mrs.t 02.02.14, 15:02 mam w przepisie podany składnik-piwo Tatra jaki to jest rodzaj piwa /jakie angielskie moge uzyc (zeby sobie osczesdzic wycievzke do polskiego sklepu??) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-vil Re: tatra 02.02.14, 15:17 jak dla mnie to zwykły lager, ale ja smakoszem nie jestem.. ;) Odpowiedz Link
eraz-lilipop Re: tatra 02.02.14, 15:25 Tatra to jasne piwo wiec chyba kazde jasne angielskie bedzie dobre.Jasne to te lzejsze, ciemne to mocne. Tak mi sie zdaje, pewnosci nie mam. Ja kiedys mialam problem z ciemnym piwem w przepisie i kupilam Guinnessa i tym sposobem zepsulam cale danie. Odpowiedz Link
ssabaudia Re: tatra 02.02.14, 21:03 ulalalalaaaa... mniemam, że to piwo musi być w przepisie ze względu na zawartość alkoholu. Hmmm... Tatra ma 6% alkoholu, Calsberg jest lżejszy. Jak dodasz ciemnego piwa (które ma w składzie karmel) faworki mogą się przypalać. Jak mnie uczyła moja Ciocia kuchara nad kuchary - cukier w wypiekach robionych na głębokim tłuszczu nie powinny mieć za dużo cukru w składzie, bo robią się ciężkie i szybko się palą. Kurde, wódki nalej... Odpowiedz Link
kaka-llina Re: tatra 02.02.14, 21:32 Idz do sklepu i poros jakiegos mocniejszego lagera (ale nie 7 coś procent) tylko około 6 właśnie...W większości sklepów "na rogu" (przynajmniej u mnie) są polskie piwa:-) Odpowiedz Link
mrs.t Re: tatra 02.02.14, 23:01 no mam polskie sklepy (5!w 60tysiecznym miasteczku) ale mi nigdy nie po drodze, musialabybm specjalnie, po piwo jechac :P dobra, czyli jakies piwo ok 6%alkoholu, jasne Odpowiedz Link
kaka-llina Re: tatra 04.02.14, 11:58 Nie musi być polski sklep, u mnie przynajmniej w wielu "off licence" sa polskie piwa. Odpowiedz Link