Dodaj do ulubionych

Cudowne właściwości kawy i herbaty!

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 18:42
Kawa i herbata to nektar bogów. Jakie więc cudowne właściwości mają one? Zarysowują diament, przemieniają żelazo w złoto?

Wymieńmy cudowne właściwości tych napojów:
KAWA:
1) Jest najlepszym przyjacielem Złego Bohatera filmowego, chcącego zrobić kuku Dobrym Bohaterom (patrz "Piła VI")
2) Idealna do podlewania roślin. Rośliny, którym z lenistwa wlałem zimną kawę (nie chciało mi się wstać i iść do zlewu), rozkwitły jak szalone.
3) Kawa służy do wróżenia, na jej powierzchni może pojawić się Elvis Presley albo święty Jesion.

Jakie inne właściwości tych cudownych napojów znacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 18:46
      Po nieprzespanej nocy kawa potrafi uśpić, powaga:) Zaś piwo, które normalnie
      usypia może w takim wypadku nieźle pobudzić.
      • girl.of.your.nightmares Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 20:26
        Gość portalu: ;) napisał(a):

> Po nieprzespanej nocy kawa potrafi uśpić, powaga:)

owszem, sama sprawdziłam.
        Dobrze, że chociaż po przespanej nocy potrafi dobudzić:)

kawa z automatu, chociaż najczęściej nie jest zbyt dobra, posiada również właściwości integracyjne. Mam na myśli spotkania i rozmowy przy automacie podczas przerwy w zajęciach, no i pożyczanie sobie monet o nominale 1zł i 50gr, bo automat znów nie chce przyjąć dwójki:)
        • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 20:56
          > Dobrze, że chociaż po przespanej nocy potrafi dobudzić:)

Mnie pobudza zimna pita małymi łyczkami co jakiś czas, niż taka gorąca wypita
          haustem. Co nie znaczy, że wieczorem robię sobie na rano:) Jeszcze lepiej
          przyswajam kofeinę z coli (nie bakterii).
      • Gość: no.non Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.chello.pl 11.11.09, 18:32
        Ten "cud" wynika pewnie z tego, że kawa wypłukuje magnez i przyspiesza przemiane
        materii (czyli wypłukuje tez wszystko inne), zaś piwo jest po prostu kaloryczne
        (cudowność redbulla też wynika głównie z zawartości cukru w tym napoju).
        • Gość: n.n. ale ale IP: *.kcn.ne.jp 11.11.09, 18:35
          Gość portalu: no.non napisał(a):

> Ten "cud" wynika pewnie z tego, że kawa wypłukuje magnez i przyspiesza przemian
          > e
          > materii (czyli wypłukuje tez wszystko inne),

troche nielogiczne, bo kawa owszem wyplukuje i przyspiesza ale jaki to ma
          zwiazek ze snem? sen to spowolnienie metabolizmu chyba?

zaś piwo jest po prostu kaloryczne
          > (cudowność redbulla też wynika głównie z zawartości cukru w tym napoju).

piwo nie ma cukru, tylko slod, malo slodki sam w sobie

ergo teoria potwierdzajacy cud
          ;p
          • Gość: ;) Re: ale ale IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 18:50
            Zmęczenie ma to do siebie, że organizm działa w trybie awaryjnym, może stąd
            niezgodne z logiką medyczną mechanizmy obronne.
            • Gość: gość Re: ale ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 07:08
              kawa nie przyspiesz metabolizmu, ona tylko przyspiesza akcję serca i
              to nie u wszystkich. Tak jak kolejnym mitem jest to że podnosi
              ciśnienie - i nie można ją pić gdy się ma nadciśnienie - kolejna
              nieprawda podnosi ciśnienie do góra kilku mmHg i działa krótko tak
              wię spokojnie można ją pić w nadciśnieniu.
              Natomiast co do tego że to cukier pobudza w redbulu a nie kofeina i
              tauryna to mi ręce opadają. Można samemu spróbować - gdy sie jest
              zmeczony to zjeść dużą ilość słodyczy - sen murowany(rozszerza sie
              wtedy łożysko układu pokarmowego, odpowiednie ukrwienie mozgu jest
              wtedy trudniejsze i włacza się wtedy tryb "drzemki poobiedniej" :).
              Pozdro.
              • leptosom Re: ale ale 13.11.09, 10:44
                Można samemu spróbować - gdy sie jest
                zmeczony to zjeść dużą ilość słodyczy - sen murowany(rozszerza sie
                wtedy łożysko układu pokarmowego, odpowiednie ukrwienie mozgu jest
                wtedy trudniejsze i włacza się wtedy tryb "drzemki poobiedniej" :).

nie zgodziłbym się. wczoraj tuż przed snem zjadłem tabliczkę
                czekolady malinowej i całą noc nie mogłem usnąć. Na studiach,
                podczas nocnych nauk do egzaminu wpieprzałem chleb z cukrem, aby nie
                usnąć! :)
          • lia.13 Re: ale ale 11.11.09, 21:02
            Naucz się czytać ze zrozumieniem i wyciągania wniosków z informacji, która sama
            posiadasz. Przedmówczyni napisała, że kawa wypłukuje magnez (a magnez działa
            uspokajająco, zatem nasennie), ty z kolei stwierdziłaś, że sen to spowolnienie
            metabolizmu, a przedmówczyni napisała, że kawa przyspiesza tenże metabolizm.
            Skąd zatem Twoje znaki zapytania? Ja tu nie znajduje żadnych sprzeczności.
            • Gość: ;) Re: ale ale IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 21:21
              Czyli kofeina pobudzając odbiera organizmowi jego naturalnie utrzymujące
              czuwanie właściwości magnezu. To chyba tak jak cukier, który oszukuje mózg
              poprzez wzrost insuliny, że jesteśmy syci, by po godzinie łaknąć jeszcze
              bardziej czegoś normalnego (czyt. niesłodkiego) do zjedzenia. Ale w moim
              przypadku taka senność była natychmiastowa:) Poszedłby człek na medycynę to
              miałby taką wiedzę w głowie, i nie musiałby szukać jej w necie, bo medyczna
              literatura w domowej biblioteczce daje same dobre rady, nie dając wyjaśnień na
              czym to wszystko polega.
              • Gość: gość Re: ale ale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 07:10
                jedna kawa nie wypłucaze magnesu i to nie on odpowiada za jej
                działanie
                • Gość: erivela Re: ale ale IP: *.175.144.168.koba.pl 09.12.09, 17:03
                  Pewnie, że nie magnez, a substancje drażniące zawarte w kawkach, trzeba pic
                  niskodrazniące to wyjdzie na zdrowie :)
    • Gość: 4 nad ranem Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.radom.vectranet.pl 09.11.09, 19:44
      Czytałam kiedyś że więcej niż 8 filiżanek kawy dziennie znacząco
      zwiększa szanse na kontakt z duchami :) Ja piję ok 4 kubków (czy 1
      kubek = 2 filiżanki?? ) i jakoś jeszcze nawet kawałeczka ducha nie
      widziałam nigdy.
      Co do herbaty to powszechnie wszak wiadomo, że o 4 nad ranem herbata
      czarna myśli rozjaśnia :)
      • Gość: 5 nad ranem Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.radom.vectranet.pl 10.11.09, 22:14
        Gość portalu: 4 nad ranem napisał(a):

> Co do herbaty to powszechnie wszak wiadomo, że o 4 nad ranem herbata
        > czarna myśli rozjaśnia :)

Zwłaszcza, gdy czajnik z gwizdkiem świruje na gazie:) Pzdr. dla Vectranetowiczki:)

Nieletnim dziewczęciem będąc, a pełniąc równocześnie honory gospodyni,
        postanowiłam wypić kawę, by w towarzystwie przyjaciółek witać Nowy Rok Któryś
        Tam. Potem mnie pocieszały, że dały sobie radę same, tak słodko spałam;/

Kawy i herbaty kupowane w specjalistycznych sklepikach typu "Świat kawy i
        herbaty" są jedynym prezentem z gatunku jadalnych, a uniwersalnych i
        niewymyślnych, które nigdy mi się nie znudzą. Oto ich cudowna właściwość:)
    • miau_weglowy Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 19:48
      Gość portalu: 3,14-Roman napisał(a):

> 2) Idealna do podlewania roślin. Rośliny, którym z lenistwa wlałem zimną kawę (
      > nie chciało mi się wstać i iść do zlewu), rozkwitły jak szalone.

czy przeprowadziles wystarczajaco wiele razy ten eksperyment? i czy z mlekiem?
      ;) bo mnie juz nawet znajomi pytaja, czy mam taka zasade zyciowa, zeby nigdy nie
      wypijac kawy do konca i chocby lyk musi zostac. przynajmniej bylby jakis pozytek ;D
      • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 20:52
        Obawiam się, że grupa anonimowych roślin, biorących udział w badaniu, była zbyt mała, by wyciągać jakieś stanowcze sądy.

Co do kawy: bez mleka, bez cukru, bez niczego.
        • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 21:01
          > Co do kawy: bez mleka, bez cukru, bez niczego.

Nie wiem na ile to prawda, ale ponoć cukier ulepsza wchłanianie kofeiny, o ile
          pijesz ją na pobudzenie a nie dla smaku. Dla mnie kawa to jedyny napój słodzony,
          bo słodzenie herbat to zbrodnia - wszystkie wtedy smakują tak samo. Z kolei
          gorzka kawa jest dla mnie zdatna i ten sam problem, każda bez względu na rodzaj
          niczym się smakiem dla mnie nie różni. Am i weird?
          • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 21:04
            > każda bez względu na rodzaj
            > niczym się smakiem dla mnie nie różni.

Każda niesłodzona.
            Jak nie ma czasu to i byle jaki szuwaks wypiję, nawet rozpuszczalną!
          • nessie-jp Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 21:27
            Mam to samo
            • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 21:40
              No właśnie, weź tu się delektuj gorzką arabicą, kiedy najpodlejsza robusta
              plujka tak samo smakuje:) Powyżej dwóch łyżeczek moc przewyższa jakość, wolę
              wypić dwie jednołyżkowe niż jedną siekierę.
              • apra_live Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 04.12.09, 11:37
                Ale cantate to juz mozna pic bez cukru, jest tak łagodna, że mozna sobie darowac
                slodzenie.
            • Gość: hex Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 209.139.208.* 09.11.09, 21:49
              > Mam to samo
              • nessie-jp Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 10.11.09, 14:25
                > jako dzieciak slodzilem placki ziemniaczane plus smietana

Holender, uświadomiłeś mi, że ja przecież posypuję placki ziemniaczane cukrem!
                (Bez śmietany).

No ale jednak frytki to nie to samo
                • Gość: alama Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.shawnetworks.com 10.11.09, 14:46
                  przypomnialas mi wlochow zajadajacych sie plackami, oni w zyciu nie jedli czegos
                  takiego - dla nich kartofel to tylko na sztuki kupowany i jedzony od wielkiego
                  dzwona. wloszczyzna, taaa :)

frytki z manojezem (majezonem) sa nawet dobre, ale ukatrupic moge za jedzone z
                  octem! angole nie maja za grosz smaku
                • Gość: peperoniense Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.ccmm.ucm.es 11.11.09, 14:40
                  E, ja do dzisiaj jem placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem!
                • agatazieba Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 16.11.09, 10:40
                  no bo przecież placki ziemniaczane je się z cukrem. do tej pory mi się to nie
                  kłóci z ilością cebuli dodawaną przez mamę.
              • erivela Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 07.12.09, 13:53
                A ja lubię słodką astrę, dla mnie smak kawy musi być delikatnie złamany cukrem :)
            • thorgal_aegirsson Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 23:13
              nessie-jp napisała:

> Mam to samo
            • blue-leeloo Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 11.11.09, 14:43
              nessie-jp napisała:

> Mam to samo
              • Gość: guru a masz tak z fajkami i alkoholem? IP: *.netlux.org 11.11.09, 15:08
                toc to czysta taniosc !!! ;-)
                • blue-leeloo Re: a masz tak z fajkami i alkoholem? 11.11.09, 15:44
                  fajki - nie (nie będzie mną roślina rządzić:) oszczędności z tego
                  topię w cukrze (tym do herbaty:)
                  alkohol - no cóż... czasem trzeba... dla zdrowotności ;)
                  • Gość: ;) Re: a masz tak z fajkami i alkoholem? IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 17:20
                    Higroskopijność to nie grzech.
                    • blue-leeloo Re: a masz tak z fajkami i alkoholem? 12.11.09, 01:08
                      Że też Bernard tego nie widzi.
                      Jak już nie grzeszę, to go nie ma :DDD
                      • Gość: ;) [...] IP: *.cable.smsnet.pl 12.11.09, 03:32
                        blue-leeloo napisała:

> Że też Bernard tego nie widzi.
                        > Jak już nie grzeszę, to go nie ma :DDD

Aliści grzeszysz, moja córko! Pychą. Albowiem grzesznikiem w swej
                        niedoskonałości jest nawet ten wielmoża Kościoła, któremu osądzać bliźniego
                        przychodzi, jeśli jeno moc Pana może oczyścić i jego, oczyści i osądzanego. Idź
                        i nie grzesz, a wina bliźnim nie żałuj, raduj się wielce albowiem nie znasz dni
                        ni godziny końca tułaczki po tem padole... Duch Św. widzi tak niecne jak i prawe
                        praktyki, skromny służebnik Bernardo Gui te pierwsze w swej miłosiernej
                        surowości pozwala w porę nieszczęśnikowi dostrzec i zawczasu modlitwą i pokutą
                        mu należną odczynić.

Dusza, dusza zbawiona. Na wieki i po wsze czasy!

• blue-leeloo Re: [...] 12.11.09, 11:56
                          Dusza moja rozdarta teraz, albowiem nie wie, czy radować się ma, czy
                          w smutku pogrążyć.
                          To może ja z tym winem i radością życia udam się w te lochy
                          toskańskiego opactwa, przyodziana w zgrzebny worek, pokutę odprawić,
                          co by machnąć dwie Twoje rady za jednym podejściem.

Tylko mnie wielebny nie karz za ten pomysł zbyt surowo i w razie
                          skoku ciśnienia zamiast kawy meliskę sobie dzisiaj zapodaj ;)))
                          • Gość: ;) Re: [...] IP: *.cable.smsnet.pl 12.11.09, 21:00
                            Ach radujże się niewiasto, wszelakiej nadobności życia obficie używaj,
                            wciurności zawdy unikaj - znaj ułaskawienia moc, gdyż li odpust ten splendor mię
                            przynosi, grzesznicy zaś należne jej ukojenie. Pokój z Tobą!

:-)
                            • Gość: ;) Re: [...] IP: *.cable.smsnet.pl 12.11.09, 21:04
                              What the hell? Wciórności?
                              • blue-leeloo Re: [...] 17.11.09, 14:16
                                Gość portalu: ;) napisał(a):

> What the hell?

Ależ wielebny! To się chyba nie godzi?
                                Przyjdzie Ci wpaść na toskańską imprezkę :)

> Pokój z Tobą!

I przedpokój z Tobą - jak mawiali w KMN

;)))
                                • Gość: ;) Re: [...] IP: *.cable.smsnet.pl 18.11.09, 20:54
                                  Omen! Tfu, Amen!
              • Gość: jewriej a ja po kawie dostaję sraki i bólu brzucha IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.09, 22:21
                w sumie to nawet od samego zapachu :/ błeeee
                • apra_live Re: a ja po kawie dostaję sraki i bólu brzucha 04.12.09, 11:30
                  To powinieneś niskodrazniące kawki pic, po nich nie ma takich sensacji.
            • poplar31 Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 13.11.09, 12:55
              nessie-jp napisała:

> Natomiast kawy słodzonej raczej nie lubię, a i tak wszystkie niesłodzone są
              > jednakowe, chyba różnią się tylko mocą i siarczystością (mocna - pierońska -
              > infernale - odpady z Czernobyla).
              >
              To nieprawda, że są jednakowe... porównaj np. czerwoną MK Cafe i żółtą Tchibo.
              Dla mnie różnica jest spora. A nie słodzę, ani kawy, ani herbaty. Cukru używam
              wyłącznie do pieczenia ciasta :-)
          • Gość: alama Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.shawnetworks.com 10.11.09, 14:21
            to zalezy od wody, bywa ze wiejska jest slodsza od miejskiej ale i tak nie tylko
            dla zdrowia warto nie slodzic by poznawac nowe smaki

kolezanka ze wsi slodzi wiecej w miescie i sie jej nie dziwie, u niej sama mniej
            slodze kawusie
      • Gość: doris Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.11.09, 09:47
        to ja potwierdzę:-)))
        z lenistwa wyszło w pracy, a w dumu już praktykowane celowo - kawa
        ma cudowna moc na kwiaty:-)))
        • agatazieba Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 16.11.09, 10:44
          kiedyś w jakimś poradniku dobrej pani domu, który radzi niedoświadczonym młódkom
          jak męża zadowolić, przeczytałam, że kwiaty upiększają dom i sprawiają, że obiad
          lepiej smakuje. a żeby kwiaty pięknie rosły należy ich podłoże użyźniać
          fusami z kawy.
    • kub-ma Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 20:59
      Nie wiem czy to cudowna własność, ale wypicie normalnej kawy gwałtownie
      zwiększa prawdopodobieństwo zejścia z tego świata mojej osoby. Raz
      próbowałam, nie dość, że świństwo okropne, to jeszcze ciśnienie zaczęło
      wariować, a serce mało nie wyskoczyło. Ale zapach kawy uwielbiam
    • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 21:14
      www.youtube.com/watch?v=2RpOX0BN_VM
      Co do punktu pierwszego. Zły Bohater uzbrojony w kawę czai się gdzieś na końcu (coś koło siódmej czy ósmej minuty, jeżeli pamięć mnie nie zawodzi). Filmik nie dla ludzi o słabych nerwach. Trupy :)))
      • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 79.175.233.* 09.11.09, 21:24
        video.google.pl/videosearch?hl=pl&source=hp&q=Saw%206%20VI%20Kills%20%26%20Death%20Trap%20Scenes%20Pt.2&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wv#

Nie każdy ma konto na jutubie, google video przy wyłączonym filtrowaniu pokazuje
        filmiki +18.
        • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 21:36
          Dziękuję :)

Tak w ogóle zawsze śmieszą mnie te ograniczenia "od 18 lat". Co szkodzi 12latkowi wpisać sobie inny rok urodzenia? Przecież nikt tego nie sprawdza.
          • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 09.11.09, 21:45
            > Tak w ogóle zawsze śmieszą mnie te ograniczenia "od 18 lat". Co szkodzi 12latko
            > wi wpisać sobie inny rok urodzenia? Przecież nikt tego nie sprawdza.

Będziesz miał małe piromanki to walniesz im parental locka i szlus!
          • Gość: croyance Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.114.27.111.plusnet.thn-ag3.dyn.plus.net 10.11.09, 22:45
            No i to zabawne, ze legalnie mozna uprawiac seks znacznie wczesniej,
            niz go ogladac na ekranie ...
            • Gość: iwan Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.ru 10.11.09, 22:52
              Gość portalu: croyance napisał(a):

> No i to zabawne, ze legalnie mozna uprawiac seks znacznie wczesniej,
              > niz go ogladac na ekranie ...

to tak jak z tancem :))))))

Saudyjska para, Ahmed i Layla, przygotowując się do ślubu, spotykają swojego
              mułłę. Przed końcem spotkania mułła daje im szansę na rozwianie wszelkich
              wątpliwości...

Ahmed mówi więc:
              - Tradycją w islamie jest to, że mężczyźni tańczą z mężczyznami a kobiety z
              kobietami. Ale chcielibyśmy, w drodze wyjątku, abyś dał zgodę na mieszany taniec
              na naszym weselu...
              - W życiu nigdy! - mówi mułła - To jest niemoralne. Mężczyźni i kobiety zawsze
              muszą tańczyć osobno.
              - Czyli po ślubie nie będę mógł nawet zatańczyć ze swoją żoną?
              - Nie. To jest zakazane w islamie.
              - Hm, ok - odpowiada Ahmed - a co z seksem? Będziemy mogli wreszcie uprawiać seks?
              - Oczywiście - stwierdza mułła - Bóg jest wielki! Seks w małżeństwie jest OK aby
              mieć dzieci.
              - A co z różnymi pozycjami?
              - Nie ma problemu!
              - Kobieta na górze? - dopytuje Ahmed
              - Oczywiście! Bóg jest wielki, róbcie to!
              - Na pieska?
              - Tak!
              - Na stole kuchennym?
              - Tak, tak!
              - Czy mogę to robić ze wszystkimi swoimi żonami? Z oliwką? Z wibratorami? W
              skórzanych strojach? Z miodem? I filmami XXX w tle?
              - Tak, dokładnie!
              - Czy możemy to robić na stojąco?
              - Nie. Absolutnie nie! - odpowiada mułła.
              - Dlaczego nie? - pyta Ahmed.
              - Bo to może prowadzić do tańca!
              • croyance Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 12.11.09, 20:47
                Padlam :-DDD
    • nessie-jp Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.11.09, 21:27
      Kawa, mój drogi, jest napojem z racji naturalnej swej goryczki doskonale
      maskującym smak wielu trucizn. Między innymi
      • Gość: celnik Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.netlux.org 09.11.09, 21:34
        szmuglerka dragow, sie zna sie wie:)))))))))))))))) psy nie wyniuchaja
        • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.11.09, 21:41
          Aaaa...po trzykroć aaaaaa. Byłbym zapomniał.

Kawa Złym Ludziom z Powieści Kryminalnych służy do trucia Bogatych Ludzi, którzy Mogą Zostawić Spadek. Przepis:
          -kawa
          -gorzka trucizna (kawa przykryje gorycz)
          -kubek
          -woda
          Bierzemy truciznę, wsypujemy do kawy, kawę podajemy Bogatemu Człowiekowi (przynosimy mu albo podmieniamy jego Zwykły Kubek na nasz Niezwykły Gorący Kubek z Trucizną), po wszystkim myjemy kubek albo tłuczemy go, ukrywając skorupy w takim miejscu, aby Herkules Poirot nie miał problemów ze znalezieniem ich.
          • Gość: dyzio Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 23:35
            Ale jeśli bogaty człowiek słodzi kawę to po pierwszym łyku nabierze podejrzeń.
            Dwie, trzy łyżeczki cukru nigdy do końca nie przykryją gorzkości trucizny.
            • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.11.09, 00:18
              Na szczęście Bogaci Ludzie w Kryminałach nigdy nie słodzą kawy, co znacznie ułatwia życie Mordercom Czyhającym na Spadek :)
              • elwira.a Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 11.11.09, 01:24
                https://i36.tinypic.com/2qdscqu.jpg
                Skoro już o kawie dla morderców mówimy- oto zestaw instant!

--
                https://i36.tinypic.com/4jkpb8.gif
                • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 79.175.233.* 11.11.09, 13:04
                  https://www.fun.net.pl/Zabytki_From_Hell/2004/2004-10-12/przysmak-tesciowej.jpg
    • sapalka1 Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 11.11.09, 14:00
      Czerwona i zielona pomagają przy oodchudzaniu. Zielona ma właściowści
      pobudzające, a czerwona uspokaja, więc najlepiej zieloną pić rano a czerwoną
      wieczorem.
      A wedug niektórych narodów herbatka jest lekiem na całe zło ;)
      • miau_weglowy Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 11.11.09, 16:21
        sapalka1 napisała:

> A wedug niektórych narodów herbatka jest lekiem na całe zło ;)

o tak...w duecie z paracetamolem najlepiej ;)
        • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 16:47
          Ta, czaj w pierdlu, czarny chleb i czarna kawa:))
      • koralina5 Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 04.12.09, 11:40
        Kawka też wspomaga termogeneze, wypita na czczo pomaga spalic tłuszczyk, ale
        trzeba być ostrożnym i pic najlepiej niskodrazniąca rano.
    • Gość: . Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 80.50.233.* 11.11.09, 19:03
      Kawa nie przyspiesza przemiany materii,tak samo jak herbaty nie usprawniają
      odchudzania.Mają działanie diuretyczne,to na pewno.

Myślicie,że kawy,które sprzedaje się w sklepach spożywczych mogą być zatrute? Z
      tego co mi wychodzi w badaniach wynika,że na pewno coś, co spożywam jest
      zatrute...lub było..
      • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 19:13
        Gość portalu: . napisał(a):

> Kawa nie przyspiesza przemiany materii,tak samo jak herbaty nie usprawniają
        > odchudzania.Mają działanie diuretyczne,to na pewno.

Ale jak ktoś rano po kawie zasiada na tronie wyciąga wnioski to jakie mają one
        być, jeśli ma bardziej kaka niż pipi?
      • Gość: yukka Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 19:16
        ha! to powiedz to mojej materii - po pierwszej kawie (ale takiej porządnej z
        expressu)przyspiesza :)
        Herbata jest cudowna na każda dolegliwość - czarna i bez cukru
        • Gość: . Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 80.50.233.* 11.11.09, 19:25
          nie,kawa ma znaczenie przeczyszczające....
          nie przyspiesza przemiany materii (w sensie odchudzania).
          tak samo jak czerwona herbata i inne cudowne wynalazki.
          • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 19:35
            Metabolizm i jego szybkość to wartość stała, ja mam szybką i mogę się obżerać
            czym chcę, ale tego nie robię, bo jestem wtedy senny. Co do rzekomego działania
            odchudzającego ziółek i herbatek, masz rację, reklamowy bullshit. Równie dobrze
            można się oczyszczać gruszką z mydlinami lub wymuszonymi torsjami, tylko na co
            komu rujnowanie zdrowia. Jak się ma wolny metabolizm to się je często, mało i
            małokalorycznie.
            • Gość: wuwuwu Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 208.85.242.* 11.11.09, 19:47
              Jak się ma wolny metabolizm to się je często, mało i
              > małokalorycznie.

A jak nie to kazda mala czekoladka, batonik, czipsik i tyci hamburgerek idza w
              szerokosc tylka, obwod brzucha, ud, ramion itd.

Sad but true ;) Zadne tam geny, genetyczny problem ma 1-3 proc. populacji,
              reszta woli szukac winy w korporacji makdonalda i dietetycznych nawykow swoich
              rodzicow, ktorzy sa szczuplejsi od dzieci. To jest przykre strasznie nie sadzicie??
              • Gość: ;) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.cable.smsnet.pl 11.11.09, 20:07
                No przykre i niesprawiedliwe, ale to rodzice kształtują smaki, które dziecku się
                udzielają niemal na całe życie. To nie jeden papieros, kieliszek czy hamburger
                psują zdrowie, tylko fakt, że nam smakują - wtedy jest problem: czemu inni mogą,
                tylko mnie nie wolno, bo mi szkodzi. Ano szkodzi, masz powód by unikać, lub
                rzadziej używać. Bo ci, co se używali za młodu już przed pięćdziesiątką omijają
                grille z kiełbaską i piwkiem, nie dlatego, że lekarz zabrania, tylko wrzód lub
                serduszką się buntują.

Tak poza tym używajta, i tak nie wyjdziecie żywi z tego matriksa.
            • Gość: deposrepo Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: 80.50.233.* 12.11.09, 00:10
              A ty masz jakieś kompleksy czy jesteś kolejnym mało inteligentnym "naukowcem" od
              diet czy urojonych anoreksji dla własnego użytku,co jak się nie nauczy kolejnej
              "prawdy" objawionej to jej nigdy sam nie wymyśli?

Nie masz racji.Waga nie zależy od przemiany materii.Zależy od masy urodzeniowej
              i ilości wchłanianych kalorii.

• Gość: uo jezusicku :))) Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.shawnetworks.com 12.11.09, 00:52
                ta masa urodzeniowa to jeszcze bardziej pseudonaukowa herezja niz joga,
                doradztwo laktacyjne, akupresura, homeoterapia, freudyzm i bioenergoterapia,
                ktore maja juz czesciowa apropabate medycyny.

zanet kalyta atakuje :PPPPPPPP
          • Gość: erivela Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.175.144.168.koba.pl 04.12.09, 07:56
            Kawka wyszczupla, wspomaga termogenezę, a niskodrażniąca zawiera dużo przeciw
            nowotworowych utleniaczy, które są wchłaniane w odcinku jelita grubego grubego,
            zapobiegając niszczeniu jego ścian przez wolne rodniki.
      • agatazieba Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 16.11.09, 10:52
        mogą być zatrute. oczywiście. wszystko może. ale trucizny nie trzeba spożyć,
        żeby zadziałała. może dostać się do organizmu inną drogą.
    • Gość: anomalia_pogodowa Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.chello.pl 11.11.09, 21:03
      Ja wiem, ja wiem! Można otóż kawę lub herbatę wylać na koszulę
      PRZYPADKIEM upatrzonemu z góry egzemplarzowi męskiemu i zawrzeć w
      ten sposób miłą znajomość :D
    • Gość: 3,14-Roman Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 12.11.09, 00:32
      Hehehe :)

Oto typowy efekt znalezienia się na stronie głównej. Dyskusja zmienia tor z nietypowych zastosowań kawy na kłótnie na temat roli kawy i metabolizmu ludzkiego. Dobrze chociaż, że nikt nie zajął się naukowymi rozważaniami na temat roli zimnej kawy wlanej moim roślinkom (pozdrawiam roślinki, loffciam Was!) do doniczki.
    • rudy.mundek.ziutka.druh Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 12.11.09, 09:55
      znam nie jedną cudowną właściwość kawy i herbaty ale nie wymienię ich tutaj, bo
      nie chcę by moje życiowe doświadczenia z picia tych specjałów zmarnowały komuś
      życie. Albowiem powiadam wam: kawa i herbata UZALEŻNIA!!! ja nikogo do niczego
      nie namawiam ale ja pije i używam sobie kawy i herbaty na zapas, bo nikt nie wie
      tego, kiedy rząd światowy z premierem słońce na czele i światowa organizacja
      zdrowia zakaże, zabroni, zniszczy zapasy i nałoży sankcje na kawę i herbatę. a
      ukryty interes w tym jest taki ażeby azja i afryka jeszcze bardziej zbiedniały i
      częściej dochodziło tam do konfliktów zbrojnych, w których będzie się mogło
      wykazać lub podszkolić nato i siły pokojowe. a uzależnione społeczeństwa zachodu
      tak zwani "oni" omotają, zbałamucą i będą upajać i karmić, papką i lurą. tak
      będzie, a wszystko to przed rokiem 2020. o ile wcześniej świat się nie skończy.
      • gatka1 Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 13.11.09, 10:58
        A ja herbatą czyszczę meble, a w zasadzie jednego mebla-starą komodę, mocny
        napar ślicznie odświeża starą politurę:) doustnie wchłaniam tylko ziółka
        wszelakie(zboczenie takie) Kawę piję namiętnie: plujkę, czarną bez niczego, a z
        fusów robię sobie pilling do ciała, ze skąpstwa.
    • glodny-duch Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 14.11.09, 23:09
      Przyrządzanie i picie herbaty/kawy w cudowny sposób zabija czas w
      pracy.
      • Gość: ;) The winner is glodny-duch! IP: 79.175.233.* 15.11.09, 19:18
        Pracownik miesiąca! Ideał do pracy w ZUS-ie lub dziekanacie.
        • glodny-duch Re: The winner is glodny-duch! 15.11.09, 20:52
          :) teraz widzę, że chyba nie do końca realizuję swoje powołanie...;P
    • 2_x_rutinoscorbin Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 20.11.09, 20:59
      Kawa i herbata barwią zęby na kolor szlachetnego złota.
      Napoje te, podawane drżącą dłonią drogim sercu gościom, mają magiczną właściwość
      rozlewania się na bielutkim obrusie, tworząc fantazyjne kształty.
      A niektóre kawy występują w przyrodzie z kubkiem gratis.
      • vifxen Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! 09.12.09, 19:33
        a rozsypana po szafce dobra liściasta herbata śliczne pachnie przez
        stosunkowo dlugi czas. Gorzej, kiedy przylepia się do niedokręconego
        słoika z miodem...
      • Gość: kawoszka Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.175.144.168.koba.pl 10.12.09, 12:08
        Mnie nie zabarwiły, ale ja staram się pic tylko delikatne kawki,niskodrażniące
        to i mowy nie ma aby ręce drżały przy podawaniu gościom :)
        • Gość: basia Re: Cudowne właściwości kawy i herbaty! IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 22:13
          puzz.biz.pl/?p=NHELPkH3UlZn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka