Dodaj do ulubionych

Pogoda na Majorce

28.12.08, 14:07
Czy ktoras z wam byla na Majorce w kwietniu?? jestesmy akurat na
etapie planowania wakacji na ten rok no i w polowie kwietnia chcemy
sie wybrac na Majorke. No ale mam dylemat, bo o ile mi wystarczy
ladna pogoda wiosenna, to dzieciaki nie wyobrazaja sobie wyjazdu bez
kapania sie w morzu czy chocby w basenie. Moze ktoras pamieta jakies
fajne miejsce czy hotel, godny polecenia ( all inclusive)?
Obserwuj wątek
    • moni761 Re: Pogoda na Majorce 28.12.08, 14:29
      Hej! Ja bylam w w tym roku w kwietniu na Majorce, bylo cudownie i wybieramy sie znowu w pazdzierniku( woda w morzu Ciepla).
      Bylismy w wschodniej czesci, Porto Cristo, Hotel Felip. Half board- sniadanie i kolacje szwedzki stol- jedzenie rewelcyjne( jestem straszliwie wybredna i do tego vege). W kwietniu jest cicho i spokojnie, aqua parki sa pozamykane , hotelowy basen tez nie dzialal. My kapalismy sie w morzu - nie bylo za cieplo okolo 15- 16 stopni temp.wody. Temp. powietrza mysle , ze jakos pomiedzy 15- 23,ale sloneczko grzeje mocno( w nocy moze byc i 6 i 15 st). Jesli jestecie rodzinka, ktora lubi cos robic na wczasach, duzo chodzic to polecam te miejscowosc. Sa tam podziemne groty i najglebsze podziemne jezioro na swiecie- po ktorym plywa sie lodka. Niedaleko znajduje sie safari zoo!!!- moja corka byla zachwycona. Majorka jest na tyle mala, ze mozesz wszedzie pojechac na wycieczke autobusem- komunikacja swietna rowniez( chyba, ze wypozyczysz sobie samochod). My 2 razy pojechalismy do Palmy- najwiekszego miasta i tam spedzalismy dzien caly chodzac po przepieknym, starym miescie. Wybralismy half- board, bo w ten sposob nie bylismy uwiazani z hotelem . Hotel rowniez moge polecic, czysto i pyszne jedzenie. Opalilismy sie jak nigdy( chociaz my z nad Baltyku) i prawie plakalismy przed wyjazdem:(
      W tym roku planujemy jechac w pazdzierniku, bo woda cieplejsza...
      pozdrawiam, Monika
      • alamala4 Re: Pogoda na Majorce 28.12.08, 14:47
        dzieki moni761, troche mnie uspokoilas,
        mam jeszcze jedno pytanie, czym sie rozni B&B od half board?
        • moni761 Re: Pogoda na Majorce 28.12.08, 15:15
          b&b to chyba tylko nocleg i sniadanie , a w half board jest sniadanie i kolacja,
          ktora moze sluzyc za pozny obiad, bo to jest cieply posilek.
          :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka