02.02.14, 15:02
mam w przepisie podany składnik-piwo Tatra

jaki to jest rodzaj piwa /jakie angielskie moge uzyc (zeby sobie osczesdzic wycievzke do polskiego sklepu??)
Obserwuj wątek
    • e-vil Re: tatra 02.02.14, 15:17
      jak dla mnie to zwykły lager, ale ja smakoszem nie jestem.. ;)
    • eraz-lilipop Re: tatra 02.02.14, 15:25
      Tatra to jasne piwo wiec chyba kazde jasne angielskie bedzie dobre.Jasne to te lzejsze, ciemne to mocne. Tak mi sie zdaje, pewnosci nie mam. Ja kiedys mialam problem z ciemnym piwem w przepisie i kupilam Guinnessa i tym sposobem zepsulam cale danie.
      • ssabaudia Re: tatra 02.02.14, 17:24
        myślę, że z powodzeniem możesz użyć Calsberga.
    • black.joanna Re: tatra 02.02.14, 17:29
      A co to za przepis?
      • ssabaudia Re: tatra 02.02.14, 17:41
        goloneczka???
        • mrs.t Re: tatra 02.02.14, 19:40
          nie, thermomixowe faworki(!)(?)
          • ssabaudia Re: tatra 02.02.14, 21:03
            ulalalalaaaa...
            mniemam, że to piwo musi być w przepisie ze względu na zawartość alkoholu.
            Hmmm... Tatra ma 6% alkoholu, Calsberg jest lżejszy.
            Jak dodasz ciemnego piwa (które ma w składzie karmel) faworki mogą się przypalać.
            Jak mnie uczyła moja Ciocia kuchara nad kuchary - cukier w wypiekach robionych na głębokim tłuszczu nie powinny mieć za dużo cukru w składzie, bo robią się ciężkie i szybko się palą.

Kurde, wódki nalej...
          • kaka-llina Re: tatra 02.02.14, 21:32
            Idz do sklepu i poros jakiegos mocniejszego lagera (ale nie 7 coś procent) tylko około 6 właśnie...W większości sklepów "na rogu" (przynajmniej u mnie) są polskie piwa:-)
            • mrs.t Re: tatra 02.02.14, 23:01
              no mam polskie sklepy (5!w 60tysiecznym miasteczku) ale mi nigdy nie po drodze, musialabybm specjalnie, po piwo jechac :P

dobra, czyli jakies piwo ok 6%alkoholu, jasne
              • kaka-llina Re: tatra 04.02.14, 11:58
                Nie musi być polski sklep, u mnie przynajmniej w wielu "off licence" sa polskie piwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka