zajbel 13.06.09, 13:22 kultura.wp.pl/kat,102438,wid,11215452,felieton.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: odcinek 39 14.06.09, 15:51 Gdybym nie wpadał do magla, trudno by mi było zrozumieć pewne sytuacje dziejące się w kraju . I tak dzięki niemu, mogłem wreszcie doszukać się winowajcy ciągłych opadów na całym terytorium . Jeśli to prawda ,że Jan Maria Rokita czego się nie dotknie to pada, to zapewne i mój wywód o opadach przez niego deszczu, też jest prawdziwy . Bo dużo szczęścia mieli pasażerowie pierwszego samolotu z którego Jana Marię wyciągnięto . Przecież z nim mógł on spaść .A tak służby policyjne zneutralizowały w zarodku niebezpieczną sytuację . Jednak co udało się iluś ludziom w samolocie, to nie musi całemu krajowi . Jan Maria wrócił i dalej ciągnie wszystko do dołu , z góry do dołu . Dlatego pada i upada .A kryzys na dobre trwa i dopiero jesienią pokaże swoje zębiska . Zawsze wydawało mi się , że popularność jest nieodzowną cechą przylegającą do aktorów i wszystkich celbrytów ( to słowo jak zawsze kojarzy mi się z olbrzymką, roznegliżowaną dostatecznie obficie by oglądający mógł zajrzeć tu i ówdzie ) . A tu nagle wiadomość ,że u pana Pręgowskiego wystąpiła odwrotność i zapewne zmusiła do jakichś nerwowych na rynku w Wrocławiu . Tak , to jedno z miast, których nie dane mi było odwiedzić, więc trudno mi rozeznać sytuację w jakiej znalazł się aktor z Camera Cafe , jego rola wtedy była wydaje mi się najlepsza ze wszystkich , ale oceną dorobku tego aktora niech zajmują się krytycy , bo ostatecznie magiel nie jest od oceniania dorobku , a zachowań . I zamiast wyciągnąć jakiś długopis i pęk zdjęć zza pazuchy i rozdawać je chętnym, aktor musiał ewakuować się zmyślnymi ruchami przypominającymi zapewne jakieś nagłe spotkanie w sprawach biznesowych . Toć nie od parady jest się aktorem , to i tą rolę mógł z powodzeniem odegrać . Ale może w moim wieku , chyba jesteśmy równolatkami , nie ma już tego ciśnienia na sukces i popularność. Każdy pragnie ciszy i spokoju ,dlatego wcale nie dziwie się Pani E G że odsypia . Kobiety uwielbiają spać . I przyznaje robią to z elegancko . Dlatego nie jest to dziwne ,gdy budząc się nagle dostępują pomysłów iście niebywałych , jak choćby ten który nawiedził drugą panią -J R . Założyć różową szkołę nie wszyscy mogą, jedynie różowe pomysły niech im się kołaczą . O czym z zadowoleniem posłucham w następnym Maglu . Odpowiedz Link
super222 Re: odcinek 39 14.06.09, 20:02 Szanowny sagitariusie najbardziej mi sie podobało takie stwierdzenie: Kobiety lubią spać. Robią to bardzo elegancko kurcze blade - światowca pozna się na pierwszym wpisie. Warto jednak czasami powalczyć z przeciwnikami, by móc przeczytać coś wartościowego. Odpowiedz Link