Dodaj do ulubionych

Szlachetne zdrowie

14.03.11, 20:05
Aga-kosa w jednym z wątków pisała o dziurawieniu brzozy, Ona ma zawsze rację.
Wiosenny sok z drzewa
Dawno, dawno temu… w sumie wcale nie tak dawno, bo wystarczy się cofnąć o około 60 lat, choćby nawet do czasów powojennych, na przednówku brakowało owoców, warzyw, czyli mówiąc dokładniej witamin i minerałów. Te warzywa, które udało się przechować były mizernej jakości i nie mogły dostarczyć organizmowi, wycieńczonemu zimową pogodą, odpowiedniej porcji składników odżywczych. A do zbiorów było jeszcze bardzo, bardzo daleko.
Więcej na ten temat:
portalwiedzy.onet.pl/0,25297,1639151,1,czasopisma.htmlbaska123
Obserwuj wątek
    • anoagata Re: Szlachetne zdrowie 14.03.11, 20:50
      ...nikt się nie dowie,ten kto spróbuje to zasmakuje.. U mnie strona się nie otwiera.Dobrze,że Aga przypomniała o tym brzozowym soku ja też podstawie butelkę i sobie naciurkam ale jeszcze do puszczenia soków to muszę długo czekać do lasu niema możliwości wejścia jest bardzo dużo śniegu.
      • baska123 Re: Szlachetne zdrowie 14.03.11, 21:08

iszczio raz:
        portalwiedzy.onet.pl/0,25297,1639151,1,czasopisma.html
        • anoagata Re: Szlachetne zdrowie 14.03.11, 21:28
          Tera chwatit.
          • mattos Re: Szlachetne zdrowie 14.03.11, 21:59
            Słyszałem, że przytulanie do brzozy też jest lecznicze.
            • pragata Re: Szlachetne zdrowie 15.03.11, 12:05
              ...jest lecznicze jak każde przytulanie...a popij jeszcze soku z brzozy....to dopiero jest całościowa terapia brzozowa.....
              • iryska2604 Re: Szlachetne zdrowie 15.03.11, 21:41
                Sprzątałam w ogrodzie i przeszkadzała mi taka gałąź - to chyba jesion- mąż mi to odpiłował.Wiecie jak sok kapał?Może isć pod brzozę? Mam na działce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka