grenka1 18.01.08, 22:02 Radomianin założył sprawę w sądzie o zwrot opłaty w kwocie 30,- zł za nowy dowód. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4850900.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Następny precedens 19.01.08, 12:09 Stary dowód o czym nie każdy pamięta też był ważny 10 lat ale nikt tego nie pilnował, więc jeżeli facet miał dowód dłużej to nie wygra. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Następny precedens 19.01.08, 13:33 zajbel napisała: > Stary dowód o czym nie każdy pamięta też był ważny 10 lat ale nikt > tego nie pilnował, więc jeżeli facet miał dowód dłużej to nie wygra. Mylisz się, ja mam jeszcze stary dowód osobisty i nie ma w nim wpisanego terminu ważności. Odpowiedz Link
52ania Re: Zajbel..... 19.01.08, 13:34 A tego to nie wiedzialam.Ja zmieniałam dowód, bo przeprowadzilam się w inne miejsce.Dla mnie np dziwne jest pobieranie opłaty za dowód w momencie zmiany nazwy ulicy.Widać państwo nie przestrzega konstytucyjnych zapisów. Odpowiedz Link
grenka1 Aniu 19.01.08, 15:13 Zajbel się myli. Nie ma żadnej adnotacji w starym dowodzie na temat ważności. ZUS gdy wymieniał stare legitymacje papierowe na plastiki emerytom i rencistom też nie pobierał żadnej opłaty. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Aniu 19.01.08, 20:35 Poczcie sie zdarza zmieniać kody.Ponoc wtedy też powinnismy wymienic dowód.Nasi urzędnicy umieja wymyslać przepisy....Tylko po co komplikować?Nie mozna inaczej? Odpowiedz Link