sueellen 19.02.14, 19:52 Czy wiecie jak to wyglada w UK gdy nie można pojechac na pogrzeb matki znajomego? Wysyła sie kartkę z kondolencjami? Z góry odrzucam formy typu telefon, sms, facebook. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steph13 Re: With sympathy 19.02.14, 20:20 Zdecydowanie wysyla sie sympathy card, niezaleznie od tego czu dzie sie na pogrzeb czy nie Odpowiedz Link
sueellen Re: With sympathy 19.02.14, 20:58 Ok, dzieki, to mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że instynkt mi dobrze podpowiada, bo ematki mi facebooki proponowały do tego celu! Nie ma niestety w Hiszpanii takich kartek, ale wybrałam najbardziej odpowiednią na tę okazję z czarnym wykonczeniem, z delikatnym czarno-białym motylem. Odpowiedz Link
robak.rawback Re: With sympathy 19.02.14, 23:14 zalezy jaki znajomy - jak dobry znajomy to wypadaloby tez zadzwonic bo pomysli ze sie tylko kartka wykrecasz - zgaduje ze jak juz cie zaprosil na pogrzeb matki to chyba sie calkiem dobrze znaliscie?? ( w sumie moze bez rozciagania tematu telefonicznie, bo moze nie chciec na ten temat mowic zeby sie nie denerwowac, ja bym po prostu zapytala czy chce o tym gadac czy nie), jak jakis nie za dobry znajomy to kartka moim zdaniem wystarczy. Odpowiedz Link
glasscraft Re: With sympathy 19.02.14, 23:43 Zadziwiasz mnie (jak zwykle) kompletna nieznajomoscia czegokolwiek, a przede wszystkim - zwyczajow ktore funkcjonuja w spoleczenstwie. Zaproszenie na pogrzeb???? Co poczta przyszlo I trzeba sie kartka wykrecic, zeby prezentu nie przyniesc???? Odpowiedz Link
londynwarszawaparyz Re: With sympathy 20.02.14, 08:07 - zgaduje ze jak juz cie zaprosil na pogrzeb matk > i to chyba sie calkiem dobrze znaliscie?? Dzizus, Robak, Ty na serio? Od kiedy to panuja zwyczaje zapraszania na pogrzeb? Przez 30 lat swojego zycia zylam w przekonaniu ze pogrzeb to jedna ze smutnych okolicznosci, na ktora specjalnych zaproszen nie trzeba. Fajnie ze uswiadomilas mi i innym, ze jednak trzeba miec specjalne zaproszenie ( drukuja specjalne, w dziesiaciopakach, sprzedawane we wszystkich poundlandach, z rysunkiem trumny, grabarza i ksiedza nad ta trumna, napewno widzialas w lokalnych sklepakach- sa tak popularne jak te na birthday party, tylko napis jest so sorry) :/ Odpowiedz Link