luccy1 27.05.07, 21:20 przepisy przewozu niemowlat samolotem mowia ze dzieci mozna przewozic jedynie na kolanach. Jak to jest w rzeczywistosci? Czy mozna fotelik wniesc na poklad i czy dziecko moze pozostac w nim podczas podrozy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
senga79 Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 21:43 Jesli dziecko nie skonczylo 2 lat to podroz spedza na kolanach rodzicow, wiewc na fotelik raczej nie ma juz miejsca ;)Jesli po wyzej 2 lat i dziecko ma wykupione wlasne miejsce to mozna fotelik na poklad. A ja mam inne pytanie. Jeśli nei biore wózka to czy fotelik samochodowy przewoża gratis czy cos trzeba płacić? w szczegolnosci pytam o easyJet Pozdrawiam Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 23:00 jalecialam teraz z corka <2lata i wykupilam jej oddzielne miejsce (mimo ze mogla mi na kolanach siedziec) poniewaz jestem w 8 miesiacu ciazy (wtedy konczylam 7miesiac) i nie chcialam zeby mi skakala po brzuchu. jesli chcesz, zeby dziecko siedzialo w foteliku caly czas ( na tym wykupionym miejscu) to bierzesz go ze soba, jesli ci nie przeszkadza, ze startuje i laduje na twoich kolanach a potem bryka na siedzeniu obok to nie musisz brac fotelika. fotelik samochodowy jest wymagany gdy dziecko ponizej 2roku zycia ma startowac i ladowac samodzielnie. fotelik samochodowy i wozek przewozony jest gratis w "normalnych" liniach. nie wiem jak jest w tych niskobudzetowych, lepiej zadzwon na infolinie. Odpowiedz Link
dorcia-78 Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 23:11 kiedyś jak leciałam liniami easy jet,widziałam jak małżeństwo miało w foteliku samochodowym niemowle podczas całego lotu. w czasie jednego lotu ryanair'em fotelik miałam na pokładzie samolotu w skrytce nad głową,a podczas innego zostawiłam przed wejściem na pokład,bo tak mi kazano. Odpowiedz Link