Dodaj do ulubionych

do dziewczyn zastanawiających się

28.07.09, 01:34
Jestem mamą dwóch własnych chłopców 1,5 roku i 4 lata i mam
szczęśliwą rodzinę. Nie szukam na siłę, jednak jeżeli borykasz się z
myślami: co zrobić, co będzie z moim dzieckiem jeśli urodzę i
oddam,co będzie ze mną jeżeli usunę ciążę, jestem gotowa przyjąć i
kochać Twoje dziecko jak swoje. W grę wchodzi adopcja ze wskazaniem,
tj. zrzeczenie się i przyjęcie rodzicielstwa przed sądem. Dziecko
może być obarczone wadami.
Można napisać na gazetowego, lub tu, na forum. Jeżeli możesz wybierz

Obserwuj wątek
    • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 28.07.09, 10:27
      handel dziećmi?
    • malina_111 Re: do dziewczyn zastanawiających się 28.07.09, 22:39
      Potrafisz czytać ze zrozumieniem?
      • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 29.07.09, 06:27
        owszem. sama przeczytaj co tu napisałas
        • aysegull Re: do dziewczyn zastanawiających się 14.12.09, 14:09
          Adopcja ze wskazaniem to nie handel dziećmi tylko szansa na życie dla nich !!!!!!
    • agaturowska1983 OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE TRZEBA 29.07.09, 13:08
      oliwija ty kretynko po kiego grzyba sie udzielasz?
      jeżeli ktos jest chętny aby zaadoptowac dziecko to dlaczego nie?
      tylko ty jestes za mordowaniem nienarodzonych- ups sorki zapomniałam
      że własnie tak myslisz.
      • oliwija Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 29.07.09, 15:45
        wiesz co ja cie ie wyzywam od kretynek. i czytaj ze zrozumieniem to
        co ja pisze!!!!!!!!!!!! i moze wtedy sie okaze kto tu jest kretynem.

i jej wypowiedz tez przeczytaj uwaznie ZE
        ZROZUMIENIEM!!!!!!!!!!!!!!!
        • oliwija Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 29.07.09, 15:47
          a forum jest poo to aby sie udzieleac nie jest twoim prywatnym
          folarkiem . załóz swoje forum i wpuszczaj tam moherowe berety i tym
          podobne. bedzie wam milo we własnym towarzystwie. aha i nie zapomnij
          zaprosic paru ksiezy
          • agaturowska1983 Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 29.07.09, 22:13
            jestes jak zwykle żałosna
            wole byc moherowym beretem niz morderczyniom własnego dziecka:)
            to tyle w tym temacie

• oliwija Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 30.07.09, 01:58
              wole być jak ty to nazywasz nie znajac mojej sytuacji morderczynią
              wlłasnego dziecka niż moherowym beretem z wtórnym analfabetyzmem.
              slowniki orotgraficzne istnieją moja droga i tam jest napisane jak
              sie , który wyraz pisze w języku polskim. ale moze to zbyt trudne
              dla ciebie. No cóż. Nie każdy musi mieć maturę w tym kraju. Matura
              nie jest obowiązkowa tak jak i życie.
            • agaturowska1983 Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 30.07.09, 12:16
              dziewczyno morderczynio(hehe juz zaczynam rymowac) nie zmieniaj
              tematu
              to nie kącik ortograficzny tylko powazne forum gdzie problemem sa
              gnidy podobne do ciebie(celowo z małej literki napisane buahaha)
              wiec nie pisz mi tu o poprawnej polszczyznie, a tak wogóle to
              zamilcz na wiek tak jak twoje nienarodzone.
            • aniulka8503 Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 01.08.09, 20:39
              To ty aga nie pisz więcej...zrozum, że zatruwasz to forum!!!
            • sempronia87 Re: OLIWIJA ZNOWU SIE WPIERDZIELA TAM GDZIE NIE T 07.09.09, 22:27
              Ale poziom dyskusji;/ Zaproponowanie pomocy kobiecie która waha się czy sięgnąć po aborcję poprzez propozycje adopcji ze wskazaniem nazywać handlem dziecmi?! Świat staje na głowie. O losie :/
    • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 30.07.09, 02:00
      tu masz link
      so.pwn.pl/

a link to wskazówka gdzie szukać danego problemu. Już ci to
      ulatwiłam. Sprawdzaj słowa bo w tym temacie to ty jesteś żałosna
      • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 30.07.09, 12:17
        dziewczyno morderczynio(hehe juz zaczynam rymowac) nie zmieniaj
        tematu
        to nie kącik ortograficzny tylko powazne forum gdzie problemem sa
        gnidy podobne do ciebie(celowo z małej literki napisane buahaha)
        wiec nie pisz mi tu o poprawnej polszczyznie, a tak wogóle to
        zamilcz na wiek tak jak twoje nienarodzone.
        • twoj_aniol_stroz Re: do dziewczyn zastanawiających się 31.07.09, 13:34
          > zamilcz na wiek tak jak twoje nienarodzone.
          W imię kogo lub czego masz prawo pisać tak jak piszesz? Kto dał Ci
          takie prawo?
          • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 31.07.09, 16:47
            pisze tak w imieniu nienarodzonych, mi nikt nie musi pozwalac jestem
            w demokratycznym panstwie gdzie mozna pisac co sie chce
            • twoj_aniol_stroz Re: do dziewczyn zastanawiających się 31.07.09, 17:21
              A kto dał Ci prawo pisać w imieniu nienarodzonych dzieci?
              • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 31.07.09, 17:54
                takie prawo maja wszyscy którzy sa przeciwni aborcji, którzy walcza
                o zycie dzieci
                jeszcze jakies pytania?
                jesli tak to pozal sie babci
                tyle w tym temacie
                • twoj_aniol_stroz Re: do dziewczyn zastanawiających się 31.07.09, 17:58
                  Zgadza się, że prawo do życia ma każdy. Prawo do wypowiedzi także,
                  natomiast prawa do obrażania, poniżania i osadzania nie ma nikt -
                  niezależnie od tego do kogo się zwraca.
                  Twoje wypowiedzi tak naprawdę są wodą na młyn ludziom popierającym
                  aborcję i śmiem twierdzić, że wypowiadając sie w ten sposób raczej
                  zaszkodzisz nienarodzonym dzieciom i kobietom stojacym przed tą
                  decyzją niż im pomożesz. Bądź łaskawa przemysleć sobie swój sposób
                  wypowiedzi, bo jak na razie więcej z niego szkody niż pożytku.
                  • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 01.08.09, 15:30
                    pisze tak w imieniu nienarodzonych, mi nikt nie musi pozwalac jestem
                    w demokratycznym panstwie gdzie mozna pisac co sie chce
                    • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 01.08.09, 20:20
                      agaturowska1983 napisała:

> pisze tak w imieniu nienarodzonych, mi nikt nie musi pozwalac
                      jestem
                      > w demokratycznym panstwie gdzie mozna pisac co sie chce

tak samo jak pozostale osoby pisza co chca.... a chyba ze ty jestes
                      wyslannikiem boga drugim wcioeleniem jezusa!!!

mozesz pisac co chcesz ale nie wolno ci obrazac kogos tak jak to
                      robisz tutaj na tym według ciebie powaznym forum. my i przeciwnicy i
                      zwolennicy aborcji jestesmy na tym forum znacznie dłuzej niz ty....
                      i niestety takie zadymiary nazywane sa trolami ... jesli wiesz co to
                      znaczy... jak nie to sobie poszukac w internecie.

a i owszem na forum i tym powazym i tym mniej powaznym wypadałoby
                      pisac po polsku poprawnie po polsku.
                      • aniulka8503 Re: do dziewczyn zastanawiających się 01.08.09, 21:44
                        A nie potrafisz zrozumieć, że jesteś agresywna i wulgarna...
                        I nikogo nie masz prawa obrażać...
                        Ale skoro chiałaś mnie sprowokować to proszę: może najpierw pomyśl o
                        swojej matce...jaką trzeba być matką aby wychować tak podłego
                        człowieka????????????????????????????? To jak tak naprawiasz świat
                        to zacznij od siebie i swojej rodziny!!!!!!!!!!!!!
                        Bo my popełniłyśmy błąd i umiemy się do niego przyznać w
                        przeciwieństwie do ciebie!!!!!!!
                        • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 01.08.09, 21:49
                          aniulka8503 napisała:

> A nie potrafisz zrozumieć, że jesteś agresywna i wulgarna...
                          > I nikogo nie masz prawa obrażać...
                          > Ale skoro chiałaś mnie sprowokować to proszę: może najpierw pomyśl
                          o
                          > swojej matce...jaką trzeba być matką aby wychować tak podłego
                          > człowieka????????????????????????????? To jak tak naprawiasz świat
                          > to zacznij od siebie i swojej rodziny!!!!!!!!!!!!!
                          > Bo my popełniłyśmy błąd i umiemy się do niego przyznać w
                          > przeciwieństwie do ciebie!!!!!!!
                          aniulka masz 100% racji. nie dośc ze aga jest podłym człowiekiem to
                          jeszcze bardzo bardzo nieszcześliwym człowiekiem. Wyzywa ludzi od
                          najgorszych a to jest gorsze od tego co my zrobiłysmy.

aga pamietasz ? "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień"
                          uwarzasz ze nie masz ani jednego grzechu? to gratulje. pójdziesz
                          bez kolejki do nieba. ale nienawidzisz ludzi.... za to ze kiedys
                          popełnili jakiś bład.... .

Ja w swoim życiu spotkalam wielu ludzi, którzy popełniki wiele
                          błedów, skrzywdzili wiele ludzi potrafilam im wybaczyć. Ktoś kto nie
                          potrafi wybaczyć jest gorszy od zwierzęcia.

Bóg jest miłośierny , jęśli ja zrozumiałam swój bład, przeprosilam
                          Boga za swój grzech , ząłuje go to jestem znacznie bliżej nieba (
                          choć w kośielne wywody nie wierze) niż ty.
                          • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 02.08.09, 14:19
                            WYZYWACIE MNIE OD MOHEROWYCH BERETÓW A SAME PRAWICIE MI MORAŁY O
                            BOGU.
                            JA NIE MÓWIE O WASZYCH MATKACH WIEC NIE ZYCZE SOBIE WYPOWIEDZI NA
                            TEMET MOJEJ BO JEJ NIE ZNACIE:)
                            MOJA MAMA UCZYŁA MNIE SZACUNKU, DLA NIENARODZONYCH, ORAZ TEGO ZE
                            KAZDY MA PRAWO DO ŻYCIA CZY TO CZŁOWIEK CZY ZWIERZE.
                            JA DO KOSCIOŁA NIE CHODZE JESTEM WIERZACA LECZ NIE PRAKTYKUJACA!
                            SZKODA ŻE TRAFIŁAM NA TO FORUM I CZYTAŁAM WASZE HISTORIE, ALE TERAZ
                            NIE MOGE O TYM ZAPOMNIEC I ZOSTAWIC TEGO TAK BEZ ECHA!!!
                            NIE NAPRAWIEM ŚWIATA JESTEM TYLKO PRZECIWNA ZABIJANIU, BRZYDZE SIĘ
                            TEGO I BRZYDZE SIE OSÓB KTÓRE TEGO DOKONAŁY.
                            NAJGORSZE JEST TO ZE JEŻELI ZABÓJCA ZABIJA SWOJA OFIARE TO
                            PRZEWAŻNIE IDZIE ZA TO SIEDZIEC, I NIE ROZUMIEM DLACZEGO TAK NIE
                            JEST ŻE WY DZIECIOBÓJCZYNIE ŁAZICIE WOLNO I JESZCZE BEZCZELNIE SIĘ
                            TU WYPOWIADACIE.
                            NORMALNIE SZOK, PRAWO POLSKIE JEST NIESPRAWIEDLIWE.
                            POWINNISCIE TAK SAMO CIERPIEC I UMIERAC JAK WASZE NIENARODZONE
                            DZIECI.
                            MAM NADZIEJE ZE ZA PARE LAT SIE TO ZMIENI I TAKIE JAK WY PONIOSĄ ZA
                            TO KARE.
                            I NIE PISZCIE MI TU ZE ZOSTAŁYSCIE DO TEGO ZMUSZONE BO OD TAKICH
                            SPRAW JEST POLICJA.
                            POPROSTU SZUKACIE JAKIEGOS WYTŁUMACZENIA DLA SIEBIE.
                            ALE ZA TAKĄ ZBRODNIE NIE MA ROZGRZESZENIA.
                            • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 02.08.09, 17:34
                              no proszę jednak potrafisz pisać poprawnie ortograficznie.... tylko
                              nie wiem czy wiesz ale na formu nie tylko tym nie pisze się
                              drukowanymi literami..... no ale cóż... może kiedyś sie doszkolisz.

my nie znamy twojej matki a ty nie znasz nas wiec bądz uprzejma sie
                              wyciszyć. Każdy jak sama powiedziałaś ma prawo do życia ale nie ma
                              takiego obowiązku.

co w takim razie zrobisz doniesiesz na nas na polcje ze piszemy na
                              forum ze usunęlyśmy ciąze. Poki co i mam nadzieje ze juz tak
                              bedzie , kobieta , ktra usunela ciąże nie podlega karze.

Zostałyśmy zmuszone! owszem i w mom przypadku skończylo sie to na
                              policji... cóż z tego skoro prawo w Plsce jest takie jak jest?

brzydzisz sie nie tylko zabijaniu brzydzisz sie ludzmi ,którzy śmią
                              pomysleć inaczej niz ty. wyzywasz nasz od kretynek , morderczyń.

płod to nie ofiara.... zabijajac płod zabijam płod a nie człowieka.
                              nie zabijam dziecka , ktre sie urodzilo..... w pełni ukształtowało.

co powiesz na dziewczyny, które poronily np w 34 tygodniu ... bo
                              coś poszlo nie tak.. tez uwazasz ze to dzieciobójstwo... mogły o
                              sibie dbac prawda....?

tak masz racje polskie prawo jest niesprawiedliwe i tak bedzi epóki
                              na czele naszego państwa bedzie taki a nie inny prezydent wetujacy
                              wszelkie madre ustawy.

slabo jetes wierzaca . nie znasz prawa rozgrzeszania. nie wiesz za
                              co mozna dostac rozgrzeszenie a za co nie.

pozatym religia to wymysl człowieka. prawo można dowolnie
                              interpretowac jak i religie.

Miłej niedzieli ci zycze.
                              • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 02.08.09, 21:16
                                I ZNOWU NASZA MADRA OLIWIJA SIE UDZIELA.
                                JESTES NIESAMOWITA, WPERDZIELASZ SIE DO WSZYSTKICH TEMATÓW.
                                SZKODA TYLKO ŻE ZABIŁAS SWOJE DZIECKO. MOZE BYM CIE POLUBIŁA GDYBY
                                BYŁO INACZEJ:)
                                • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 03.08.09, 08:28
                                  nie znasz mojej histroii nie wiesz czemu musialm usunąc ciąze.... i
                                  zapewniam cie ze zrobiłabyś to samo w sytuacji identycznej jak
                                  moja . a poniewaz nigdy nie bedziesz w takiej samej sytuacji wiec
                                  tego nie zrobisz.

masz problem sama ze sobą po poronieniu. nie mozesz pogodzić sie
                                  sama ze sobą ,że cię to spotkało. To się zdarza.... Widzisz ja mam
                                  za sobą o wiele poważniejsze deccyzje i terapię ,która pomogal mi
                                  zrozumiec moja decyzje.

Ja w przeciwieństwie do ciebie nie potępiam kobiet, ktre podjęły
                                  podobną decyzje do mnie.... zawsze jest jakiś powód. W większości
                                  aborcja nie jest podyktowana chwilowym kaprysem. czasmi kobieta
                                  jest zgwałocona, ciąza jest wynikiem przestępstwa. Czasmi dziecko
                                  jest tak chore ,że jego narodziny skończą sie i tak śmiercią a mogą
                                  pociągnąc za sobą znacznie poważniejsze konsekwencje niż tylko
                                  śmierć płodu, który i tak nie mialby szansy na przezycie.

Zastanów sie nad tym co i jak piszesz bo ranisz swoimi słowami
                                  wiele osób , które decyzje o przerwaniu ciazy podejmowały z bólem
                                  serca.... ale taka byla konieczność.

Nie wrzucaj wszyskich do jednego worka.

Wiesz ja równiez moge powiedziec ze jestes morderczynią.....
                                  przecież Twoje dziecko tez umarło ... to Twoja wina.... mogłabym ale
                                  nie robie tego bo wiem ze w wiekszośc przypadków to nie kobieta jest
                                  winna za poronienie... czasami natura..... czasami los....
                                  • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 03.08.09, 10:16
                                    wzruszyła mnie twoja wypowiedz,wiec postanowiłam ze zamkne ten watek
                                    to co miałam powiedziec juz powiedziałam, powtarzac sie nie bede.
                                  • kizdam47 Re: do dziewczyn zastanawiających się 06.08.09, 13:19
                                    cóż to - kolejne wcielenie sylwusi vel w_miarę_normalnej??
                                    Kolejny moherowy troll, który najlepiej wie, za co jest
                                    przebaczenie/rozgrzeszenie a za co nie ma. Zieeeew mnie ogarnia na
                                    te spienione mordy:)

pozdrówka Oliwija:)
                                    • 11.jula Re: do dziewczyn zastanawiających się 06.08.09, 15:11
                                      kizdam47 napisała:

> cóż to - kolejne wcielenie sylwusi vel w_miarę_normalnej??

A wiesz Kizdam że też mi się od razu przypomniała Sylwusia i Joanna,
                                      coś w tym musi być ;)
                                    • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 07.08.09, 00:20
                                      NAJLEPSZE JEST TO ZE WYTYKACIE MI ZE UZYWAM WULGARYZMÓW WOBEC WAS A
                                      NIEKTORE Z WAS SAME SA NIELEPSZE:(
                                      OK PRZYZNAŁAM SIĘ ZE POPEŁNIŁAM BŁĄD OCENIAJAC WAS,MOZE NAPRAWDE
                                      MIAŁYSCIE WAZNY POWÓD
                                      ECH SZKODA SŁÓW...
                                      • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 07.08.09, 06:42
                                        aga jeli chodzi o mnie to nigdy jak sama wiesz nie nazwałam cie
                                        kretynką. morderczynią czy coś w tym stylu.

Chcials sac ferment na forum i to ci sie udało. Ni liczylaś chyba
                                        ze takie zachowanie przysporzy ci przyjaciól. Jakikolwiek temat
                                        forum by ni ebył no choćby PIELUCHY i ty byś wyzywala od kretynek te
                                        laski, które zawijaja swoje dzieci w tetre w czasach
                                        ogólnodostepnych pampersów nie będziesz miło widziana. Namiasem
                                        mówiac moja córka tez nie korzystała z pampersów. ( jakoś nie
                                        zdąrzyła - to taki typ dziecka , który uczy sie szybciej niz ustawa
                                        sie przewiduje. Tak sie złozyłao ze na gwiazdke a mial wtedy
                                        dokladnie 9 miesiecy dostal i nocnik i pampersy wybrała to pierwsze.
                                        a pampy powedrowaly do dzieci w trudniejszej sutuacji życiowej.)

Więc sama widzisz ze mozna dyskutowac o odmiennym Twoim zdaniu na
                                        każdy temat pod jednym podstawowym warunkiem. BEZ WYZWISK.
    • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 06.08.09, 16:00
      BEZ KOMENTARZA:)
      • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 06.08.09, 20:37
        wiecie co dziewczyny moze macie racje...?

no cóż ale takie trolowate tez sa potrzebne
        • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 07.08.09, 08:47
          NAJLEPSZE JEST TO ZE WYTYKACIE MI ZE UZYWAM WULGARYZMÓW WOBEC WAS A
          NIEKTORE Z WAS SAME SA NIELEPSZE:(
          OK PRZYZNAŁAM SIĘ ZE POPEŁNIŁAM BŁĄD OCENIAJAC WAS,MOZE NAPRAWDE
          MIAŁYSCIE WAZNY POWÓD ŻEBY TO ZROBIĆ.
          NIE SZUKAM TU PRZYJACIÓL BO MAM ICH WYSTARCZAJĄCO W REALU. TUTAJ
          CHCIAŁAM WYRAZIC TYLKO SWOJE ZDANIE NA DANY TEMAT.
          JESTEM I BEDE PARZECIWNICZKA ABORCJI, TYLKO Z TĄ RÓZNICĄ ŻE
          WCZESNIEJ NIE MIAŁAM POJECIA ŻE MOŻNA ZOSTAC ZMUSZONĄ DO TEGO
          CZYNU , CO STAWIA NIEKTÓRE Z WAS W TROCHE INNYM ŚWIETLE, ZAWSZE
          WYDAWAŁO MI SIĘ ZE KOBIETY TO ROBIĄ DLA WYGODY, DLA WIDZI MI SIĘ.
          ALE POZNAJĄC NA TYM FORUM HISTORIE OLIWIJI I ANULKI DZIS PATRZE NA
          TO INACZEJ,I CIESZE SIE ŻE TRAFIŁM NA TO FORUM BO ZROZUMIAŁAM PEWNE
          SPRAWY.
          MOŻECIE MNIE NAZYWAC TROLLEM, MOHEROWYM BERETEM CZY JAK WAM SIĘ TAM
          UROI,MACIE DO TEGO PRAWO,ALE KAŻDY SIĘ UCZY NA BŁEDACH.
          NIE LICZE NA WASZE ROZGRZESZENIE ZA MOJE POSTY BO MIAŁAM PRAWO TAK
          PISAC
          ECH SZKODA SŁÓW...
          I TE DWIE CO MNIE TAM W OSTATNICH POSTACH ATAKUJA PARE SŁOW DO WAS:
          POZDRAWIA WAS SERDECZNIE MOHEROWY BERECIK:)
          • oliwija Re: do dziewczyn zastanawiających się 07.08.09, 10:48
            agaturowska1983 napisała:

> NAJLEPSZE JEST TO ZE WYTYKACIE MI ZE UZYWAM WULGARYZMÓW WOBEC WAS
            A
            > NIEKTORE Z WAS SAME SA NIELEPSZE:(

no tu akurat masz 100% racji. Ale dlaczego to ty masz byc ta która
            używa wulgaryzmów? Tez mi sie wydawało kiedys ze trzeba klin
            klinem.... ale tie tedy droga.

> OK PRZYZNAŁAM SIĘ ZE POPEŁNIŁAM BŁĄD OCENIAJAC WAS,MOZE NAPRAWDE
            > MIAŁYSCIE WAZNY POWÓD ŻEBY TO ZROBIĆ.

ja miałam... innego wyjście nie widzialm wtedy.... teraz? cóz ze
            wzgledu na stan płodu też nie ale gdybym wiedziała ze dziecko jest
            zdrowe to exa od razu bym kopnela w dupe co wiecej nagrałbym go jak
            mi grozi i poszłbym od razu na policje a nie czekała. Ale mądry
            polak po szkodzie. moze ex posiadzała by w pierdlu jak na to
            zasługuje.

> NIE SZUKAM TU PRZYJACIÓL BO MAM ICH WYSTARCZAJĄCO W REALU.
            Myśle ze niewiele osób szuka tu w necie przyjaciól. Ale net jest
            głownie po to aby sobe pomóc . Jeśli ma sie jakiś problem a ktos
            juz to przerabial na własnej skórze to jesli tylko go porosisz -
            grzecznie a nie z wyzwiskam na pewno pomoże. Tak sie składa ze
            uczestnicze nie tylko na tym forum w różnego rodzaju gadkach i wierz
            mi samotne, samodzielne mamy potrafia pomóc drugiej samotnej..... i
            nie używajac do tego wyzwisk. choć i tam są osoby, które potrafia
            nieżle wkutrzyc człowieka ot choćby moaj ostatnia prośba na
            samodzielnej o podanie linku do arkusza wyliczeń kosztów utrzymania
            dziecka - potrzena do alimentów.... potrzebowalam dla sąsiadki ktra
            za dwa dni miała sprawę, ja sprzet w naprawie ... a ona zielona....
            przez jedna matkę zostałm obrzucona obelgami i inne dziewczyny tez
            ze niby jestesmy niedorozwoje ,że nie wiemy co ile kosztuje i ze
            wykorzystujemy exów.....

tak sie nie da funkcjonowac nawet w netowym świecie.

ja przyznam w realau mam jedna prawdziwą przyjacilke odkąd sie
            znamy a znamy sie od zawsze jeszcze nigdy ani ja na niej ani ona na
            mnie sie nie zawiodłyśmy. Reszta to koledzy , koleżanki, znajomi.

a tu w necie mam mase znajomych bliższych i dalszych.Dwie osoby
            kojarze po nickach i wiem co to za osoby znam ich historiwe, i to
            wszystko.

Gdybym chciala poznać wszystkie osoby z ktorymi wymienilam choć
            słowo nie starczylo by mi zycia....

>TUTAJ
            > CHCIAŁAM WYRAZIC TYLKO SWOJE ZDANIE NA DANY TEMAT.

no i to zrobilas a nie tylko chcialaś . jak każdy
            > JESTEM I BEDE PARZECIWNICZKA ABORCJI, TYLKO Z TĄ RÓZNICĄ ŻE
            > WCZESNIEJ NIE MIAŁAM POJECIA ŻE MOŻNA ZOSTAC ZMUSZONĄ DO TEGO
            > CZYNU ,

mozna i to jest karalne.

> CO STAWIA NIEKTÓRE Z WAS W TROCHE INNYM ŚWIETLE, ZAWSZE
            > WYDAWAŁO MI SIĘ ZE KOBIETY TO ROBIĄ DLA WYGODY, DLA WIDZI MI SIĘ.

no widzisz a jednak tak nie jest. czesc z nas robi to bo musi.
            > ALE POZNAJĄC NA TYM FORUM HISTORIE OLIWIJI I ANULKI DZIS PATRZE NA
            > TO INACZEJ,I CIESZE SIE ŻE TRAFIŁM NA TO FORUM BO ZROZUMIAŁAM
            PEWNE
            > SPRAWY.

to pocieszajace.
            > MOŻECIE MNIE NAZYWAC TROLLEM, MOHEROWYM BERETEM CZY JAK WAM SIĘ
            TAM
            > UROI,MACIE DO TEGO PRAWO,ALE KAŻDY SIĘ UCZY NA BŁEDACH.

kazdy ma prawo uczyc sie na błedach a nie obowiazek podobnie jak
            kazdy ma prawo zyc ale nie ma póki co takiego obowiazku nawet w tym
            porąbanym kraju.
            > NIE LICZE NA WASZE ROZGRZESZENIE ZA MOJE POSTY BO MIAŁAM PRAWO TAK
            > PISAC
            > ECH SZKODA SŁÓW...

nie mamy prawa dawac ci rozgrzeszenia . nie jestesmy od tego.
            > I TE DWIE CO MNIE TAM W OSTATNICH POSTACH ATAKUJA PARE SŁOW DO WAS:
            > POZDRAWIA WAS SERDECZNIE MOHEROWY BERECIK:)
          • 11.jula Re: do dziewczyn zastanawiających się 07.08.09, 20:48
            Tak na wstepie, to wita cie również moherowy berecik. Nikt cie w
            ostatnich postach nie atakuje, przypomniała nam sie pewna sytuacja,
            która miała miejsce w ubiegłym roku i tyle. Tylko, ze tamte wyzwiaka
            przybrały charakter gróźb i nękania, a ty zrozumiałaś pewne rzeczy,
            tak jak i ja pół roku temu.
            Myslę, że nie ma sensu dalsze bicie piany i licytowanie kto kogo i
            ile razy obraził. Powiedziałyśmy sobie parę słów, niektórych
            niepotrzebnych, ale sytuacja sie przejaśniła i koniec.
            I żeby było jasne, ja tez jestem przeciwniczką aborcji, dlatego nie
            wiem czemu miałabym cie atakować za te same poglądy, jesli juz to za
            sposób w jaki są, a właściwie były wyrażane.
            Buźka, pa
            • agaturowska1983 Re: do dziewczyn zastanawiających się 08.08.09, 15:16
              ciesze sie ze pewne sprawy sie wyjasniły, i ze wszystko zmierza ku
              lepszemu:)
            • aniulka8503 Re: do dziewczyn zastanawiających się 09.08.09, 15:41
              Nota sytuacja z sylwusią była fatalna...
              jej posty pokasowano a ja wyszłam na agresywą :)
              no cóż, dla dobra idei niech i tak będzie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka