tomsmom 28.10.07, 11:05 To co, nudno i dretwo sie tutaj na forum zrobilo. Nawet moderatorka sie rzadko pojawia ;-). Szkoda... Czy to forum w ogole jeszcze kogokolwiek interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reyka Re: Nuda?? 28.10.07, 11:23 chyba o wszystkim jujz bylo:) o ciazach, pobytach w szpitalach, o lekarzach, o podatkach i innych tego typu informacjach. nowe osoby wystarczy ze przejza historie i wszystkiego sie dowiedza. a moze w irlandii juz nic sie ciekawego nie dzieje(z p-u widzenia polskiego rodzica?) o czym wartaloby pisac? pewnie za jakies 2, 3 lata, gdy dzieciaczki pojda w swiat do szkoly pojawia sie nowe doswiadczenia i bedzie sie czym podzielic.... a moze sie myle? :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Nuda?? 28.10.07, 16:33 wcześniej pisałam w naszym wątku Codzienne Bla... ale z jakiej okazji ktoś kto nie zamierza nic napisać od siebie ma czytać co się dzieje w moim życiu? a tego typu osób jest z około 90% na naszym forum. Jakoś mi się to nie usmiecha. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytajnick Re: Nuda?? 29.10.07, 07:42 Zgadzam siew 100% z Monika. Nic dodac nic ujac. To moze stworzymy sobie zamkniete forum? Bedziemy sobie pisac o tzw. ''pupie' Maryny'. Ja wrocilam z Polski wczoraj, bylismy na tydzien, teraz mam przyjaciolke do 2 grudnia. Raj na ziemi! W piatek jedziemy na zlot rodzinny na zachod Irlandii. Miedzy czasie jakis wypad weekendowy tylko ja i przyjaciolka (swietowac jej urodziny). Jeden weekend Colm wyjezdza z przyjaciolmi, tez bedzie milo spedzic ten weekend w domu z przyjaciolka i lampka wina. Tak czy inaczej fajnie byloby miec takie cieple, mile forum. Nie tylko informacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
m99995 Re: Nuda?? 29.10.07, 23:59 Witam. Ja sie chcialam zapytac na czym bedzie polegac selekcja-kto bedzie nalezal do forum a kto nie-jakie beda kryteria oceny kandydatek.Wiem, ze forum dla wiekszosci jest zrodlem inf.,ale to chyba dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Nuda?? 30.10.07, 00:21 głównym założeniem istnienia forum miały być pogaduszki przy kawce, od tego zaczęłyśmy ale ze wątek strasznie się rozrósł (ponad tysiąc postów) dziewczyny (maja92 z pomocą zapytajnick) założyły osobne forum, które miało być kontynuacją poprzednich rozmów, dodatkowo jeśli ktokolwiek pytał o różne niejasności związane z życiem w Eire to pomagałyśmy ale w tym momencie to tylko zrobiło sie forum informacyjne a nie to było w założeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zabelka24 Re: Nuda?? 28.10.07, 19:12 Mi się wydaje, że forum po prostu czysto informacyjne się zrobiło, a jeszcze w maju pamiętam inaczej było :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnad1 Re: Nuda?? 29.10.07, 11:37 Od niedawna tu jestem, zbyt krotko, zebym mogla w tej sprawie decydowac. Ale jak czytam czasami posty osob, ktorych nie ma tu na co dzien, wpadaja tylko, zeby przeczytac i zasiegnac jednej informacji, ktorej nie doczytaly w dotychczasowych postach nie dzielac sie wlasnymi informacjami to tez czasem zaluje, ze nie jest to forum zamkniete. Ja wiem, ze grabie grabia tylko do siebie i jezeli ktos jest krotko w Irlandii to nie ma zbyt wielu wiadomosci o tym systemie, ale niech opowie cos o sobie bo o nas wie juz wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
reyka Re: Nuda?? 29.10.07, 21:15 ja podobnie jak ty na forum jestem od niedawna(choc czesto przy okazji dostepu do sprzetu podczytywalam sobie) bo i od niedawna mam komputer i nie mi tu decydowac w tej sprawie. jednak tak sobie pomyslalam, ze "zamykajac" sie przed swiatem, mozna i wiele zyskac (m.in. prywatnosc, ktorej na forum otwartym brakuje) jak i stracic - zawsze moze pojawic sie ktos nowy, kto zostanie, komu "duch" forum bedzie odpowiadal. Odpowiedz Link Zgłoś
imszulc Re: Nuda?? 29.10.07, 12:55 niektórzy chyba wolą, zeby to było forum czysto informacyjne, bo próby wyrazania własnej opinii sa czasem mocno krytykowane Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Nuda?? 29.10.07, 19:45 Iwona nie chodzi o wyrazanie własnej opini bo każda z nas ma swoje własne zdanie i zawsze będzie go bronić. bardziej chodzi o to, ze jeżeli juz ktoś zaczął coś pisać (a moze lepiej wypytywać) to fajnie by było żeby coś napisał czysto od siebie. ja też uwazam że lepiej by było zrobić forum zamknięte i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tomsmom Re: Nuda?? 29.10.07, 20:19 No to zamknijmy sie!!! O!! Nie sadze, zeby czysto informacyjne forum bylo nasza intencja od samego poczatku, nie? Takich forow, gdzie mozna uzyskac informacje na temat pracy i pieniedzy w Irlandii, z tego co wiem, juz kilka jest... Odpowiedz Link Zgłoś
ika_jen Re: Nuda?? 29.10.07, 21:32 Kochane, Moja klawiatura nie ma spacji przepraszam Ale niezamykajcie sie. 4dni temu wyladowalismy liczymy na cieple forum inowe znajomosci:-))) Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tomsmom Re: Nuda?? 29.10.07, 21:36 ika-jen, zamkniecie nie oznacza, ze nie mozna przyjac nowych czlonkow a nie zamkniecie moze z kolei oznaczac smierc forum... agonia juz nastapila... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Nuda?? 29.10.07, 21:52 dokładnie, zawsze nowe osoby można przyjąć, a 'podczytywaczy' wywalić. Chyba najbardziej 'prywatnie' i otwarcie rozmawiałyśmy jeszcze w wątku z forum Z dala od Polski :))) kiedy to było? Ika-jen witamy na 'nowej' ziemi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Re: Nuda?? 30.10.07, 14:38 Mam mieszane odczucia odnośnie zamykania tego forum. Z jednej strony cenię sobie jego informacyjny charakter - jesteście dla mnie studnią wiadomości. Z drugiej strony jestem z tych, co to za bardzo nie lubią się wywnętrzniać, jeśli mają dostać za to po głowie. Ja rozumiem, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale czasami forma wyrażenia tego zdania jest zbyt ciężka do przyjęcia dla mniej wygadanych czy mniej pewnych siebie osób - jak ja, na ten przykład. A już zupełnie inna sprawa, że ja jestem typem rzeczowym i nie przepadam za pogaduszkami przy kawie o dzisiejszej pogodzie itp... Do wątków typu Codzienne bla bla nawet nie zaglądam. Za to chętnie podzielę się opinią na temat czegoś, co mnie porusza. No ale tutaj wracamy do oberwania po głowie, czego nie lubię ;) A generalnie chodzi mi o to, że będzie mi przykro, jeśli to forum będzie zamknięte. Bo to dzięki niemu trafiłam na bardzo interesujące blogi emigrantów, a inni trafili na mojego, co sobie też bardzo cenię. Gdyby nie to forum, nie znalazłabym pewnie KGM, który podglądam, bo sama zamierzam coś takiego zorganizować w Midlands. Może jeszcze warto wstrzymać się z decyzją o zamykaniu forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tomsmom Re: Nuda?? 30.10.07, 15:58 Alez to przeciez i tak nie od nas - uczestnikow to zalezy, tylko od moderatorki. My tak sobie gadamy tylko, co by bylo gdyby... Ja tez w pewien sposob cenilam sobie informacyjny charakter tego forum, ale to przeciez wcale nie musi sie zmieniac, bo osoby, ktore tutaj bylyby 'zamkniete' tez dzielilyby sie informacjami. To co nie podoba mi sie tutaj teraz to to, ze wlasciwie nikt juz sie specjalnie nawet nie wysila zeby tutaj cokolwiek pisac bo - wracamy do punktu wyjscia - jest tutaj wiecej 'czytaczy' niz chetnych do wymiany opinii. OK, moze i zdarzaja sie "pyskowki" ale te zdarzaja sie wszedzie, w zyciu juz tak jest, trzeba umiec przyjac czasem krytyke pod swoim adresem - to moje zdanie. Czytelnie istnieja, fora otwarte ogolne tez, a to jest prywatne forum, ktore zalozone bylo z mysla o nawiazywaniu ORAZ UTRZYMYWANIU znajomosci w Irlandii, tymczasem nawiazywanie zadne a utrzymywanie sie rozlazi (chodzi o to wirtualne, bo spotykamy sie przeciez w prywatnych gronach). Osobiscie uwazam, ze jak tak dalej pojdzie, to nowe posty pojawiac sie tutaj beda raz na miesiac, a zatytulowane beda "jestem nowa w Irlandii mam pare pytan". Przepraszam, ale ja wymiekam... jesli to ma tak wygladac to stale "pisywaczki" odejda w sina dal... Mnie szkoda, bo pamietam jeszcze jak milo bylo na forum "Z dala od Polski"... Ale to tylko moje zdanie i nie jest to moje prywatne forum wiec ponarzekalam i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
astarza78p Re: Nuda?? 30.10.07, 20:15 To zróbcie tak: stwórzcie forum - cień, czyli forum o takiej samej nazwie, ale zamknięte i tam sobie rozmawiajcie;-) mnie to nie przeszkadza, poza tym informacje tu zaware mogą sie komuś przydać i szkoda by było tak wszystko zamykać, ale nie mi o tym decydować. Jeśli chodzi o mnie to się zniechęciłam do paru osób, ale zaglądam i jak coś moge to pomoge, natomiast nie wdaje się w dyskusje. tomsmom było miło jeszcze niecały rok temu, a potem jakoś przestało być miło, przynajmniej mi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarnad1 Re: Nuda?? 30.10.07, 21:37 A ja trafilam na to forum calkiem przypadkiem, niedawno. Przeczytalam, spodobalo mi sie, uznalam ze jest tu milo, wiec sie przedstawilam i zagladam niemal codziennie. Staram sie pisac, lub odpisywac, ale w watku codzienne bla bla nie bralam udzialu, bo jak zaczelam czytac to stwierdzilam, ze jest bardzo osobisty i nie czulam sie upowazniona do dalszego czytania, lub pisania w nim. Zamkniecie forum nie oznacza, ze nikt nowy nie bedzie mial dostepu. Oznacza to, ze zanim bedzie mial dostep bedzie sie musial o to postarac i wtedy osoby z forum beda wiedzialy kto je podczytuje. A dlaczego Ty mamaoemilii uwazasz, ze nie bedziesz miala tu dostepu? Przeciez udzielilas wielu cennych rad i wykazalas wiele zrozumienia dla problemow innych. Odpowiedz Link Zgłoś
annie_pl Re: Nuda?? 03.11.07, 22:59 Dziewczyny ja po bardzo intensywnym okresie pisania na Rodzicach, zaczęłam coraz rzadziej zaglądać i coraz mnie pisać...Bo formuła forum już dawno przestała mi się podobać, ale pisałam o tym kilkakrotnie:(. Ja jestem za żeby zostawić to forum w takiej formule w jakiej jest, bo nie ulega wątpliwości, że jest potrzebne i niezwykle przydatne. Ale poza tym załóżmy sobie zamknięte forum, gdzie będziemy mogły szczerze porozmawiać o dupie Maryni, o tym że którejś źle, czy dobrze, pochwalić sie osiągnięciami czy też podzielić smutkiem bez zagrożenia, że jesteśmy podczytywane. Pomyślcie o tym. Acha i polecam sie łaskawej pamięci, jesli takie forum powstanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: Nuda?? 05.11.07, 01:12 hej mam na imie kaska (ale tutaj jestem Kate) do waszego forum trafilam dzieki Monice:)) i wielkie dzieki jej za to raz jeszcze szukalam od jakiegos czasu wlasnie czegos w stylu gadanie o "pupie Maaryny" ale bywalam na Rodtam troszke czytalam nawet nie mialam pojecia ze te fora powstaja po to zeby poplotkowac myslalam ze to ja wpadlam na pomysl ploteczek a nie tylko informacji i o ile sie ucieszylam jak znalazlam sie juz tu o tyle jak zaczelam sledzic ostatnie watki to sie troszke zasmucilam bo tu "nuda" Nie wiem o co chodzi z otwieraniem i zamykaniem ale mam nadzieje ze sobie troche z Wami pobajdurze w najblizszej przyszlosci przy kawie ale ja narazie bezkofeinowa :)bo karmie wciaz maja 7-misieczna core Zuzke :))) jak na pierwszy raz to sie chyba rozgadalam a tak chyba nie wypada zmykam lulki bo pewnie pare razy w nocy mnie Gwiazdeczka zbudzi pozdrawiam i do nastepnych ploteczek Kate Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: Nuda?? 05.11.07, 08:57 Kaska pisz ile Ci sie podoba :) wlasnie takiego gadania tu ostatnio brakuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: Nuda?? 05.11.07, 15:59 :)) obiecuje pisac takie babskie gadaninki bo lubie chyba gadac chociaz niektorzy mysla ze jestem cichutka ale to pewnie dlatego ze czesto wstydliwa ale jak sie juz rozkrece.... to moj maz ma dosyc mojego gadania ...stad i moje poszukiwania a dodam ze nie pracuje siedze z moim malym diabelko- aniolkiem w domu i mimo ze mieszka z nami kolezanka to i tak mi malo paplania o "serniku bez twarogu" pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
olliesmum A moze by sie spotkac? 07.11.07, 16:35 No wlasnie, moze by jakies spotkanko dla uczestniczek forum zorganizowac? Co Wy na to? Moze potem by nam sie troche bardziej forum ozywilo? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
katenowak Re: A moze by sie spotkac? 07.11.07, 19:02 chetnie ale pewnie z maja Niunia nie bedzie latwo :( jej...fajnie byloby was poznac i sie troche oderwac od mojej rzeczywistosci Odpowiedz Link Zgłoś
zazuzi.1 Re: Nuda?? tata 09.11.07, 11:33 nie wiem czy dobrze trafilam, jezeli to Ty poszukujesz osob, ktore znaly Twojego Tate (Aleksandra Starza-Pisarzewskiego), to zagladnij do dwukropka odpowiedzialam na Twoj apel lub skontaktuj sie ze mna. Pozdrawiam Zuznnna Trabczynska (zazuzi@interia.pl) Odpowiedz Link Zgłoś