Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!!

11.06.06, 16:11
    Moze uda wam sie mi pomoc! Dzis tj. 11.06.2006 ok 13.15 dwoje ludzi ukradlo
    mi rower spod CH Blue City. Ochrona pokazala mi nagranie. Zlodzieje to para,
    koleś i dziewczyna: on ok 1,80 m, blondyn obciety na krotko ( jak zwykle), a
    ona ok 1.60-1.65 m, wlosy ciemny blond upiete w kucyk....
    A teraz moje malenstwo: Skladak na ramie firmy NAKAMURA. Rower jest w miare
    charakterystyczny: Pomaranczowy, sztywny CHROMOWANY widelec. Na Sterach ma
    naklejke "Biker was here" a na przednim kole SZPRYCHOWKE z masy marcowej!
    Niestety nie mam numeru ramy ale moze mi sie uda go ustalic!!!! Mam nadzieje
    ze nie poszedl juz na czesci! BLAGAM WAS O JAKIEKOLWIEK INFORMACJE! walcie
    smialo na nr. 0-502 617 072 lub na maila ssoltys@tlen.pl
    CZEKA NAGRODA!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • arteq Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 00:54
        Napisz jak ukradli.
        Czym był przypięty (był prawda?).
        • leiorgan Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 07:47
          Po odnalezieniu numeru ramy proponuje zglosic sprawe do wlasciwej jednostki
          policji
          • roweroraffi Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 08:11
            leiorgan napisał:

> Po odnalezieniu numeru ramy proponuje zglosic sprawe do wlasciwej jednostki
            > policji

Proponuję zgłosić nawet bez numeru. Numer można donieść.
            • olecky Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 08:12
              roweroraffi napisał:

> Proponuję zgłosić nawet bez numeru. Numer można donieść.

i to szybko, zanim ochrona skasuje nagranie z kamer.

pozdrawiam, olek
            • leiorgan Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 08:13
              choc jak powiedziala mi pani przyjmujaca w poniedzialek zgloszenie o kradziezy
              mojego roweru: nie mozna komus zabrac roweru tylko dlatego ze to taki sam model
              i pasuje do zdjec/opisu, nr ramy jest dla policji kluczowy
      • sssoltys Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 11:19
        Generalnie to niestety nie mam numeru ramy bo sierota nie zapisalem go sobie :(!
        Policje wezwalem od razu po zajsciu, zabezpieczyli nagranie i maja ryspois
        sprawcow taki jaki podalem w pierwszym poscie.
        Rower byl zapiety normalnym zabezpieczeniem...niestety nie zadnym kosmicznym....
        Chcialem z nim najpierw wejsc na galerie ale mnie ochrona wywalila i
        powiedziala ze moge spokojnie zostawic rower przed galeria....zostawilem zatem
        pod kamerami....! Wszystko jest zabezpieczone na policji, moje zeznanie tez!
        Nie zamierzam tego odpuscic dyrekcji CH, bo to co uslyszalem od ochroniarza
        ktoremu jako pierwszemu zglosilem kradziez (cytat: CO SIE PAN DZIWI? Rowery
        zewszad gina!!!!!!), doprowadzilo mnie do furii.....! Mam znajomego prawnika i
        zamierzam dostac odszkowdowanie, bo jakby nie bylo byl to teren za ktore
        odpowiada CH!!!!!!!
        Dzieki za infos i pozdrawiam!
        sssoltys
        • rozbik Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 12.06.06, 20:32
          Mnie też ciekawi jak go ukradli. Tzn. ile czasu im to zajęło, czy zapezpieczenie
          przecięli, zamrozili czy może otworzyli?
          Ciekawi mnie to bo mam łańcuch za ponad 100 zeta i się zastanawiam ile czasu
          potrzebują żeby go otworzyć.
          • roweroraffi Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 00:55
            rozbik napisał:

> Mnie też ciekawi jak go ukradli. Tzn. ile czasu im to zajęło, czy zapezpieczeni
            > e
            > przecięli, zamrozili czy może otworzyli?
            > Ciekawi mnie to bo mam łańcuch za ponad 100 zeta i się zastanawiam ile czasu
            > potrzebują żeby go otworzyć.

Przecieli pewnie linkę. Typowe. Mając u-locka lub porządny łańcuch (nie kupowany
            w markecie z metra!) można raczej zostawiać spokojnie, bo tego się nozycami nie
            przetnie, a diaksa akumulatorowego/spalinowego trochę trudno pod kurtką schować,
            poza tym hałasuje i zwraca na siebie uwagę.
            Z resztą jak masz łańcuch, to ostatnie ogniwo (jednego ogniwa to nie szkoda)
            możesz spróbować przeciąć sekatorem, brzeszcotem, diaksem i czym Ci tam do głowy
            przyjdzie mierząc przy okazji czas - będziesz wiedział wtedy dokładnie :-)

A z tym zamrażaniem to IMO bajki są... nie wiem jak łańcuch, ale u-lock ze stali
            to ma taką pojemność cieplną, że zanurzenie Go na kilka sekund całkowicie w
            ciekłym azocie to może by jakoś podziałało, ale napewno nie spryskanie jakimś
            mitycznym świństwem ;-P
            • badger77 Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 08:29
              W zeszłym roku kumplowi ukradli w Arkadi z kieszeni klucze do zapiecia. Pojechalem z odsiecza
              wyposazony w pilke do metalu. Przepilowanie linki z pancerzem (co to ma chyba chronic przed
              przecieciem nozycami) zajelo nam z tego co pamietam ok. 3-4 minut.
              Ochroniarz co prawda sie zainteresowal dlaczego dwoch gosci piluje zabezpieczenie roweru ale po
              wyjasnieniu iz to rower kolegi moglismy spokojnie ciac dalej. W sumie fakt, zlodzieje raczej nie atakuja ze
              stara pilka do metalu...... i nie ciasza sie z tego jak glupi.....

pozdrawiam
              • 220wolt Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 10:32
                Fakt, linka z pancerzem tez niewiele daje - kiedys doslownie na pare minut
                wpadlem do sklepu i po powrocie pol pancerza mialem przepilowane.
          • sssoltys Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 11:16
            rozbik napisał:

> Mnie też ciekawi jak go ukradli. Tzn. ile czasu im to zajęło, czy zapezpieczeni
            > e
            > przecięli, zamrozili czy może otworzyli?
            > Ciekawi mnie to bo mam łańcuch za ponad 100 zeta i się zastanawiam ile czasu
            > potrzebują żeby go otworzyć.

Widzialem nagranie z kamer.... przecieli sekatorem, ktory mieli schowany w
            gigantycznej reklamowce! Trwalo to niestety ...kilka sekund! Przyznaje ze
            zapiecie nie nalezalo do najwyzszych pulek ale....
        • yankes44 Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 12:47
          ups... Więc uważam za słuszne, abyć dochodził odszkodowania za rzecz skradzioną
          na prywatnym terenie. I jeszcze moje pytanie: CO ROBIŁA OCHRONA WIDZĄC JAK
          KRADNĄ ROWER ?
          • roweroraffi Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 13.06.06, 15:23
            yankes44 napisał:

> CO ROBIŁA OCHRONA WIDZĄC JAK
            > KRADNĄ ROWER ?

Odwracała wzrok. A Ty się łudzisz, że Oni to są by czemuś zapobiegać? ;-)
            • sssoltys Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 14.06.06, 13:34
              TZN. z tym odwracaniem wzroku to bym polemizowal... nie bylo komu odwracac
              zroku bo nie bylo ani jednego, zakichanego "ochroniarza" przy wejsciu do
              galerii....Najlepsze jest to ze przy samym wejsciu do galerii jest Bank....moze
              sie boja ze w momencie napadu jakiegos dostaliby kulke! :DDD
              Nota bene moja narzeczona pracuje w tym banku....
              NIE ODPUSZCZE BLUE CITY tego!!!!!!
      • sssoltys Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 01.07.06, 19:23
        Masakra! Rower sie prawie znalazl....
        mianowicie moj kumpel spotkal goscia jadacego na nim po moscei
        poniatowskiego... przyjechalem natychmiast na miejsce ale gosc niechetnie
        chcial rower oddac...twierdzac ze on ten rower kupil od jakiejs cpunki na
        grochowie! Umowiwilismy sie wieczorem na grochowie...przyjechalem z obstawa ale
        wiedzialem ze nie bedzie to latwe, rower kupil jego tatus i jak sie pozniej
        okazalo byl to gosc z kilkomw wyrokami za soba... bylem gotowy odkupic rower za
        300 pln ale facet powiedzial ze go nie sprzeda bo najpierw musi "przetracic"
        goscia ktory mu go sprzedal zapewniajac ze jest 100% legal!!!! Czekam na odzew
        od niego ale watpie zeby zadzwonil... jesli ktos mieszka na grochowie ( ok. pl.
        szembeka) to pewnie bedzie go widywal... WIERZE ZE UDA MI SIE GO ODZYSKAC!!!!!
        Z policja sie wstrzymuje bo nie mam nr. ramy wiec ciezko udowodnic ze to
        rzeczywiscie to! a nie chce zarobic kosy w brzuchola :)
        • sebeqx Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 01.07.06, 19:33
          Witam!

Jedno ciśnie się na usta...
        • loborulez Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 02.07.06, 23:47
          Najprawdopodobniej ta sama parka ukradła i mi rower
          Wszystko opisałem w temacie:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
          f=13129&w=44163367.

Jak coś więcej wiadomo to prosze o kontakt.
          • loborulez Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 02.07.06, 23:49
            loborulez napisał:

> Najprawdopodobniej ta sama parka ukradła i mi rower
            > Wszystko opisałem w temacie:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            > f=13129&w=44163367.
            >
            > Jak coś więcej wiadomo to prosze o kontakt.

link:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13129&w=44163367
            • suche Re: UKRADLI MI ROWER!!!!!!!!! 03.07.06, 08:17
              Nie wiem czy jest to ta sama para, ale mojej kolezance próbwali ukraść rower
              spod Arkadii, zostali jednak ujęci przez ochrone. Był to wysoki chłopak lat 16 i
              dziewczyna, blondynka. Oboje pojechali na komisariat i koleznaka złozyła na nich
              skarge.
              Było to jakiś tydzień temu.

Pozdrawiam,
              • tvtotal2 Zróbmy prowokację! 03.07.06, 14:14
                w zeszlym roku były akcje zeby łowić złodzieja na makrokesza >> nie wiem jakie
                wtedy byly efekty, ale proponuje tym razem połączyć siły rowerowe + obserwacja
                "po cywilnemu" bez czajenia się hordy z u-lockami w dłoniach za winklem. Ktoś
                byłby chętny?
                • sebeqx Re: Zróbmy prowokację! 04.07.06, 17:16
                  Witam!

Może jestem spokojnym człowiekiem, ale jak dorwałbym złodzieja to nie ręczę za
                  siebie...
                • roweroraffi Re: Zróbmy prowokację! 04.07.06, 17:19
                  tvtotal2 napisał:

> w zeszlym roku były akcje zeby łowić złodzieja na makrokesza
                  > nie wiem jakie
                  > wtedy byly efekty, ale proponuje

Efekty były na tyle mizerne, że nie ma sensu nic proponować, przynajmniej póki
                  na wabia nie stanie rower porządny, a rowerzyści w najbliższym otoczeniu
                  faktycznie nie będą po cywilu pieszo.
                  • leiorgan Re: Zróbmy prowokację! 04.07.06, 20:42
                    aaale jak stanie rower porzadny z beznadziejnym zapieciem... i w kolo bedzie
                    kilku rowerzystow... a moze w drodze wyjatku rowniez zmotoryzowanych... to
                    niech mi ktos powie... kto zaryzykuje dac swoj rower;) bo ja juz jeden
                    stracilem drugiego nie zamierzam... a opcja powinna byc taka ze sprawa zostanie
                    nagrana na kamerke a potem od razu powiadomiona zostanie policja ktora klienta
                    zdejmie a nie my
                    • roweroraffi Re: Zróbmy prowokację! 04.07.06, 20:47
                      leiorgan napisał:

> opcja powinna byc taka ze sprawa zostanie
                      > nagrana na kamerke a potem od razu powiadomiona zostanie policja ktora klienta
                      > zdejmie a nie my

Nie mówiąc już o tym, że na złodzieju nie zrobi żadnego wrażenia fakt, ze
                      włąśnie ktoś go nagrywa, to jeżeli zamierzasz liczyć na błyskawiczną akcję
                      Warszawskiej Policji i to, że to Oni złapią kradzieja, to raczej nie licz, że
                      ktokolwiek o zdrowym umyśle Ci użyczy rower do rowokacji :-P
                      • sssoltys Re: Zróbmy prowokację! 05.07.06, 04:26
                        ja kupilem rower ostatnio i nie wiem czy bede go podkladal... generalnie to
                        prowokacja moglaby byc spoko.
                        Ludziska! jesli chodzi o ta parke...oni sa z grochowa...zwykle cpuny!!!!!!!!!
                        Loborulez dostal ode mnie info zeby powiedziec na policji ze oni mieszkaja
                        gdzies na grochowie! wiem ze nie rozbieraja sprzetu tylko na cieplo
                        opychaja...za grosze moj poszedl ponoc za 300 pln! Zmieniaja tylko czesm
                        osprzet...u mnie poszla tylna przezutka LX na Alivio...
                        P.S.
                        szukam okladzin do hamulców magura evolution ( zamienniki) :))))))
                        • light_trance Re: Zróbmy prowokację! 05.07.06, 17:49
                          Czemu te ćpuny z grochowa jeszcze dychają? :/
                          • sebeqx Re: Zróbmy prowokację! 05.07.06, 18:11
                            Witam!

Bo to wolny kraj i zapędy eksterminacyjne odsunęły się w niebyt.
                            Z drugiej strony też bym wolał żeby zniknęli, ale to rzeczywistość i żaden
                            Batman czy Spiderman nam nie pomoże :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka