dorianrw Re: odkurzacz Roboclean 29.09.10, 13:08 Dostaliśmy ten odkurzacz w prezencie. Długi czas stał nieużywany-mieliśmy małe mieszkanie i nie był potrzebny. Jednak teraz przeprowadziliśmy sie do dużego domu i roboclean świetnie spełnia się w swej roli. Używam go od pół roku. Jestem zadowolona z efektów jego pracy. Tzn Często łapałam różne infekcje (związane z układem oddechowym), teraz mogę powiedzieć, że w domu oddycha mi sie znacznie swobodniej. Roboclina używam w zasadzie do sprzątania każdej powierzchni. Jest potem troche pracy z czyszczeniem go ale myślę, że warto:) Moja opinia zatem o roboclean pozytywna. Jednak czas użytkowania nie jest imponujęcy (pół roku) więc może jeszcze nie przekonałam się o jego wadach. Póki co wszystko działa. Możliwe też, że nie wykorzystuję w pełni jego możliwości gdyż nie brałam udziału w żadnej prezentacji i jestem samoukiem w użytkowaniu:) Moge powiedziec jedno- sama nie zdecydowałabym się na tak drogi zakup. pozdrawiam zwolenników i przeciwników :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatrosk Re: odkurzacz Roboclean IP: *.146.227.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.03.18, 21:51 posiadam ten odkurzacz od jakiegoś czasu , czy u was silnik też zardzewiał czy tylko mnie trafił się jakiś wybrakowany ten roboclean? napiszcie czy to normalne że rdzewieje czy mój odkurzacz ma wadę , jeśli ma wadę to zarządam zwrotu pienieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fundacjadajsiebie Re: odkurzacz Roboclean IP: *.146.5.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.18, 18:52 Pomagamy w zwrocie - Kupiłeś ten odkurzacz poza lokalem przedsiębiorstwa i chcesz zrezygnować? Masz prawo do zwrotu towaru, mimo że sprzedawca może mówić inaczej. Możemy Ci pomóc w odstąpieniu od umowy. Jeśli chcesz skorzystać z naszego doświadczenia... Jeśli chcesz - zlecić nam sprawę, związaną z odstąpieniem od, niekorzystnej w Twoich oczach umowy kupna sprzedaży, to ... Pozwól nam zapoznać się ze sprawą. Uzupełnij formularz. KROK po KROKU. Punkt po punkcie. DO NICZEGO CIĘ TO NIE ZOBOWIĄZUJE. W odpowiedzi dostaniesz maila zwrotnego, po zapoznaniu z którym, sam stwierdzisz, czy chcesz zlecić nam prowadzenie sprawy związanej z Twoim odstąpieniem od umowy. Na chwilę obecną - nasza skuteczność wynosi ... 100 % NIE MASZ NIC DO STRACENIA !!! Jesteśmy po to - by CI pomóc !!! www.dajsiebie.com Kontakt z Fundacją 508 33 44 00 Daje Siebie Zadzwoń Lub wyślij SMS o treści: Fundacja - Oddzwonimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: odkurzacz Roboclean IP: *.gdynia.mm.pl 15.05.11, 08:43 Moja Matka zakupiła ostatnio ten odkurzacz i jako jedną z osób do prezentacji podała mnie, rzecz jasna po to by otrzymać garnki. Prezentacja, jak to prezentacja, nic szczególnego, raczej banały z podręcznika akwizytora. Rzecz jasna do zakupu nie doszło. Cena absurdalna o czym nie omieszkałem delikatnie wspomnieć. Widzę, że zbyt delikatnie bo to co pisze Jan, a zwłaszcza wyjątkowe chamstwo sprzedawców w tym wątku, stawia włosy na głowie. Okazuje się, że żyłem w błogiej nieświadomości gdyż jedyna forma sprzedaży bezpośredniej dotychczas mi znana to Avon z którym nie było w moim i rodziny przypadków, problemów. A tutaj okazuje się, że są jeszcze materace (dzwoniono do mnie kilkakrotnie celem prezentacji, skąd miano dane?), miksery, jakieś szmatki czy inne badziewie. Kurde, skala tych oszustw jest zatrważająca. Nie rozmawiałem jeszcze z Mamą, dziesięć dni dawno minęło ale będę uważnie monitorował sytuację by w razie awarii tego szczerozłotego, sądząc po cenie, sprzętu spróbować odzyskać pieniądze. Większość postów pochodzi z lat 2008-9 a tu wciąż w 2011 dochodzi do takich numerów... niewiarygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Tandetny produkt IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 23:28 Kiedyś tam pracowałem i wiem jedno oni ten sprzęt kupują za 100 E i puzniej robią wam wode z mózgu i jeszcze jedno każdy sprzęt możną oddać i słuchajcie tych bajek jak dzwonicie do firmy i mówią ze nie można oddac mozą oddać do 14 dni zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Tandetny produkt IP: *.xdsl.centertel.pl 30.06.11, 15:25 Nie zgadzam się z tym że roboclean to tandetny produkt. Moi rodzice dawno temu kupili odkurzacz rainbow też z separatorem. Gdy wyprowadziłam się od rodziców brakowało mi tego sprzętu, nie potrafiłam sprzątać zwykłym odkurzaczem strasznie z niego śmierdziało. W internecie znalazłam pare odkurzaczy z separatorem tańszych, droższych produkcji chińskiej meksykańskiej włoskiej i niemieckiej. Jako że mam samochód produkcji niemieckiej więc postawiłam na odkurzacz produkowany w Niemczech czyli robocleana. Tak też zakupiliśmy z mężem ten odkurzacz i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Mamy go już dwa lata i nic się z nim nie dzieje. Naprawdę super sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Adriana Re: Tandetny produkt IP: 78.133.211.* 30.06.11, 16:40 A ja nie zgadzam się z wcześniejsza opinią o tym sprzęcie . Po przeczytaniu recenzji o Robocleanie na stronie DLF i konsultacji z moim lekarzem alergologiem zakupiłam odkurzacz pół roku temu. Mój syn Adrian(wiek:12 lat) przestał brać dmuchawki na astmę alergiczną,szczególności na roztocza kurzu domowego. Zestaw może i nie jest tani ale spełnia swoje funkcje. Dziś jestem zadowolona z podjętej decyzji o kupnie, ponieważ dużo zaoszczędziłam nie mówiąc o zdrowiu dziecka,które jest najważniejsze . Zadowolona matka i właścicielka Robocleana. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Tandetny produkt 02.07.11, 18:54 Wiele razy to już bylo wyjasniane. Nie o to chodzi ze tandetny, ale o to ze sprzedawany po znacznie zawyzonej cenie. Duzo lepsze, znanych marek mozna kupic duzo taniej w renomowanych sieciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Tandetny produkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.11, 00:02 zakurzacze śmierdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny Re: Tandetny produkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 00:07 Idź do sklepu i nie przynudzaj....... Odpowiedz Link Zgłoś
lidka789 Re: Tandetny produkt 25.08.11, 15:50 > Kiedyś tam pracowałem i wiem jedno oni ten sprzęt kupują za 100 E i puzniej rob > ią wam wode z mózgu Dawno mnie nie było tu, ale cieszy mnie fakt, że w gąszczu akwizytorów obecnych którzy zmuszeni są zachwalać ten złom, zdarzają się także akwizytorzy byli, którzy mogą powiedzieć smutną i szokującą prawdę na jego temat. 100E. To pewnie adekwatna cena. Reszta idzie dla dystrybutora, akwizytora itp. "Szczęśliwi nabywcy"! Pomyślcie ile oni na Was zarabiają? To tak jakby kupić używany samochód wart 5000zł za 50.000zł. NAWET GDYBY sprawował się bez zarzutu i spełniał swoje zadanie, to i tak czulibyście się oszukani. Człowiek dąży do redukowania dysonansu poznawczego. Po podjęciu decyzji, szczególnie związanej z dużą inwestycją, zaczyna widzieć ją w coraz bardziej różowych kolorach. Musi sam przed sobą "udowodnić" - oczywiście nieświadomie - że podjął słuszną decyzję. Dlatego być może zdarzają się tu ludzie którzy nie patrzą na Robocleana obiektywnie, widzą go w dobrym świetle, nie wspominają o wadach, skupiają się na tym że on w ogóle działa. (hurra!) To normalne powszechne zjawisko, które dotyczy wielu sytuacji życiowych. Odsyłam chociażby do Wikipedii gdzie całkiem nieźle ten temat opisano. pl.wikipedia.org/wiki/Dysonans_poznawczy Myślę, że podobnie jest z akwizytorami, którzy gdzieś tam w głębi źle czują się z tą wiedzą, że naciągają ludzi sprzedając buble po kilkakrotnie zawyżonej cenie, zgarniając dużą część horrendalnie dużego narzutu. No ale przecież muszą robić dobrą minę do złej gry, przynajmniej dopóki tam pracują... ;) Dlatego dobrze by było żeby dawni akwizytorzy, którzy być może tu zaglądają nie byli nieśmiali i opisywali nam, zdumionym konsumentom, jak ten proceder działa. Zrobicie w ten sposób coś pożytecznego, może ktoś zaoszczędzi swoje ciężko zarobione pieniądze, a może jakiś obecny akwizytor po przeczytaniu tego wszystkiego wyłożonego kawa na ławę nie będzie już mógł dalej się oszukiwać... Na zachętę i dla uspokojenia, powiem Wam, że wystarczy trochę poszperać żeby znaleźć informacje na ten temat w internecie, opisane w sposób rzetelny przez osobę, która w celach naukowych doświadczyła tego na własnej skórze. Tu akurat chodzi o firmę z innej branży, ale TECHNIKI MANIPULOWANIA KLIENTAMI są zasadniczo wszędzie prawie identyczne!!! Polecam tę lekturę w szczególności osobom, które są PO prezentacji, ale PRZED decyzją o zakupie. Porównajcie to co było na prezentacji z psychomanipulacjami opisanymi w tej pracy. Zgadza się, co nie?... ;) To nie są banialuki wymyślone przeze mnie. TAK PO PROSTU JEST. Dlatego przy zakupie kierujmy się zdrowym rozsądkiem, faktami, rzetelnymi opiniami, a nie impulsem, naciskiem "chwili" (tylko dziś taka "promocja") czy opinią osób, które żyją ze sprzedaży towaru, który z wypiekami na twarzach zachwalają. Link: www.darmowe-ebooki.com/czytelnia2/sprzedaz-bezposrednia.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladfy Re: Tandetny produkt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 00:10 Aleś mądry, pewnie dostaniesz Nobla, a gdzie tam na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 21:59 super sprzet polecam drogi ale rewelacja zwykly odkurzacz nie zrobi tego co ten Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 13.08.11, 16:06 Gość portalu: (tym razem pod imieniem:) ewelina napisał(a): > super sprzet polecam drogi ale rewelacja zwykly odkurzacz nie zrobi tego co ten Zgadza się.Żaden odkurzacz kupiony w prawdziwym sklepie nie wyczyści tak skutecznie kieszeni :-) Co do sprzątania mieszkania - odkurzacze ze sklepu nie od domokrążcy sprzątają równie dobrze a kosztują kilka razy mniej. Dlatego tych składaków nie ma w normalnych sklepach. Tam mogąc porównać parametry i absurdalną cenę, nikt by tego nie kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postęp Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 00:13 Aleś chłopie durak. Po co to piszesz idź do sklepu kup miotłę najtańszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercii Re: odkurzacz Roboclean IP: 162.27.161.* 23.08.11, 09:34 Witam Mam znajomego który zakupił ten odkurzacz. OD momentu zakupu nie słyszałem ani słowa o tym sprzęcie. Ale z rozmowy z nim widać że popełnił wielki błąd. Załuje wydanych pieniędzy. Dziecko alergik które miało nie chorować , cały czas jest wożone po lekarzach i to już po zakupie i uzywaniu super robocleana. Dobrze wiem jak działa taka sprzedaż, pracowałem hotelu gdzie takie prezentacje się odbywały - głównie pościel. Poznałem także osobę która jedno znacznie powiedziała mi jaką ma przebitkę na pościeli. Zasada z robocleanem jest taka sama. Komple pościeli kosztuje tą osobę 800zł - wraz ze wszytskim gratisami jakie dają na prezentacji. Sprzedaż po 3000 zł. Czyli roboclean najprawdopopodobniej warty jest nie więcej niż 1,5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odkurzacz Roboclean IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 07:14 Witam Proszę Was o pomoc . Chciałam oddać ten odkurzacz ale nie przyjęli -zostawiłam tylko pismo. Dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 09.09.11, 09:41 Stary numer. Masz poświadczenie na kopii pisma z datą i ich pieczątką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odkurzacz Roboclean IP: *.play-internet.pl 09.09.11, 19:45 Tak pismo w 2 egzemplarzach oczywiście nie chcieli podbić pieczątki i podpisać ale postawiłam na swoim .Powiedzieli że skontaktują się ze mną. Proszę o podpowiedz co dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odkurzacz Roboclean IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 06:45 Odmówili ponieważ ponoć nie było osoby odpowiedzialnej .(dla mnie to jakieś bzdury ) W mojej firmie jeśli nawet nie ma osoby kompetentnej zwykły pracownik załatwia tak sprawę aby i klient i firma wyszli bez szkody. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 13.09.11, 07:47 Masz wszystkie wymagane dokumenty. Poproś o pomoc: www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: odkurzacz Roboclean IP: *.play-internet.pl 13.09.11, 22:30 Dziękuję za poradę i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Jak oddać ?? IP: *.cdma.centertel.pl 22.09.11, 09:10 Witam, zwracam się do jana w. bo widzę że zna się na temacie zwrotu zakupu od akwizytora. Kupiłam robocleana w piątek i już w poniedziałek chciałam go oddać, przejechałam ponad 100 km w jedną strone zeby usłyszeć że nie ma dziś osoby kompetentnej. udało mi się uzyskać podpis datę i pieczęć na odstąpieniu od umowy ale nie chcieli wziąc odkurzacza, z tego co się orientowałam to musze oddac tez ten sprzęt ale oni to utrudniają. czy mozna im wysłac kurierem? prosze o pomoc i z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Jak oddać ?? 22.09.11, 09:22 Żeby mieć 100% pewność, zatelefonuj do Rzecznika praw konsumentów: www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Jak oddać ?? 28.09.11, 09:54 Szanowna Pani Basiu, Panią również zachęcamy do kontaktu z nami na adres reklamacje@dlf.pl. Jak już wyjaśnialiśmy w poprzednim poście, firma DLF Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni, oprócz własnej sprzedaży detalicznej i internetowej współpracuje z kilkudziesięcioma niezależnymi dystrybutorami, prosimy zatem o podanie informacji, w której firmie dokonała Pani zakupu. Prosimy również o podanie Pani danych oraz daty zakupu urządzenia. Umożliwi to nam przyjrzenie się tej sprawie i zajęcie stanowiska w tej kwestii czy ewentualną interwencję. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Jak oddać ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 22:10 Zakurzacze śmierdzą, bakterie , wirusy , pleśnie Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: odkurzacz Roboclean 19.09.11, 16:49 Szanowna Pani, Zachęcamy do kontaktu z nami na adres reklamacje@dlf.pl. Firma DLF Sp. z o.o., oprócz własnej sprzedaży detalicznej i internetowej współpracuje z kilkudziesięcioma niezależnymi dystrybutorami, a zatem prosimy o podanie informacji, w której firmie dokonała Pani zakupu. Prosimy również o podanie Pani danych oraz daty zakupu urządzenia. Umożliwi to nam przyjrzenie się tej sprawie i zajęcie stanowiska w tej kwestii. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdgN Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.11, 17:42 Dla normalnych użytkowników forum mam złotą radę: Macie pieniądze, podoba i przyda wam się sprzęt to kupujcie, nie widzicie sensu zakupu takiego urządzenia - nie kupujcie, macie swój rozum więc go wykorzystajcie bo tutaj, o czym niektórzy się już przekonali, nie otrzymacie ŻADNYCH innych rad i tylko stracicie cenny czas. Przeczytałem kilka stron i stwierdzam, że kilka osób tutaj albo cierpi na nadmiar czasu albo ma jakąś obsesję na punkcie tych urządzeń i "akwizytorów". Mnie by już dawno znudziło wypisywanie, z uporem maniaka, wad urządzenia i nachalne ostrzeganie przed nim. Nie wiem jaki kurs przechodzą przedstawiciele handlowi tych firm ale wam to chyba pranie mózgu zrobili... Polecam wam wyjść na świeże powietrze, wykorzystać czas spędzony na wypisywanie forumowych wypocin na spacer po parku lub znalezienie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renataS Re: odkurzacz Roboclean IP: 79.162.195.* 07.11.11, 10:18 witam Przedmówca ma zupełną rację,nic konkretnego się tu nie dowiedziałam.Powiem szczerze,że byłam przypadkowo na takiej prezentacji,byłam tym urządzeniem zachwycona.Rodzice kupili sobie na raty,powiem , że też miałam chęć ,ale chciałam najpierw ochłonąć. Dlatego weszłam na to forum zasięgnąć konkretnych opinii, atu nic jedno i to samo. Nie można znaleźć wiarygodnych opinii użytkowników tego urządzenia wielofunkcyjnego bo tak go kazał ten przedstawiciel nazywać, bo to nie jest tylko odkurzacz, ale i trzepaczka, nawilżacz powietrza i inhalator po wlaniu odpowiedniego olejku, można robić też aromaterapię ,a wkładając zamiast wody lód latam klimatyzuje pomieszczenie.Fajne bajery ,trochę mnie korci. Za 56000 gościu do tego odkurzacza daje komplet garów z 7-mio warstwowym dnem ze stali chirurgicznej ,też wydają się dobre ,a do tego jeszcze zestaw porządnych (?) noży. Powiem szczerze, że całkiem zgłupiałam po przeczytaniu poprzednich komentarzy...ale chyba jednak zrezygnuję, tyle kasy...może w sklepie rzeczywiście można kupić coś podobnego i tańszego Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 07.11.11, 13:00 Odkurzacz pełniący rolę klimatyzatora? Żartujesz chyba że mogłaś w to uwierzyć :-) BTW: akwizytor "kazał ci" nazywać odkurzacz urządzeniem wielofunkcyjnym? Piękne... Końcówkę do trzepania ma niemal każdy odkurzacz, a za inhalacje wyziewami z odkurzacza to ja serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renataS Re: odkurzacz Roboclean IP: *.cdma.centertel.pl 07.11.11, 20:08 Jakimi wyziewami z odkurzacza, przecież wtedy wymieniamy wodę na czystą,dodajemy odpowiedni olejek piękny zapach unosi się po domu Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 07.11.11, 22:47 Ale odkurzacz dalej jest ten sam. Przecież go nie sterylizujesz, więc wszystkie grzyby, roztocza i inne bakterie nadal w nim zalegają wraz z resztkami kurzu. Do inhalacji służy inhalator, którego nie używa się do odkurzania domu. A do chłodzenia powietrza - klimatyzacja, a nie odkurzacz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celulitis Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 15:17 Witam. Za 2 godziny będę miał prezentację i mam jedno pytanie (moze ktoś zdąży mi odpisać :] - czy możliwa jest negocjacja ceny z akwizytorem? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Starcie z domokrążcą. 22.11.11, 16:41 Możliwa. To jest człowiek w sytuacji przymusowej. Zrobi wszystko abyś podpisała umowę. Ale ty jek wynika z pytania, jesteś w takich sprawach niedoświadczona. Lepiej nie wpuszczaj za próg, gdyż nie masz z nim szans. W każdym razie, nie daj się nabrać na: 1. osławiony test białej szmatki. 2. Żądaj aby ci dał do ręki każdy dokument zachwalający jego towar i przeczytaj czego naprawdę dotyczy. 3. Kiedy już podpiszesz umowę, koniecznie zatrzymaj jeden egzemplarz abyś mogła w ciągu 10 dni wycofać się z umowy. Nie wierz że zapomniał pieczątki albo dyrektor musi podpisać. 4. Pamiętaj że to samo, ale znanej renomowanej firmy, możesz kupić wielokrotnie taniej w prawdziwym sklepie a nie od pana Józia. 5. Jego zapewnienie że tylko dzisiaj okazyjnie możesz kupić znacznie taniej i z kompletem super garnków to nieprawda. Każdemu to opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celulitis Re: Starcie z domokrążcą. IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 16:48 Dziękuję za porady. Z pewnością skorzystam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figaro Re: Starcie z domokrążcą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 19:49 Zakurzacze śmierdzą, bakterie , wirusy , pleśnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.11, 11:40 Mam to urządzenie .polecam !Jakosc super i praca tego urządzenia tez super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.11, 08:48 równiez nabyłam to urządzenie i jestem bardzo zadowolona. Odkurza super :) i naprawde pochłania nie przyjemne zapachy np.zapach pieczonych placków ziemniaczanych . Urządzenie jest godne polecenia naprawdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: odkurzacz Roboclean 12.12.11, 11:16 Zapewne odkurza w niedoskonały sposób, jak każdy odkurzacz wdmuchujący zużyte powietrze z powrotem do tego samego pomieszczenia. Tylko po co płacić 5 - 10 razy więcej niż za markowy odkurzacz, za towar roznoszony przez domokrążcę? Firmy Dyson czy Karcher mają długie listy referencyjne zadowolonych klientów. Poważnych światowych korporacji. A ich sprawdzone odkurzacze są wiele razy tańsze. Dlaczego handlarze tego towaru nie są w stanie takich list przedstawić? Mimo wielu próśb o to w dyskusjach z nimi. Czy korporacji takich jak Mercedes, Coca-cola, Oper w Wiedniu czy Berlinie, znanych światowych szpitali nie stać na to cudo? Dlaczego rozprowadzają go tylko domokrążcy wśród nieznających się na tym gospodyń domowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 07:28 Bajki, bajki opowiadasz, daj listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: odkurzacz Roboclean IP: *.zeork.com.pl 02.01.12, 12:10 Nie kupujcie tego sprzetu. Po 1,5 roku wogóle nie ciągnie i mam problem z reklamacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRPBLEM Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.13, 00:25 OJ, OJ MASZ ty PROBLEMY ALE Z GŁOWĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bacha Re: odkurzacz Roboclean IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 30.01.12, 21:11 Hej, właśnie z dwa miesiące temu, kupiłam sobie ten odkurzacz. I powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Nie żałuję. A byłam nastawiona raczej na nie. Wręcz mnie zauroczył. Myślę że to dobry zakup. Na temat serwisu, się nie wypowiem, gdyż jest nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nanana_2 Re: odkurzacz Roboclean 03.03.12, 15:04 o roboclean nie moge sie wypowiedziec bo nie znam, ale rainbow posiadam od 15lat, niezawodny, niezniszczalny, bezawaryjny, bardzo dobry dla alergikow, do dywanow, ect niestety drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sky Re: odkurzacz Roboclean IP: *.7-1.cable.virginmedia.com 03.05.12, 22:27 na angielskim eBay-u jest po £100, czyli jakies 500zl (uzywany). Moze warto kupic i wyprobowac zanim sie wpakuje kupe pieniedzy w jakis zlom .... a tak na powaznie, tutaj w UK Dyson rzadzi. Jest mistrzem w swojej klasie i nie ma sobie rownych, a kosztuje zaledwie £300 nowy. Sa tez oczyszczacze powietrza (air purifier) z filtrami HEPA, wodnymi, itp ktore kosztuja ok £100, a sa tak ciche ze ich praktycznie nie slychac, no i ladniej wygladaja w pokoju niz odkurzacz i mozna je zostawic wlaczone non-stop. Z doswiadczenia wiem, ze urzadzenie ktorym mozna zrobic wszystko, niczego sie dobrze nie zrobi ... a to ktorego uzywa sie do jednej rzeczy, nie nadaje sie do wszystkiego ... tak samo jest z roboclean. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 06:46 A mogę dostać linka do tego gdzie jest po 100£. Szukałem na angielskim eBay i nic tam takiego nie było, a chcę kupić robocleana. Odpowiedz Link Zgłoś
marek21_10 Re: odkurzacz Roboclean 13.05.12, 09:33 Sądzę że najwięcej wpisów negatywnych jest od osób które są bardzo zawiedzione tym że same nie mogą sobie na taki sprzęt pozwolić, nie używają, a tak w ogóle to nie zależy im na życiu w czystości typowe brudasy. Mówią o filtrach hepa ale czy widziały co te filtry przepuszczają bo przepuszczają. Z zazdrości chcą jak najwięcej osób zrazić do dobrego sprzętu. To jest tak jak z jazdą samochodem można jeździć maluchem (ma wszystko co do jeżdżenia potrzebne 4-koła itd.) a można jeździć i mercedesem czy innymi markami mającymi klasę, i zawsze ten kto jeździć maluchem powie że są najlepsze s prostego powodu po prostu ich nie stać na mercedesa i będą zawsze odradzały. Myślę że najlepiej niech wypowiadają się osoby które mają i używają taki sprzęt bo one z pierwszej ręki mają największą wiedzę, bądź ktoś z rodziny takich osób. A co do ceny to już dałem przykład malucha i mercedesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Przykre to i przerażające IP: *.elblag.vectranet.pl 22.08.12, 14:54 Jestem naprawdę przerażona. Czytałam wiele wątków na forach dotyczących produktów i usług oferowanych przez firmy prowadzące sprzedaż bezpośrednią. Sama kiedyś miałam okazję zobaczyć, jak wyglądają szkolenia pracowników w jednej z takich firm. Ludzie, ogarnijcie się! Przykre jest to, że pracownicy tych firm są tak zmanipulowani, że obrażają ludzi, którzy śmieli skrytykować produkt, jego cenę lub jakość. Wszystko dlatego, że tacy pracownicy, również zmanipulowani, sami wierzą głęboko, że mają słuszność, a towary oferowane przez ich firmy są najlepsze i tylko głupcy/brudasy/nieudacznicy/ludzie z marginesu śmią w to wątpić. Przykre jest to, że metody manipulacji i prania mózgu, stare jak świat, powtarzane setki razy, dalej działają. Przykre jest to, że ciągle tworzą się piramidy, gdzie jeden nabiera drugiego i tworzą się wątpliwe pod względem etycznym struktury. A jeśli chodzi o odkurzacz - cóż, nie kupiłam. Można poczytać w internecie o systemie filtrów w nim zastosowanym i znaleźć tańsze odpowiedniki innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Przykre to i przerażające IP: 195.205.8.* 22.08.12, 20:41 Też tak myślę ale chętnie zapoznam się z tańszymi odpowiednikami. Podaj jakiś link proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veto Re: Przykre to i przerażające IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 18:34 Można na tą sprawę spojrzeć z drugiej strony. Po co obrażać ludzi, którzy korzystają ze sprzedaży bezpośredniej i którzy taką sprzedażą się zajmują? Każdy może chyba robić i myśleć co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: odkurzacz Roboclean IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.12, 11:19 Widzę że najwięcej mają do powiedzenia i to negatywów Ci którzy nie mają sprzętu, Ci którzy nic nie słyszeli, o zaletach a tylko zazdrość ich bierze że nie stać ich na taki sprzęt i próbują wszystkim narzucić swoje egoistyczne zdanie. Uważają że np filtry Hepa załatwiają wszystko tylko niech popatrzą co z nich wylatuje a wylatuje. To osoby którym jest obojętne czy żyją w czystości czy w brudzie. Mówiąc o cenie porównują np samochody malucha z mercedesem (maluchem też można jeździć ma koła itp.) i to jeździ i to ale jaka klasa i komfort, o zaletach nie wspomina się. Świat idzie na przód i czemu nie korzystać z jego dobrodziejstw, ale dajmy szansę aby ludzie podejmowali sami decyzję co kupią, czym będą jeździć jak żyć, niech nikt kto nie ma pojęcia o pewnych sprawach nie próbuje narzucać swojego zdania, jest to rozsądne a jeśli ktoś pyta o opinie to zazwyczaj tych którzy używają sprzętu i posiadają konkretną wiedzę. Lepiej egoiści i cynicy niech się nie wypowiadają bo nic mądrego nie powiedzą niech dale żyją w brudzie bo im jest tak dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetia.net.pl 02.06.12, 21:42 Urządzenie posiadam od wczoraj,jest rewelacyjne.Nigdy nie sądziłem że po odkurzaniu zwykłym workowym odkurzaczem(zapylaczem) jest po nim tyle jeszcze kurzu.Nowy Roboclean profesjonalnie i dokładnie wytrzepał dywany,kanapy,poduszki,materace.Z produktu jestem zadowolony i nie żałuję że zapłaciłem 5650zł.Bogaczem wcale nie jestem(kupiłem na raty).Moje dzieci,żona i ja mamy alergię(ja na roztocza).Ile pieniędzy wydaję na lekarstwa? Jestem zadowolony z urządzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: odkurzacz Roboclean IP: 78.133.203.* 07.05.14, 21:49 A ja tam mam Hylę i żadne inne urządzenie mnie nie przekona, zero filtrów, żadnych awarii i zawsze czysto i zdrowo. Nie ma lepszego sprzętu w całej Europie od HYLI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odkurzacz Roboclean IP: *.limes.com.pl 09.05.14, 22:26 Ja pozostaję wierna Roboclinowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jzpzs Re: odkurzacz Roboclean IP: 195.205.8.* 30.06.12, 23:14 Mam to urządzenie od paru dni. Kupiłem zasięgając wcześniej opinii znajomych. Jestem też po prezentacji. Chcę powiedzieć, że nie jest to mój pierwszy odkurzacz;) Wcześniej był (jest) Zelmer Cobra 2000 , potem Syriusz równolegle z piorącym Kercher`em SE 3001. Można więc powiedzieć, że mam porównanie do renomowanych firm. Nie miałem wcześniej okazji widzieć bezpośrednio efektów pracy przedmiotowym RC ale to co zobaczyłem na prezentacji dało mi dużo do myślenia. Byłem przekonany, że porządki prowadzone przy użyciu wcześniej wymienionych sprzętów są co najmniej zadowalające ale po tym co zobaczyłem ogarnęła mnie złość, że moje sprzątanie przypomina dosłownie zamiatanie pod dywan. RC bije moje sprzęty na głowę. To nie są żadne bajki akwizytorów tylko fakty. Typowe odkurzacze to właściwie udoskonalone miotły. Efekt dla oka. RC pokazał w czym tak naprawdę żyjemy. Dla mnie to ważne bo moi chłopcy to alergicy jak ja. Owszem, częste sprzątanie przynosiło jakieś efekty ale z RC na pewno będzie to skuteczne. Na”+„ RC zaliczam 1. Jakość powietrza 2. Jakość odkurzania, 3. Jakość prania, 4. Komfort pracy, 4. Koszty użytkowania (2 x mniejsze zużycie energii, brak worków) , 4. Jakość wykonania ( to zobaczymy jeszcze za 2-3 lata, niepokoi mnie rodzaj tworzywa na pojemniki) . Na „–„ 1. Koszt zakupu 2. Masa urządzenia. Wnioski: Jeżeli urządzenie zachowa swoje parametry przez co najmniej 5 lat to myślę, że stosunek cena/jakość będzie całkiem korzystny. Masa urządzenia niestety się nie zmieni ale to kompromis pomiędzy zastosowaną technologią a komfortem pracy. Napisałem tę opinię bo sam szukam podobnych. Ciekawią mnie odczucia innych użytkowników. Czytając szereg poprzednich wpisów mam wrażenie że autorzy tych liczniejszych wpisów zabrnęli w ślepą uliczkę. Nie tego oczekuje internauta szukając opinii na jakiś temat. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.12, 02:52 jzpz, czy mógłbyś szerzej oświecić potencjalnych użytkowników jak zmierzyłeś jakość powietrza ? jak zmierzyłeś że odkurzacz naprawdę zużywa 2 x mniej energii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derko Re: odkurzacz Roboclean IP: *.centertel.pl 09.08.12, 15:19 A może warto kupić odkurzacz cyklonowy ? wybrać sobie top 5 odkurzaczy cyklonowych do 250 złotych , kwota nie straszna a można naprawdę kupić doby odkurzacz rtvagd.wp.pl/gid,14478097,img,14491052,kat,1032151,title,Top-5-odkurzaczy-cyklonowych-do-250-zlotych,galeriazdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 20:41 Tyle że ten nie wypierze, nie wytrzepie... Odpowiedz Link Zgłoś
kina0404 Re: odkurzacz Roboclean 16.08.12, 23:09 Witam.Jestem posiadaczką roboclena od prawie roku.Na temat tego urządzenia na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć nic złego.JESTEM BARDZO ZADOWOLONA.Najbardziej urzekło mnie w nim trzepanie dywanów,byłam w szoku jak gościu wytrzepał mi moją nową (bo zaledwie 3tygodn.wykładzine typu shaggi)a woda syf syf syf.Zanim przyszedł tzw.,,naciągacz,, jak to co poniektórzy piszą, miałam odkurzone całe mieszkanie nie byle jakim odkurzaczem elektroluks ultraseans byłam pewna że gosciu nie znajdzie u mnie ani grama kurzu a tu sie okazało że dywany ,wykładziny itp.to najbardziej przyswajają ten kurz i brud i takim zwykłym odkurzaczem nie dasz rady.Pokaz trwał u mnie ok .5 godzin A TO DLATEGO BO TAK JAK ROBOCLEN TRZEPIE TO JA TEŻ ''TRZEPAŁAM,, przedstawiciela.MIAŁAM 1000 pytań do....testowałam to urządzenie na wszystkie sposoby nawet prałam dywany.Zajebista sprawa przy zestawie piorącym to że -podam Wam przykład moja córka idąc z wiadrem wody potkneła sie i wylała wszystko na tą wykładzinę shaggi na korytarzu, korytarz długi prawie 10m.Co zrobiłam szybko odpaliłam roboclena i wszystko wciągniete i wysuszone 10-15min-Rewelacja.Gdyby nie ten odkurzacz to schło by mi chyba 2 dni w pomieszczeniu.Tez super sprawa wydmuchiwanie grzejników albo nawilżanie powietrza.Robooclen naprawde ma dużo zalet można by pisac i pisac.Niektórzy piszą ze drogi ten odkurzacz na ten temat sie nie wypowiem bo nie wiem ,nie natrafiłam na rynku na podobny sprzet który by rzekomo miał kosztowac 1500zł.Podsumowując ja nie żałuje zakupu.Od roku nie kupuje drogich worków do odkurzacza oraz nie wydaje pieniedzy na pranie dywanów oraz tapicerki w samochodach robie to sama.Co jedyny jest dla mnie minus za krótki kabel jak dla mnie.Pozdrawiam .Ps.mam nadzieje że opinia bedzie pomocna dla niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tysiunia Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 14:06 Witam, u mnie ostatnio był przedstawiciel Powermeda z ich cudownym urządzeniem. Okazało się, ze firma ma duże problemy w prokuraturze. Jako że sama idea tego ich odkurzacza była świetna, poszukałam innych. Trafiłam na Robocleana, który sądząc po opiniach jest dokładnie taki jak Powermed. Ci co piszą dobre opinie, rozpisują się tak, jakby ktoś im za to zapłacił.... Tyle, że firma jest czysta w prokuraturze i nie podrabia certyfikatów.... W Powermedzie znany nam certyfikat CE, oznaczał China Export. Czy tu też? Dowiem się jak odpiszą mi na maila. Wydaje mi się, że CZASAMI produkty sprzedawane przez akwizytorów, okazują się naprawdę jedyne, ale znam tylko dwa takie sprzęty. Cała reszta to chiński chłam, który ktoś sprowadza, dorabia ideę, dobrze zna psychikę ludzi i tak naprawdę, nawet akwizytorzy mają zrobione pranie mózgu. Nikt tak dobrze nie kłamie, żeby z taką pasją opowiadać o nic nie wartym sprzęcie. Wiem co mi akwizytor opowiadał o szkoleniach, jak po zaprezentowaniu im funkcji medycznych, ktoś wyciągnął rurę i dodał, że on jeszcze odkurza i pierze. Podobno połowa ludzi z butów wyskoczyła z wrażenia. A sam sprzęt.... może i ma te funkcje i działa, jednak zrobiony jest z tanich, chińskich materiałów, i ktoś sprowadza go za grosze, żeby sprzedać za kilka tysięcy... Psuje się jak każdy, a z gwarancją później są same problemy... Urządzenia o których mówiłam, to odkurzacz Rainbow i Thermomix. Pierwszym ciocia cieszy się już 17 lat i nigdy nie miał awarii, choć dała za niego 7000zł i wszyscy jej mówili, że to kicz w ładnej oprawie. Teraz wiem, że to jest odkurzacz dla mnie. Drugi ma sąsiadka 12 lat i nigdy się nie popsuł, używa go prawie codziennie do wszystkiego. W tym przypadku rozważam jeszcze Speedcooka bo jest tańszy, ale temat czy warto, muszę jeszcze podrążyć..... Nie dajcie się nabierać! Jak akwizytor mówi, że tylko dziś jest taka oferta, a jak oddacie mu stary sprzęt to będzie taniej, to włączcie przy nim komputer, oni mają czas, i na Allegro sprawdźcie, czy ktoś nie sprzedaje taniej. W googlach wpiszcie nazwę sprzętu i słowo opinie, a wyskoczą wam fora takie jak to. Poczytajcie szybko, a zanim skończycie, akwizytor będzie spakowany ze sprzętem stał przy drzwiach i zacznie się wycofywać. Być może rzuci pracę, jeśli nie wiedział wcześniej co sprzedaje, a wy my uświadomiliście. Poczekajcie jakiś czas, w końcu tyle bez tego urządzenia żyliście, że kilka miesięcy was nie zbawi i ponownie poczytajcie o nim. na forach.... Najlepiej z kimś obok, kto nie jest pod wpływem prezentacji. Decyzję o zakupie lub rezygnacji z nowego marzenia, podejmujcie przemyślaną. Trzymam kciuki za was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.12, 21:38 Mam Robocleana od 5 lat, uzywam go do generalnych porzadkow i trzepania kanapy i lozka. Zdecydowalam sie na taki odkurzacz bo wczesniej widzialam Rainbowa u tesciowej, ktora ma go chyba od 1992 roku i nadal go uzywa i nigdy sie nie zepsul, co jakis czas oddaje go tylko do konserwacji. Slyszalam opinie, ze Roboclean jest podobno tez tak wytrzymaly jak stare Rainbowy, dlatego go wybralam. Jak na razie mnie nie zawiodl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia58 Re: odkurzacz Roboclean IP: *.vtelecom.pl 21.05.13, 17:46 Patrząc po ocenach odkurzaczy to przeważa tutaj jedna z podstawowych zasad marketingowych: zadowolony klient powie 3 osobom a niezadowolony 10. Tu jest to samo, bardzo mało zadowolonych (obojętnie jaki odkurzacz) ale nie zadowolonych wiele. Ja miałam odkurzacze zelmera, potem na prezent ślubny zwykły elektrolux z maleńkim workiem. Zelmery słabo ciągnęły, elektrolux od 10lat działa i ładnie ciągnie ale to zakurzacze. Okazało się że mam silna alergię na kurz i inne pyłki. 2 lata temu przeszukiwałam net, co kupić, by było dobre i za przystępną cenę. Same pozytywy słyszałam na temat Rainbowa ale nie stać mnie na niego. Wybór padł na Thomas Twin T2. cena w euroagd ok 2000zł a przy zakupie u nich przez internet niecałe 1500zl. Wydawał mi się świetnym wyborem: odkurzanie, pranie, mycie podłóg i okien a nawet ma końcówkę do odtykania zapchanego zlewu. Byłam w szoku jak po sprzątaniu zobaczyłam wodę i ten bełt. Mycie podłóg - wreszcie panele się błyszczały, bo nie było na nich osadu z wysychającej wody. Po wypraniu kanapy czy dywanu były prawie suche, do rana (prałam wieczorem jak moje 2 potforki poszły spać, by nie deptały) suchuteńkie. Dużą zaletą jest długi kabel, na dwóch gniazdkach sprzątnięte całe ponad 80m mieszkanie. Wady: duży, ciężki trochę trudno się manewruje. Kłopotliwe jest też mycie wiadra i płukanie filtrów, ale coś za coś. Największą WADĄ jest cena filtrów HEPA, ok 100zł i trzeba wymieniać co ok 2-3m-ce. Znalazłam na allegro jednego sprzedawcę, który je ma po ok 80zł. No i jednak śmierdzi. Parę razy zbyt brudną wodę ( za późno zauważyłam ) pociągnął na silnik (wychlapało ją potem) ale syf gdzieś został i trochę czuć na początku odkurzania. Poza tymi wadami na pewno jestem zadowolona co do sprzątania, bo jednak różnica jest kolosalna w porównaniu do poprzednich odkurzaczy. Kilka dni temu miałam pokaz aury robocleana i mój mąż się nakręcił i stwierdził, że odżałuje kase ale kupi go ze względu na dzieci. Ja byłam zdecydowanie na nie, bo cienko z kasą, ale zrobiło na mnie wrażenie, ze dało się odkurzyć dywan shaggy. Przed pokazem trzepałam go i odkurzałam moim TT2, który z tym jednym dywanem sobie nie dawał rady a trubo szczotka w ogóle do włochatych dywanów się nie nadaje. Elektroszczotka RC świetnie sobie poradziła i nawet wyciągnęła masę syfu z kanapy, która też maltretowałam wcześniej TT2. RC nie wymaga ciągłej wymiany filtrów (tylko 1 raz na 2 lata). Pojemnik myje się dużo łatwiej niż w TT2 i sprząta bez wysiłku. Ciekawa jestem jakie będzie moje zdanie o RC za jakieś 2 lata. muszę jeszcze wypróbować funkcję prania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: odkurzacz Roboclean IP: *.189.217.244.skyware.pl 29.01.14, 01:40 Ten pan, który był dzisiaj na prezentacji używał tych samych słów - kurde... czy to pan - panie Piotrze??? To pozdrawiam i życzę miłego wieczoru! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwiseko.pl Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.12, 10:21 Więcej informacji na stronie serwiseko.pl www.serwiseko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pinki76 Re: odkurzacz Roboclean 20.01.13, 16:19 Serdecznie odradzam zakup. W razie rezygnacji prawie niemożliwe do oddania. Zakupiliśmy robocleana w listopadzie, za kilka dni oddaliśmy i do dzisiaj bujamy się z bankiem i firmami windykacyjnymi. Bank kazał nam zapłacić 240zł mimo ze wszystko zostało oddane o czasie z zrezygnowaliśmy z zakupu. Dodatkowo firma Żagiel jaka daje kredyt to wielka podpucha i mogę powiedzieć oszust. Odkurzać nie jest wart tyle pieniędzy. W cenę wkalkulowali te duperele, które chcą dać dodatkowo. Co to za nawilżacz powietrza, który służy do odkurzania. Kupiłam zamiast tego odkurzacz za 500zł plus nawilżacz i jestem dużo bardziej zadowolona a za resztę pojadę na wakacje. Jak już zakończy się moja batalia z bankami to wniosę sprawę do sądu, gdyż to co mnie spotkało jest czymś tak niezrozumiałym aż trudno uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fannanana Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 13:18 Ja kupiłam ten odkurzacz i ani myślę go zwracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świeżak Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 14:19 Witać, jak czytam i czytam te opinie to naprawde widze paru klientów któży kupili - reszta odradza chociaz nawet nie wiedza co - i niby klientow ktorym ten sprzet sprawdza sie idealnie (chyba prezenterzy).. Jezeli kazdy jest taki na nie, to zachecalbym do umowienia sie na prezentacje. przed przyjazdem goscia odkurzyc dywany w duzym pokoju i wytrzepac sobie łóżko - materac... to co zobaczycie zadziwi was i to nie malo, bo jakbyscie nie odkurzali (u tesciow byl Kercher chyba tak to sie pisze.. za ~1500zl) to i tak RC wyciagnie z tego dywanu wiecej syfu niz uzbieraliscie przez dwa dni odkurzania.. Ktos pisal "Skad wiesz ze mniej pobiera pradu" - no odpowiedz jest prosta. Przykladowo moj zakurzajacy zelmer cobra 2000 ma wyryte na obudowie 1600W a rc 1000W wiec odpowiedz sama sie nasuwa... jezeli dochodzi trzepaczka +150w... wiec lączna moc to 1150w niby duzo ale poczytaj o swoim ktory masz w domu. Kolejna sprawa jest to ze mam nie jedna opinie ze jest to sprzet wytrzymaly. skoro ktos nie wymienil go przez 5 lat i dziala sprawnie to chyba juz sie pojawia zwrot kosztów. Na stronie RC mozna go nabyc za chyba 7900 czy 8000.. Oczywiscie, ale wystarczy sie zgodzic na prezentacje a bedziesz mial rc za 5500 plus te garnki czy cos.. mowicie ze sprzet gowno warty, ale prawda jest taka ze od czasu jak go zobaczylem nie odkurzam juz moim zelmerem bo to bez sensu.. nie stac mnie na RC przyznaje, wiec od tamtej pory latam ze MIOTŁA bo nie rozpyla tego syfu po mieszkaniu.. alergikiem nie jest ale mam wykladzine w pokoju i 3koty ^^ dlugo kłaczaste i ten sprzet by mi sie przydal jak cholera :/ bo kazda proba zdjecia klakow zelmerkiem konczyla sie tak fiaskiem i do tej pory zbieram je za pomoca sciagaczki to ubran :/ Sprzet spelnia swoja role. co do zwrotow i ewentualnych odmow nie wiem bo nie kupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetia.net.pl 14.01.14, 23:47 Miałam dzisiaj prezentację.. Nie będę opisywać jej dokładnego przebiegu.. ale to nic innego jak psychologiczna manipulacja.. Najlepiej aby było dwoje domowników - mąż z żoną lub OGÓLNIE 2 osoby zamieszkujące dom - sąsiedzi wykluczeni. Najpierw wykład o roztoczach, alergiach itp. potem wizualna prezentacja możliwości sprzętu. Przepraszam bardzo.. ale jak mogę po jednej prezentacji kupić sprzęt za około 6 000 zł?! Halooo??!! Nie znam firmy, nie znam miarodajnych ( dla mnie ) opinii z użytkowania i skuteczności tego sprzętu, nie wiem jak długo mi będzie służył. Przepraszam bardzo.. ale zapewnienia obcej mi osoby, ze sprzęt ma gwarancję na 20 lat - to jest tak jakby ktoś mi powiedział, że za 20 lat będę mieszkać na innej planecie podobnej do Ziemi :P Podałam kontakty do 5-ciu moich znajomych - tak na "odczep się" i żałuję.. Jutro wyprostuje całą sytuację.. Najlepsze jest to, że "muszę" zadzwonić jutro do tych "moich" kontaktów i zareklamować odkurzacz którego wcale nie znam :] - to są zalecenia Pana, który mnie dzisiaj odwiedził. Masakra! LUDZIE! Jeśli macie chociaż odrobinę oleju w głowie.. nie umawiajcie się z TYMI ludźmi na spotkania - nie ważne, że Wasza koleżanka, znajoma, kolega, znajomy Was w to wkręcił.. - ważne, że WY jesteście bardziej odporni na sugestie INNYCH. Serdecznie pozdrawiam odpornych i inteligentnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetia.net.pl 14.01.14, 23:56 A tak na marginesie.. jutro skonsultuje to z prawnikiem.. i w razie potrzeby zgłoszę te "praktyki" do prokuratury.. Świadków już mam - pięć osób ( nie licząc mnie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 12:49 Miałem też spotkanie z takim sprzętem. Mogłem zobaczyć jak działa i wyrobić sobie o nim opinię. Sposób uzyskania informacji dobry i miarodajny tak jak każdy inny (Internet, Pan w sklepie czy znajomi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.14, 20:33 Mam Robocleana 8 lat wiec z tego co widze to chyba najwięcej na tym forum mógłbym powiedzieć .Super urządzenie i nie zamierzam kupować innego . Jak chcesz wymienić poglądy to po prostu napisz poul323@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: odkurzacz Roboclean 10.02.13, 19:35 Cudowne odkurzacze wodne o właściwościach wybitnie medycznych to przełom cywilizacyjny. Najnowsze modele znanego chińskiego producenta zwalczają świńską i ptasią grypę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 15:26 Wg mnie odkurzacze z filtrem wodnym bardzo dobrze sprawdzają się w praktyce,więc warto mieć je na uwadze podczas ewentualnego kupna. Zresztą sama się nad tym zastanawiam,koleżanka polecała mi stronę OdkurzaczWodny.pl tam można dowiedzieć się szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: odkurzacz Roboclean 09.03.13, 10:47 Odradzam z całego serca. Właśnie po 4 latach, normalnego użytkowania (60m2 mieszkania, dwa razy w tygodniu odkurzane) padł silnik, wcześniej wysiadła pompa od pralki i pękł pojemnik na wodę. Plastiki są kiepskiej jakości, bardzo delikatne. Sprzęt ten absolutnie nie jest wart tak dużych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robofan Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.13, 21:38 Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprezentacji Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.13, 22:01 Witam. Odbyła się u mnie prezentacja. Panowie przywieźli ze sobą ROBOCLEANA - odkurzacz, I-Robot RUMBA - też odkurzacz samojezdny i ZEDI deska do prasowania ze stacją parową. Wszystko OK tylko skąd te ceny na sprzęt który kosztuje przykładowo Rumba 780 oferowana przez przedstawicieli miała kosztować 3600 zł na stronie producenta 2399 zł ( www.irobot.pl/produkt.php?id=780 ) Zedi zestaw do prasownia. Pomijam prasowanie ponieważ ten sprzęt służy też do czyszczenia i pistolet do czyszczenia parą kosztuje 700 zł. W sklepach możemy kupić coś podobnego od 60 do 250 zł ? Na moje pytania i wątpliwości co do stosunku ceny do jakości prezenter odpowiedział, że przecież nie płacę za kawałek kabla i plastikowy pistolet tylko za to co potrafi zrobić. To tak jakby ten kawałek kabla potem sam u mnie sprzątał. Podobny kawałek kabla i pistolet kupię gdzie indziej za 1/3 ceny i i tak sam muszę nim machać żeby było czysto. Nabijanie w butelkę klientów i wciskanie na siłę że zakup podczas prezentacji jest bardziej opłacalny bo dostajemy rabat. Chodzi naprawdę o to żeby kupować wtedy kiedy kierujemy się emocjami a nie zdrowym rozsądkiem. Można wszystko sprawdzić w internecie i kupić porównywalne urządzenia od 40 do 70% taniej. Każde z tych urządzeń ma swoje odpowiedniki dostępne w "normalnej" sprzedaży. Deskę do prasowania ze stacją parową oferowaną za 6500 zł znalazłem za 1700 zł. Inny producent ale parametry takie same ! Nie dajcie się nabijać w butelkę i poczytajcie na forach opinie o tych sprzętach i i systemie ich sprzedaży. Najlepsze na koniec. Daj im kilka kontaktów do prezentacji a jak 4 się odbędą na których nikt nic nie musi kupić to dostanę garnki za 3500 zł, a jak ktoś coś kupi to jeszcze zestaw noży ni dadzą. Jaka ściema! Na czym oni tyle zarabiają żeby takie prezenty dawać? A no na tym, że ten sprzęt kosztuje tak naprawdę około 20-25 wartości. Reszta to ich narzut. Policzmy. Kupujesz sprzęt za 6500 zł wart 1300 zł zarobili 5200 zł dają garnki za 3500 zł warte 700 zł zarobili 4500 zł i maja następnych jeleni których poleciłeś. Mogą poświęcić czas i paliwo żeby się z nimi spotkać bo i tak są na plusie. A jak coś sprzedadzą za 5-6 tyś to ci dadzą noże za 400-500 zł bo przecież następni klienci polecą im następnych itd. Ludzie opamiętajcie się! nie kupujcie tego chłamu. większość firm zajmujących się taką sprzedażą to te same firmy które wysyłały akwizytorów do waszych firm i domów aż pojawiły się tabliczki "AKWIZYTOROM DZIĘKUJEMY". Teraz te firmy ewoluowały i udoskonaliły system sprzedaży swoich produktów. Jednak musimy najpierw zrozumieć jaki produkt sprzedają. Nie jest to odkurzacz czy deska do prasownia. Ich produktem jest usługa polegająca na wejściu do waszego domu i pokazaniu ja działa dane urządzenie. Bo właśnie za te 2-4 godzin płacicie 70% ceny. Teraz zastanówcie się czy nie lepiej wydać pieniądze na prawdziwe dobre przedstawienie, koncert, teatr, kino, cyrk! A odkurzacz i żelazko kupić w sklepie. Przepraszam ale linków do Allegro z podobnym sprzętem nie podaję ponieważ za 2 tygodnie będą nie aktualne. Życzę rozsądnych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzS Re: odkurzacz Roboclean IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.23, 14:47 Hmmm, fakt RC tani nie jest, jak kupiłem, to tez zastanawiałem się nad zwrotem… ale… na dzień dzisiejszy mamy go od 2006 roku, praktycznie zero serwisowania, raz rozsypał się separator (w 2021, koszt 50 zł) i… tyle. Używany dość intensywnie na 120 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja ho ho Re: odkurzacz Roboclean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 23:39 Masz rację, oddaj go mnie ( lubię prezenty z takiego badziewia)i kup sobie w sklepie nie odkurzacz tylko miotłę i to stalową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: odkurzacz Roboclean IP: *.centertel.pl 31.03.13, 13:53 witam, posiadam ten odkurzacz od 4 lat i jestem nim zachwycona. Nasi znajomi którym pożyczyliśmy na większe sprzątanie też nabyli ten odkurzacz. Odkurzacz jest wykonany z dobrego materiału i solidnie. Jeśli użytkownicy stosują się do instrukcji to naprawdę nic się z nim nie dzieje. W Warszawie na ul. Gwiaździstej jest serwis i można zakupić filtr i końcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi odkurzacz Roboclean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.13, 19:13 Witam serdecznie :) Jeśli chodzi o urządzenie Aura Roboocean to powiem szczerze, że posiadam go już od 2 lat i jestem bardzo zadowolona , jest świetny :) Jeśli miałabym Ci pomóc w wyborze któregoś z tych dwóch urządzeń to najpierw trzeba byłoby je ze sobą porównać - rainbow ma dużo słabszą trzepaczkę (elektroszczotkę) do czyszczenia dywanów i łóżek niż Robooclean, robooclean ma dużo nowocześniejsze materiały użyte które są bardziej wytrzymałe niż materiały użyte w rainbow, rbc ma dużo więcej funkcji jeśli chodzi o zastosowanie niż rainbow. A jeśli chodzi o części to Rainbow kiedyś miał je bardziej wytrzymałe niż teraz ale niestety w obecnych czasach to sie bardzo zmieniło i oczywiście stały się bardziej awaryjne :( Mogłabym jeszcze dużo na ten temat pisać ale nie o to chodzi :) Wybór należy do Ciebie :) najlepiej umówić się na pokaz urządzenia Robooclean na który przyjedzie przedtawiciel DLFu i zaprezentuje Ci to urządzenie oraz porówna go do Rainbowa! Wtedy będziesz wiedział co Ci bardziej się spodoba :) pozdrawiam i życzę owocnego i udanego zakupu MEGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: odkurzacz Roboclean IP: *.lodz.mm.pl 13.02.14, 12:56 Jakbym ja kupiła sprzęt xxz2 to bym nie miała informacji, że xxz1 ma mniej użyteczne to czy tamto... Akwizytor z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
casuss Re: odkurzacz Roboclean 24.02.14, 16:10 a ja polecam Twistera robi dokładnie to samo co Rainbow czy Roboclean a oprucz tego prasuje i czyści za pomocą gorącej pary mam odkurzacz 3 lata jest świetny przedtem miałam Rainbow polecam www.igroup.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninanin Re: odkurzacz Roboclean IP: 91.198.145.* 26.11.13, 15:17 Czy ktoś ma doświadczenia z odstąpieniem od umowy w Warszawie? Podpisałam (żałuję) i chciałabym zwrócić (minęły 2 dni). Wiem, że niby mogę, ale słyszałam, że są z tym straszne problemy... Czy ktoś mógłby się podzielić swoim doświadczeniem? Pozdr, N Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzecznik Re: odkurzacz Roboclean IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.14, 15:37 firma standardowo będzie robić problemy ze zwrotem , spróbują cie obciążyć za zużycia czyszczenie etc co tam jeszcze wymyślą nie mają do tego prawa odkurzacz roboclean możesz zwrócić bez podawania powodu w terminie 10 dni od zakupu. Wystarczy wysłać listem poleconym oświadczenie o odstapieniu od umowy. Pamiętaj że musisz zmieścić się w terminie 10 dni, od grudnia tego roku termin ten zostanie wydłużony do 14 dni , nie pamiętam dokładnie od którego grudnia ale to dobra informacja dla nas kupujących. Akwizytorzy wykorzystują w pokazie całe mnóstwo sztuczek socjotechnicznych których celem jest oczywiście sprzedaż odkurzacza, całe szczęście mamy prawo zwrócić zakupiony towar jeśli nie do końca przemyśleliśmy jego zakup na pokazie lub zostaliśmy srogo zmanipulowani. Jesli firma nie chce przyjąć zwrotu towaru wystarczy zwrócić się do najbliższego Rzecznika praw konsumenta. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_monika1 Re: odkurzacz Roboclean 29.11.13, 23:49 Witam Często robicie zakupy w sieci? Jeśli tak, podzielcie się opinią, może akurat jesteście właścicielkami przedmiotu, na którego opinię czekamy. opiniodajnia.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: odkurzacz Roboclean IP: 188.95.31.* 09.03.14, 22:30 To jest dokładnie to samo co Rainbow. firma Tytan kontynuuje dzialalnosc Rainbow. Serwis ten sam i wszystko dokladnie to samo. z tym ze to jest nowszy model Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sienka_16@wp.pl Roboclean IP: 83.1.199.* 19.03.14, 15:32 Ja kupiłam RC pół roku temu. Mąż nie był na początku zachwycony ceną, ale na szczęście zaakceptował jego obecność w naszym domu. Jeżeli, ktoś ma jakieś pytanie odnośnie produktu, szczerze mogę doradzić jako obiektywny użytkownik. Przed zakupem, czytałam dużo forów, niestety ludzie nie są przychylni w rozmowach o RC. większość osób przeraża cena i zamiast nie zabierać głosów negatywnych (mimo, że ich nie stać, lub po prostu nie mają ochoty wydać 5 tyś na odkurzacz) wolą oczerniać ludzi, którzy go mają. A po co? Każdy sam decyduje co kupuje. Ale cóż ludzi zawistnych nie brakuje. Ja bardzo polecam. Pozdrawiam sienka_16@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cassus Re: odkurzacz Roboclean IP: *.centertel.pl 23.05.14, 12:01 polecam coś lepszego www.igroup.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko po prostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.14, 17:24 po prostu - NIE STAĆ WAS BIEDAKI NA DOBY SPRZĘT!!!!!!!!!!!!!!! i to całe pierdzielenie "mam prawo oddać" jak cię nie stac to nie kupuj i nie szukaj wytłumaczenia na to że jesteś nieudacznikiem który nie potrafi podjąć decyzji. W życiu nic nie zwracałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeżeli podjąłem decyzję o zakupie to nie robiłem z siebie idioty "gdyby był inny kolro to bym kupił" żałosne!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: odkurzacz Roboclean IP: *.play-internet.pl 16.06.14, 11:59 Witam , chciałbym się wypowiedzieć co do Robocleana . Kupiliśmy go 3 miesiące temu i działa dobrze . Dywan , łóżko jest czyste . Choć pieniądze zapłacone za Niego są duże to wydaje nam się że się zwróci . Chcieliśmy mieć urządzenie które sprząta a do tego robi jeszcze pare rzeczy np.: Gdy dziecko ma katar , włączamy i robimy inhalacje . Ja osobiście byłem ciekaw czy da się tym urządzeniem wyprać dobrze tapicerkę w samochodzie. Kilka dni temu odkurzyłem i uprałem i jestem zadowolony. Co do firmy, mieszkam w Warszawie i przy prezentacji nie czułem że ktoś na Mnie naciska a to tez ważne . Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś