Gość: sufler IP: *.mtp.com.pl 06.02.02, 13:19 Czego najpierw musi sie nauczyc maly eskimos? - Aby nie jesc zoltego sniegu!!! To test na IQ Jesli zajarzyles po 5-10 sek - powyzej 100 jesli po 10-15 sek pow 50 po 20 sek no...sam wiesz!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odarpi Re: O Eskimosach - protest!!! 06.02.02, 16:08 Gość portalu: sufler napisał(a): > Czego najpierw musi sie nauczyc maly eskimos? > - Aby nie jesc zoltego sniegu!!! > My, starozytny narod inuicki protestujemy przeciwko ponizaniu naszej dumy narodowej!!! Antyeskimosizmowi mowimy nie!!! Odarpi syn Egigwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zb_zg_cu Re: O Eskimosach - protest!!! IP: 172.30.23.* 09.03.02, 07:39 Eskimosi wszystkich krajów - łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: O Eskimosach - protest!!! 15.06.02, 13:18 odarpi napisał(a): > Gość portalu: sufler napisał(a): > > > Czego najpierw musi sie nauczyc maly eskimos? > > - Aby nie jesc zoltego sniegu!!! > > > > My, starozytny narod inuicki protestujemy przeciwko ponizaniu naszej dumy > narodowej!!! > Antyeskimosizmowi mowimy nie!!! > > Odarpi syn Egigwy Odarty Synek Pigwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esko Re: O Eskimosach - nie kawał IP: *.chelmnet.pl 09.03.02, 15:43 Gość portalu: sufler napisał(a): > Czego najpierw musi sie nauczyc maly eskimos? Duński misjonarz chrześcijański, Jean Egede (1686-1758), zwiedzając mroźną Grenlandię, opisał to, czego osobiście doświadczył: „Eskimosi są ludem bardziej krytycznym, aniżeli naiwnym. Kiedy mówiło im się np. o niebie, odpowiadali: - Nie byłeś tam i wiesz o nim akurat tyle, co nasi anagekoke . Kiedy zaś była mowa o piekle i wiecznym ogniu, mówili: - Istnieje ogień? Tym lepiej, będzie nam tam cieplej, aniżeli tutaj...” I proszę, jak można rzeczowo oraz praktycznie odnieść się do „objawionych prawd”...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: O Eskimosach - nie kawał IP: 168.143.113.* 19.06.02, 11:06 Go�ć portalu: esko napisał(a): > Duński misjonarz chrze�cijański, Jean Egede (1686- 1758), zwiedzajšc mro�nš > Grenlandię, opisał to, czego osobi�cie do�wiadczył: �Eskimosi sš ludem ba > rdziej > krytycznym, aniżeli naiwnym. Kiedy mówiło im się np. o niebie, odpowiadali: - N > ie > byłe� tam i wiesz o nim akurat tyle, co nasi anagekoke . Kiedy za� była mowa o > piekle i wiecznym ogniu, mówili: - Istnieje ogień? Tym lepiej, będzie nam tam > cieplej, aniżeli tutaj...� > > I proszę, jak można rzeczowo oraz praktycznie odnie�ć się do �objawiony > ch > prawd�...! nom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: O Eskimosach - nie kawał IP: 168.143.113.* 19.06.02, 11:06 Go�ć portalu: esko napisał(a): > Duński misjonarz chrze�cijański, Jean Egede (1686- 1758), zwiedzajšc mro�nš > Grenlandię, opisał to, czego osobi�cie do�wiadczył: �Eskimosi sš ludem ba > rdziej > krytycznym, aniżeli naiwnym. Kiedy mówiło im się np. o niebie, odpowiadali: - N > ie > byłe� tam i wiesz o nim akurat tyle, co nasi anagekoke . Kiedy za� była mowa o > piekle i wiecznym ogniu, mówili: - Istnieje ogień? Tym lepiej, będzie nam tam > cieplej, aniżeli tutaj...� > > I proszę, jak można rzeczowo oraz praktycznie odnie�ć się do �objawiony > ch > prawd�...! nom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgaga Re: O Eskimosach IP: *.bmj.net.pl 06.04.02, 14:18 Wychodzi Eskimos na randke i zabiera z soba termometr. Czeka i czeka na dziewczyne w koncu wyciaga termometr patrzy i mowi: -jak do minus czterdziestu nie przyjdzie to ide... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilian Re: O Eskimosach IP: *.pp.rzeszow.pl 06.04.02, 16:12 Eskimos wiezie na sankach..lodówkę. Spotyka go kolega i pyta: -Zwariowałeś ? Po co ci na Grenlandii lodówka ? -Jak po co ? Na zewnątrz -40, w igloo -20, to sie chociaż w lodówce ogrzeję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robsonka Re: O Eskimosach IP: *.netia.pl 10.04.02, 12:18 Mój ulubiony: Przychodzi eskimos z polowania do iglo, wszedł do środka i rzucił w kąt upolowaną fokę. I zastanawia się: - Co ja miałem jeszcze zrobić? Ale nie może sobie przypomnieć, więc poszedł do kuchni zjadł obiad, zmył naczynia, nawet posprzątał. I znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? Nie może sobie przypomnieć w dalszym ciągu, więc zaciągnął żonę do łóżka i zaczeli uprawiać seks. Po wszystkim znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? Nie może sobie przypomnieć w dalszym ciągu, więc wziął się za naprawę iglo. Wszedł na dach po drabinie i zalepił dziurę w suficie. Po skończeniu znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? Nagle doznał olśnienia. Ach, no tak miałem zdjąć narty. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: O Eskimosach IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 12.04.02, 07:52 skąd esimosi wiedzą, że jest trzaskający mróz? - bo im się łamią psy zaprzęgowe na zakrętach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: O Eskimosach IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.02, 08:40 Gość portalu: Robsonka napisał(a): > Mój ulubiony: > Przychodzi eskimos z polowania do iglo, wszedł do środka i rzucił w kąt > upolowaną fokę. > I zastanawia się: - Co ja miałem jeszcze zrobić? > Ale nie może sobie przypomnieć, więc poszedł do kuchni zjadł obiad, zmył > naczynia, nawet posprzątał. > I znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? > Nie może sobie przypomnieć w dalszym ciągu, więc zaciągnął żonę do łóżka i > zaczeli uprawiać seks. > Po wszystkim znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? > Nie może sobie przypomnieć w dalszym ciągu, więc wziął się za naprawę iglo. > Wszedł na dach po drabinie i zalepił dziurę w suficie. > Po skończeniu znowu się zastanawia: - Co ja miałem zrobić? > Nagle doznał olśnienia. > Ach, no tak miałem zdjąć narty. :-) To identycznie jak Malysz po przylocie samolotem z olimpiady. Moze on tez jest Eskimosem ? Odpowiedz Link Zgłoś
odarpi Re: O Eskimosach 12.04.02, 10:51 Gość portalu: Zorro napisał(a): > > To identycznie jak Malysz po przylocie samolotem z olimpiady. Moze on tez jest > Eskimosem ? Jedynym Eskimosem to jestem tutaj Ja! Odarpi syn Egigwy Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: O Eskimosach 17.06.02, 08:37 Eskimosi znają sześćdziesiąt cztery słowa na okreslenie śniegu. Niestety, żadne nie nadaje się do publikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
odarpi Re: O Eskimosach 17.06.02, 14:57 piasia napisał(a): > Eskimosi znają sześćdziesiąt cztery słowa na okreslenie śniegu. Niestety, żadne > > nie nadaje się do publikacji. Dobrze, ze i o tym przypomnialas, bo juz chcialem zaczac wymieniac... ;-) Odarpi syn Egigwy Odpowiedz Link Zgłoś
odarpi Re: do Odarpiego 18.06.02, 09:52 piasia napisał(a): > Wymień, wymień! Chociaż ze dwadzieścia ;) Przy Paniach!!!!????!!!! Nie uchodzi!!! Odarpi syn Egigwy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: do Odarpiego 19.06.02, 09:09 no proszę - noskami się całują a tacy są grzeczni i kulturalni! Panowie - uczcie się! :))))))))))) Pozdrawiam lud eskimoski w osobie Odarpiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Jeszcze jeden... 19.06.02, 16:04 Zajeżdża Eskimos saniami do miasta, wchodzi do knajpy. -Whisky poproszę -mówi. -Z lodem? -pyta barman -Barman, tylko mnie nie wku***!!! Odpowiedz Link Zgłoś