Dodaj do ulubionych

ubezpieczenie auta

01.06.13, 14:07
musze kupic pierwsze w uk ubezpieczenie auta, na co zwrócić uwagę?
wstępna symulacja pokazuje mi :
Total Excess

Excess breakdown:
Voluntary -Compulsory -
£250

£250
£0

Cover Type
Comprehensive

Personal accident cover
Yes

Breakdown cover
From £27.00

Personal Effects Limit
Up to £200.00

EU cover / green card
Yes

Windscreen excess
From £75.00

Legal Cover Legal cover guide
£24.90 extra

czy to jest ok? na co zwrócić uwagę? co powinna zawierac polisa na wypadek gdyby ktoś spalił mi auto ;) żeby wypłacili mi odszkodowanie? wszelkie mądre rady z doświadczenia mile widziane ;) z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • karolajna83g Re: ubezpieczenie auta 01.06.13, 23:47
      A nie lepiej po prostu zadzwonić na infolinię?
      Porównywałaś ubezpieczenie w innych firmach niz ta?

Jeśli chodzi o wypłatę odszkodowania jakiegokolwiek, to przeczytaj "small print", bo nie zawsze wypłacą Ci tyle samo.

PS. A duzo będziesz płaciła za ubezpieczenie?
      • ssabaudia Re: ubezpieczenie auta 01.06.13, 23:56
        polecam stronkę go compare - uzupełniasz dane i wyskakuje Ci kalkulacja z kilku (kilkunastu - nie pamiętam) agencji ubezpieczeniowych.
        Jeśli chodzi o break down cover - zapytaj albo sprawdź czy nie masz tego zawartego w opłacie za konto bankowe - moja koleżanka tak ma - też nie wiedziałam o takiej opcji.
        • makacjam25 Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 09:53
          Zwroc uwage na odszkodowania.
          My zawsze mielismy full comprehensive, raz jeden chcielismy zaoszczedzic, wzielismy third part i auto zostalo skradzione. Rok czasu walczylismy o odszkodowanie. W koncu wygralismy z pomoca FOS'u. Nie nalezalo nam sie auto zastepcze nawet. Teraz jest to dla mnie priorytet.
    • izabelski Re: ubezpieczenie auta 02.06.13, 00:45
      break down cover - zastanow sie, czy potrzeba ci takeij pomocy pod domem, bo te tanszesa tylko jak samochod sie zepsuje dalej od domu (iles tam metrow)
      cena sie zmieni jesli np 2 osoby sa objete tym samym ubezpieczeniem
    • izabelski Re: ubezpieczenie auta 02.06.13, 00:47
      winscreen excess - jak znasz marke samochodu i rodzaj szyby (czy ma elementy grzewcze do topienia lodu), to zadzwon lokalnie ileby kosztowala wymiana

ja mialam koszmar, bo wzielam w ub roku wlasnie taki excess i przez ubezpieczenie przyjechali dopiero za 3 dni - a mialabym ta sama usluge taniej i w 2 godz lokalnie - wiec w tym roku nie placilam u ubezpieczyciela
    • izabelski Re: ubezpieczenie auta 02.06.13, 00:49
      jak exess jest 0 to z reguly cena samego ubezpieczenie jest b.wysoka

wszystko zalezy od wartosci samochodu - tzn jaki pulap sie wybiera

ja wybieram moje ubezpieczenia z moneysupermarket
    • marninor Re: ubezpieczenie auta 02.06.13, 12:30
      sprawdzałam przez wyszukiwarki /ta co izabelski także/ i mimo ze w wyszukiwarce podaje ze auto jest lhd to w późniejszej fazie jak wybieram ubezpieczalnie pokazuje mi ze auto jest rhd, czuje ze sobie dużżżżżżżo poczytać musze... bo ubezpieczenia w uk to czarna magia dla mnie jak na razie ;) a ceny od 700 do 2000 stąd moje pytanie na co zwrócić uwagę bo rozpiętość cenowa jest spora...
      • mamonia78 Re: ubezpieczenie auta 02.06.13, 22:19
        My mamy breakdown cover za darmo do konta bankowego.
        Wole jak ubezpieczenie obejmuje mnie za granica, upewnij sie czy nie musisz zadzwonic przed wyjazdem i powiedziec kiedy i na jak dlugo jedziesz, u nas max to 60 dni.
        Wole jak mam auto zastepcze, skorzystalismy dwa razy:-(
        Zapytaj co dzieje sie w razie zmiany danych (np adres), Swinton bierze £20 za kazda zmiane, inni nie brali nic.
        • plain-vanilla Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 12:02
          Moge napisac, ze Swinton to najgorsza firma z jakiej mielismy ubezpieczenie. Samochod zastepszy polecam. Wyjazdy za granice, to jesli bedziesz jezdzic, to faktycznie do 60 dni pokrywaja. My placimy za rok ubezpieczenia z gory z samochodem. zastepczym, legal cover, comprehensive £230. Moze i cos tam jeszcze jest, ale musialabym malzonka zapytac.
          • izabelski Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 14:41
            230 na rok?
            • plain-vanilla Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 15:49
              Tak, za rok. Dwoch kierowcow, Chevrolet Aveo, Glasgow.
            • xiv Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 16:34

nawet w Londynie da się to wykręcić - wystarczy comprehensive z bardzo wyskim wkładem własnym
              • izabelski Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 17:12
                aaaa to rozumiem :)
                • plain-vanilla Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 18:05
                  My mamy excess £250, wiec wydaje mi sie, ze to nie jest duzo.
                  • xiv Re: ubezpieczenie auta 03.06.13, 18:40

Standard jest bodajże 150, ja z reguły biorę 500.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka