ira.mak 28.09.07, 22:22 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33211,4528258.html a ja i tak na nich nie zagłosuję .Emeryci tez sie powinni zastanowić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 28.09.07, 23:23 A co to za pieniądze.Napewno nie zrekopensuje podwyżek żywności. Emerytura powinna wynosić 50% średniej krajowej,to wtedy rewaloryzacja coś by znaczyła. Ani myślę na nich głosować. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 29.09.07, 16:13 Jaga, 50% średniej krajowej to 1300 zł brutto, mnie nie satysfakcjonuje. A odnośnie obiecanek to wolę zaczekać na konkrety, bo w ciągu dwóch lat jak jestem na emeryturze to jeszcze nic nie dostałam. W związku z tym nie głosuję na PiS. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 29.09.07, 17:20 Srednia krajowa to chyba 2.800 brutto i coś tam jeszcze. Ja mam tylko 758 zł,to miałabym więcej.Bożenka,teraz w marcu napewno dostaniesz. Odpowiedz Link
nona10 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 29.09.07, 16:23 Jak widać, emeryci nie są grupą homogenną A wracając do artykułu, to: - PiSowcy rozdają nie swoje - jak zwykle, hołdują maksymie - po nas, choćby potop(i skąd i nich takie monarchiczne nawyki?) - W przypadku obietnic PiS, sprawdza się wyjątkowo dokładnie dawne powiedzenie o partii(PZPR):jak partia mówi, że nie da, to nie da, a jak mówi, że da - to mówi Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jak PiS odzyskał emerytów 29.09.07, 22:19 No-ulżyło mi! Przynajmniej na tym forum nic nie wskórali. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jak PiS odzyskał emerytów 30.09.07, 11:48 Ja też nie zagłosuję na PiS choć emeryturę mam dośćź wysoką (1600) ale to ja 37 lat pracowałam na te pieni9ądze a nie PiS .A pracowałam i fizycznie i w niedziele i święta w nadgodzinach wychowując przy tym troje dzieci. Swój rozum mam i wiem na kogo będę głosować. Odpowiedz Link
52ania Re: Jak PiS odzyskał emerytów 30.09.07, 22:41 Ta waloryzacja to kiełbaska wyborcza.W marcu waloryzacji nie było, a obiecywali.Teraz im już nie wierzę.A Partia Kobiet u na nie zdołala się zarejestrowac ;-(((( Odpowiedz Link
elazosia Re: Jak PiS odzyskał emerytów 30.09.07, 23:09 Cieszę się,że trafiłam na to forum. Tak trzymajmy.Ja już dawno wiedziałam,że nigdy nie oddałabym głosu na kogoś,kto dosyć dawno powiedział"spieprzaj dziadu".Nie głosowałam 2 lata temu,bo nie miałam mozliwości.Po zwycięstwie PISu byłam zniesmaczona. Bardzo żałowałam,że nic nie załatwiłam,aby głosować tam gdzie byłam. Od początku myślałam o PO.Trochę mnie rozczarował ślub kościelny p.Tuska,/wyżej go ceniłam/,ale nie mam za dużego wyboru. Głosować będę-nie ma takiej opcji,że nie pójdę.Jestem tu i pójdę. I wiem jedno,że gdyby mi PIS nawet dawał 20.000emerytury nie ma szans. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 30.09.07, 23:54 Elu,a czy to żle,że wziął slub koscielny? pomijajac oczywiście czas w którym się zdecydował. Głosowałam na Tuska i teraz też będę,bo nie widzę innego wyjścia. Chciałabym,aby ten cyrk już się skończył. Odpowiedz Link
elazosia Re: Jak PiS odzyskał emerytów 01.10.07, 00:40 Oczywiście, że nie chodzi o wzięcie ślubu kościelnego,ale w/g mnie zrobił to w nieodpowiedniej chwili. Mnie chyba też pozostanie taka opcja,pomimo tej nieodpowiedniej chwili.Już to mogę wybaczyć. Odpowiedz Link
mara54 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 01.10.07, 17:13 Witam Wszystkich!!Wpadam często na to forum ale dzisiaj postanowiłam się odezwać,jestem z Wami, przeciwniczkami PiSu.Bardzo się ciesze,ze jest dużo mądrych "wiekowych" emerytów i rencistów.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jak PiS odzyskał emerytów 01.10.07, 17:45 Czyli u nas akcja "schowaj babci dowod" nie wypali.Cieszę sie .I chyba kosciol tez nie będzie agitował za PIS-em jak poprzednio. Odpowiedz Link
52ania Re: Jak PiS odzyskał emerytów 01.10.07, 22:35 Irenko, niestety kosciół agituje za PiS.Ja ide głosowac, bo nieobecni nie maja racji, ale nie na PiS. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jak PiS odzyskał emerytów 02.10.07, 11:09 Glosowac trzeba koniecznie, bo w ten sposob odbiera sie glosy nielubianej partii. Nikt nie moze powiedziec, ze gdyby ci nieglosujacy ludzie zwlekli sie z kanapy i poszli do wyborow, to by glosowali akurat na te wlasnie partie! Ja glosowalam na mala partie, ktora z jednych wyborow na drugie wzrastala w sile, bo wyborcy przekonali sie ze jednak ich glosy sie licza! Przedtem mowili: "Po co wogole glosowac, skoro wiadomo ze tylko duze partie maja szanse! Te male i tak przegraja ... Glosujcie na partie emerytow, partie kobiet czy partie rowerzystow, byleby tylko nie na PIS. Niech sie przekonaja, ze nie wszyscy ich popieraja! a te male nie maja zadnych szns Odpowiedz Link
grenka1 Wzrasta poparcie dla Partii Kobiet 05.10.07, 22:03 Wyniki sondażowe wskazują, że pobiła już Samoobronę. www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=170359&layout=1&forum_id=46286&pa ge=text Odpowiedz Link
afrodyta50 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 06.10.07, 09:18 Dziwię się wszystkim przeciwnikom PIS-u. Te lata w niewoli i ciągłym upokorzeniu, te rządy Millera korupcjogenne niczego Was nie nauczyły? Rząd Kaczyńskiego jest najlepszym rządem po II wojnie. Przynajmniej pierwszy raz zadbał, a przynajmniej chce zadbać o najniższą klasę społeczną. Komuniści dorobili się niebotycznych fortun, często nieuczciwie i to jest powód zmasowanych ataków na PIS. PO, mimo że z tej samej opcji politycznej, ma w swoich szeregach, również skorumpowanych przedstawicieli.Poza tym to ludzie bardzo bogaci i za nic mają szarych obywateli. Wszstko o czym mówią to słowa...słowa i kiełbasa wyborcza. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 06.10.07, 09:54 Polska rozwija się dzięki Unii,a byłoby dużo lepiej gdyby zarządzali krajem i nie marnotrawili środków jakie dostajemy. Skłócił naród.Jeden na drugiego patrzy wilkiem. A niby co takiego zrobili dla polepszenia niedoli emerytów i rencistów ? co zrobili dla ludzi młodych ?,co zrobili ze służbą zdrowia?,co zrobili z budownictwem? można tak jeszcze długo wyliczać To wszystko na pokaz,bo wiedzą jak zadbać o WŁASNE interesy. Żadne z ich postulatów nie zostało zrealizowane. Parę spektakularnych zatrzymań,które jeszcze nie mają finału. A reszta spraw leży,bo nie ma na to czasu,ani pomysłu. Gadane to PIS ma,ale to nijak się ma do faktów. Odpowiedz Link
lisia312 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 06.10.07, 15:01 niezależnie od opcji politycznej wolę, żeby rządzili bogaci, bo już mają pieniądze, więc nie będą chcieli się "nachapać" przez kadencję. Odpowiedz Link
afrodyta50 Re: Jak PiS odzyskał emerytów 06.10.07, 17:00 Nie wiesz, że apetyt rośnie w miarę jedzenia.A ja wolę, żeby rządzili ludzie uczciwi. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jak PiS odzyskał emerytów 06.10.07, 17:54 A gdzie ty znalazłaś ta uczciwość? Kobieto,rozejrzyj sie-jaki panuje nepotyzm.Nie chce mi sie grzebac w archiwum ale były wspaniale artykuły o ludziach ktorzy z ramienia Pis i premiera są na stanowiskach.Jakie maja kwalifikacje i dlaczego sie na tych stanowiskach znalezli.Wymienię tylko szefową Jedynki TVP.A co zrobiono dla biednych szarych ludzi?Proszę-wymień.Nawet ta podwojona ulga na dzieci ulzy bogatym.Becikowe? To pomysł LPR.Gospodarka ruszyła jeszcze pod koniec ubieglego rzadu jak zmniejszono podatek CIT.Aktywnosc jedynie zauważyłam w podsłuchiwaniu,lustracji i tp.Bo wiekszośc niby tych akcji to niewypały.Potem ludzi trzeba zwalniac i przepraszać .Tylko przepraszam nie przechodzi im przez gardło. A ile nowych inwestycji!!Np. zbiornik Wióry otworzono z pompą -mimo iz był otwarty 2 lata temu.Co jeszcze...Aha,troche się z nas posmiali-teletubisie,teoria Darwina(a raczej Giertycha starszego)MSZ-i jej szefowa i wiele innych kwiatków.Faktycznie -piekny obraz. Odpowiedz Link
52ania Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 06.10.07, 20:59 Afrodyto, p.Wąsacza zaaresztowali, tak żeby widzieli to wszyscy, a teraz my podatnicy zaplacimy mu odszkodowanie.W marcu 2007r miała byc waloryzacja emerytur i co, nie starczyło pieniędzy.Trzeba bylo starych zwolnic z odprawami, a swoich posadzic i to nie tylko na tych najwyzszych stołkach, czy to nie marnotrawienie pieniedzy podatników?A te wczesniejsze wybory, czy to nie wina PiS?Prowokacje, podsłuchy, wprowadzanie zamieszania w polityce, mam tego dooośc!!!! Przekonaj, że nie mam racji.Dostałam skierowanie do kardiologa, zarejestrowałam się w połowie września, termin mam na 6 grudnia.Czy to jest ten sukces PiS-u?Te wszystkie ostatnio uchwalone "profity" dla maluczkich to kiełbasa wyborcza, a nie zasługa PiS. Odpowiedz Link
afrodyta50 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 06:57 Zagłosujcie na PIS, żeby mogli rządzić sami, a nie z przystawkami,to wtedy się okaże kto ma rację. Gdyby ktoś Wam, tak jak PIS-wi, rzucał same kłody pod nogi, krytykował, obrażał i wyszydzał? Nic nie pozwolono IM zrobić dobrego.A kto? Domyślcie się sami. Czas na refleksję do 21.10. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 07:35 Tylko tego by brakowało,żeby głosować na nich.Wiem,że albo wygrają,albo będą jako druga partia.Wolę aby była jako druga,bo inaczej to będzie powtórka z rozrywki. Afrodytko mówisz ich językiem.Czy Ty naprawdę nie widzisz i nie słyszysz? A kto im nie pozwolił zrobić coś "dobrego",jeżeli już to raczej spieprzyć do końca. Masz prawo mieć swoje zdanie. Ale ja jednak wolę żyć w wolnej demokracj,a nie pod dyktaturą jaka by ona nie była.Czasy się zmieniły,czego niektórzy nie chcą zauważyć. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 07:40 PiS już pokazał na co go stać i nie godzę się na takie postepowanie. Dam szansę innym i zagłosuję na PO. Najbardziej ze wszystkiego nie znoszę obłudy i zakłamania a PiS w tym celuje. Odpowiedz Link
afrodyta50 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 09:58 Zagłosowałabym chętnie na PO gdyby nie Tusk. Popatrzcie na te wredne oczy, nie ma nic ludziom do zaproponowania, jest marnym przywódcą be żadnej charyzmy. Podoba mi się Gowin, Rokita i Marcinkiewicz. Tylko ze względu na Tuska, zagłosuję na PIS. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 11:06 Afrodytko z tych trzech których wymieniłaś,cenię Gowina.O Marcinkiewiczu nie potrafię nic powiedzieć.Trudno go rozgryżć.Za mało rządził Rokita dobry jest do komisji śledczych.Po powiedzeniu Nicea albo śmierć zmieniłam o nim zdanie.Zresztą on też potrafił zmienić zdanie nastepnego dnia,czym zraził mojego męża. Ale żeby nie głosować na PO z racji dziwnych oczu Tuska,to nie uważasz,ze to trochę groteskowe? Osobiście uważam,że ma oczy przenikliewe,co swiadczy o inteligencji, a nie wredocie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 11:16 Ja tez sie dziwie, ze mozna glosowac - albo nie glosowac - tylko ze wzgledu na karyzme przywodcy! Chyba program jest najwazniejszy??? Odpowiedz Link
52ania Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 07.10.07, 22:52 A pamietacie, kiedyś byla taka partia "Przyjaciół Piwa", czy ktoś o nich cos słyszał?Piwa nie lubię, ale moze to byłaby jakaś alternatywa )))))). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak PiS nie odzyskał emerytów 08.10.07, 10:33 Pewnie,że pamiętam.Założycielem był satyryk Rewiński.Ich celem było oduczyć Polaków picia wódki na rzecz piwa.Partia krótko trwała 2 l. Nam chodzi jednak o coś więcej ,niż kulturalne picie piwa. Odpowiedz Link
lukibiker Re: Jak PiS odzyskał emerytów 08.10.07, 10:56 A słyszeliście o akcji: "Schowaj babci okulary lub dowód osobisty" ?? Odpowiedz Link
pia.ed No przeciez tu pisalismy ... 08.10.07, 11:58 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37412&w=70106481 lukibiker napisał: A słyszeliście o akcji: "Schowaj babci okulary lub dowód osobisty" ?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: No przeciez tu pisalismy ... 08.10.07, 12:48 Nawet głuchy by usłyszał,tak nagłośnili sprawę. Na tej bazie powstało więcej dowcipów o babci. np: wnuczek zabrał mi stary dowód,a ja nowy schowałam do bereciku. Odpowiedz Link
52ania Re: No przeciez tu pisalismy ... 08.10.07, 22:10 Nadchodzi chłód jesienny, trzeba jaki berecik skołowac.A na wybory trzeba isc z gołą głową, bo jeszcze przypomną nr listy i człek się pomyli ))))))). Odpowiedz Link
grenka1 Re: No przeciez tu pisalismy ... 08.10.07, 22:38 52ania napisała: > Nadchodzi chłód jesienny, trzeba jaki berecik skołowac.A na wybory > trzeba isc z gołą głową, bo jeszcze przypomną nr listy i człek się > pomyli ))))))). Najlepiej dla zmylenia przeciwnika załóż berecik moherowy. Odpowiedz Link