Dodaj do ulubionych

Pytanie na dziś .

09.07.13, 08:35
Dlaczego kobiety chodzą na szpilkach, lub równowaga niestabilnej kobiecości

hm...najlepiej byłoby spytać się kobiet, ale ...jak by się tak nad tą sprawą zastanowić w lipcowy upalny ranek ... kobiety w większości i zasady potrzebują stabilności , oparcia , ale im są młodsze ich niestabilność emocjonalna wtłacza je w szpilki , są kobiece aż tak bardzo, iż żaden mężczyzna nie przechodzi koło tej niestabilności kobiecej bez reakcji . Dojrzałe kobiety nic sobie nie robią z niestabilności , są jeszcze bardziej kobiece i jeszcze bardziej niestabilne . Można by wyprowadzić wniosek ,że kobiecość jest niestabilnością i przyrasta proporcjonalnie do niestabilności . Ale im bardziej są niestabilne tym bardziej zachowują równowagę . I nie potrzebują żadnego balansu . W przeciwieństwie do mężczyzn , ale ci nie noszą szpilek jedynie oglądają się za niestabilnymi długimi nogami w szpilkach, tracąc całkowicie równowagę .big_grintongue_out
Obserwuj wątek
    • baska123 Re: Pytanie na dziś . 09.07.13, 12:54
      spóźniony(a)
      Nie powinnam odpowiadać pytaniem na Twoje pytanie, ale przekorna z natury zapytam:
      czemu pytasz, skoro wszystko (jak się wydaje) o kobietach i butach na szpilce wiesz?
      • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 09.07.13, 14:42
        skoro wszystko (jak się wydaje) o kobietach i butach na szpilce wiesz?

Nieprawda ...po pierwsze , nie jestem szewcem i na butach się nie znam
        Po drugie nie jestem znawcą kobiet , gdybym był ...gdybym, ale nie jestem . wreszcie pofilozofować z rana każdy może , troszkę lepiej troszkę gorzej big_grin
        • baska123 Re: Pytanie na dziś . 09.07.13, 14:49
          Do 99 minut po...
          Ja też lubię filozofować...dawaj następne pytanko.
          • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 09.07.13, 16:23
            No coś Ty naraz wszystkie ? big_grin Bokra , jutro big_grin
            • waga_1949 Re: Pytanie na dziś . 10.07.13, 19:33
              Biedni ci mężczyźni. Takie sprawy spokoju im nie dają.
              • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 10.07.13, 20:04
                Hmmm...chyba poczułaś się urażona tongue_out Więcej luzu moja droga , i do przodu . Jest sezon ogórkowy, radzę czytać dokładnie z obrazkami wstawianymi na końcu postu , lub w środku , które to emotikony się nazywają . big_grin
                Co zaś do do biedoty mężczyzn tongue_out Zaprawdę odkąd weszła moda mini którą to Wy właśnie Wy , lata 60-te, uwielbiałyście , chyba nie zaprzeczasz , szpilki stały się dopełnieniem tego widoku . I co prawda tylko okazyjnie je zakładacie dzisiaj, jednak dalej stanowicie miły obrazek godny spojrzenia mężczyzn . Po drugie czym się przejmować i jak bardzo . Luzik Wago luzik big_grinbig_grin
                • super.222 Re: Pytanie na dziś . 10.07.13, 21:34
                  (...) Zaprawdę odkąd weszła moda mini ... (...)

Istnieją opinie, że jako pierwszy na pomysł stworzenia spódnicy
                  przed kolana wpadł Francuz Andre Courreges big_grin

Istnieją też opinie, że "babcine spódnice" skróciła brytyjska projektantka
                  Mary Quant, aby kobiety mogły swobodnie i łatwo dobiec do
                  autobusu i tańczyć twista z jego karkołomnymi figurami.
                  Projektantka bardzo lubiła swój mały samochód marki MINI COOPER
                  i na cześć tego autka, nowe spódniczki nazwała *mini*.

Młodzież pokochała nową modę, chociaż:
                  - dziewczęta z uwagi na wygodę,
                  - a chłopcy ... bo mieli na co popatrzeć.
                • waga_1949 Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 04:53
                  godzinaosma99minutpoczasie napisał(a):

> Hmmm...chyba poczułaś się urażona tongue_out Więcej luzu moja droga , i do przodu . Je
                  > st sezon ogórkowy, radzę czytać dokładnie z obrazkami wstawianymi na końcu post
                  > u , lub w środku , które to emotikony się nazywają . big_grin
                  > Co zaś do do biedoty mężczyzn tongue_out Zaprawdę odkąd weszła moda mini którą to Wy
                  > właśnie Wy , lata 60-te, uwielbiałyście , chyba nie zaprzeczasz , szpilki stał
                  > y się dopełnieniem tego widoku . I co prawda tylko okazyjnie je zakładacie dzis
                  > iaj, jednak dalej stanowicie miły obrazek godny spojrzenia mężczyzn . Po drugie
                  > czym się przejmować i jak bardzo . Luzik Wago luzik big_grinbig_grin

No to źle mnie zrozumiałeś. Lubię jak mężczyźni lubią kobiety. Miłego dnia.
                  • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 08:59
                    I Tobie również Wago big_grin
        • super.222 Re: Pytanie na dziś . 10.07.13, 21:46
          Czy to Isia Radwańska i jej buty były inspiracją ?

www.plotek.pl/plotek/1,78649,14255007,Radwanska_i_Beyonce_chodza_w_identycznych_szpilkach.html#BoxPlotekTxt
    • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 10.07.13, 20:12
      Dlaczego Monika Olejnik nie idzie na urlop

Od kilku lat z początkiem lipca na ekranach tv robiło się przestrzennie , nikt nie robił żadnych tam wielkich wywiadów do momentu powrotu Moniki O. W tym roku jakoś Pani O wciąż jest na wizji ... przepytując jakiegoś polityka , właśnie ach kto to ach kto ? Pali - kot . A może po prostu, jako że jest wielką fanka butów i to na wysokim obcasie, zajęła w którymś sklepie kolejkę po jedyne i unikatowe szpilki ? big_grinbig_grintongue_out A później na plażę oczywiście w szpilkach big_grin
      • skuter44 Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 07:28
        M.Olejnik pilnuje stołka. Konkurencja nie śpi. Każde lepsze zastępstwo to zagożenie.
        • skuter44 Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 07:37
          Mogę ? Jaka mogą być przyczyny transformacji wiary katolików w kierunku pogaństkich obrzędów. Chodzi o rozszerzanie liturgii, sankcjonowanie czarowników i egzorcystów, walkę
          ze współczesnym światem,nie uznawanie waznych odkryć naukowych, powrót do średniowiecza, otumanianie ludzi ?

To wyszczególnienie nie jest sugestia odpowiedzi lecz uzasadnieniem do sensu/celu pytania.

pozdrawiam
          • super.222 Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 08:30
            Czy to będzie chłopiec, czy dziewczynka ??

Takie pytanie nurtuje obecnie Brytyjczyków.
            Mogą być bliźniaki? W takim przypadku następcą/czynią będzie
            pierwsze dziecko. A które będzie *pierwsze* ujawnią lekarze.

Jakie to wszystko ekscytujące. Poczekamy, bo to już *na dniach*
            jak mówiła moja babcia. big_grin
            • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś .Super. 11.07.13, 08:58
              Nic nie słyszałem żeby były bliźniaki . O rany aż strach pomyśleć gdyby tuskobliźniaki miały się począć u nas , je jej , dodatkowy podatek byłby potrzebny? suspicious
              Ciekawe kiedy Brytyjczycy znudzą się monarchią ? tongue_out Zwróciłas uwagę na to w czym chodzi Księżna ? W szpilkach ? To dziewczynka jak na płaskim to chłopak się urodzi big_grinbig_grin
          • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 08:53
            Ty to lubisz zabić ćwieka i to za rana , w lipcu big_grin Dobrze że ochłodzenie następuje, rano jakieś mokre chodniki mnie powitały big_grin A odpowiadając na pytania , na cały rój Twoich pytań i gąszcz odpowiedzi, żeby się w razie czegoś przedrzeć , na to jest tylko jedna i konkretna odpowiedź . Nasze wykształcenie . I to nie to ,że jest za małe , ani że jest za duże , ono po prostu przegrywa w momencie manipulacji . Nikt z ludzi nie ma możliwości w codziennym i prostym życiu wykorzystać go . Do czego potrzebna jest ci wiedza z socjotechnik podczas przyrządzania obiadu , albo techniczna wiedza inżynieryjna podczas kąpania dziecka lub rozmowy z wnuczkiem (ą) im bardziej zgłębiamy jakieś głębiny dziedzin tym bardziej napotykamy kolejne rowy . Tyle że nie w życiu osobistym, które chyba bardziej cenimy od życia zawodowego . Stąd ten pęd do życia zakonnego , poznania ascezy zaznania prostego życia opartego o modlitwę , proste czynności, potrzebie bycia w grupie ludzi ale nie wielu , malej grupie, gdzie przydatność dla niej potwierdzana wspólnym wysiłkiem . A egzorcyści i czarownicy , google zajrzyj jak choćby dla przykładu tylko wystarczy wymienić Niemkę Anne Liese Michel i ocenzurowanie jej historii przez rząd niemiecki, ale przejrzenie kilku filmów na youtubie powoduje dreszcz grozy jakiego nie zaznaje się na najlepszym dreszczowcu ,sprawa Mediugorje. Dawniej Fatima , Lourdes , Rue de Bac . Ksiązki pisane dwieście lat temu mające wydźwięk jak najbardziej aktualny . To wcale nie otumanianie ludzi , lecz wskazywanie drogi życia która jest zupełnie inna od wskazywanej przez media i populistyczne rządy . Po chyba już trzecie , nasze życie ma zależeć od wykształcenia , wiedzy i wiary . Założę się że nie ma wytłumaczenia na wiele zjawisk zachodzących na planecie , w ciele człowieka i w tej części niewidocznej . Ocho, słoneczko znów świeci ...big_grin
            • aga-kosa Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 09:53
              W sprawie mini:
              W mojej młodości, ktoś złośliwy ułożył wierszyk:
              Na babcię suknia była za mała
              a więc ją swoim wnuczkom oddała.
              Wnuczki uszyły trzy mini modne
              a z resztek wyszły dla wnuczka spodnie.
              Teraz po latach z zazdrością patrzę na mini i na szpilki.
              Pozwalam sobie na stroje z mini na balach przebierańców bo do tego zakładam maskę i perukę na głowę a i na szpilkach względnie dobrze się trzymam.
              Taaak, na szpilkach się trzymam ale o puszczeniu się mowy już nie ma wink
              W rodzinie królewskiej jak w starym powiedzeniu: na dwoje babka wróżyła.
              Nie było USG i babka mówiła:- będzie syn, gwarantuję ja sobie w zeszycie zapiszę..
              I zapisywała :U Matlaka urodzi się córka.
              Jeśli urodził się syn - nikt zapisków babki nie sprawdzał. Kiedy urodziła się córka babka pokazywała swoje zapiski a tam jak byk: CÓRKA, smile aga
              • super.222 Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 10:23
                Pierwszą osobą, która będzie powiadomiona o narodzinach
                i płci dziecka/dzieci, będzie prababka Jej Wysokość Elżbieta II.
                Ma być powiadomiona natychmiast, ale gdyby była noc to ... nie budzić big_grin

Poza osobami z kręgów medycznych, księżnej towarzyszyć będą podczas
                porodu: jej matka i siostra i mąż. A było tak, że jeszcze do 1948 roku,
                rodzącej towarzyszyli: minister spraw wewnętrznych i arcybiskup
                Canterbury ... W tych dniach Wiliam zbiera punkty na plus w opinii
                poddanych, bo jego zapowiedź obecności przy porodzie spotyka się
                z dużą przychylnością.

O bliźniakach:

... kiedy Katarzyna trafiła w grudniu ub.roku do szpitala z powodu
                silnych wymiotów, które określono jako nadmierne, obserwujące
                każdy ruch tabloidy ogłosiły *To bliźniaki*. Ale gdyby podczas porodu
                okazało się, że ciąża jest bliźniacza i wymagane jest cesarskie cięcie,
                to lekarz operujący zdecyduje, które dziecko będzie następcą
                tronu, to znaczy które wyjmie jako pierwsze. Pałac ostro zdementował
                plotki o bliźniakach (a przecież nie była badania praneta....) i dodatkowo
                zapewnił, że księżna będzie rodziła naturalnie, czyli musi przeć.

Obecnie, cały czas, za Katarzyną dyskretnie podąża wojskowy
                śmigłowiec, którego załoga ma być na zawołanie gdyby księżna zaczęła
                rodzić podczas pobytu we własnym domu albo z wizytą o rodziców,
                albo gdzie indziej ...żeby mogła być natychmiast przetransportowana do
                odpowiedniego szpitala.
                • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 11.07.13, 12:24
                  No i dobrze koncypuję - Księżna do sklepu po szpilki a nad głową warczy kopter względnie cichy kopter, wraz załogą składającą się między innymi z niańki . Przecież dzieci rodzą się nagle , plums i już są na świecie big_grin a tu nic tylko tron czeka tongue_out
                  • super.222 Re: Pytanie na dziś . 13.07.13, 21:29
                    (...) Przecież dzieci rodzą się nagle, plums i już są na świecie big_grin (...)
                    napisał: wiadomo kto ...

No cóż, tak bardzo plums to nie, trzeba trochę postękać i przeć.
                    A następcy/czyni tronu wyraźnie się nie spieszy. Obłęd totalny,
                    nawet mój ulubieniec Andrus powiedział dzisiaj w Mrągowie, że
                    można głosować na imię dla dzidziusia królewskiego i jako
                    pierwsze podał Artur. big_grin. Pan Andrus jest coraz bardziej zabawny. big_grin
                    • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 13.07.13, 21:35
                      He he póki co szpilki królują i będzie Sara .
                      • skuter44 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 11:39
                        Moje pytanie.
                        Czy mamy świadomość (przed wyborami) , że nie odpowiedniej siły politycznej która by mogła rządzić Polską gospodarnie w interesie polskiego narodu ?Pytanie jest niestety z poddtekstem. Jeśli odpowiedź nasza jest tak, to mamy kolejne pytania.:
                        - to co czekamy na cud ?
                        - co powinniśmy - jako Polacy - teraz robić ?
                        • super.222 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 12:25
                          A potem piszesz, że wydajesz na leki 400-500 złotych. Wyluzuj.
                          Co miało być zrobione, zostało zrobione w sierpniu ... któregoś roku.
                          Dej se spokój, bo my już niczego nie dokonamy. Młodym dajmy szansę,
                          ale niech to nie będzie monsieur Duda. Nie wiem jak tam u Ciebie, bo
                          u mnie na pierwszym miejscu postawiłam na ochronę zdrowia ...mojego.
                          Możesz mnie nawet nazwać egoistyczną blondynką - trudno. Naprawiam
                          stan mojej kuchni i powiem Ci, że jest to bardzo trudne dla mnie zadanie,
                          które muszę przeżyć.

• skuter44 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 15:04
                            Mundze godos - jak mówią u nas w puławskiem.

Ale pisanie w sieci , głupio czy mądrze, to jedna
                            z moich ostatnich aktywności. Pozwala zapomnieć
                            o tym co jest i będzie, ze mną.
                          • baska123 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 17:11
                            Łał! Superciu Jednym z moich zawodów jest "projektowanie i wykonawstwo instalacji sanitarnych w budynkach mieszkalnych i przemysłowych".
                            Jak ja kocham te rury, uszczeleczki, kraniki, kolanka, zaworki, zasuwy, wentylatory, nagrzewnice, kanały wentylacyjne, czerpnie i wyrzutnie..... o matko.
                            Pozdrawiam kiss, życzę by Ci woda ciepła i zimna leciała skąd należy, ciepełko zimą niech Cię grzeje.....jeśli na gazie gotujesz, to niech ma ten gaz odpowiednią kaloryczność.
                            Kibelek nich lśni i pachnie, bo pewno kuchnię i łazienkę cenisz w mieszkaniu najbardziej......
                            na równi z sypialnią rzecz jasna.
                          • skuter44 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 17:57
                            Nie sądzę abyś naprawiała sama kuchnię. Jak powinna wyglądać taka kuchnia to sma wiesz. Przyjdą fachowcy wykonają remont wg Twoich wizji/marzeń/zamierzeń/projektów. Będziesz zadowolona. Powiesz- "ja to zrobiłam".
                            Warto coś, niecoś wczesniej podpatrzyć w marketach budowlanych, poradzić się fachowców i nawet.... podejrzeć u znajomych. Wtedy wfek będzie pełny.
                            Teraz - nawet w blokach - jest moda/uzyteczność/nowoczesnośc,... - obudowa kuchni, płyty indukcyjne (odcięcie gazu, ale tu trzeba przerabiać instalację elektryczną), zmywarki, okapy, wbudowane lodówki, mikrofalówki, ekspresy do kawy,... Nie powinnismy tego przegapić.
                            • super.222 Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 19:43
                              czterykaty.pl/czterykaty/5,60225,14209465,Metamorfoza__z_talerza_wziete__czyli_jak_za_800_zl.html?i=0
                              Podpatrzyłam big_grin.
                              Ze zdjęcia 1/7 wybrałam wariant z rozsuniętymi szafkami na dole i wolnym
                              miejscem miedzy nimi. Całość będzie przykryta jednolitym blatem.
                              tam gdzie widnieją jakieś ciemne *deski* ja mam od wielu lat płytki.
                              Szafki są w białym kolorze i maja czarne uchwyty.

Ustawienie mebli również lekko odbiega od tego na zdjęciu.
                              Zlewozmywak jest w kącie po lewej stronie od wejścia do kuchni, dalej
                              nowa kuchenka gazowo-elektryczna, dalej jedna szafka ... przerwa ... druga szafka.
                              Lodówka i stół już po przeciwległej stronie, bo centralnym punktem mojego
                              szaleństwa były wymiany okien i ono jest na wprost od wejścia. Bielutkie,
                              śliczne, na tle ciemnych ścian. Tapety są w dwóch kolorach - jaśniejsza po
                              stronie *kuchennej*, ciemniejsza zaś ta, przy której stoją lodówka i stół.

I ... muszą być zasłonki w poprzeczne paski i ... talerz.
                              Tak mi się to wszystko spodobało. A fachowcy pięknie wywiązali się z zadania.
                              Jestem już w trzecim etapie ... porządkowania. *Odgruzowuję* na razie sama,
                              bo udało mi się umówić pomoc dopiero od czwartku. no cóż - wakacje przeca.

Ciekawa jestem czy moja kuchnia komuś się spodobała. big_grin

PS. Między bajki należy włożyć marzenie o osiągnięciu takiego efektu
                              za 800,- złotych. Ale inspirujące było.
                              • skuter44 Pytanie na dziś . Pochwała na jutro. 24.07.13, 11:36
                                "Ktoś" też podpatrzył , zdziwił się pozytywnie i pochwalił. -smile Za 800 zł to bardzo gospodarnie i pięknie.!!! Biel a w kuchni najpiękniejsza, rzucający się w oczy akcent najważniejszy - Pani Domu. No. No.
                                Gust też pochwalam.
                                pozdrawiam
                        • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś . 22.07.13, 22:00
                          na razie nie ma żadnej takiej siły , ale w wypadku zmiany warunków na scenie politycznej nagle może się coś znaleźć . Wystarczy głębszy kryzys w Europie i nie ekonomiczny ,ale polityczny , wszystko ulegnie przebiegunowaniu .smileI ja na to liczę big_grin
    • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś do super 23.07.13, 19:24
      Tak dedukuję ,że interesują Ciebie losy aktorów , postaraj się zobaczyć film Koliber w którym główne role grają Jason Statham znany z filmów akcji, gdzie gra zawsze twardego faceta przeważnie mszczącego się za cudze krzywdy . Partneruje mu w tym filmie polska aktorka Agata Buzek . Naprawdę warto obejrzeć , bo film dramat ,odbiega od stereotypu przypisanego Stathamowi a zobaczenie polskiej aktorki u jego boku bardzo ją nobilituje . Prawdę powiedziawszy urodę ma niezaspecjalną ,ale nikt kto gra zakonnicę nie wygląda wspaniale prawda ?big_grin Życzę miłego oglądania w razie co ....big_grin
      • godzinaosma99minutpoczasie Re: Pytanie na dziś do super 23.07.13, 19:28
        a tu malutki trailerek na zachętę .
        http://<a href="www.youtube.com/watch?v=82XwtyTU_1k[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=82XwtyTU_1k
        • super.222 Re: Pytanie na dziś 23.07.13, 21:24
          Jestem pewna, że film mnie nie zainteresuje.
          Ale miło, że o mnie pomyślałeś. big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka