewskiego. Znałam go trochę ze szpitala, wiedziałam, że jest oschły i traktuje pacjentki z góry, ale stwierdziałam, że to nie jest najważniejsze, tylko jego kompetencje. Chodziłam więc na wizyty, aż do 18 tyg., kiedy niespodziewanie trafiłam do szpitala. Choć Jędrzejewski widział mnie leżącą na sali, nie zainteresował się, co się stało. Natomiast dr Hawryluk pierwszego dnia mojego pobytu w szpitalu natknął się na korytarzu na mojego męża(!) i od razu poszedł sprawdzić w karcie, jak wygląda sytuacja. Potem przyszedł do mnie z dobrym słowem. Byłam zaskoczona. Ale prawdziwy szok przeżyłam kilka dni później, przy wypisie ze szpitala. Ponieważ z powodu strajku lekarze nie wystawiają zwolnień, kazano mi udać się w tej sprawie do przychodni i lekarza prowadzącego. Co usłyszałam od dr Jędrzejewskiego? Że on zwolnienia nie wystawi, bo strajkuje, ale jak się okazało tylko "państwowo", bo w swoim gabinecie prywatnym czasem daje zwolnienia. Nie obchodziło go, że nie mam tyle urlopu, ile zalecany okres niezdolności do pracy. Byłam rozgoryczona. Wróciłam więc do szpitala, zapytać, co mam robić. Trafiłam na dr Hawryluka, który powidział, że mogę przyjść do niego do gabinetu po to zwolnienie, bez względu na to, czyją jestem pacjentką i nie wziął ode mnie za wizytę. Zachował się po ludzku i z klasą, a najważniejsze - nie postawił swojego prywatnego interesu ponad dobro pacjenta. Od tamtego dnia to on prowadzi moją ciążę. Jestem zadowolona tak samo jak poprzednio. Jest kontaktowy, wyjaśnia wszystkie wątpliwości, ma "kuluralne" poczucie humoru. Nawet gdy wyjeżdża na urlop, można mieć z Nim kontakt telefoniczny w razie potrzeby. Poza tym ma przemiłą i fachową pomoc w postaci położnej - Pani Małgosi. Jednym słowem polecam, choć zdaję sobie sprawę, że to tylko moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnest1979 Re: Opinie o płockich ginekologach 22.08.07, 18:50 szczygielska to wielka pomyłka i niech nikt tam nie chodzi, Moja ciążę prowadziła dr Marzanna Lemiec-Brzóska ja jestem bardzo zadowolona i teraz też. Odpowiedz Link Zgłoś
madalene1 marzenna lemiec-brzoska 29.08.07, 18:46 ja tez chodze do Brzoski i jestem zadowolona. wprawdzie jesli ciaza rozwija sie bez komplikacji to ciezko stwierdzic czy lekarz jest dobry moge powiedziec, ze wrazenia mam pozytywne - doktor wyczerpujaco odpowiada na wszystkie pytania no i jest bardzo milo kobieta ma zdrowe podejscie do zycia. i zawsze jest do niej duuuuuzo pacjentek - w wiekszosci ciezarnych a to o czyms swiadczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: marzenna lemiec-brzoska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 18:55 a ile trzeba czekać jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, że przyjęła mnie punktualnie niestety. Zapisują dwie panie później godziny się dublują ja zrezygnowałam po tym jak na pewien zabieg umawiałam się z panią doktor na moje szczęście tydzień przed zadzwoniłam bo zapomniałam na którą godzinę byłam umówiona a w sekretariacie mi na to że nie byłam umówiona i jak tu się nie denerwować Odpowiedz Link Zgłoś
pati1609 Re: Opinie o płockich ginekologach 24.10.07, 10:22 Poszukuję lekarza, który poradzi sobie z nawracającą ciągle drożdzycą-grzybicą. Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka81 Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.07, 10:09 pati1609 napisała: > Poszukuję lekarza, który poradzi sobie z nawracającą ciągle > drożdzycą-grzybicą. znajoma wyleczył ostrowski,przyjmuje w terapii na łaczniczek.chodziła wczesniej do 2 innych lekarzy i nie pomogli. on zalecił tez leczenie partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara1001 Re: Opinie o płockich ginekologach 25.10.07, 22:01 Pewnie gdyby poprzedni dwaj leczyli również partnera,też by pomogli w rozwiązaniu problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagu75 Re: Opinie o płockich ginekologach 26.10.07, 17:14 czy to znaczy, że są lekarze, którzy w takiej sytuacji nie leczą partnera?Naprawdę tak myslicie? ja sie nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tamara1001 Re: Opinie o płockich ginekologach 26.10.07, 21:59 Uwierz mi dagu,że są.Doświadczyłam tego na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
vicarage Re: Opinie o płockich ginekologach 27.10.07, 09:55 Witam, ja mialam ogromne problemy z nawracajaca grzybica i wydalam fortune na lekarzy i rozne najnowsze medykamenty. w koncu, dwa lata temu, nie mialam pieniedzy na prywatnego lekarza i poszlam do przychodni. Akurat przyjmowal Piechna. Bylam juz tak wsciekla bo w ciagu 3 miesiecy choroba nawracala jak tylko skonczylam brac leki albo w ogole nie skutkowaly. Z wsciekloscia powiedzialam lekarzowi ze mam serdecznie dosc trucia sie kolejnymi specyfikami ktore nie skutkuja. Biedny lekarz, Bogu ducha winien:)Ale od razu przepisal mi skierowanie na badanie, ktore sprawdza co to za rodzaj grzyba i na jaki lek nie jest odporny.. Okazalo sie ze potrzebny byl mi zwykly tani polski Flukonazole w odpowiedniej dawce plus globulki. Od tamtego czasu mialam nawrot tylko raz a jak wzielam ten lek to mialam spokoj w ciagu 3 dni. ja do Piechny nie chodze teraz a do Juchnowicza, ale generalnie chce zwrocic Ci uwage na to wlasnie badanie. Jest bezbolesne, tylko wymaz z pochwy w trakcie choroby. Ktoregokolwiek lekarza lubisz, pojdz i popros o takie badanie.pozdrawiam i zycze powodzenia w walce z grzybem:) i nie jedz za duzo slodyczy ani nie pij piwa w trakcie choroby. bardzo ja nasila Odpowiedz Link Zgłoś
elajezierska Re: Opinie o płockich ginekologach 07.12.07, 13:08 czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat dr Nabila El-Khatiba, który przyjmuje w Orlen Medica? Jest jednym z niewielu ginekologów do których mogę sie jeszcze w tym roku zapisać ale nie wiem czy dobrym.. Odpowiedz Link Zgłoś
gosikka Re: Opinie o płockich ginekologach 07.12.07, 20:53 Zdecydowanie odradzam! Miałam wątpliwą przyjemność być na wizycie 2 razy (właśnie z tych samych powodów, co ty - dokładniej mój lekarz tez nie miał wolnych terminów). Dobrze, że ostatnio potrzebowałam tylko recepty, ale i tak było fatalnie. Nic nie dało, ze miła pani pielęgniarka próbowała zatrzeć złe wrażenie :) Nie bez powodu Pędraszewski i inni mają kilkumiesięczne kolejki w orlen medice, a do niego można się dostać własciwie z biegu. Jeśli to coś poważniejszego (wymagającego tez badania), to poczekaj, jeśli możesz. Jeśli nie zostaje wizyta prywatna... Ale to moja prywatna opinia :) Odpowiedz Link Zgłoś
necia5 Re: Opinie o płockich ginekologach 31.10.08, 18:14 elajezierska napisała: > czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat dr Nabila El-Khatiba, który przyjmuje > w > Orlen Medica? Jest jednym z niewielu ginekologów do których mogę sie jeszcze w > tym roku zapisać ale nie wiem czy dobrym.. Ten doktor (Nabila El-Khatib) to prowadzi ciążę na zasadzie "jak Bóg da...to będzie dziecko". Jest do niczego - i właśnie dlatego tylko do niego można się dostać bez długiego oczekiwania (niemal "od ręki". Dajże spokój - ja chodziłam do niego tylko po to aby otrzymywać skierowania na badania z NFZ a swoją drogą chodziłam prywatnie do Kujawy (dlatego że pierwszą moją ciążę 12 lat temu dobrze poprowadził) jednak pod koniec drugiej ciąży dał dupy po całości - więcej już mnie w swoim gabinecie nie zobaczy. Jest dobrym lekarzem - tylko wtedy jak wszystko jest dobrze. Jak pojawiają się komplikacje to najchętniej wysłałby Cię do szpitala w którym nie pracuje. Ja okazałam się uparta i poszłam na Winiary (gdzie obecnie pracuje) i nagle pan doktor stracił zainteresowanie moją osobą. To dr Jędrzejewski który mnie pierwszy raz w życiu widział zainteresował się moim stanem zdrowia. Potrafił kilka razy wejść na salę aby sprawdzić jak się czuję. Od tej pory zresztą zyskał we mnie wierną pacjętkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1909 Re: Opinie o płockich ginekologach 04.01.08, 17:27 Ja chodziłam do Więcka ale nie umial mi pomóc nie zmieniał nic w terapii (nie mogłam zajśc w ciążę) później 1 raz! byłam u Juchnowicza ale ten wziął za wizytę w trakcie której conamniej 6 razy spytał się czy napewno chcę miec dziecko bo według niego jestem za stara - 33 lata- a teraz chodzę do Panka i jest ok 15,08,2007 urodziłam sliczna zdrową córeczke:)) Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: Opinie o płockich ginekologach 04.01.08, 19:48 ja bylam u Jedrzejewskiego, nie znam nikogo w plocku, wiec zapisalam sie do 1-go jaki byl wolny w o. medica, rzeczywiscie oschly, malomowny, zapatrzony w szklanke herbaty, przd wyjsciem musialam zapytac : panie doktorze czy wszystko ok, to byla 1sza wizyta po porodzie, oczekiwalam czegos wiecej ! efekt jest taki ze musze znowu isc do gina Odpowiedz Link Zgłoś
krz_ysiek Re: Opinie o płockich ginekologach 06.01.08, 13:25 Moja żona w okresie ciazy chodiła do pana z Jasnej. Nie wspominamy go najlepiej. On zamiast źrenic ma złotówki i to go gubi, bo moze sie i zna ale nie poswieca pacjentce dosc uwagi bo robi na akord i właśnie przez jego niedopatrzenie mielismy spore kłopoty podczas porodu, ale jest juz ok. Zdecydowanie go odradzamy wraz z żona. Osobiście uważam, ze powinien sie nim zainteresowac Urzad Skarbowy. Nech sam zacznie przestrzegac czasu pracy, o który tak przeciez walcza wszyscy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś