Dodaj do ulubionych

Dziki ustrój

13.02.14, 21:11
Przeczytacie proszę ten artykuł a zobaczycie co się w naszym kraju dzieje. To już jakaś paranoja anie ustrój. Nikt już nie panuje nad tym wielkim bagnem.
wyborcza.pl/duzyformat/1,136629,15442097,Onkologia_nie_dla_raka.html
Obserwuj wątek
    • baska123 Re: Dziki ustrój opinia Amityra. 13.02.14, 21:19
      amityrrro
      Nazbierałeś sensacji i podrzucasz mi wieczorową porą tę ohydę,
      bym przeczytawszy usnąć nie mogła?
      A kysz!
    • amityr Re: Dziki ustrój 14.02.14, 09:57
      A może zrobić tak jak wczoraj w Belgii i spoko.
      • filip505 Re: Dziki ustrój 14.02.14, 16:03
        ......amityr,a jakies pozytywne rzeczy dzieja sie czasami w polsce????????,
        swiat chwali nasz rzad I gospodarke,znaczy jej dynamike I kierunek,
        a u ciebie same "tragedie",
        ----co do belgii to I tak kiedys to bedzie standartem tylko roznym
        krajom zajmie to rozny czas zeby do tego "dorosnac",
        • amityr Re: Dziki ustrój 14.02.14, 18:51
          Krowę na rzeź przeznacza się jak już nie chce się cielić i mleka dawać. Nasz kochana krówka jeszcze kilka lat będzie dojona. Chyba ,że wcześniej dostanie zapalenia wymiona.
          • filip505 Re: Dziki ustrój 14.02.14, 18:58
            .....nareszcie troche "optymizmu",chodzi o te pare lat,
            co nas szlak jeszcze nie trafi,
            • amityr Re: Dziki ustrój 14.02.14, 20:09
              Filip ja naprawdę jestem bardzo wesołym człowiekiem . Lubię się śmiać itd. Nawet mi się dość dobrze powodzi. Ale to co się wyprawia to już przekracza normalne rozumowanie. Gospodarka, jaka gospodarka, co ja mówię? Przecież my nie mamy gospodarki przemysłowej . Wszystko się rozłazi. Ja naprawdę nie mogę uwierzyć ,że Tusk tego nie widzi czy jak? Ile można zamiatać pod dywan. Prawie wszyscy ministrowie są niekompetentni. Setki tysięcy złotych giną w przetargach informatyki, wojska ,służbie zdrowia. Największą emeryturę ze składek najbiedniejszych ludzi otrzymują ci co w ogóle składek na ZUS NIE ODPROWADZAJĄ. To jak ? Po tym iryska ,baska piszą ,że wydziwiam. Ślepe są czy jak? Jasne ,że można chwalić Pana i łąki umajone. Hahaha
              • iryska2604 Re: Dziki ustrój 14.02.14, 20:48
                Bo mnie zaraz diabli wezmą! A po jaką cholerę mam sie stresować, zamartwiać stanem gospodarki - co proponujesz ? Robimy rewolucję czy co? Kiedy zaczynamy? Sam piszesz ze ci sie nieźle powodzi, lubisz cierpieć za miliony? Weź sie zastanów, my juz wiekszośc życia mamy za sobą, niech sie młodsi teraz martwią. Myślisz ze mnie sie wszystko podoba ? Tyle razy pytałam cię jaki ustrój wg ciebie byłby dobry i gdzie jest kraj mlekiem i miodem płynący - bez odzewu. Narzekać i krytykować każdy lubi ale co z tego wynika? To daj znać kiedy rozsyłasz wici !
                • amityr Re: Dziki ustrój 14.02.14, 21:12
                  Irysko tak jak napisałaś ,bo nie pomyślałaś. Jakby tak np ludzie myśleli jak ty teraz ,to byśmy byli dalej w PRL-u. Zresztą jak dostaniesz po dupie to załapiesz. I tyle. Od tej chwili nie nie ma dla mnie żadnego tuska, kaczyńskiego i pozostałego badziewia historii.
                  http://i44.tinypic.com/28wcnci.gif
                • baska123 Re: Dziki ustrój 14.02.14, 21:23
                  Irenko. Amityr to "następca", co ma wielkie ambicje rozpierniczyć to Forum.
                  Nie dawaj mu satysfakcji z tego, że Cię wqrzył.
                  Niech się udławi tą swoją racją.
                  Mnie nie zależy, by właśnie "On" miał o mnie "dobre zdanie" kicham na nie.
                  On tylko piekłu pochlebia i nic poza, ja w niebo i słońce, księżyc, gwiazdy zapatrzona jestem.
                  Niech spada na drzewo.
                  • amityr Re: Dziki ustrój 15.02.14, 09:05
                    Lepszy @amityr na drzewie niż @baska na szamocie.Hahaha
                    • zagfost_ka Re: Dziki ustrój 15.02.14, 09:14
                      Do pary ?

http://s10.rimg.info/53c7ade639471b66ccd06d019869e686.gif
                • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 16:58
                  Dla Iryski ideologia partii ponad wszystko,a ekonomia kraju.Wiadomo obywatel wytwarza budzet panstwa,ale tylko te ktory wytwarza dany produkt.Ile mamy tych zakladow,producentow i wkoncu ile zatrudniaja pracownikow.Wojsko,policja,nauczyciele itd to sa konsumenci budzetu,na ktorych obywatele wytwarzajacy budzet sie zgadzaja,ale czy na biurokracje oplacana z budzetu?
                  • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 17:49
                    www.piotr.26.
                    Idź na odwyk, szczęści Ci nie służy, bełkoczesz okropnie.
                    Do Iryski się pisze na "+/-60" jesteśmy
                    • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 17:57
                      Biurokracjo sie obrazila,ale jaki produkt wytworzylas-podpis na papierku.A co do Iryski dala bana,bo na Jej forum-Tusk ponad wszystko.
                      • zagfost_ka Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:05
                        Wyrazy współczucia.
                        Jak żeś dostoł, to noś z honorem
                        - napisała babcia wnukowi, kiedy zawiadomił ją listownie,
                        że w wojsku dostoł trypla. Nie wiem co to jest ban i nie wiem
                        co to jest trypr.
                        • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:11
                          zagwost_ka. Jak nie wiesz to wujaszka Google zapytaj.
                      • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:09
                        www.piotr.26.
                        Był taki czas, kiedy mój podpis miał znaczenie.
                        U mnie też Premier Tusk na dzień dzisiejszy nie ma konkurencji.
                        A sweterek na drutach potrafisz? no to patrz z kim tańczysz.
                        • iryska2604 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:15
                          Basiu, ależ ja sie wcale nie denerwuję,już mi skóra stwardniała.Amityrowi odpowiadam tutaj bo na mnie sie chyba obraził i nie wpada do mnie a piotrowi podziękowałam onegdaj za wspólpracę bo mi obrażał forumowiczów. To w kwestii formalnej. A co do moich preferencji partyjnych - nie nalezę do zadnej a po prostu nie cierpię głupoty, bezmyślnosci i biadolenia.
                          • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:22
                            A co do bezmyslnosci--,niedawno Tusk zapowiedzial ze w 2020r bedziemy w 20 najbogatszych krajow.A my juz w 2998 bylismy na 18 miejscu,skleroza.
                            • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:24
                              Przepraszam rok2008 bylismy na 18 miejscu.
                            • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:28
                              www.piotr.26 napisałeś "my juz w 2998 bylismy na 18 miejscu,skleroza."
                              Nie wiadomo skleroza czy wizjonerstwo.
                              • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:53
                                Widzisz jestes zgryzliwa,poprawka przed Twoim wpisem,Ha,HA po ciemku pisze,oszczedzam na domowym budzecie.
                          • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:25
                            Irenko.
                            Ja czuję ruch skrzydeł i słyszę brzęczenie roju trutni(ów), nie sądzisz, że atakują?
                            Będę zmuszona coś z tym zrobić, bom jest na jad uczuloną.
                            • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:46
                              O czerwona linia dziala!Opinia to nie obrazanie,jest jeszcze paragraf 212.
                          • amityr Re: Dziki ustrój 15.02.14, 20:39
                            iryska2604 napisała:

> Basiu, ależ ja sie wcale nie denerwuję,już mi skóra stwardniała.Amityrowi odpo
                            > wiadam tutaj bo na mnie sie chyba obraził i nie wpada do mnie a piotrowi podz
                            > iękowałam onegdaj za wspólpracę bo mi obrażał forumowiczów. To w kwestii form
                            > alnej. A co do moich preferencji partyjnych - nie nalezę do zadnej a po prostu
                            > nie cierpię głupoty, bezmyślnosci i biadolenia.

Jak to nie wpada?
                            Im rzadszy gość ,tym większa parada.
                            Od czasu do czasu zaglądam.
                            Co ja mam ci ryska świrgolić ,czy @basce pitolić,
                            Jak wy i tak lepiej wiecie, że ryszawy najmądrzejszy na świecie.
                            Durni redaktorzy, CBA ,
                            Iryska z baska rację ma.
                            Hahaha
                            • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 20:46
                              amityr. Co Ty jadasz, że tak ...... gadasz?
                              Czym mogę tobie pomóc?
                              Mleko masz?
                              • amityr Re: Dziki ustrój 15.02.14, 21:38
                                baska123 napisała:

> amityr. Co Ty jadasz, że tak ...... gadasz?
                                > Czym mogę tobie pomóc?
                                > Mleko masz?

Baska ty chyba nie nadążasz.
                                Jeśli chodzi o psa to sympatyczny ale tylko pies.
                                Kopiesz ja w nogę a ona mówi ,że protezę ma. Hahaha
                                • baska123 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 21:57
                                  http://s2.rimg.info/13b63a751857b61d66fb613cc2ead949.gifamityr.
                                  Twoja durnota szybuje niedościgniona, jesteś mistrzem mistrzów.
                                  Nie startuję, nie próbuję nadążyć. Wolę stracić Cię z oczu.
                                  Kopa jej w nogę? Ty damski bokser.
                                  • amityr Re: Dziki ustrój 15.02.14, 23:19
                                    baska123 napisała:

> http://s2.rimg.info/13b63a7
> 51857b61d66fb613cc2ead949.gifamityr.
                                    > Twoja durnota szybuje niedościgniona, jesteś mistrzem mistrzów.
                                    > Nie startuję, nie próbuję nadążyć. Wolę stracić Cię z oczu.
                                    > Kopa jej w nogę? Ty damski bokser.

Chcesz mnie sprowokować niekulturalnym zachowaniem. Naprawdę administratorce ,to nie przystoi. Jaki damski bokser ? Kobieto o protezie, to jest przysłowie i przenośnia.To ,takich prostych spraw nie łapiesz. Ale i tak nie pozwolę sobie robić na głowę bo jestem ponad chamstwem. Gdzieś pisałaś ,że podobnież zawodówkę w PRL-u zrobiłaś. Oddaj świadectwo. Przecież to komuszy świadectwo.
                        • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:18
                          No widzisz produkt wytworzylas,wiec Twoj budzet zarobil,bo nie kupilas.Jak tak bedom myslec jestem za.Podpis cos znaczyl,po ilu dniach przemyslen?
                          • filip505 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 18:53
                            .....amityr,ale co to ekonomia to z grobsza wiesz,jako przedsiebiorca,
                            zeby pobic koreanczykow w produkcji statkow np musialbys namowic
                            nasztch stoczniowcow zeby pracowali dwa razy wiecej( wydajniej)
                            za 50% poborow,ale moze zacznij od gornikow,ich wegiel jest sporo
                            drozszy jak na swiatowych rynkach,wiec inni podatnicy musza do nich
                            dokladac,namow ich zeby produkowali go taniej,moze zgodza sie
                            pracowac po 12 godzin 7 dni w tyg za ta sama kase,wtedy beda mieli
                            rynki zbytu dla swego PRZEMYSLU wydobywczego,i przestana byc
                            obciazeniem dla emerytow np,dzisiaj nie przemusl sie liczy,a nowoczesna
                            mysl jest najlepszym produktem,zobacz ze zaczynamy produkowac
                            dobre telefomy,choc fizycznie robia je chinczycy,nasze produkty
                            lataja w kosmos,czyli wygrywaja z calym swiatem,to nie powod zeby
                            sie chwalic a nie tylko nazekac?????,zawsze patrz na jasna strone zycia
                            jak to nasza kolezanka pisze,nie w odwrotnym kierunku,
                            • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 15.02.14, 19:37
                              Kosz t pracy i podatki posrednie to 80% budzetu.Wejdz na -KALKULATOR PLACOWY PRACODAWCY"wpisz kwote 1680.00 najnisze wynagrodzenie,dowiesz sie co kto ile placi.Dowiesz sie ile na reke dostaniesz,a nie zapominaj ze za zakupiony towar w sklepie jeszcze placisz podatek posredni.
                              • filip505 Re: Dziki ustrój 17.02.14, 02:02
                                .....chyba cos znowu pomyliles,koszt pracy jest budzetem?????????,czyim,gdzie,
                                a czemu nie wpisac "najwyzszych" poborow,wiecej bedzie na reke,tylko poco,
                                co chcesz przez to powiedziec,
                                  • adria231 Re: Dziki ustrój 23.02.14, 17:39
                                    Dziki ustrój, ale nie widzę szans na jego zmianę nawet po wyborach i zmianie rządu.
                                    Wczoraj dyskutowałam na ten temat z moim wnukiem, który mnie przekonywał, że nie ma innego wyjścia ,tylko głosować na UPR.
                                    Do głosowania mamy trochę czasu, a ja tymczasem cieszę się niezmiernie z wyników naszych sportowców w Soczi. I następne wspaniałe wydarzenie: mamy w Krakowie od tygodnia nowy
                                    przepiękny dworzec kolejowy. Cieszmy się z każdego dnia....
                                    • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 23.02.14, 18:11
                                      Szanowna mieszkanko Krakowa,moze krotka opinia w sprawie tego art,Tekst linka
                                      • adria231 Re: Dziki ustrój 23.02.14, 18:30
                                        Napisałam, że nie mam wpływu na to, co się dzieje w szpitalach i na co idą nasze podatki.
                                        Mogę co najwyżej oddać właściwy głos w wyborach. Na kogo?
                                        • www.piotr.26 Re: Dziki ustrój 23.02.14, 18:51
                                          Toz domagacie sie walki ze smogiem,szczytny cel.Kto poniesie koszta przy ubozejacym spoleczenstwie.Czarno to widze,a jeszcze Olimpiada Zimowa,znow podatnik ku uciesze jak powiedzial red.LIS "GAWIEDZI".
                                          • baska123 Re: Dziki ustrój 23.02.14, 19:25
                                            www.piotruś26. Wynoś się, strasz gdzie indziej. Pisze się koszty
                                            Nie psuj nam wieczoru, to ostatnie ostrzeżenie!
                                          • super.00 Re: piotr 24.02.14, 19:09
                                            Bądź ponad i olej ją. Nie musisz nawet podnosi nogi.
                                            • www.piotr.26 Re: piotr 26.02.14, 18:50
                                              Do wodza tego forum!Kazdy ma prawo do wolnosci i wyrazania jej;prawo to obejmuje wolnosc posiadania pogladow.Art,19Powszechnej Petycji Praw Czlowieka.Banuj wladza nigdy nie jest dana na zawsze.
                                              • baska123 Re: Piotrusiu cudusiu 26.02.14, 19:13
                                                Wiesz co to jest "petycja"? Wiem, że nie wiesz, więc:
                                                Petycja – pismo zawierające jakąś prośbę, kierowane do władz czy osób na wyższym stanowisku
                                                O co mnie prosisz w Art.19 Twojej Petycji?
                                                Daj link do dokumentu, muszę wiedzieć o co chodzi.
                                                • www.piotr.26 Re: Piotrusiu cudusiu 26.02.14, 19:19
                                                  Odpowiem,jak Ty odpowiadasz.Poszukaj w Gogle.
                                                  • baska123 Re: Piotrusiu cudusiu 26.02.14, 19:36
                                                    Art.17 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka stanowi:
                                                    1. Każdy człowiek, zarówno sam jak i wespół z innymi, ma prawo do posiadania własności.
                                                    Forum Emerytów i Rencistów jest moim prywatnym, otwartym dla zaproszonych użytkowników-gości.
                                                    Zapoznaj się z Regulaminem, a najlepiej zostań założycielem
                                                    swojego Forum i wypisuj co chcesz w imię wolności słowa.
                                                  • www.piotr.26 Re: Piotrusiu cudusiu 26.02.14, 19:48
                                                    W regulaminie nie jest zapisane,ze musze szczekac pod Twoje dyktando.Tekst linka
                                                  • baska123 Re: Piotrusiu cudusiu 26.02.14, 20:40
                                                    Rzeczywiście ujadasz kundelku.
                                                  • super.00 Re: Piotrusiu cudusiu 27.02.14, 11:53
                                                    www.piotr.26 napisał:

> W regulaminie nie jest zapisane,ze musze szczekac pod Twoje dyktando.Tekst linka

PODNIEŚ JEDNAK TĄ NOGĘ!!!
                                                  • baska123 Re: Piotrusiu cudusiu 27.02.14, 17:20
                                                    nogę się pisze superowa(y) analfabetko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka