Dodaj do ulubionych

Wymioty u dziecka

03.12.11, 10:14
Dziewczyny poradzcie co to moze byc. Moj synek ma dwa i pol roku i wymiotowal dwa dni temy w nocy kolo 10 wieczorem . Dwa razy zwrocil a potem przespal cala noc bez wymiotow. Caly dzien byl na diecie (ryz z javlkami, zupa z marchewki i ziemniaka i karmie go piersia) i nie wymiotowal wogole.Kolejna noc tez przespal bez problemu a dzisiaj rano znow sie obudzil i zwymiotowal zraz po karmieniu piersia.
Co to moze byc?
Raczej sie chyba nie przytrul niczym, bo by caly czas wymiotowal? Co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 11:26

chodzicie gdzies gdzie moglby podlapac infekcje?
      kataru nie ma? temp,nic?
      • wiwi1 Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 12:51
        Byl w przedszkolu w czwartek, chodzimy na 3 godziny 4 razy w tygodniu, ale ostatnio nie chodzimy, bo zeby mu ida. Przez poprzednie dwa tygodnie wlasnie mielismy zabkowanie z silnym katarem i wysika temperatura, ale juz minelo. W czwarttek poszedl do przedszkola i wieczorem wymiotowal.
        Tylko wlasnie mnie zastanawia, ze zwymiotowal dwa razy potem taka dluga przerwa i dzisiaj znowu, zaraz po karmieniu piersia, no ale to przeciez nie moze byc powod??
        Temperatury nie ma.
        Znowu jest na diecie a on tak kiepsko biedny je juz od miesiaca bo najpierw te zeby to nie chcial jesc za bardzo no i teraz to.
        Pozdrawiam:)
    • ingaki Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 13:01
      u nas byly wymioty jak szly zeby wiec moze to przez to..
    • a.kurpiecka Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 15:34
      2,5 roku i jeszcze piers, jeszcze zeby ida??? Troche niemowlaczkowy ten prawie 3 latek... Sorki ale nie moglam sie powstrzymac.
      • zurekgirl Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 16:25
        A.kurpiecka, polecam forum Dlugie Karmienie Piersia, tam to sie dopiero naczytasz...moze az tak, ze sie jednak powstrzymasz ;)

Do autorki watku, jesli dajesz dziecku wode czy jakies picie z kubeczka plastikowego czy gumowego, to sprawdz, czy nie zrobily sie jakies osady w zakamarkach. Ja o jedne wymioty wlasnie kubek podejrzewam, bo zmienilam po dwoch dniach i przeszlo.

Moze tez podlapal jakiegos wirusa wymiotnego. Jesli nie traci apetytu, to raczej bym nie panikowala, trzymala na lekkiej diecie. Bardzo watpie, ze moglas zjesc sama cos tak obrzydliwego, zeby przez karmienie piersia powodowac wymioty u dziecka, szczegolnie jesli sama dobrze sie czujesz. No i jak dziewczyny pisza, moze ma nadprodukcje sliny jak zabkuje i przez to wymiotuje.
      • mrs.t Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 17:11
        akurpiecka twoj dwuipolatek pewnie sam juz zarabia, wielki mi dorosly. 2 lata piersi to ledwo co norma minimum WHO

wiwi, wiesz co franek tez ostatni wlasnie jakos po piersi wymiotowal ( pierwszy raz sie mu zdarzylo powiedziec ze "niedobre mleko"). ale on wlasnie zlapal jakas infekcje i wymiotowal by , w gruncie rzeczy, flegmy sie pozbyc...
        ale od zebowtez moze byc..
        wiesz co , maluchy wymiotuja duzo predzej niz dorosli...
        • wiwi1 Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 18:44
          Dzieku dziewczyny, moze to rzeczywiscie te zeby? Jeszcze mu 3 piatki zostaly, choc nigdy na zeby wymiotami nie reagowal. Jutro chyba juz nie bede trzymac takiej diety bo mi sie zaglodzi;)
          No i musze pogadac z moimi dziecmi, zeby sie jak niemowlaki przestaly zachowywac;) (bo karmie jeszcze 4 miesieczna coreczke)
          Pozdrawiam:)
        • kurczakwanda Re: Wymioty u dziecka 04.12.11, 10:27
          A co ma wspólnego karmienie piersią z zarabianiem i dorosloscia?
      • basiak36 Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 18:36
        a.kurpiecka napisała:

> 2,5 roku i jeszcze piers, jeszcze zeby ida???

No ba a niektorzy dorosli nawet jeszcze mleko od krow pija!:))
      • elle-joan Re: Wymioty u dziecka 04.12.11, 11:00
        a.kurpiecka napisała:

> 2,5 roku i jeszcze piers, jeszcze zeby ida??? Troche niemowlaczkowy ten prawie
        > 3 latek... Sorki ale nie moglam sie powstrzymac.

Też karmiłam córeczkę piersią do trzeciego roku życia. To nie ma nic wspólnego z byciem niemowlaczkiem. Dwu-trzy latek karmiony piersią je normalnie wszystkie inne produkty odpowiednie w jego wieku, chodzi i sie bawi a nie leży na materacu i wywija nóżkami :)) Pierś tylko dodatkowo. Moja już do żłobka chodziła i tam się obywała bez karmienia, a w domu popijała. Każdy oczywiście wychowuje i karmi dziecko wg własnych przekonań, chęci i możliwości, ale dziwić się nie ma powodu.
    • basiak36 Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 18:34
      Stawiam na jakiegos wirusa, wazne zeby duzo pil, wody czy mleka z piersi.
    • bebe52 Re: Wymioty u dziecka 03.12.11, 20:35
      u nas podobnie
      tylko że córka lat 6 wymiotowała tydzień temu raz w nocy,brak temperatury i innych symptomów choroby,wczoraj to samo zero objawów,córa nie zdążyła nawet powiedzieć że coś ją mdli jak zaczęła wymiotować wieczorem raz i koniec,dzień i wieczór spokój.
      Myślę że to jakiś wirus który momentami się uaktywnia chyba
      • a.rokosz Re: Wymioty u dziecka 04.12.11, 00:19
        >>u nas podobnie
        > tylko że córka lat 6<<

ja rozumiem z tym dlugim karmieniem...popieram, .....ale 6 lat?????
        rotfl

coreczce wspolczuje(moja tez spi z miska kolo lozka przez te wirusy)
        • 3-mamuska Re: Wymioty u dziecka 04.12.11, 07:47
          a.rokosz napisała:

> >>u nas podobnie
          > > tylko że córka lat 6<<
          >
          > ja rozumiem z tym dlugim karmieniem...popieram, .....ale 6 lat?????
          > rotfl
          >
          > coreczce wspolczuje(moja tez spi z miska kolo lozka przez te wirusy)
          a gdzie ty wyczytalas ze ja karmi piersia?

u nich tylko podobnie z wymiotami bylo nie z karmieniem.
          • mrs.t Re: Wymioty u dziecka 04.12.11, 10:58

> a gdzie ty wyczytalas ze ja karmi piersia?
            >
            > u nich tylko podobnie z wymiotami bylo nie z karmieniem.

3 mamuska a slyszalas ty o humorze?
    • bebe52 dokładnie chodzi o wymioty nie karmienie piersią:) 04.12.11, 16:34
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka