IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 09:19
Treść postu jest niedostępna.
Obserwuj wątek
    • Gość: nabiciwbutelke.pl Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.subscribers.sferia.net 06.03.09, 23:55
      czy mógłbym prosić o liste fir prowadzonych przez tego Pana u mnie w
      serwisie?
      • Gość: nabiciwbutelke.pl Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.subscribers.sferia.net 06.03.09, 23:56
        chodziło mi o listę firm czy też sklepów internetowych (coś mi
        klawiatura szwankuje)
    • Gość: poszkodowana Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.aster.pl 16.03.09, 08:53

witam,

zachęcam wszystkich poszkodowanych przez tego pana do składania
      sprawy na prokuraturze lub w policji. Oni NAPRAWDĘ zajmą się
      wszystkimi sprawami, nawet jeśli jest to tylko 20 zł!!! (ten pan tak
      właśnie działa, zazwyczaj są to niewielkie kwoty). Ja swoją sprawę
      złożyłam na prokuraturze (pismo należy zatytułować: "zawiadomienie o
      dokuonaniu przestępstwa" - i tu opisać treściwie co się stało).
      Prokuratura sprawę przekazała policji w moim mieście, a policja
      przekazała ją jednostce policji w Broku, gdzie ten pan prowadzi
      działalność. Sprawa w toku.
      • Gość: żyrafka Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: 89.100.170.* 18.03.09, 20:43
        chyba padłam ofiarą nieuczciwości te firmy :( nadal czekam ale po
        przeczytaniu waszych postów widzę podobny schemat działania.
        szkoda że nie trafiłam na to forum wcześniej :(((
        • Gość: Zbigniew Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 22:59
          ja mam tak samo. Na maile nie odpowiadają, a rozmowa na czacie sprowadzila sie
          do wymiany zdan ktore nie byly przyjemne. Konsultantka potraktowala mnie jak
          natreta, ktory "zamowil towar za 20zł i jesczze sie rzuca"... Rece opadaja, ale
          tak dziala ta firma. Omojajcie szerokim łukiem...
      • Gość: misiek [...] IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 17:41
    • Gość: Paweł Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:06
      Zgadzam sie to złodzieje i oszusci!!!Tez mnie oszukali.Wpłaciłem
      pieniadze a towaru nie przysłali,pieniedzy tez nie chca oddac.Zanim
      cos u nich kupicie najpierw wszystko dobrze i dwa razy sprawdzcie a
      najlepiej to wogole nie kupujcie u nich bo tak jak mnie i was
      oszukaja.
    • beat-kaaa [...] 07.04.09, 21:36
      • Gość: az Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.law.uj.edu.pl 19.05.09, 17:32
        Niestety też stałam się ofiarą Mar-Ta Hurtownia Art., ani towaru ani
        zwrotu pieniędzy
      • Gość: pati_86 Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.centertel.pl 27.05.09, 10:27
        tak mnie też wykiwali złodzieje farb do włosów nie wysłali kasy nie
        oddali złodzieje jebane a niech te pieniądze które kradnie ludziom w
        przyszłości na leki w aptece musiał wydać oszust pierdo****
        • Gość: pati_86 Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.centertel.pl 03.11.09, 22:54
          a ja jutro rano napiszę o tym wszystkim do kontakt @tvn24.pl
          pół roku i nie dostałam ani towaru ani kasy
          • Gość: b_b Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.09, 20:42
            W dzisiejszym Życiu Warszawy znalazłam:
            "Oszust polował na Allegro
            koz 25-11-2009, ostatnia aktualizacja 25-11-2009 22:59
            Co najmniej kilkadziesiąt osób mogło paść ofiarą oszusta z Warszawy
            działającego na portalu aukcyjnym Allegro. – Przyjmował wpłaty, nie
            wysyłał towaru, teraz nie ma z nim żadnego kontaktu – informują nas
            czytelnicy.
            Pan Michał chciał kupić na portalu krem za 72 zł. Wygrał aukcję,
            wpłacił pieniądze, ale produktu nie otrzymał.
            – Od wpłaty pieniędzy minął miesiąc. Do sprzedawcy ze sklepu Hitt
            wysłałem e-maile i zażądałem zwrotu pieniędzy. Nie odezwał się.
            Wczoraj zobaczyłem, że ma zablokowane konto na Allegro – opowiada.
            Jak ustaliliśmy, ten i wiele innych sklepów internetowych (m.in.
            hurtownię Mar-Ta) prowadzi Jacek P. W miejscowości Brok
            zarejestrował na nazwisko swojego ojca, handlującego kosmetykami z
            żuka na targowiskach, hurtownię produktów chemicznych. Klientów
            szukał właśnie na Allegro.
            Ewa Ruszkowska z policji w Ostrowi Mazowieckiej informuje, że
            mundurowi prowadzili wobec Jacka P. dwa postępowania o podejrzenie
            oszustwa. Zostały umorzone, bo P. zawsze się tłumaczył, że hurtownia
            nie dostarczyła mu produktów na czas, dlatego nie wysłał ich do
            klientów, albo miał dużo zamówień.
            Do policji w całym kraju zgłaszają się osoby, które nie dostały
            towaru. Jacek P. mieszka teraz w Warszawie, nie ma z nim żadnego
            kontaktu."
            Dlaczego dopiero teraz? Ludzie, zgłaszajcie się na policję!
    • ktosiowa.waw Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi 01.06.09, 11:28
      na allegro allegro.pl/my_page.php?uid=4816423 sklep-hitt
    • Gość: DUNIA_2005 Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 22:44
      Długo czekałam na perfumy, wysłałam kilka mejli z zażaleniami ale w końcu po dwóch miesiącach dostałam to za co zapłaciłam dość okazyjnie. Długo to trwało ale pozytywnie się skończyło. Albo dopiero zaczynają i nie mają wprawy albo są tacy powolni.
      Pozdrawiam
    • Gość: Heniek Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: 195.116.94.* 02.08.09, 11:46
      Nie polecam!!! Zlodzieje, oszusci. Nawet przy przesylkach na duze kwoty tez
      oszukuja, brak kontaktu.
      Sklepy internetowe firmy MAR-TA Hurtownia to:
      hurtownia-perfum.pl/
      hurtownia-perfum.com.pl/
      sklep.znane-perfumy.com
      sklep.znane-perfumy.com
      drogeria-okazje.pl/
      wody-toaletowe.pl/
      www.cinamo.pl/
      Wszystkie maja wlasciciela MAR-TA Hurtownia z Broku.

UWAZAC!!!
      • Gość: Heniek Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: 195.116.94.* 02.08.09, 11:55
        Dodatkowo jeszcze sklep:
        www.nemesia.pl

Przekazujcie dalej te informacje. Niech zlodzieje poczuja sile internetu!!!
    • Gość: ternam Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: 95.108.0.* 18.08.09, 20:07
      Witam!
      Jestem kolejną ofiarą tej hurtowni, od 08.07.2009 r, czekam na zamówione perfumy
      za kwotę 220 zł. Do dzisiaj nie mam odpowiedzi, mimo, że napisali że towar jest
      dostępny. Po 2 tygodniach, że nie ma go na składzie i jak tylko się pojawi zaraz
      go wyślą. Chciałam dokonać tańszego zakupu ale jak widzę niestety też dałam się
      zwieść, mimo, że do tej pory kupowałam w perfumerii Elnino. Reklamacje składałam
      2 krotnie i nic.
      Proszę napisać jak się zakończyła Pani przygoda z tą hurtownią.
    • Gość: NAIWNA Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.chello.pl 26.08.09, 17:13
      Dodatkowe numery tel mozna znalezsc na informacji bo na ten co jest podany na
      necie nigdy sie nie dodzwonicie.Pana Jacka postraszylam i chyba dzieki temu
      dostalam perfumy po miesiacu ktore mialy byc kurierem do tygodnia czasu.Widze ze
      jestem szczesciara ze woogole je dostalam!Kazali mi robic to co kazdemu ,czyli
      reklamacje ktora jest praktycznie nie mozliwa.I jak tu mozna komus zaufac??
    • Gość: rainman Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - oszusci IP: 195.117.239.* 24.09.09, 12:52
      moze kontakt@tvn24.pl to dobry pomysl, bo chyba wszystko inne zawodzi. Ja
      zamawialem od nich na allegro - oczywiscie nie dostalem niczego - a w tej pseudo
      firmie zamowienie jest w toku (od 3 miesiecy) nie odpowiadaja na nic, ale
      przeraza mnie tez bezczynnosc allegro - wystawiaja tam setki produktow z roznych
      kont - pisalem reklamacje na allegro zeby sie za nich wzieli i chociaz ich
      poblokowali jak widac nieskutecznie
      • Gość: zrobiona w trąbkę Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - oszusci IP: *.timplus.net 05.10.09, 20:18
        Zamówiłam u nich towar w czerwcu, oczywiście wszystko na początku ok, kasę
        wpłaciłam od razu, po jakimś czasie okazało się, że towar jest niedostępny i jak
        coś się zmieni to dadzą znać... bujaliśmy się tak do sierpnia. Pod koniec
        sierpnia dostałam info, że zwrócą kasę bo towaru brak - oczywiście kilkakrotnie
        przypominałam Panu Jackowi o swym istnieniu. Kasa miała wpłynąć do końca
        września. Mamy początek października i kasy nie widać. Odradzam i głęboko
        zastanawiam się nad kontakt@tvn24.
    • Gość: dobra rada Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.bialystok.vectranet.pl 13.10.09, 00:12
      Sprawy oszustw należy zgłaszać na komisariat w Broku gdzie znajduje
      się prawdziwa siedziba kilkunastu wirtualnych firm Jacka Pasztaleńca
      właściciela hurtowni Mar-ta.
      Telefon na komisariat: 029-74-57-007
      Policjanci znają już sprawy dotyczące tego Pana.
      Zgłoszenie skutkuje szybkim zwrotem pieniędzy.
      • Gość: Anonim Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.09, 22:19
        Czy ktoś ma jakis kontakt do niego, cokolwiek? Może zadzwonić na
        informacje i tam podadza jego numer? ale nie mam zadnych danych.
        proszę o pomoc! poniewaz zamowilam towar za duża kwote!
    • Gość: dobra rada Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.bialystok.vectranet.pl 29.10.09, 23:48
      W końcu allegro coś zrobiło.
      Zawieszono 3 z 9 kont tego oszusta.
      hurtownia_perfum:
      www.allegro.pl/show_user.php?search=hurtownia_PERFUM
      ja-ck1:
      www.allegro.pl/show_user.php?search=ja-ck1
      PERFUMY-PERFUMER:
      www.allegro.pl/show_user.php?search=PERFUMY-PERFUMER
      Działa jeszcze PIEC kont.
      SKLEP-HITT
      SWIAT_ZAPACHU
      TWOJE-KOSMETYKI
      DROGERIA-ALLEGRO
      ZNANE-PERFUMY
    • Gość: Fiodor Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.17, 01:23
      Współczuję Pani. Też miałem duzó problemów z tym serwisem. Napisałem o tym na Facebooku. Od kilku tygodni grozi mi, że złoży przeciwko mi pozew za zniesławienie, i że będę miał problemy z pobytem w Polsce (ponieważ jestem obcekrajowcem). Chciał, żebym usunął opinie o jego serwisie. Wiem, że jeszcze kilka osób padło ofiarami jego serwisów. Tutaj wszystko opisałem:
      www.facebook.com/blogDW/posts/1385684248191374
    • aubo_lessi Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi 22.09.17, 22:21
      Poszkodowanych jest bardzo dużo. Na policję zgłaszać warto i podpinać pod istniejące sprawy.
      Dziś dużo nowych szczegółów na: www.facebook.com/groups/1926902327579055/
      • Gość: jacek pasztaleniec Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.18, 08:53
        Uprzejmie informuję że aktualnie w sprawie grupy osób rzekomo poszkodowanych i oszukanych przeze mnie toczy się postępowanie karne w którym mam status pokrzywdzonego.
        Przeciwko członkom grupy , którzy dopuścili się znieslawienia w rozumieniu art. 212 Kodeksu Karnego, lub zniewagi w rozumieniu art 216 Kodeksu Karnego zaczynam
        sukcesywnie kierować do sądu prywatne akty oskarżenia. Sam fakt uczestnictwa w tej grupie narusza moje dobra osobiste , tak więc nawet jeśli nawet któryś z członków grupy nie popełnił
        przestępstwa w rozumieniu Kodeksu Karnego, to i tak skieruję przeciwko tej osobie pozew cywilny o naruszenie moich dóbr osobistych.
        Członkowie grupy mogą spodziewać sie licznych wezwań na policję i do sądu, wszystkich członkow grupy będe powoływał na świadków na okoliczność
        tresci zawartych w grupie oraz rozmów pomiędzy członkami grupy. Ponieważ jak przystało na prawnika drogę sądową uznaję za ostateczność uprzejmie informuje, ze w przypadku wycofania się z grupy
        i usunięcia zniesławiajacych i naruszających moje dobra osobiste wpisów nie podejmę przeciwko osobom , które zrozumiały swój błąd żadnych krokow prawnych.
        Jest to ostatni moment na zaprzestanie uczestnictwa w linczu i stalkingu na mnie bez ponoszenia odpowiedzialności zarówno karnej jak i cywilnej.
        Jacek Pasztaleniec
        • pracownicze1 Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi 21.02.18, 23:19
          Jacek Pasztelaniec oszukał i mnie. Zabrał laptopa do naprawy 40 dni temu i kontakt się urwał...
          Po drodze były SMSy z wyzwiskami dokładnie tak jak to opisało kilka osób czyli scenariusz się powtarza.
    • Gość: Ricz Re: Hurtownia Art. Chemicznych Mar-Ta - to złodzi IP: 95.160.37.* 12.12.17, 22:39
      Potwierdzam. Przyjeżdża "kurier" po odbiór laptopa, po 3 godzinach odwozi mi laptopa po czyszczeniu. Samochód "kuriera" to chlew na kółkach, wala się tam sprzęt w jakichś brudnych pudłach. Oddałem sprawnego laptopa na czyszczenie, a dostałem z powrotem sprzęt pełen jakiegoś syfu przez co prawie nie dało się z niego korzystać. W międzyczasie kupa spamu mailowego pewnie żeby znowu im oddać sprzęt do naprawy, odwirusowania itp.

Nie wróżę przyszłości w tym modelu biznesowym i robieniu z klientów idiotów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka