Dodaj do ulubionych

podroz samochodem

11.06.13, 12:43
w tamtym roku wybralismy sie na wakacje do Walii samochodem. Podroz zajela nam kilka godzin bo dzieci ciagle wymiotowaly. Czy mozna w Uk zakupic jakies tabletki dla 3.5 rocznych dzieci? czy lepiej nic im nie dawac i przemeczyc podroz.
Obserwuj wątek
    • ssabaudia Re: podroz samochodem 11.06.13, 17:43
      czy są leki - nie wiem. Najlepiej zapytać w aptece. W Polsce jest Lokomotiv - widziałąm go u nas w polskim sklepie.
      Spróbuj jechać w nocy, moi jak pousypiają to już jest ok.
      Można też spróbować zabobonnego, głupie, i nie potwierdzonego - lecz u nas działającego ;))) sposobu zaklejenia pępka na krzyż ;)
    • mrs.t Re: podroz samochodem 11.06.13, 17:46
      dziwne pytanie
      jak ma nie byc?

jest Joy Rides (od 3ciego roku zycia wg aptekarki) i Kwells (dla dzieci od lat 4) ) dla doroslych ja sama uzywam i sa swietne) (ps, zadne z powyzszych nie sa obrzydliwe w smaku jak aviomarin :/
      ( ja akurat musialam dwulatce podac, zdecydowalam sie na mala dawke joy rides, zadzialalo
    • ilonka45 Re: podroz samochodem 11.06.13, 17:56
      Nannyjo32
      Mozesz sprobowac herbatke imbirowa ewentualnie zetrzyj swiezy imbir, zalej wrzatkiem dodaj miodu i jak lubisz soku z cytryny.
      • nannyjo32 Re: podroz samochodem 11.06.13, 18:48
        dzieki dziewczyny za porady. W tamtym roku byla tragednia wracalismy w nocy, ale to nic nie dalo bo sie 3 razy wybudzily i obrzygaly cale auto. W tym roku jedziemy w nastepny piatek w to samo miejsce i chce sie juz zabezpieczyc. Nie mam ochoty znowu zaczynac wypoczynku od prania i sprzatania samochdu.
        Ciekawa rzecz z tym zaklejaniem pepka;)
        • mrs.t Re: podroz samochodem 11.06.13, 19:48
          u nas nie dzialaly wrist bands
          imbiry
          popki
          daj spokoj,
          chyba ze chcesz znow miec sprzatanie auta

ja jestrem bardzo oszczedna z lekami, ostatnia mysla jest u mnie podanie dziecku lekow
          ale po prawie 2 latach siedzenia w domu bo corka wymiotowala po podrozy dluzszej niz 30minut w koncu sie wkurzylam
          mielismy jechac do tesciow (6h jazdy) ( na noc/o 3 rano, zeby ulatwic jej podroz - bo ona np potrafi przespac 5h a potem w ostatniej polgodzinie wyrzygac :P
          kupilam jej joyrides i podalam kawalek tablletki - ja rozgniotlam i dodalam orobine wody, do picia jej (bo moja ma ponizej 3 lat i tabletek nie jada)

sserio co jak co ale w pewnych sytuacjach nie warto dziecka meczyc. zwlaszcza raz na rok!
          • nannyjo32 Re: podroz samochodem 11.06.13, 20:07
            kupilam tabletki i wrist bands na probe, zakleje tez pepki :)
            www.amazon.co.uk/gp/product/B005EXKK4O/ref=oh_details_o01_s00_i00?ie=UTF8&psc=1
        • ssabaudia Re: podroz samochodem 11.06.13, 23:23
          z tym pępkiem to wyczytałam gdzieś na forum, kiedy szukałam jakiejś porady bo w myjni już miałam kartę stałego klienta na pranie tapicerki ;)
          Nie mam pojęcia na czym to polega - może po prostu na wiarze... Jak Młodemu zakleję pępek i ON O TYM WIE to od razu przestaje go mulić ;) Młoda jak widzi, że Brat ma - też chce i Jej też nie muli;)
    • nannyjo32 Re: podroz samochodem 11.06.13, 18:54
      ciekawa jestem jak to dziala i czy jest dobre

www.amazon.co.uk/PACK-TRAVEL-SICK-WRIST-BAND/dp/B00B9AT8GM/ref=sr_1_21?ie=UTF8&qid=1370969606&sr=8-21&keywords=travel+sickness+for+children
      • murasaki33 Re: podroz samochodem 11.06.13, 20:34
        Moze wyprobuj jedna rzecz, bo nie bedziesz wiedziec, co zadzialalo.
        • nannyjo32 Re: podroz samochodem 11.06.13, 20:57
          tabletki zostawie jak bedzie zle w drodze to im podam
    • alki_80 Re: podroz samochodem 11.06.13, 20:58
      Ja kupowałam Joy ride i była super dla 2-latka, ale dałam tylko połówkę. Działa bardzo szybko bo jak przebudziłam się w nocy na promie i nie mogłam zasnąć bo bujało, wzięłam następną tabletkę i po paru minutach już mnie nie mdliło.
    • e-vil Re: podroz samochodem 12.06.13, 00:15
      powiem z mojego doświadczenia - mnie w samochodzie mdli jeśli:
      - radio cicho gra
      - jest duszno
      - jest jakaś choinka zapachowa czy inne takie..
      - nie jestem zmuszona oglądać boczne szyby ;)
      gdy nie ma tych przeciwskazań - nie mam mdłości i mogę jechać spokojnie
      • e-vil Re: podroz samochodem 12.06.13, 00:17
        *jestem zmuszona oglądać boczne szyby - miało być ;)
        kręci mi się wtesy w głowie jak na karuzeli
    • nannyjo32 Re: podroz samochodem 23.06.13, 18:13
      dziewczyny juz jestesmy zalozylam im wrest bands i zaklepilam pepki, cala podroz nic im nie bylo, a jechalismy 7 godzin kretymi drozkami . Zobacze jak bedzie z powrotem i na wycieczce morskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka