Dodaj do ulubionych

Do roboty!

19.08.17, 15:35
Publikujcie, niech dotrze do każdego, kto chce żyć w normalnym kraju.

thefad.pl/aktualnosci/katarzyna-lubnauer-drodzy-sasiedzi-przyjaciele-obywatele-podajcie-dalej-ten-tekst-by-dotarl-do-jak-najwiekszej-liczby-osob/
Niektórzy z Was lub Waszych bliskich nie interesują się na co dzień polityką. Być może uważają, że obrona Trybunału, praworządności, czy zrównoważonego budżetu to temat polityków, oderwany od codziennych, ludzkich spraw.

Przyszedł czas, gdy zaangażowanie każdego z Was (lub jego brak) może zdecydować o losach naszego kraju.

Zamach na Sąd Najwyższy, którego dokonuje Zbigniew Ziobro, dotknie każdego Polaka.

Po pierwsze, Sąd Najwyższy stwierdza ważność wyborów parlamentarnych i referendum. Podporządkowani Zbigniewowi Ziobrze sędziowie mogą zapewnić PiS-owi władzę na wiele lat, niezależnie od głosów wrzuconych przez Was do urn wyborczych.

Po drugie: jakie bezpieczeństwo prawne będzie miał obywatel stający
przed dowolnym sądem, jeśli zarówno sędzia, prokurator jak i radca prawny będą całkowicie uzależnieni od humoru Zbigniewa Ziobry?

Za chwilę możemy żyć w kraju, w którym przed sądem wygrywa nie strona, która ma rację, lecz ta, która ma lepsze poglądy polityczne.

❌ Czy zasądzenie alimentów dla samotnej matki ma zależeć od poglądów politycznych sędziego, adwokata lub pozwanego?

❌ Jaką sprawiedliwość znajdzie molestowane dziecko, jeśli oprawcą będzie bliski aktywnego zwolennika „dobrej zmiany”?

❌ Gdzie będzie szukać ochrony żona bita przez radnego z PiS?

❌ Czy dochodząc odszkodowania za bezpodstawne zwolnienie z pracy lub wypadek komunikacyjny chcecie, by zastraszony lub lojalny wobec PiS sędzia wydawał wyrok na podstawie Waszych preferencji politycznych?

❌ Jak skutecznie wyegzekwujecie dług od dłużnika, który będzie znajomym polityka PiS?

❌ Czy adwokat będzie Was skutecznie bronić w starciu z aparatem

państwowym, jeśli na mocy ustawy forsowanej przez PiS organ dyscyplinarny Sądu Najwyższego będzie mógł zniszczyć mu karierę?

Każdy z nas, sam lub poprzez swoich bliskich, styka się z wymiarem sprawiedliwości. Trudno zaprzeczyć, że dotychczasowy system wymaga głębokiej reformy. Tylko że PIS-owi nie chodzi o reformowanie, a wyłącznie o stołki i kontrolę nad obywatelami.

Zbigniew Ziobro nazywa zamach stanu i zmianę ustroju prawnego reformą dla dobra obywateli. Tylko że jedynymi, którzy na niej skorzystają, będą Zbigniew Ziobro i jego klika. Staną się kastą stojącą ponad prawem.

Możemy ich wspólnie powstrzymać.

Udostępnicie ten tekst znajomym, wydrukujcie go i wrzućcie sąsiadom do skrzynek. Niech każdy Polak i każda Polka zrozumie, że to również jego sprawa.

Katarzyna Lubnauer

To ja Baśka-Wodnik co leje czystą wodę
http://s3.rimg.info/2aba65fdfa0fd7042bd7fbd3c6f396ec.gif
Obserwuj wątek
    • marii51 Re: Do roboty! 19.08.17, 16:11
      Basiu
      wklejam rownież ''''Politycy obu stron barykady przepowiadają najgorętszą od lat jesień w polskiej polityce. Politycy PiS-u szykują się do kolejnego etapu batalii o Sąd Najwyższy i KRS oraz osłabienia wolnych mediów poprzez wprowadzenie ustawy dekoncentracyjnej. Natomiast opozycja, zwłaszcza PO, zapowiada zwiększenie swojej „totalności” przede wszystkim poprzez bardziej radykalną krytykę działań rządu objawiającą się gównie spotęgowaniem oporu społecznego. Publicyści i tzw. eksperci polityczni od siedmiu boleści rysują scenariusze nadchodzących wydarzeń licytując się na dokładność swoich prognoz. Jednak wszystkim jakby trochę umknęły złowieszcze wizje opisujące plany radykalnej rozprawy z opozycją, jaką podobno planuje Prawo i Sprawiedliwość, a która miałaby obejmować aresztowania ważnych polityków, będących wrogami Kaczyńskiego.

Pisała już o tym w marcu Gazeta Wyborcza, a niedawno do tej kwestii powrócił na Twiterze niejaki Cezary Gmyz, obecnie korespondent TVP w Berlinie, a wcześniej dziennikarz TV „Republika”, czym wzbudził entuzjazm wśród zwolenników dobrej zmiany.
      • mobic Re: Do roboty! 19.08.17, 16:52
        Lubnauer jak to wymówić, mam język połamać?
        • pandaber Re: Do roboty! 19.08.17, 17:19
          Faktycznie, przeciągi szkodzą.
        • marii51 Re: Do roboty! 19.08.17, 17:33
          ha ha.. to zwyczajnie można mówić Katarzyna z Nowoczesnejsmile
          • marii51 Re: Do roboty! 19.08.17, 17:41
            takiego astyk to się nie spodziewalam... bo bywają wzmianki ..
            gdy ONR ma koszulki z naklejką..albo coś gzdieś powie ..
            ale tu przeczyczalam i thefad.pl/aktualnosci/umberto-eco-ostrzegal-faszyzm-powroci-ukryty-pod-bardzo-niewinna-postacia/ ...""wypisz wymaluj.."
            • pia.ed Re: Do roboty! 26.08.17, 12:16

Przeczytalam artykul (nie do konca), i niezbyt rozumiem druga czesc pkt 6.
              Co ma wspolnego 500+ z faszyzmem? A czy ten francuski wyraz oznacza "burzuazje"?
              Chyba nie ... Moze ktos mi wytlumaczy ... bo to o Hitlerze jest dla mnie zupelnie jasne,
              ze wyplynal na fali niezadowolenia.

thefad.pl/aktualnosci/umberto-eco-ostrzegal-faszyzm-powroci-ukryty-pod-bardzo-niewinna-postacia/

.
              • baska123 Re: Do roboty! 26.08.17, 13:35
                Witaj Pia.ed.
                Na babski rozum (mój) wszystko zgadza się z przepowiednią/ostrzeżeniem sprecyzowanym przez Umberto Eco.
                500+ przemówiło do młodych niezadowolonych.
                Falę niezadowolenia starszych ma wygłuszyć 500+ (1 Bożego x rocznie), przed świętami,
                nie pamiętam czy Bożego Narodzenia czy Wielkanocnymi - mnie się nie dostanie chociaż jestem z gorszego sortu, to chyba drobna burżujka jestem i nie dołożą.
                Hitlerek (niewinna postać) z drabinki drze mordę do przekupionych nibyżałobników - oni zapatrzeni słuchają co miesiąc swego wodza i w dobrej wierze oddadzą potomnych na mięso armatnie do armii zbawiciela Antoniego.
                Wszystko gra i bu/eczy.
                Qrwa....czego ja doczekałam??????
                Pozdrawiam-JaGorszySort, ale Burżujka.
                • super.222 Re: Do roboty! 26.08.17, 15:13
                  No dobra Basiu -
                  ale gdybyś także załapała się na 500+ jako emerytka,
                  to też byś tak bluźniła?
                  O ile mnie pamięć nie myli (co uzasadnione), to granty
                  mogą być przed Bożym Narodzeniem, ale i ja się nie
                  załapię bo przekraczam jakiś próg. Pozdrówka big_grin
                  • aga-kosa Re: Do roboty! 26.08.17, 20:16
                    Nie dość, że się załapię na 500+ to jeszcze podatek mi obniżą. Jak teraz mam 801 na miesiąc a 8 000 będzie wolne... to ho ho ho jak sobie poszaleję.. Ktoś mi wyliczy jak mi będzie dobrze? wink
                    I tak poglądów nie zmieniam wink aga
                    • baska123 Re: Do roboty! 27.08.17, 13:05
                      Aguśko.
                      Ostatnio wolne od podatku było 6600 zł, odjęte od brutto daje kwotę do opodatkowania podatkiem 18%.
                      Ma być 8000, to odejmij od swojego brutto i wynik pomnóż przez 18% = podatek dla us.
                      Prościej:
                      było wolne 6600, ma być 8000, zatem 18% z 1400 ~252 zł powinno być Twoje, w skali roku oczywiście.
                      • marii51 Re: trafiłam na podpowiedzi-""-jak żyć"" 28.08.17, 11:13
                        od byłego KOD-owca
                        i postanowilam z Wami jego ""przemyśleniami ::się podzielić...
                        www.tysol.pl/a10626-Walter-Chelstowski-Gdy-wladza-wprowadza-dyktature-%28-%29-nie-mamy-innego-wyjscia-niz-Panstwo-Nadziemne
                        • marii51 Re: tym razem nie polityka lecz 29.08.17, 10:05
                          kościół.. i nie do wiary co odkryto
                          www.zjawiskaniewyjasnione.pl/2017/08/25/kosciol-ukryl-przed-swiatem-jedno-z-przykazan-jego-tresc-moze-zszokowac-wielu-ludzi/
                          • baska123 wracajmy do tematu wątka 29.08.17, 17:49
                            Ponawiam:
                            thefad.pl/aktualnosci/katarzyna-lubnauer-drodzy-sasiedzi-przyjaciele-obywatele-podajcie-dalej-ten-tekst-by-dotarl-do-jak-najwiekszej-liczby-osob/
                            • pia.ed Re: wracajmy do tematu wątka 29.08.17, 18:11

baska123 napisała:

> Ponawiam:

> thefad.pl/aktualnosci/katarzyna-lubnauer-drodzy-sasiedzi-przyjaciele-obywatele-
                              > podajcie-dalej-ten-tekst-by-dotarl-do-jak-najwiekszej-liczby-osob/
                              >
                              >
                  • baska123 Re: Do roboty! 27.08.17, 12:38
                    Superciu.
                    Nie uwierzysz, też bym wiedziała w czym rzecz, jestem Wodnikiem i egoizm mnie nie dotknął.
                    Widzę potrzebujących bardziej. Poza tym łacina nie jest mi obca, qrwa to po prostu krzywa.
                    Pozdrowionka od Baśki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka