Dodaj do ulubionych

Chwila dla siebie

19.06.11, 14:58
Chcialabym kupic cos co ladnie pachnie jak sie czlowiek relaksuje w wannie. Jest tego na rynku b. duzo,ale ja chcialabym cos co pachnie naturalnie najlepiej lasem czy sosan ew cytrusami. A to wszystko co wachalam to zwykle pachnie sztucznie... Wiem,ze to sa w wiekszosci zwiazki sztuczne-sama chemia,ale moze trafilyscie cos co ma zapach naturalny? Mozecie cos polecic?
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 15:07
      bardzo Ci chyba nie pomoge, ale od razu przypomnialy mi sie sole do kapieli o zapachu swierkow chyba. Takie co dawno temu w Polsce uzywalam i chyba firma nazywala sie Kinga, takie sobie nostalgiczne wspomnienie...
      Pozdrawiam:)
      • ciocia_ala Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 15:34
        I ja mam takie skojarzenia :) Takie wielkie butle byly moze 3 litry...
    • cyniamonowa Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 15:20
      wiem ze Radox robi sole do kapieli, ale nie probowalam. mam tak malo czasu na zanurzanie sie w pachnacej piance, ze nie zglebialam do tej pory tematu... osobiscie lubie ziolowe Radoxy.
    • galadriella Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 16:03
      Olejki eteryczne?...

Leśne to tylko chyba kompozycje jak np. ta do kominków aromatycznych
      www.olejki-chi.pl/produkty/olejki-eteryczne-100/lesny-kompozycja-100.html
      Ale cytrynowy na pewno istnieje naturalny i można go wkraplać do kąpieli, np. przepis ze strony
      www.kobieta.info.pl/olejki-eteryczne/294-olejek-eteryczny-cytrynowy
      "Kąpiel z dodatkiem olejku cytrynowego:
      Mieszamy 1 -2 krople olejku eterycznego z 2 łyżkami miodu i całość dodajemy do kąpieli."
    • illegal.alien Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 16:19
      Olejek z drzewa herbacianego dla mnie pachnie lasem - szukaj pod tea tree oil, na pewno jest w bodyshopie i Tesco ;)
    • jaleo Re: Chwila dla siebie 19.06.11, 18:03
      Tak jak dziewczyny pisza, kupuj naturalne olejki i po kilka kropli do cieplej wody. Jak lubisz zapach lasu, to mozesz sprobowac Pine, albo rozne kombinacje Pine z innymi relaksujacymi - bardzo relaksujace jest Geranium, Rose, Lavender, Sandalwood, Chamomile. Geranium sie dobrze kombinuje z roza i lawenda.

A jesli lubisz troche piany, to polecam Bath & Shower gels z Faith in Nature - nie zawieraja SLS i sa na bazie naturalnych olejkow eterycznych:
      www.faithinnature.co.uk/Bath-and-Shower-Gels/C/3
      • kinmalek Re: Chwila dla siebie 20.06.11, 02:52
        A próbowałaś kosmetyków Fenial,mają bardzo fajny olejek do kąpieli.
    • golfstrom Re: Chwila dla siebie 20.06.11, 03:31
      A moze Lush?

www.lush.co.uk/
      Ja wole prysznic niz kapiel, ale raz mialam ich bombe do kapieli i kapiel byla przyjemna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka