Dodaj do ulubionych

praca na Cyprze

18.05.07, 12:01
Witam wszystkich serdeczenie !
Ostatnio bardzo intensywnie zaczynam myśleć nad wyjazdem do pracy na
Cyprze .... Jeśli ktoś może mi jakoś pomóc, udzielić cennych wskazówek to
bardzo proszę o pomoc.
Jeśli ktoś z Was ma jakieś cenne rady, uwagi lub własne doświadczenia to
czekam na Wasze sugestie i opinie.
Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za informację :-)
Obserwuj wątek
    • joasina00 Re: praca na Cyprze 18.05.07, 17:35
      Zależy jaka prace chcesz wykonywać. Byłam na Cyprze dwa lata temu. Na pewno
      ważna jest znajomość języka angielskiego. W miejscowościach nad morzem np w
      Paffos roi sie od turystów a tym samym duzo mozna trafić pracy jako kelner,
      kucharz, pomoc kuchenna, pokojówka, recepcjonista. Ważne jest by przyjechać tam
      na początku ich sezonu czyli w czerwcu, od razu ostrzegam przed naprawdę
      strasznymi upałami. Cypryjczycy sa mili ale potrafiła sie w śród nich trafić i
      wyłudzacie. Najlepiej od razu ustal kwotę płacy i bierz tygodniówki. Ja
      pracowałam jako pomoc kuchenna, dziennie zarabiałam 15 cypryjskich funtów to
      jakieś 100zl. Jeśli znasz grecki bądź inny dodatkowy język, łatwiej znajdziesz
      lepsza prace. Niektóre knajpy stosują dwa- trzy dni próby za które najczęściej
      płaca. Ogólnie jedzenie jest dosyć drogie, jak wszędzie i tam na przedmieściach
      znajdują sie tanie supermarkety gdzie wydasz mało a najesz sie do syta. Z góry
      ostrzegam przed nachalnymi facetami, całymi dniami i godzinami gadają tylko o
      seksie.. uwaga większość z nich ma zony, chodź nie widać.
      Najlepiej wyjechać z paczka znajomych bądź z kolega/koleżanka łatwiej jest
      znaleźć tanie a zarazem naprawdę fajne mieszkanie. Po drugie będziesz czuła
      się bezpieczniej. Dużo "osiedli" posiada prywatne baseny z których korzystasz
      kiedy masz ochotę.
      Zazdroszczę również z ochota bym tam jeszcze raz pojechała :)
      Pozdrawiam
      • paulinka2107 Re: praca na Cyprze 21.05.07, 11:42
        Dziękuję Ci Joasiu bardzo cenne rady. A może wybierasz się znów do pracy na
        Cyprze ? z kimś zawsze raźniej ...
        Pozdrawiam :-)
        • karolka810 Re: praca na Cyprze 21.05.07, 13:18
          Hey Paulinko skontaktuj sie ze mną bo ja też bardzo chętnie wyjadę jesli jest
          to jeszcze aktualne.karolinadyrda@Vp.pl, nr. gg 6148225
          • paulinka2107 Re: praca na Cyprze 21.05.07, 14:33
            Karolka wysłałm do Ciebie e-mail, prosze o kontakt.
            Pozdarwiam
    • anxiety3 Re: praca na Cyprze 25.05.07, 09:55
      Spedziłam zeszle wakacje na Cyprze, w pracy oczywiscie :)
      znaleźć prace jest generalnie łatwo, ja pierwszą miałam po...12 godzinach od
      wylądowania na wyspie :P pracowałam najpierw jako kelnerka - o taką pracę chyba
      najłatwiej. Potem udało mi się jednak znalexc coś innego, co bardziej mi
      odpowiadało, tj zostałam animatorką w hotelu, co bardziej mi odpowiadało, tj
      pracowalam z goscmi hotelowymi.
      Co juz podkreslone zostało przez wypowiedz u gory, podstawa to jezyk.
      Przynajmniej angielski, bo greckiego raczej przyjezdni na Cypr w poszukiwaniu
      pracy nie znaja. I zgadzam sie co do mezczyzn, trzeba bardzo uwazac, bo 95% tych
      panow nastawionych jest na jedno, a jak rowniez bylo wspomniane ich stan cywilny
      bywa rozny :)
      Pozdrawiam i zycze powodzenia. W razie gdybys miała jakies pytania, odezwij sie
      na maila, bo raczej tu nie zaglądam.
      • adam_tarnowski Re: praca na Cyprze 29.05.07, 10:07

Osoby zainteresowany podpisaniem kontraktu juz w Polsce, uzyskanie pewnej pracy,
        transferu z lotniska do pracodawcy, zakwaterowania zapraszamy do zapozania sie z
        warunkami pracy na Cyprze poprzez agencje Gowork.pl, posiadamy podpisane umowy i
        przeprowadzamy rekrutacje dla 4 i 5 gwiazdkowymi hotelami w najwiekszych
        kurortach na Cyprze jak Agia Napa, Limassol, Pafor, Protaras.

Wiecej informacji na www.gowork.pl/praca-na-cyprze.php
        • ollala62 Re: praca na Cyprze 13.06.07, 09:22
          Dziękuję p.A Tarnowskiemu za radę.Dzięki niemu jutro wylatuję na Cypr i odezwę
          sie za 4 miesiące czyli po powrocie. Na ofertę pracy czekałam tydzień. Tak
          JEDEN tydzień. I jeszcze jedno: nie jestem pracownikiem firmy gowork tylko
          zwykłym klientem z Polski B.
          Jeszcze raz bardzo Panu dziękuję.E.W.
          • redroose Re: praca na Cyprze 26.06.07, 01:45
            Czesc dziewczyny!

Juz od dluzszego czasu poszukuje pracy na wakacje i tez myslalam o Cyprze.
            Odpisali mi juz nawet z kilku hoteli,jednak poszukuja tam pracownikow na stale.
            Szukam czegos na wlasna reke,bo wiem ze zarobki sa duzo lepsze. Znalazlyscie
            juz cos interesujacego? Mozemy sie jakos zgadac,bo w grupce zawsze latwiej cos
            znalezc.Co Wy na to:)? Pozdrawiam!!Karolina
            • anaa8 Re: praca na Cyprze 03.07.07, 20:38
              Hey Karolino,ja również zastanawiam sie nad wakacyjną pracą na Cyprze.I też bym
              chciala coś znależć bez pośredników,tylko samej to jednak nie to samo co w
              więcej osób.Gdybyś chciała to odezwij sie na mojego maila: anaau87@gmail.com
              Serdecznie pozdrawiam .
              • adam_tarnowski Re: praca na Cyprze 04.07.07, 15:32
                Nie jest prawda ze jesli zalatwia Panie wyjazd na wlasna reke to beda mialy
                lepsza pensje, wrecz przeciwnie poniewaz wyjezdajac na wyspe w lipcu odwiedzaja
                Panstwo najczesciej glowne resturacje i hotele na promenadach najwiekszych miast
                na Cyprze,jednakze bardzo czesto zostaly one juz kilka krotnie obchodzone przez
                ludzi poszukujacych pracy z polski, czech, slowacji, anglii czy innych krajow. I
                najczesniej tam z praca jest bardzo ciezko.

pozatym nalezy pamietac ze Cypr jest bardzo drogi i nalezy liczyc sie z kosztami
                wlasnego zakwaterowania, wyzywienia, przelotu, transferu itp. wyjezdajac przez
                agencje maja Panstwo od pierwszego dnia zapewnione zakwaterowanie, wyzywienie,
                trasfer z lotniska, bilet lotniczy.

Prosze rowniez uwazac aby nie dac sie zwiezc malym rodzinnym resturacjom ktore
                bardzo czesto zwiekszaja liczbe godzin umowiona wczesniej i pozniej nie zawsze
                uczciwie sie rozliczaja, wiedzac o tym ze co chwile przychodza nowe osoby
                pytajace o prace.

Jesli chodzi o zarobki sa one identyczne z tymi proponowane przez pracodawcow na
                miejscu. Badz powiekszone o zakwaterowanie za ktore musza Panstwo zaplacic we
                wlasnych zakresie i tu w zaleznosci od ilosci osob i jakosci zakwaterowania
                mozna oszczedzic, ale nie jest to kwestia pensji.

GoWork.pl w tym momencie otrzymal ponownie zapotrzebowanie na pracownikow do
                hotelu ktory niedawno sie otworzyl i potrzebuje ok 20 pracownikow. Zaznaczam ze
                potrzebuje osob tylko ktore moga zostac do konca pazdziernika.

Poszukujemy kelnerow, kelnerek, recepcionistow/tki, pomoce kuchenny, zalezy miec
                komunikatywna znajomosc jezyka angielskiego

PROGRAM OBEJMUJE:

* Wstęp na targi pracy
                * Kontrakt z pracodawcą cypryjskim, podpisany na targach w Polsce
                * Legalną pracę na terenie Republiki Cypryjskiej
                * Certyfikak odbycia praktyk w hotelach 4*/5*
                * Gwarantowane wynagrodzenie w wysokości min. 250 Funtów Cypyjskich Netto
                * Osoby z doświadczeniem i bardzo dobrą znajomością jez. angielskiego od 350
                F Cyp. (1 F Cyp. ok. 7 zł)
                * Szkolenie zawodowe
                * Darmowe zakwaterowanie
                * Darmowe wyżywienie
                * Bilet lotniczy Warszawa-Larnaca
                * Transfer z lotniska w Larnace, transport do lotniska w Larnace
                * Opieka koordynatora

PROCEDURA APLIKACYJNA:

* Wypełnienie aplikacji na stronie www.gowork.pl, ikona "zapisz się"
                * Poprawnie wypełniona aplikacja wymaga dolączenia dwóch zdjęć (jedno
                twarzy, drugie całej postaci), w razie problemów prosimy o przesłanie ich mailem
                na adres biuro@gowork.pl badz na dyskietce do biura
                * Spotkanie z pracodawca cypryjskim na targach pracy, obecność na spotkaniu
                należy potwierdzić telefonicznie: 22 621 51 98, 22 629 46 28, 22 621 36 47 w
                celu umówienia się na wyznaczoną godzinę. Osoby które nie wypełnią aplikacji na
                stronie www.gowork.pl i nie potwierdzą przybycia na spotkanie nie będą
                dopuszczone do rozmowy kwalifikacyjnej z pracodawcą cypryjskim.
                * Z wybranymi kandydatami podpisanie umowy oraz wpłata zadatku za bilet lotniczy
                * Szkolenie zawodowe
                * Zaświadczenie o niekaralności, jeśli wymagane
                * Pracodawca może wymagać badań medycznych (HIV i inne)
                * Mile widziane referencje potwierdzające doświadczenie zawodowe/praktyki w
                jęz. Angielskim

KOSZTY ZWIĄZANE Z WYJAZDEM:

* bilet lotniczy i transfery całkowity koszt ok. 1400 zł

Gwarantowane zarobki min. 250 - 350 Funtów Cypryjskich
                • redroose Re: praca na Cyprze 08.07.07, 00:09
                  Drogi Panie Adamie,

jesli chodzi o prace na Cyprze to jestem w tym temacie dosc dobrze rozeznana,
                  gdyz zaczelam szukac tam pracy juz kilka miesiecy temu (duzo przed sezonem). W
                  dodatku mam tam znajomych,ktorzy mi pomagali i b.dobrze poinformowali w tym
                  temacie.
                  Akuratnie dobrze policzylam i wyjezdzajac na wlasna reke,pensje bede miala duzo
                  wyzsza,a zakwaterowanie i wyzywienie zapewnia mi za darmo hotel.Jest on
                  wysokiej klasy,a w dodatku umowe wysylaja przed wylotem.Byc moze jest to tez
                  kwestia mojego doswiadczenia w tej branzy...
                  Jesli chodzi o przelot,koszt w obie strony to zaledwie 1000zl (informacje o tym
                  z jakich linii lotniczych i szczegoly zostawie dla siebie).
                  Co do transferu z lotniska,autobus jest bezposrednio do miejscowosci,w ktorej
                  jest polozony hotel i to naprawde zaden problem,gdyz kursuja one bardzo czesto
                  (procz weekendow).

Pozdrawiam:)
                • rechott Re: praca na Cyprze 10.07.07, 19:28
                  To coś marnie płacą
                  kurcze 250 F * 7 = 1750 PLN (a dzisiaj średnia cena w NBP to 6,44)
                  to kiepsko tym bardziej, że w hotelu nie można liczyć na napiwki.

Jak macie coś powyżej 500 to czekam na ofertę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka