Dodaj do ulubionych

The Way Home

07.06.11, 23:28
Dziwie sie, ze nikt tu jeszcze nie napisal o tym filmie, no moze nie jest to reality show z przeklinajacymi Polakami, ale zawsze jakis polski akcent, a tu cisza ;-)

Co prawda ksiazke "wspomnien" Rawicza, na podstawie ktorej film byl nakrecony, ogolnie uznano juz dawno za konfabulacje, ale sama historia jest ciekawa, a film dosc dobrze zrobiony, i dobrze zagrany, szczegolnie przez Eda Harrisa i nawet Farrell sie popisal.
Obserwuj wątek
    • robak.rawback polski akcent 08.06.11, 00:15
      hmm jak ktos chce polski akcent to tez moze obejrzec water for elephants z r-patzem mowiacym po polsku i dretwa reese woodenspoon
      • m0nalisa Re: polski akcent 08.06.11, 09:43
        bardzo mi sie ten film podobal, przecyudowne krajobrazy, ja bylam filmem zachwycona.
        • wiwi1 Re: polski akcent 08.06.11, 10:59
          Tytul brzmi The Way Back
          en.wikipedia.org/wiki/The_Way_Back
          Pozdrawiam:)
        • jaleo Monalisa 08.06.11, 13:33
          m0nalisa napisała:

> bardzo mi sie ten film podobal, przecyudowne krajobrazy, ja bylam filmem zachwy
          > cona.
          >
          >

Monalisa, piszesz o Water for Elephants? Mnie zniechecily kiepskie recenzje, wiec nie widzialam jeszcze.
          • m0nalisa Re: Monalisa 08.06.11, 16:10
            nie, pisze o the way back :) tego drugiego jeszcze nie widzialam
    • aniaheasley Re: The Way Home 08.06.11, 10:46
      Dobra, poddaje sie. Jaleo zaciekawilas mnie, ale chyba moje googling skills dzisiaj nie pracuja, o jaki film chodzi, i jaki polski akcent? Wpisalam tytul i wyskakuje zdecydowanie chinski akcent, nie polski???
      • natalinka.londyn Re: The Way BACK 08.06.11, 11:23

• aniaheasley Re: The Way BACK 08.06.11, 11:32
          Aaaaaaa, to juz lepiej. Drukowane do mnie docieraja :) Dzieki!
          • natalinka.londyn Re: The Way BACK 08.06.11, 11:34
            chciałam tylko zaznaczyc różnicę ;) a swoja droga, ten the way home tez wydaje sie byc ciekawy, o zaginionym kilkuletnim chłopcu.
            • jaleo Re: The Way BACK 08.06.11, 13:31
              Pokielbasilo mi sie, oczywiscie chodzi o "The Way Back" na podstawie ksiazki Slawomira Rawicza "The Long Walk"
              Tutaj jest troche na temat ksiazki i filmu:
              www.bbc.co.uk/news/world-11900920
              • bibba Re: The Way BACK 08.06.11, 13:40
                widzilalam w kinie kilka miesiecy temu. piekne krajobrazy, ciekawa historia.
              • jaleo Re: The Way BACK 08.06.11, 13:43
                PS: moj maz i syn czytali tez te ksiazke Rawicza (szeroko dostepna w UK, nie wiem, czy w Polsce sie ukazalo tlumaczenie, oryginal jest w angielskiej wersji), obydwu sie podobala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka