Dodaj do ulubionych

Parental controls na Kindle Fire

08.06.18, 09:19
Czy sa tu jakies uzytkowniczki Kindle Fire? Wlasnie kupilam dla 10-latka z nadzieja ze bede mogla podpiac pod moje konto na amazonie i udostepniac mu ksiazki, filmy i takie tam i troche jestem rozczarowana. Jesli zaloze profil dla dziecka to ten tablet wyglada bardzo ubogo, nawet kalkulatora nie ma! Internet mozna ustawic odpowiednio do wieku owszem, ale przegladarka nie ma mozliwosci szukania, trzeba znac pelny adres strony ktora chce sie zobaczyc. Dolozylam wiec aplikacje google search, ale wtedy nawet na profilu dziecka moge wszystko przez ten google search znalezc.. Niech mnie ktos oswieci, bo chyba na starosc sie jakas technologicznie glupia robie;-) Macie, uzywaja wasze dzieci? Jak to ustawiacie? Help...
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 10:14
      Nie znam się na Kindle fire. Dla mnie ten tablet był za ubogi i ograniczony w dostępie do aplikacji. Mamy prime I korzystamy z Amazona, ale tablety dzieci mają z androidem. W google można ustawić parental controls, to samo z windowsem. Pełnej kontroli to się chyba nie da zrobić. Musiałabyś nie dawać dziecku żadnego sprzętu podłączonego do sieci.
      Spróbuj w Googlach wyszukać zapytanie. Ja tak znajduje 90% informacji. A jak nie mogę, to pytam znajomych, a potem forum.
      • alannda Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 12:15
        No wlasnie mial bardzo fajny z adnroidem, ale padl a ze czyta ksiazki na moim starym kindlu to pomyslalam, ze upieke 2 pieczenie na jednym ogniu i sie jednego klamota pozbedziemy. No nic, bedzie musial korzystac z doroslego profilu a ja mam nadzieje ze parental controls w samym google account wystarcza.
    • illegal.alien Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 10:22
      Moja corka (7 lat) ma Kindle Fire i korzysta z profilu doroslego, wlasnie ze wzgledu na ograniczenia, o ktorych piszesz.
      Nie ma zadnych parental controls, bo korzysta z niego do czytania ksiazek i sluchania audiobookow - nie wiem nawet, czy umialaby wejsc na nim do internetu.
      Natomiast opanowala do perfekcji sledzenie przesylek z Amazona, bo tam zamawiam dzieciom duzo rzeczy i na Boze Narodzenie sama sobie zepsula niespodzianke - takze ostrzegam, zebys nie byla zdziwiona ;)
      • alannda Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 12:12
        haha, ale skoro moze widziec twoje przesylki to moze tez cos kupic? Jak to mawia moj syn "za wypadek";-)
        • illegal.alien Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 12:41
          Chyba na kupowanie maja haslo - nie pamietam :) Wiem, ze darmowe aplikacje moga sciagac, bo czasem dostaje powiadomienia na telefon, ze sciagneli darmowa aplikacje, ale jeszcze nic nie kupili :) Dziwnym trafem najwiecej sciaga mlodszy syn :P (dlatego on Kindla nie ma I nie dostanie :P)
          • alannda Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 12:47
            No wlasnie to moglby byc problem, bo ja mam wszystko ustawione na 1-click ordering, haha.
            • wiwi1 Re: Parental controls na Kindle Fire 08.06.18, 17:54
              Moje dzieci maja swoje tablety amazon fire, wersja z 2015 roku , z Alexa. Talbetow uzywaja glownie do sluchania audiobookow wieczorami (majatek mnie te audiobooki kosztuja), czasem jakies gry no i ogladnaie filmow glownie na wakacjach, wyjazdach, albo czasami w swoich pokojach (ale za to ich gonie i nie pozwalam). Nie maja zalozonego parents contol, nie wchodza sami na internet, zamawiaja sobie jakies dodatki do gier, ale tylko wtedy jesli to nic ne kosztuje, zanim sciagna jakas gre to zawsze pytaja, na moje konto amazona ne wchodza, corka czasem uzywa alexy w swoim tablecie jako pilota i dla zabawy przelacza mi rzeczy jak ogladam cos w TV (Amazon Fire TV) Tablety amazona kocham za to, ze wspolgaraja z moim kontem na amazonie, nic nie musze dodatkowo sciagac, instlowac, wszystko co robie na moim koncie od razu widac na tabletach (glownie zamawianie kolejnych audiobookow, sciaganie filmow, itd...)
              Pozdrawiam:)
    • julek_i_ja Re: Parental controls na Kindle Fire 11.06.18, 21:40
      Mam starego Kindla Fire (wersja chyba 2011 albo 2012), jeden profil i parental controls normalnie pyta mnie o haslo przed kazdym zakupem/downloadem lub przy wchodzeniu na nieodpowiednie strony. Nie pamietam juz czy mial tak fabrycznie czy sama cos ustawialam lub dodatkowo instalowalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka