dede43 09.11.09, 09:30 Przypominam - za kilka dni minie dokładnie 2 lata jak nie pale. Przestałam w listopadzie 2007 po Biorezonansie. Fajnie, prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera5 Re: Papierosy 09.11.09, 09:36 Moje gratulacje.Ja nie palę około 8 -u lat.Wszystkie moje znajome mają kłopot z przemiana materii po rzuceniu palenia . Niektóre z tego względu wróciły do nałogu.Mnie dopiero pomogła intensywna jazda na rowerze. Odpowiedz Link
misia007 Re: Papierosy 09.11.09, 09:58 Rzuciłam 4 grudnia za moment 4 lata temu i do dziś mnie to cieszy.!!!Gratuluję wszystkim którym się udało!!! Odpowiedz Link
jagodajna Re: Papierosy 09.11.09, 10:02 A ja jeszcze.....popalam....przy kawie....intensywnie....mąż krzyczy...on nie pali Chyba coś trzeba zrobić z tym ch...nym nałogiem! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Papierosy 09.11.09, 11:12 Nie moge za nic pojac, ze po rzuceniu palenia zmienia sie przemiana materii! Wydaje mi sie, ze po rzuceniu papierosow poprostu wiecej sie je ... aby jedzeniem zabic glod papierosowy. Moja macocha palila po 40 papierosow dzienie, a byla gruba jak beczka. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Papierosy 09.11.09, 11:24 nikotyna jest potrzebna do normalnego życia .Mamt ponoć jakiś gruczoł? ,który ją wytwarza do prawidłowego trawienia . Wiadomo ,że każdy organ ,którego się nie używa ulega zanikowi. Jeśli podajemy organizmowi nikotynę zewnątrz to co sie bedzie wysilać . Natychmiastowe odstawienie może spowodować złą przemianę . Zobacz nawet w "Milupie"? - kaszki dla niemowląt w spisie jest kwas nikotynowy. Jak mój mąż żucał palenie / bo miał chorobę wrzodową dwunastnicy/ żeby ułatwić sobie dietę kupowałam milupę od 9 m-ca życia i tam był kwas nikotynowy.Pytałam gastrologa i on mi tłumaczył jak napisałam wyżej.aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Papierosy 09.11.09, 12:09 Ja przytyłam około 7 -8 kg czyli z rozmiaru 36 do 38/40. To jeszcze nie tragedia, już się przyzwyczaiłam, że wchodząc do sklepu z odzieżą nie patrzę na rozmiar 36 a większe. Tyle, że gorzej przy przecenach - pozostają w sklepie właśnie te małe rozmiary, w które niestety już nie wchodzę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Papierosy 09.11.09, 12:42 Moje gratulacje dla tych co nie palą. Ja jakos lubię ten dymek. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Papierosy 09.11.09, 13:14 tamaryszek44 napisała: > Moje gratulacje dla tych co nie palą. Ja jakos lubię ten dymek. Wiem, że to złe....te palenie ale pocieszam się, że tam gdzie się nie pali - stanowczo nie palę, w domu też nie palę tam gdzie się siedzi, śpi, staram się wychodzić na balkon, podwórko itp., tak dla "wywietrzenia się" Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Papierosy 09.11.09, 13:27 Mnie 16.02.2010 minie 4 lata.Tez kochałam ten dymek-do tego stopnia ze paczka mi na dzień nie starczała i nie wyobrazałam sobie zycia bez porannej kawy.Niestety-trzeba sie było opamietac jak zaczęłam sie szybko męczyć i na dodatek zaczęły sie problemy z krtanią.Ze nie wspomnę o uroczym porannym kaszlu.No i teraz mam POCHP,leki wziewne (sterydowe) do końca zycia.Przytyłam tez ale tyle babek jest grubszych ode mnie a i w tym wieku raczej na karierę modelki nie ma co liczyc wiec to nie taki wielki problem.Palaczki-poczytajcie sobie o tej chorobie,wystarczy wpisac w wyszukiwarkę.Nie straszę ale warto wiedzieć. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Papierosy 09.11.09, 18:15 W domu to my już od 10 lat nie palimy. Kiedyś na balkonie, no a teraz mam swoje podwórko. Przy zimie i brzydkich pogodach trochę rzadziej się wychodzi i to plus. Odpowiedz Link
misia007 Re: Papierosy 09.11.09, 18:20 Tamaryszku plus to rzucić to raz a dobrze.Mnie się jakoś udało a paliłam jak smok.Zresztą mam wrażenie ze mnóstwo osób w okolicy pięćdziesiątki rzuca i to z powodzeniem. Odpowiedz Link