edelweis1 22.05.06, 21:45 Jestem bardzo ciekawa czy dużo z was sie wybiera na sgh i jaki prog punktowy w tym roku przewidujecie:>??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosia Re: Kto na SGH IP: *.futuro.com.pl 22.05.06, 22:03 hej. ja na SGH. mysle e prog w granicach 245-240. wiecej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek06 Re: Kto na SGH przekret?? IP: *.chello.pl 27.05.06, 18:02 Wybieram sie na SGH ale po przeczytaniu regulaminu rekrutacji ( strona internetowa SGH ) dowiaduje sie iz osoby ze stara matura sa przyjmowane bez egzamninow na podstawie ocen ze swiadectw!! Zatem ja ( nowa matura ) jestem do tylu?? Czekam na wasze opinie ( jakby ktos zrozumial regulamin przyjec - stara matura ) niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto na SGH przekret?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:28 sadze ze prog bedzie troche wyższy.270-280. w kazdym badz razie to moje zdanie,w koncu ta uczelnia jest JAKAS i nie kazdy moze sie na nia dostac co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do jacka i Kasi IP: *.futuro.com.pl 28.05.06, 11:03 ale Ci ze stara matura maja okreśona liczbe miejsc z tego co wiem to coskolo 50 wiec nie maja tak łatwo:) nie martw sie a co do progu do tatpie by zrobili prog 80-85%? ze wszytskiego tyle zdobyc uwqzam to za prawie niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: do jacka i Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:10 mam nadzieje, chociaz wole zakładac wersje pesymistyczna, zeby mile sie zaskoczyc .Uważam, ze nie bedzie chyba tak łatwo:/ no ale poczekajmy na wyniki matur i rekrutacje:P wtedy wszystko bedzie jasne,bo teraz tudno jest chyba o tym mówic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek06 Re: do Kasi IP: *.dmz.totalpolska.pl / 62.29.248.* 30.05.06, 17:03 Moze ktos jest Salomonem i wytlumaczy mi ten fenomen rekrutacji ( przelozy na ludzki jezyk) - Kandydaci na studia stacjonarne, którzy zdali egzamin dojrzałości (tzw. starą maturę), kwalifikowani są na podstawie wyników tej matury. Dla tej grupy kandydatów przewiduje się liczbę miejsc nie większą niż w rekrutacji 2005. Na studia przyjęci zostają kandydaci, którzy otrzymają taką samą liczbę punktów kwalifikacyjnych, jak kandydat zajmujący ostatnie miejsce na liście rankingowej tej grupy. Podstawą kwalifikacji jest suma najwyższych ocen uzyskanych w części ustnej lub pisemnej egzaminu dojrzałości z trzech przedmiotów wymienionych w § 10 ust. 1 i 1/3 najwyższej oceny z drugiego języka obcego uzyskanej w części ustnej lub pisemnej egzaminu dojrzałości. W sytuacji braku oceny na egzaminie dojrzałości z któregokolwiek z przedmiotów wymienionych w § 10 ust. 1 uwzględnia się oceny uwidocznione na świadectwie ukończenia szkoły średniej. Suma ocen nie może być mniejsza niż 14, a w przypadku, gdy nie jest ona liczbą naturalną, stosuje się zasady zaokrąglania jak w § 10 pkt 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do Kasi IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:17 kolego, jak nie zrozumiałeś tego , to nie masz chyba czego szukać na SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek06 Re: do Kasi IP: *.dmz.totalpolska.pl / 62.29.248.* 31.05.06, 15:29 Hej Ktosiu mądralo! wykaż sie swoja erudycja! Odpowiedz Link Zgłoś
pizzazz Re: Kto na SGH 28.05.06, 11:27 Zapytam z ciekawości: dlaczego SGH a nie np. UW? Przecież tam też maja WNE- WYdział Nauk Ekonomicznych i moim zdaniem z bardzo ciekawymi kierunkami: -Ekonomia Przedsiębirstwa -Finanse i Bankowość -Informatyka i ekonometria itd itd. Nie wspominając już o tym, żejest tam też rekturacja między innymi na Jednoczesne studia Ekonomiczno-Menedżerskie. Dlaczego SGH? I czy składacie na UW? Pozdrawiam Piotrek ------------------------ "Szybka nauka dla wytrwałych" szybka-nauka.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia odp do "dlaczego nie uw" IP: *.futuro.com.pl 28.05.06, 17:11 składam na UW ale to na zasadzie jesli sie nie uda na sh to gdzies na UW. Nie wiem dlaczego SGH. Renoma może ładnie brzmi i dlisko metra;) nie no żartuję. Nie umiem odpowiedziec na to pytanie:zawsze chciałam na SGH i tak już zostanie. Może troche dlatego że na SGH jeszcze te 1.5 roku wolnego od wyboru kierunku studiów... Odpowiedz Link Zgłoś
pizzazz Re: odp do "dlaczego nie uw" 28.05.06, 17:36 No to Cię chyba zaskoczę gosiu - na UW na WNE (Wydział Nauk Ekonomicznych) masz 2 lata na wybór kierunku! :) Co więcej, WNE jest tuż przy metrze (zobacz na mapce na ich stronie), obok jest Pizza Hut, park, niedaleko Starówka. Ja jakoś nie zastanawiałem się nawet zbyt poważnie nad SGH. Nie mowiąc już o tym, że nie mam zdanej ani geografii ani historii ;) a to jest dosyć poważny problem ;), nieprawdaż? Pozdrawiam Piotrek ------------------------ "Szybka nauka dla wytrwałych" szybka-nauka.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 18:59 ja rekrutacje mam juz za soba, rok temu skladalem i na SGH i na WNE UW i dostalem sie na obie uczelnie. Podobną sytuacje jak ja mialo wielu moich kolegow i wszyscy (lacznie ze mna) wybralismy SGH. I to jest wlasnie ta roznica miedzy tymi uczelniami. Po prostu na SGH sa najlepsi. na UW tez jest ciezko sie dostac ale najlepsi ida na SGH, na UW zostaja ciut slabsze osoby, a chyba kazdy woli studiowac wsrod tych lepszych. wiem ze za chwile mnostwo osob oskarzy mnie o brak skromnosci, ale wg mnie wyniki w nauce nie klamia i mozna na ich podstawie wysuwac takie wnioski. pozdrawiam i zycze powodzenia w rekrutacji (warto sie dostac, bo na SGH jest super!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
pizzazz Re: odp do "dlaczego nie uw" 28.05.06, 19:52 Po pierwsze: Moim zdaniem bardzo trudno porównać te uczelnie. Wbrew pozorom rankingi nic nie dają, ponieważ UW jest najlepsze ale jako całe UW, a SGH rządzi w klasie uczelni ekonomicznych (notabene w rankingach takich nie jest uwzględniane UW - po prostu nie jest to uczelnia ekonomiczna). Ale zdaję sobie sprawę, że SGH jest po prostu innego typu uczelnią - z pewnością bardzo dobrą i prawdopodobnie lepszą pod wzzględem wykształcenia ekonomicznego oraz patrzenia na absolwenta przez przyszłego pracodawcę. Nie mniej jednak, uważam, że skoro UW jest najlepszą uczelnią jako cała uczelnia to absolwenci Wydziału Nauk Ekonomicznych także będą mile widziani na rynku pracy (w przeciwienstwie do absolwentów Wyższych Szkól Wszystkiego Najlepszego). Po drugie: Owszem, pewnie Ci co się dostali na SGH i na WNE UW pójdą na tę pierwszą uczelnię. Po trzecie: Ja mimo wszsytko pójdę na WNE UW ponieważ: -nie zdawałem ani geografii ani historii na maturze, a na SGH jest to wymagane -studiuję równolegle na innej uczelni, a pewnie na UW będzie troszke łatwiej ;). Poza tym, na WNE prawdopodobnie będę sobie mógł genialnie dopasować plan. -UW - brzmi dumnie ;) Pozdrawiam Piotrek ------------------------ "Szybka nauka dla wytrwałych" szybka-nauka.zlotemysli.pl/fachoweebooki.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 20:17 widze ze spoko gosc z Ciebie. Spodziewalem sie raczej jakiegos ataku na swoja osobe za troche malo skromna wypowiedz (szczerze mowiac liczylem ze uda sie prowokacja), a jestem milo zaskoczony, oby jak najwiecej bylo osob z takim podejsciem jak Twoje, trzymaj sie ramy to sie nie posramy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:20 no to fakt jestes bardzo skromny:)) pewnie jak sie dostane to za rok ja takie cos napisze:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 20:22 a mam nadzieje ze nie ma wyscigu szczurow na SGH i przebrzydlych kujonow? bo tego bym nei zniosla;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 20:28 jezeli chodzi o "przebrzydlych kujonow" to ja moge jedynie oceniac przedstawicielki plci pieknej (bo CHŁOPEM jestem :)), no wiec jest na kim oko zawiesic... :). szczegolnie fajnie jest siasc okolo poludnia na laweczce przed uczelnia, to wtedy jest caly przeglad (czesto z kumplem siadamy i az nie chce sie schodzic z tej laweczki, zwlaszcza teraz gdy jest cieplo:)) P.S. oczywiscie troche kujonow jest na uczelni, jak wszedzie, ale studiuje 1000 osob na roku i wsrod nich jest naprawde duzo fajnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 20:32 a jeszcze wracajac do tych "przebrzydlych kujonow", to na przyklad ja moge skromnie powiedziec ze jestem zaje***** przystojny:))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:39 hahahahahahah no zobaczymy w pazdzierniku:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:40 aha a mi tak ogolnie chodizlo nie o wyglad (aczkolwiek dobzre ze o tym wspomniales:P) ale raczej o to ze sa ludzie ktorzy tylko sie ucza i ucza. ale pocieszyles mnei ze taknei jest bo wtedy bym tam poporstu nei wytrzymala;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 22:45 no to czekamy na nowa kolezanke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:47 jesli sie kolezanka dostanie oczywiscie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:48 a kolega to chyba na tym SGH sie nudzi skoro przesiaduje caly czas przed kompem:P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 28.05.06, 22:52 no wlasnie kurde musze isc do kolosa z makro sie uczyc, ale zaje*** mi sie nie chce, no ale nic, moze innym razemm pogadamy, ide trzymaj sie cieplo i do zobaczenia w pazdzierniku pozdrawiam marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:53 no to milej nauki:) Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: odp do "dlaczego nie uw" 30.05.06, 18:20 padlo stwierdzenie, ze na WNE ktos sobie swietnie dopasuje plan. podkresle ze na sgh chyba ma sie w tym zakresie troche wiecej mozliwosci, bo wybiera sie nie tylko "plan" ale tez wykladowcow. chyba lepiej miec wieksze pole manewru. ps. wiem ze nie i tak nie bedziesz zdawac na esgieh ale to tak w ramach dygresji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 19:57 wszyscy leca na to sgh jakby to nie wiadomo jaka uczelnia byla :D a taka jest prawda ze nawet na najlepszej uczelni jest stado debili,którzy pracy i tak nie beda mieli bo sa nieporadni życiowo:D no taka jest prawda,a na sgh same SNOBY ot i tyle ode mnie. pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:01 ehh, ta zazdrosc... czesto spotykamy sie z przejawami takiej zazdrosci wiec to nic nowego dla nas, przejawy takiej zazdrosci jedynie podnosza prestiz uczelni student SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 30.05.06, 20:08 droga Kasiu, takimi wypowiedziami jedynie sie kompromitujesz, jak nie udalo Ci sie dostac na SGH w zeszlym roku, to moze w tym sie uda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: odp do "dlaczego nie uw" 30.05.06, 21:23 eeeeee - pozostawie wypowiedz kasi bez komentarza, choc nie ukrywam ze poczulam sie urazona. To co wg ciebie cechuje snoba? bo ja chyba nie mam klopotow z samoocena. ale ciekawa jestem czy moze ty takich ludzi jak ja uwazasz za snobow, wowczas moze okaze sie ze twoja interpretacja jest kompletnie chybiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 19:44 zabawni jestescie :D znajomosci i tyle,bo inteligencji u was brak:D no i moze nie snoby? buahaha:D i na pewno nie jestem osoba która nie dostała sie w tamtym roku na sgh :P przykro mi:p najpierw sie dowiedz a potem pisz :D i nie zadna zazdrosc:P bo czego zazdrościc? wysokiego poziomu??!!czy poziomu inteligencji? bo nie wiem :> buahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odp do "dlaczego nie uw" IP: *.chello.pl 31.05.06, 23:51 Leszek Balcerowicz, Dariusz Rosati, Marek Borowski, Andrzej Olechowski, Danuta Hubner, Henryka Bochniarz, Boguslaw Kott, Marek Belka, Marek Rocki - to tylko niektorzy z absolwentow SGH. Jezeli mowisz droga Kasiu o inteligencji to porozmawiaj np z nimi i wtedy wyciagaj wnioski. Bo gdzie jak gdzie, ale na uczelni ktora wydaje dziesiatki prezesow bankow i ministrow finansow osobom inteligencji na pewno nie brakuje. Przemawia przez Ciebie oggromna zazdrosc i nienawisc powodowana tym ze w przyszlosci obecni studenci SGH prawdopodobnie beda miec zdecydowanie wyzszy status zarowno spoleczny jak i materialny niz TY. To typowe polskie zachowanie. Domyslam sie, ze mowiac o studentachh SGH "snoby" nawet zadnego z nich nie znasz. Zastanow sie nad soba dziewczyno i troche pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kasi Re: Kto na SGH IP: *.chello.pl 01.06.06, 00:15 mozesz powiedziec Kasiu na jakiej uczelni Ty studiujesz???? Odpowiedz Link Zgłoś
agul86 Re: Kto na SGH 01.06.06, 13:13 buahaha! wlasnie sie dowiedzialam ze dostalam sie na sgh przez znajomosci :P lol dziewczyno daj sobie spokoj bo tylko sie kompromitujesz.... (oczywiscie chodzi o wspaniala kasie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Kto na SGH IP: *.chello.pl 01.06.06, 13:46 jezeli chodzi o dostawanie sie na SGH to jest to jedna z najbardziej uczciwych uczelni. Po pierwsze nie ma miejsc rektorskich, a po drugie w ubieglym roku na normalny tryb studiow nie dostal sie nawet syn premiera Marcinkiewicz (jets w hufcu pracy gdzie przez rok musi pracowac za darmo i dopiero wtedy bedzie studiowal normalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Kto na SGH IP: *.chello.pl 01.06.06, 14:23 wlasnie przez takie osoby jak Kasia Polsce jeszcze bardzo bardzo daleko do standardow europejskich, gdzie ukonczenie prestizowej uczelni i wysoki status materialny budzą szacunek i uznanie, a nie płytką zazdrość i nienawiść. Szkoda, ze nawet mlode osoby mają takie podejscie jak Kasia, bo wydawalo mi sie ze myslenie typu "snoby i znajomości" odejdzie wraz ze zmiana pokolenia (z pokolenia ludzi wychowanych w PRL na pokolenie dzieci demokracji). Szkoda mi Cie dziewczyno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:02 to was bardziej to boli niz mnie jesli sie tak wypowiadacie :D bo chyba rzeczywiscie ta uczelnia nie jest jakas wspaniała :p a jesli chodzi o moje studia to jest to Uniwersytet Humboldta w Berlinie i po tym mój poziom wiedzy i statut majatkowy bedzie na pewno wyższy niz wasz po sgh i inaczej patrzy sie na takich ludzi ;D może przeze mnie ktos nie dostanie z was pracy i wtedy porozmawiamy :D a wiec drodzy studenci sgh -mozecie skonczyc wasza wspaniała rózowa szkołe a i tak dalszych perspektyw brak :D no ale to Polska własnie i skonczenie sgh niczego nie daje :D <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Kto na SGH IP: *.chello.pl 02.06.06, 21:40 Twoj poziom wiedzy kasiu chyba najlepiej okresla Twoja wypowiedz :) moze wytlumaczysz co znaczy "statut majatkowy"?????????????/ status to rozumiem, ale statut dziewczyno ma troche inne znaczenie :) a jezeli chodzi o prace to po SGH nie ma z tym najmniejszych problemow, wierz mi, bo wiem co mowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Kto na SGH IP: *.chello.pl 02.06.06, 23:17 a ja mam do Ciebie Kasiu dwa pytania: 1. Znasz kogoś z SGH osobiście? 2. Skoro studiujesz w Niemczech to skąd u Ciebie taka nienawiść do tej szkoły? Powiem Ci szczerze, ze Twoja wypowiedz jest typowa wypowiezia osob ktore sie nie dostaly na SGH. Ty twierdzisz ze nie zdawalas na esgieh, dlatego tym bardziej dziwi mnie Twoja niechec do tej szkoly i do jej studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:23 tak czytam to i czytam i stwierdzam ze wszyscy powinniscie wyluzowac:)) ze strony tej dziewczyny to pewnei prowokacja w ktora daliscie sie wciagnac;))ja tez wybieram sie na SGH ale jakos takie posty mnie nie ruszaja;)neich pisza co chca i tak ide na SGH ( o ile sie dostane):D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:25 znam i to bardzo wielu ludzi,którzy byli normalni a szkoła ich zmieniła :/ i dlatego tak nie lubie tej szkoly,bo tylko w niej ludzie sie zmieniaja :/ no ale tak bywa,ze czasami woda sodowa uderza do glowy. miłego studiowania i wracajcie do nauki bo chyba sesja sie zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:28 ja uwazam ze sgh nalezy do bardzo prestizowych uczelni w naszym kraju ale w jednej kwestii zgodze sie z Kasia, że studia w Niemczech daja wieksze możliwości niz w Polsce i w tym przypadku nawet sgh nie pomoze. No ale taki nasz kraj i przyzwyczaic sie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grinowa Re: Kto na SGH IP: *.lumison.co.uk 08.06.06, 23:26 Tez to wszystko przeczytalam. Skladam podania na SGH i UW (jak wszyscy;p). Chcialam tylko napisac, ze znam osobiscie osoby z SGH i jednych szkola zmienila, innych nie. Jak sie ma silny charakter i trzyma swego, to mozna sobie poradzic i wytrwac, jesli nie- ulega sie wplywom i dolacza do wyscigu. Co do porownywania UW z SGH, to naprawde jest to bezcelowe. Wiadomo,ze jak mozna wybrac to idzie sie na SGH.. ale UW wcale nie jest dla troche slabszych. Jest inne. I ta odwieczna wojna powinna sie w koncu skonczyc, bo i tak wszyscy bedziemy bezrobotni obojetnie z ktorym indeksem ;p zartuje :) Powodzenia wszystkim i nie kloccie sie juz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:56 a co powiecie na to? LUDZIE Z SGH PRZENOSZA SIE NA AE DO POZNANIA !! wiec wytłumaczcie mi to co jest z sgh nie tak :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pierwszak Re: Kto na SGH IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 18.06.06, 10:24 juz Ci droga Kasiu tlumacze: otoz nei wszystkim pasuje system panujacy na tej uczelni, tzn wolnosc wyboru wykladowcy jest tu okupiona brakiem grup. to z kolei powoduje klopoty z nawiazywaniem znajomosci (stad tez pewnie taka duza liczba skn-ow i osob ktore robia 2 kierunki) w moim przypadku jedyne osoby ktore troche lepiej poznalem to ludzie z jezykow i oczywiscie ziomki z akademola. i nie wiem czy bym sie nie zastanawial nad ae w krakokwie gdyby nie wlasnie akademik :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:51 a wybiera sie ktos na studia zaoczne na SGH? wie ktos jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kto na SGH IP: *.futuro.com.pl 18.06.06, 16:36 moj kumpel nie dostał sie w tamtym roku na SGH dzaienne i poszedł na zaoczne i bardzo ząłuje.w tym roku albo sie mu uda na dzienne przeniesc albo wogole stamtad ucieka. wykładowcy podobno0 najgorsi z mozliwych. podobno do dziennych sie smieja z tych co sa na zaocznych itp. poziom bardzo niski. ludzie tacy którzy maja kase i tylko dlatego tam poszli. słabi. a to przeciez studenci tez tworza poziom... kumpel powiedział"nie polecam". (zastanawiałam sie mad zaocznymi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:42 Mam malutkie pytanko: W dokumentach wymaganych na SGH pojawia się jakaś tajemnicza "ankieta" - co to jest, może ktoś wie? :( Czy chodzi o tę ankietę, w której trzeba zaznaczyć czy ewentualnie chce się studiować zaocznie lub wieczorowo? Błagam, pomocy :(! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kto na SGH IP: *.futuro.com.pl 26.06.06, 13:36 nie jestem przekonana ale top pewnie cos co bedzie trzeba wydrukowac i dolaczyc dokumenty jak juz wszytskie wyniki podasz/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Kto na SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 15:36 No niby tak, ale problem w tym, że tego nie ma skąd wydrukować chyba :/ A tę ankietę trzeba złożyć ze świadectwem :/ Tylko co to za cholerstwo?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Kto na SGH IP: *.futuro.com.pl 26.06.06, 17:10 to moze napisz do sziału rekrutacjio? ja na wszelski wypadek spytam jeszcze na www. esgieha.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olinek9999 Re: Kto na SGH IP: *.ols.vectranet.pl 29.06.06, 09:15 Naprawde nie wiem, o co Wy sie klociliscie? Po co udowadniac, ktora szkola jest lepsza, SGH, UW, czy jakas niemiecka "elytarna" Hochschule? Mozemy skonczyc najmniej prestizowa szkole w naszym pieknym kraju i poradzic sobie lepiej niz absolwent SGH. Bo to nie szkola decyduje o nas, ale my o naszej przyszlosci. Jesli siadziemy na laurach, to nawet SGH nam nie pomoze... :) PS> Pozdrawiam, mam nadzeje, ze zobaczymy sie wkrotce w Wawie...na SGH :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosioolek ankieta kto nie wie: znaleziona na stronie SGH:) 26.06.06, 17:56 W tym celu należy wydrukować Podanie o przyjęcie na studia (PODANIE), na którym umieszczone są wszystkie istotne informacje, które kandydat wprowadził do systemu rekrutacyjnego. Będzie ono dostępne w systemie na stronie głównej od 05 czerwca 2006 roku. Uprzejmie prosimy kandydatów o wydrukowanie PODANIA we własnym zakresie. Kandydatom, którzy nie mają możliwości drukowania, udostępnione zostaną w terminie składania dokumentów stanowiska komputerowe w SGH, gdzie będzie można dokonać wydruku. Następnie należy podpisać wydrukowane PODANIE, załączyć do niego wszystkie pozostałe wymagane dokumenty i w odpowiedniej teczce (z gumką) złożyć w Dziekanacie Studium Licencjackiego (gmach główny, pokój 5) w godz. 9.30-15.30. Należy pamiętać o przestrzeganiu ustalonych terminów. Osoby, które spóźnią się ze złożeniem kompletu dokumentów, nie zostaną dopuszczone do postępowania kwalifikacyjnego. PODANIE o przyjęcie na studia stanowi w myśl regulaminu: * podanie, * ankietę osobową, * oświadczenie wskazujące, które z przedmiotów maturalnych mają być uwzględnione jako podstawa kwalifikacji kandydat Pozostałe wymagane dokumenty: 1. poświadczona kserokopia dowodu osobistego, 2. 4 fotografie typu legitymacyjnego, 3. oryginał świadectwa dojrzałości, odpis lub kserokopia poświadczona notarialnie 4. dowód wniesienia na konto SGH bezzwrotnej opłaty rekrutacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ankieta kto nie wie: znaleziona na stronie SG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:08 to my tez potrafimy czytac moja droga:P i z tym chyba nikt nie miał problemu:p ale gdzie jest ta ANKIETA ? to jest chyba problem :p z jakiej strony to wydrukowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ankieta kto nie wie: znaleziona na stronie SG IP: *.futuro.com.pl 27.06.06, 12:16 powiem Ci tak ze jakies dwa czy trzy posty temu ktos sie pytał co to za ankieta wiec sama zaczelam sie zastaawiac i jak znalazłam to pomyslalam ze przekaze Wam:) nie miałąm nic złego na mysli. i wiem ze Wy tez potraficie czytac;) a co do wydruku to mysle ze tak jest po prostu podanie klikasz w to i jak juz sie wprowadzi wsyztskie dane po wynikach z matury to wtedy mozesz to wydrukowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ankieta kto nie wie: znaleziona na stronie SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:03 ja własnie tez tak mysle ze jesli wypełni sie wszystkie dane to bedzie jakas wersja do wydrukowania:P boze ja sie boje:/ juz teraz mysle ze sie nigdzie nie dostane:/ czy starczy 85% jezyk 65%matematyka i 70% geografia?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ankieta kto nie wie: znaleziona na stronie SG IP: *.futuro.com.pl 27.06.06, 16:46 a 2 jezyk jak? ja mam 92 nz jezyka 64 z matmy 74 z historii i 97 z podst jezyka. mam nadzieje ze starczy. kasia jaki prog obstawiasz? co do wynikow tp juz je mam dlatego tak precyzyjnie. zdawałam mature rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do Gosi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:52 Gosia zazdroszcze bo wyniki masz dobre a dlaczego w tamtym roku nie poszłas na SGH:> wszyscy mówia ze ok.240-250 mam nadzieje ze moje szacowane wyniki beda lepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia do Kasi:) IP: *.futuro.com.pl 27.06.06, 22:35 zdawałam... ale z historii miałam 46... i to przewazyło. mało osob sie dostało z historia w tamtym roku... no i rok przestudiowałam na psuchologii na kulu. poprawiłam mature z 3 przedmiotów i mam nadzieje ze sie dostane w tym roku... zdajesz gdzies jeszcze? hm pytałam sie juz? Ty tez obstawiasz 250 próg? mam nadzieje ze to nierealne zeby prog podskoczył o wiecej niz 6-8%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do Kasi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:19 Moje wyniki się wahają pomiędzy 243 (najgorzej) a 280 :P Nie ma to jak rozrzut, ale zależy jak gerę sprawdzą ;) angol (roz) - 88% ger - 78% mata - 76% ros (podst) - 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia do Gosi:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 23:44 zdaje jeszcze na AE do poznania i wrocławia:p mysle ze gdzies mnie wezma:P Odpowiedz Link Zgłoś