Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy a podroz samolotem

27.05.07, 21:20
przepisy przewozu niemowlat samolotem mowia ze dzieci mozna przewozic jedynie
na kolanach. Jak to jest w rzeczywistosci? Czy mozna fotelik wniesc na poklad
i czy dziecko moze pozostac w nim podczas podrozy?
Obserwuj wątek
    • senga79 Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 21:43
      Jesli dziecko nie skonczylo 2 lat to podroz spedza na kolanach rodzicow, wiewc
      na fotelik raczej nie ma juz miejsca ;)Jesli po wyzej 2 lat i dziecko ma
      wykupione wlasne miejsce to mozna fotelik na poklad.

A ja mam inne pytanie.

Jeśli nei biore wózka to czy fotelik samochodowy przewoża gratis czy cos trzeba
      płacić? w szczegolnosci pytam o easyJet

Pozdrawiam
      • azbestowestringi Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 23:00
        jalecialam teraz z corka <2lata i wykupilam jej oddzielne miejsce (mimo ze
        mogla mi na kolanach siedziec) poniewaz jestem w 8 miesiacu ciazy (wtedy
        konczylam 7miesiac) i nie chcialam zeby mi skakala po brzuchu.
        jesli chcesz, zeby dziecko siedzialo w foteliku caly czas ( na tym wykupionym
        miejscu) to bierzesz go ze soba, jesli ci nie przeszkadza, ze startuje i laduje
        na twoich kolanach a potem bryka na siedzeniu obok to nie musisz brac fotelika.
        fotelik samochodowy jest wymagany gdy dziecko ponizej 2roku zycia ma startowac
        i ladowac samodzielnie.

fotelik samochodowy i wozek przewozony jest gratis w "normalnych" liniach. nie
        wiem jak jest w tych niskobudzetowych, lepiej zadzwon na infolinie.
        • dorcia-78 Re: fotelik samochodowy a podroz samolotem 27.05.07, 23:11
          kiedyś jak leciałam liniami easy jet,widziałam jak małżeństwo miało w foteliku
          samochodowym niemowle podczas całego lotu.
          w czasie jednego lotu ryanair'em fotelik miałam na pokładzie samolotu w
          skrytce nad głową,a podczas innego zostawiłam przed wejściem na pokład,bo tak
          mi kazano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka