Dodaj do ulubionych

Naprawa bojlera

31.08.11, 14:35
Moj bojler wymaga naprawy. Lokalne gazety i net pelen jest ogloszen o naprawie sprzetu. Ale ja zupelnie nie wiem jak wybrac firme naprawiajaca. Lepiej jakas duza firme typu British gas czy lokalnego samozatrudnionego? A moze kobiete? Kto lepszy i nie pusci z torbami? Macie jakies doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Naprawa bojlera 31.08.11, 14:49
      My właśnie przerabialiśmy naprawę naszego bojlera. Najpierw przepaliła się jakaś płytka, więc M. zapytał w pracy, bo brat kolegi jest specjalistą od bojerów. Koszt naprawy + koszt części 350 funtów. M. kupił część na Ebayu za 150f i wyminił sam. Potem przestał działać wentylator. M. wrócił z pracy, zdjął pokrywę, przeczyścił wentylator i super. Potem ciepła woda nie chciała lecieć - trzeba było odkręcać na cały regulator, żeby coś z bojlera wycisnąć. M. kupił część za 17f na Ebayu i wymienił sam. Przerobił instrukcję instalacji i serwisowania bojlera od deski do deski. Ja na twoim miejscu bym zapytała sąsiadów, czy mają kogoś, kto im serwisuje bojler i kogo mogą polecić. Większość standardowych umów ubezpieczenia mieszkania ma w umowie wpisane, że naprawią bojler i centralne ogrzewanie. Może warto z tego skorzystać, bo koszt naprawy bojlera możesz być większy niż wymagany wkład własny.
    • lili76 Re: Naprawa bojlera 31.08.11, 20:23
      ja popytalam w pracy i kolezanka polecila Steva; 3 lata temu zmienil nam piecyk na nowy (trzeba bylo), co roku przyjezdza na serwis; bardzo przyzwoity, uczciwy facet; sama go polecilam kilku osobom - jestem z West Sussex, choc Steve to pewnie i Surrey, troche Kentu i East Sussex moze zalatwic ;-)
      a tak poza tym to polecam strone Check a Trade - w ten sposob szukamy innych majstrow i jak do tej pory bez wpadek
      • gundzia Re: Naprawa bojlera 31.08.11, 21:38
        my wykupilismy ubezpieczenie z bg okolo 20 funtow miesiecznie (boiler byl stary i mielismy z nim problemy) pokrywali wszystkie naprawy, ktore sa dosc kosztowne.
    • kurczakwanda Re: Naprawa bojlera 31.08.11, 21:47
      jak jestes z pld-wsch londynu to polece Ci mojego meza, a wlasciwie hydraulika ktory dla niego pracuje, jesli tak to napisz na priva to wysle Ci nr :)
    • lianis Re: Naprawa bojlera 31.08.11, 22:11
      jak szukalismy speca roznej masci to korzystalismy ze strony mybuilder, wpisujesz zlecenie i dostajesz maile od chetnych na wykonanie tego zlecenia, czesto pisza od razu kwote za jaka to zrobia, wiec istnieje mozliwosc porownania ofert, wybrania najlepszej dla siebie opcji, no i sa tam wczesniejsze opinie od poprzednich zleceniodawcow. Do nas zglaszaly sie w ten sposob zarowno duze firmy, jak i samozatrudnieni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka