Dodaj do ulubionych

homemade reed diffuser liquid

27.07.20, 00:21
czy ktos tu robi swoj wlasny reed diffuser liquid? mieszal ktos sam fragrance oil z woda i uzywal tylko te dwa skladniki? z tego co czytam to trzeba to jeszcze wymieszac z alkoholem albo carrier oil? ale wolalabym tylko fragrnce oil wlasnie z woda, i nic do tego. ma ktos jakis komentarz? nakupilam z litr fragrance oils i mixuje.
Obserwuj wątek
    • alannda Re: homemade reed diffuser liquid 27.07.20, 21:19
      Haha, powodzenia! Wymieszalam baby oil z essential oil, za nic nie chce pachniec jak rakotworcze badziewia ze sklepu! Chetnie poslucham rad jesli ktos ma.
      • robak.rawback Re: homemade reed diffuser liquid 30.07.20, 23:14
        ?? reed diffuser nie jest do smarowania tylko ma stac i pachniec.
        • elle-joan Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 09:46
          A trafiłaś na taki ze sklepu, który pachniał delikatnie, długo, w całym pomieszczeniu? U mnie się one nie sprawdzały. Pachniały tylko z bliska i to na początku. Moze zalezy jaki się kupi. Lepszy efekt był jak skropiłam olejkiem dywan.
          • alannda Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 09:59
            elle-joan napisała:

> A trafiłaś na taki ze sklepu, który pachniał delikatnie, długo, w całym pomiesz
            > czeniu? U mnie się one nie sprawdzały. Pachniały tylko z bliska i to na począt
            > ku. Moze zalezy jaki się kupi. Lepszy efekt był jak skropiłam olejkiem dywan.

Tak, jedyny ktory pachnie dlugo w duzym pomieszczeniu to Jo Malone za £65 i tez nie jestem przekonana ze nie jest szkodliwy dla zdrowia dlatego probowalam zrobic sama z naturalnych skladnikow, ale wyglada ze to moze te nienaturalne pachna bardziej;-)
          • niyaa Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 13:05
            Yankee candle diffuser nie jest zly (zapach Cherrie) ale na male pomieszczenia, trzeba zamieszac co jakis czas ale pachnie ok miesiac. Ogolnie z tych wszystkich zapachow to jest to wszystko pic na wode.
        • alannda Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 09:52
          A gdzie napisalam cos o smarowaniu?? Chcialam naturalny, bez chemikaliow to mam. Stoi i nie pachnie, chyba ze wlozysz w niego nos;-))) moze temu ze wodki nie wlalam, ale nie moge w sklepie znalezc takiej malenkiej butelki, a duzej mi szkoda kupic, bo wodki nie pije. Nie wszystkie przepisy, ktore znalazlam w internecie mialy alkohol, niektore wlasnie tylko olej i olejki eteryczne, za nic nie chce pachniec.
          • robak.rawback Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 19:07
            szczerze ci powiem ze nie wiedzialam jak zinterpretowac twojpost bo napisalas baby oil - to myslalam - do smarownia ciala zrobilas ? bo jeszcze o rakotworczych elementach powiedzialas .... to juz kompletenie nie zakumalam.
            (btw zeby nie wdychac nic rakotworczego, to trzeba robinsona crusoe odszukac i do niego dolaczyc, inaczej sie nie da hahah)

alannda napisała:

> A gdzie napisalam cos o smarowaniu?? Chcialam naturalny, bez chemikaliow to mam
            > . Stoi i nie pachnie, chyba ze wlozysz w niego nos;-))) moze temu ze wodki nie
            > wlalam, ale nie moge w sklepie znalezc takiej malenkiej butelki, a duzej mi szk
            > oda kupic, bo wodki nie pije. Nie wszystkie przepisy, ktore znalazlam w interne
            > cie mialy alkohol, niektore wlasnie tylko olej i olejki eteryczne, za nic nie c
            > hce pachniec.
    • steph13 Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 18:37
      Poza Joa Malone dobre są rownież Wild Mint i Pomegranate z The White Company
      • robak.rawback Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 19:24
        z tego co czytalam pobieznie to wazne jest jaki olej sie wlewa bo ma byc carrier oil, czyli znaczy ze nie kazdy olej sie sprawdza wiec moze dlatego baby oil nie ma odpowiednich wlasciwosci. a alkohol chyba do tego zeby nie zgnil olej w butelce po jakims czasie, albo zeby odpowiednio pomagal zapachowi sie ulatniac.
        zastanawiam sie na ile potrzebne jest zeby byl zanuzony patyk w substancji. czy wystarczy wlac na 2-3 cm do butelki, jak patyk dlugi, czy ma co najmniej byc z 10 cm zanuzony. i proporcje skladnikow wazne.

wiec jak nie pachnie to moze carrier oli jest nieodpowiedni, albo badyle nieodpowiednie do typu oleju? albo braknie alkoholu ktory by dal kopniaka substancjom - jesli domowej roboty?
        • robak.rawback Re: homemade reed diffuser liquid 31.07.20, 19:59
          ja sie zdecydowalam na badylki wysokosc 30 cm szerokosc 3mm, czarne ale takie ktore mialy w reviews ze nie puszczaja farby do butelki. zeby co najmniej wystawaly na 15-20 cm nad szyjke butelki. jak za malo sticks albo za krotkie to moze dlatego nie daja zapachu?
          patyki terz przekladam co tydzien, gora na dol idzie.

mysle ze fragrance oils beda bardziej ? pachniec bo sa sztuczne i stworzone po to zeby pachniec? niz essential oils ktore sa naturalne.
          wlalam do butelki sporo fragrance oil, i troche wody. i tez nic nie ciagna. i w dodatku nie wyglada ladnie przezroczysto tylko metne paskudztwo. patyki nie wciagaja po dwoch dniach stania. zanuzone na centymetr. wiec moze carrier oil i alkohol potrzebny. poczekam ze dwa dni jak nie bedzie pachniec to wywale.
          patyki z tej samej paczki zanuzone w kupnym difuserze wciagaja i pachna. wiec najpewniej nie umiem porzadnej mixtury zrobic. chcialam bardzo konkretny zapach ktorego nie moge kupic w sklepie, ale chyba sobie daruje.

wlasnie znalazlam sklepowy normalny refill ktory mi siepododba i dosc mocno pachnie, taki porzadny kupny mysle ze na duzy pokoj to potrzeba 2-3 bottles per room, butelki w kazdym kacie zeby bylo czuc. ja lubie czuc jak pachnie wiec co najmniej dziesiec patykow dlugich.
          albo jak wyzej powiedziane, po prostu pare kropli na dywan, parapety, framugi, rozne miejsca w pokoju i powtarzac raz na tydzien proces, pewnie na to samo wyjdzie.
          • robak.rawback Re: homemade reed diffuser liquid 08.08.20, 17:22
            @ Steph
            Patrzylam na Jo Malone website - zszokowalam sie cenami, nie wydam £60 na diffuser, max wydaje £50 na butelke perfum i to musi byc taki ze bez niego nie moge funkcjonowac.
            pamietam jak z 10 lat temu piraci potrafili zrobic podrobki wlasciwie nieodroznialne Issey Miyake za jakies £10 za butelke to nie wmowi mi zadna firma ze tez nie moze w normalnej cenie zrobic perfum, a tym bardziej diffusera. ale z ciekawosci sie przejde do John lewis zeby powachac, nie wiem dlaczego nigdy nie wachalam, przeciez znana firma.
            Gdzie kupujesz Wild Mint i Pomegranate? w John Lewis?
            • steph13 Re: homemade reed diffuser liquid 09.08.20, 08:16
              Ja kupuje w sklepie The White Company na Kings Road, Chelsea, na tyłach John Lewis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka