Dodaj do ulubionych

Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty....

18.03.07, 19:35
czy te produkty są dla nas?Ponoc to takie toksyczne.
banki.wp.pl/kat,60996,title,Kiedy-rozum-spi,wid,8775624,wiadomosc.html?rfbawp=1174242448.186
Obserwuj wątek
    • grenka1 Re: Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty.... 18.03.07, 21:36
      Tak. Te produkty są przedewszystkim dla nas.
      Ale uwaga na oprocentowanie !!!! Około 25% rocznie !!!
      • 52ania Re: Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty.... 19.03.07, 21:42
        No tak, dla nas, bo nikt nie da nam normalnej pożyczki.Wniosek: żadnych
        pozyczek, zadnych zakupów na raty.Ludzie jednak ulegaja takim pokusom.Popadaja
        w długi, a później to już pozyczka spłaca pożyczke.
        • grenka1 Aniu mylisz się, 19.03.07, 22:29
          to są normalne pożyczki. Na tych samych warunkach są udzielane i innym
          kredytobiorcom, z tym, że emeryci i renciści mają dodatkowo doliczone %% polisy
          ubezpieczeniowej na życie. Nie pamiętam ile to jest procent.
        • grenka1 Nienormalne pożyczki 19.03.07, 22:33
          to są w "Providencie" teraz chyba zmienił nazwę na coś innego.
          Znajoma brała taką pożyczkę w wysokości 1.000 zł. na komunię syna.
          Musiała ją spłacić w ciągu 6 m-cy w ratach tygodniowych.
          Ogółem spłaciła ponad 1.500,- zł (czyli w ciągu roku %% wynosiły nie jak w
          banku 25% w stosunku rocznym, ale 100% !!!
          • 52ania Re: Nienormalne pożyczki 19.03.07, 22:55
            U Stefczyka albo w Providencie.
            Grenka, nie wiedziałam, że w normalnym banku emeryt moze wziasc pozyczke.Te
            dodatkowe procenty za polise, to zwykłe dranstwo.Ciekawa jestem, jak to jest,
            jak w trakcie trwania splaty kredytu, kredytobiorca zejdzie z tego swiata, to
            czy spadkobiercy coś dostaną z tej polisy?Przypuscmy, ze pozostało do spłaty 3
            tys., a polisa opiewała na 20 tys, bo tyle było kredytu.Czy ktoś spotkał się z
            takim zdarzeniem?Warto wiedziec, co robic.
            • kazia_x Re: Nienormalne pożyczki 19.03.07, 23:14
              Jeżeli masz konto w Banku np. PeKaO SA to możesz wziąć pożyczkę po 6 m-cach
              prowadzenia konta. Jest to wysokość 3 miesięcznych regularnych wpłat.
              A co do należności z polisy, to spadkobiercy nic nie dostaną, bo to jest
              ubezpieczenie pożyczki, aby w razie zejścia z tego padołu i nie posiadania
              żadnego majątku mieli z czego tą brakującą kwotę uzupełnić.
              Z tego co wiem, to GE Money Bank - z Gdańska (koleżanka tam się napuściła na
              kredyt) jeszcze dodatkowo ubezpiecza pożyczkobiorcę (oczywiście za jego
              pieniądze) od utraty pracy. Dochodzą dodatkowe %%.
              • 52ania Re: Kazia_x 20.03.07, 22:01
                dzięki za oswiecenie.Na razie nie jestem w potrzebie, ale dobrze wiedziec, bo
                jak co do czego, to wielka panika i bęc.
    • bozenamroczek1 Re: Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty.... 26.03.07, 08:08
      Dzisiaj właśnie wyczytałam, że bank udzielił
      pożyczki 100 latkowi na 25 lat.
      Tak że to też jest dla nas, a może trzeba czekać do setki?
      • jaga_22 Re: Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty.... 26.03.07, 10:53
        No tak,dziadek wziął,a kto będzie spłacać? pewnie wnukowie.
        Nic w naturze nie zginie.
        • ira.mak Re: Pożyczki, karty kredytowe, zakupy na raty.... 26.03.07, 11:06
          To jakaś bzdura-nie wierz w to bo żaden bank by tego nie zrobił.Chyba że
          bierzesz na hipotekę-to wtedy mozesz wziąć długoterminową.Jak nie masz
          zabezpieczenia to dostaniesz guzik.Owszem -jakis kredyt na 24 lub 36 m-cy emeryt
          moze dostac ale to też jest uwarunkowane wysokościa emerytury.Te wszystkie
          reklamowane kredyty które są udzielane niby bez względu na dochody są bardzo drogie.
          • grenka1 Kredyt dla 100-latka 26.03.07, 12:08
            Widocznie dziadek ma baaardzo wysoką emeryturę (może na dodatek jeszcze w
            walucie obcej) i do tego jest właścicielem jakiejś pięknej i wielkiej
            posiadłości. Po jego śmierci niespłacony kredyt spłacą spadkobiercy.
            Bo zwykły szaraczek mieszkający w blokach nie ma takiej możliwości.
            • jaga_22 Re: Kredyt dla 100-latka 26.03.07, 12:20
              Kredyt hipoteczny na 25 lat przyznano w Wielkiej Brytanii pewnemu emerytowi,
              który ma obecnie... 102 lata. Mężczyzna, którego nazwiska nie ujawniono, wziął
              pożyczkę na 200 tys. funtów i teoretycznie skończy ją spłacać w wieku 127 lat -
              podał dziennik "Daily Telegraph

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8787533&rfbawp=1174904179.677

Trzeba wklejać linki,bo nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi.
              • 52ania Re: Kredyt dla 100-latka 26.03.07, 18:27
                Seniorzy kupują nieruchomosci.Niestety, to nie tacy emeryci jak ja.Wiem, że i u
                nas sa emeryci, ktorzy moga ndwyzkę inwestowac w akcje, fundusze inwestycyjne
                itp.Tacy dostana też pozyczką, bo zazwyczj maja polisy na życie i pod zastaw
                takiej polisy mozna dostac kredyt.
              • grenka1 Re: Kredyt dla 100-latka 26.03.07, 18:47
                jaga_22 napisała:

> Trzeba wklejać linki,bo nie wiadomo tak naprawdę o co chodzi.

Tak wklejaj linki, a potem taka jedna Ci napisze, że same wklejki.
                • jaga_22 Re: Kredyt dla 100-latka 26.03.07, 19:54
                  Chciałam coś więcej wiedziec na ten temat.
                  Znalazłam i podałam.Lubię znac żródło informacji.
                  Laambra nie wie jak zacząc,wiec wymysla.Medytowac tez mamy ?
                  • grenka1 Medytacja 26.03.07, 21:17
                    jaga_22 napisała:

> Chciałam coś więcej wiedziec na ten temat.
                    > Znalazłam i podałam.Lubię znac żródło informacji.
                    > Laambra nie wie jak zacząc,wiec wymysla.Medytowac tez mamy ?

Oczywiście!!!
                    Ja co miesiąc medytuję, gdy otrzymuję emeryturę, jak rozłożyć wydatki tak aby
                    ją efektywnie spożytkować.
                    I co najważniejsze, aby mi kaski nie zabrakło przed następną emeryturą.
                    • ira.mak Re: Medytacja 26.03.07, 21:23
                      I co ci wychodzi z tej medytacji??? Bo jeśli masz jakieś dobre efekty to
                      upowszechnij-za prawa autorskie zgarniesz kaskę!
                      • grenka1 Re: Medytacja 26.03.07, 21:32
                        ira.mak napisała:

> I co ci wychodzi z tej medytacji??? Bo jeśli masz jakieś dobre efekty to
                        > upowszechnij-za prawa autorskie zgarniesz kaskę!

Trzeba tak rozplanować wydatki, aby nie było manka, a jeszcze się zostało.
                        • jaga_22 Re: Medytacja 27.03.07, 09:15
                          Ta medytacja to musi być na wysokim poziomie,na granicy cudu.
                          Ale emeryci sa przecież cudotwórcami.
                          A mówi się,że z pustego i Salomon nie naleje.
                          • grenka1 Re: Medytacja 27.03.07, 10:02
                            jaga_22 napisała:

> Ta medytacja to musi być na wysokim poziomie,na granicy cudu.
                            > Ale emeryci sa przecież cudotwórcami.
                            > A mówi się,że z pustego i Salomon nie naleje.

To przecież już od dawna wiadomo, że Polacy więcej wydają niż zarabiaja.
                            To jest dopiero cud !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka