robaczek19 27.03.06, 00:27 Nie mam klimatyzacji w aucie i nie bede instalował bo za drogo i tu mam pytanie: Co zrobic aby w samochodzie latem bylo w miare chłodno? Ale prosze bez podpowiedzi o otwieraniu okna. Dzieki za podpowiedzi..... Link Zgłoś Obserwuj wątek
marcinc3 Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 08:58 suchy lod minusem jest woda tylko to mi wpadlo do glowy Link Zgłoś
ppo Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 18:00 Nie woda, a raczej para CO2. Bo suchy lód to nic innego jak CO2 w stanie skupienia stałym. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:19 mozna obsadzic dach jakąś roślinnością a tak to chyba nic, wszelkie folie maty, zostawianie uchylonych okien nic nie dają Link Zgłoś
des4 Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:33 Na podsufitce można zamontować sufitowy wentylator kuchenny, najlepiej taki włączany pociągnięciem łańcuszka, opłaca się zainwestować w droższy model z żyrandolem i żarówką min. 100W, wtedy od razu rozwiążesz sprawę oświetlenia wewnętrznego, które w samochodach bywa zwykle dość mdłe.... Link Zgłoś
totalbalalaykashow Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:39 możesz poeksperymentować z farmaceutykami żeby spowolnić krążenie, jak sobie dobrze ustawisz leki to będzie ci cały czas zimno. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:51 sliczne auto nam wyszło bujna roslinnosc na dachu, w środku wentylator z żyrandolem a pod nim prawie nieżywy kierowca. Link Zgłoś
lemurka3 Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:51 Murzyn/Murzynka (zalezy kto co lubi) z wachlarzem :) Link Zgłoś
des4 Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 09:55 Można jeszcze kupić mrożoną pizzę - rozmiar w zależności od długości trasy i rozmiarów d...y kierowcy... Link Zgłoś
mejson.e Sunroof 27.03.06, 10:30 Kiedyś najtańszym schładzaczem było założenie uchylnego okna dachowego (nie cierpię słowa "szyberdach"). Jego skuteczność była spora - polegało to na wykorzystywaniu "wysysania" powietrza z wnętrza kabiny przez strumień powietrza opływający nadwozie. Świeże powietrze z dużą intensywnością było wciągane przez otwory nawiewu. Najlepszy efekt dawało uchylenie tylnej części okienka, uchylenie przedniej powodowało tylko tornado, przeciągi, burzenie fryzur i zapalenie ucha natomiast niewiele odświeżało. "Normalne" używanie okienka było bezprzeciągowe i może nie schładzało powietrza, ale skutecznie wymieniało duszne czterdziestoparostopniowe na świeże trzydziestoparostopniowe. Dziesięć lat temu porządna dziura w dachu kosztowała kilkaset zł, obecnych cen nie znam. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Link Zgłoś
loyezoo Re: Pomozcie-co zrobic??? 27.03.06, 18:16 Były kiedyś na allegro mini-klimatyzatory.Niestety nie jestem w stanie powiedzieć czy dawały jakiś efekt.W/g opisu kupujących(komentarze) coś tam dawały.Nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.No chyba że zmaina auta:) Link Zgłoś