joanneya 17.03.08, 20:42 Witam serdecznie Wkrotce wybieram sie na wakacje do Dublina. Prosze o podpowiedz, gdzie znajde warte odwiedzenia sklepy z uzywana odzieza dla doroslych?? Sa w ogole tam takie;)Bede wdzieczna za info! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amikul Re: Dublin - Ciucholandy 17.03.08, 23:49 takich typowych, ogromnych ciucholandów jak w Polsce to tu chyba nie ma. Albo mnie się nie udało znaleźć :). Są tzn. Charity Shops, gdzie ludzie przynoszą rzeczy których nie potrzebują, i one sa potem sprzedawane, a pieniądze idą na cele charytatywne. Sklepiki zwykle nie są duże. Ale można w nich czasem znaleźć coś ciekawego :) tu jest link z adresami takich sklepów w Dublinie: www.icsa.ie/icsa/Main/Find-a-Shop-Dublin.htm W Dublin 1, na Parnell street jest najwięcej, prawie jeden przy drugim. Powodzenia w łowach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
amikul Re: Dublin - Ciucholandy - poprawka 18.03.08, 09:37 miała być Capel street a nie Parnell. Nie wiem co się ta ulica tak do mnie przyczepiła... :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanneya Re: Dublin - Ciucholandy - poprawka 21.03.08, 22:49 Bardzo dziekuje za info! Na pewno sie przyda! Odpowiedz Link Zgłoś