so_nice 02.02.10, 12:36 Lub co się wam zawsze myli. Ja nie mogę nigdy zapamiętać, czy mam iść do toalety z kółkiem, czy może z trójkątem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszpir_74 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 12:37 kurcze........zapomniałem:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia jak się pisze "zauważyć" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 14:15 za każdym razem gdy piszę to słowo robię błąd, ponieważ piszę "zaówarzyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: jak się pisze "zauważyć" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:14 etiu zamiast etui -zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudreniczka Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.chello.pl 02.02.10, 13:42 o to to! Dlatego nie korzystam z toalety w miejscach publicznych chyba że są oznakowane ludzikiem;) poza tym: -często myliłam lewą stronę z prawą dopóki nie poszłam na kurs prawa jazdy. Zgłupiałam kiedy jechałam do tyłu i instruktor mówił: "teraz w prawo, w lewo" ale jakoś udaje mi się nad tym panować. -nigdy nie wiem gdzie jest wschód a gdzie zachód -przez jakiś czas nie mogłam skumać którzy to są czynni np. palacze a którzy bierni Takich rzeczy jest multum, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
princessofketchup Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 14:02 ile mililitrów ma litr, ile miligramów gram, ile milimetrów metr. Tzn. na spokojnie wiem że dziesięć do potęgi trzeciej, ale jak mam szybko coś wyliczyć to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
pliwa Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 17:45 Gość portalu: pudreniczka napisał(a): > o to to! Dlatego nie korzystam z toalety w miejscach publicznych chyba że są > oznakowane ludzikiem;) > poza tym: > -często myliłam lewą stronę z prawą dopóki nie poszłam na kurs prawa jazdy. > Zgłupiałam kiedy jechałam do tyłu i instruktor mówił: "teraz w prawo, w lewo" > ale jakoś udaje mi się nad tym panować. > -nigdy nie wiem gdzie jest wschód a gdzie zachód > -przez jakiś czas nie mogłam skumać którzy to są czynni np. palacze a którzy bi > erni > > Takich rzeczy jest multum, niestety... Nie pamiętasz rzeczy oczywistych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pudreniczka Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.chello.pl 04.02.10, 22:20 Czytałaś dokładnie to co napisałam czy tylko przeleciałaś wzrokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalas w sprawie toalety :-) 04.02.10, 19:12 proponuję pamięć skojarzeniową: Na faceta umięśnionego w barach mówi się, że wygląda jak trójkąt na męskiej ubikacji - i wszystko jasne :- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 14:49 ja nie jestem w stanie zapamiętać imion (i nazwisk) w połączeniu z twarzą. zdarza się, że w pracy witam się, rozmawiam, bo poznałam po twarzy, ale nie wiem, jak się nazywa [i tak od 5 lat :)]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janna Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 10:05 Z tymi imionami i nazwiskami mam to samo. Ludzie nowo poznani od razu mówią mi po imieniu, a ja jak głupia bezosobowo. Musi minąć duuuuużo czasu i musi mi bardzo zależeć żebym zapamiętała. Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:17 też to mam. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Wielu rzeczy nie pamietam 02.02.10, 15:25 Np nie pamiętam co wpieprzałem na śniadanie 3-go marca 1984 roku. Mało tego - nie pamiętam, czy w ogóle jakieś śniadanie było, czy np zadowoliłem się tylko kefirem. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Wielu rzeczy nie pamietam 05.02.10, 00:44 A nie rozwalają Was takie teksty w kryminałach, jak policja pyta podejrzanego: "co Pan robił wieczorem dnia XYZ?". Wy byście pamiętali?! Ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 15:29 Roznicy miedzy netto a brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 15:33 To akurat proste=oba słowa różnią się pierwszymi dwoma/trzema literami=wspólne mają tylko ostatnie trzy litery. Dlatego też następnym razem jak nie będziesz wiedzieć jaka jest różnica=zakryj np linijką lub chusteczką trzy ostatnie litery i łatwo się połapiesz. croyance napisała: > Roznicy miedzy netto a brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: visa Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 109.243.143.* 02.02.10, 17:12 ja nie zapomniałam hasło do forum gazety i nie wiem jak odzyskać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cailin Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.range86-132.btcentralplus.com 04.02.10, 13:48 Brutto to wiecej niz netto, slowo 'brutto' ma wiecej liter niz 'netto'. To chyba najlatwiejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 94.75.121.* 04.02.10, 11:59 Ktoś mi to pięknie kiedyś wytłumaczył, że jeśli chodzi o wynagrodzenia Netto, czyli Nic:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.ghnet.pl 04.02.10, 13:16 a Brutto czyli Bez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda_z_kaszub Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.aster.pl 04.02.10, 12:03 Ja też miałam z tym problem i siostra poleciła mi tak oto patrzeć na owe zagadnienie: brutto - czyli "brudny" z podatkami i całym innym ustrojstwem netto t po prostu przeciwieństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 05.02.10, 09:58 Gość portalu: ruda_z_kaszub napisał(a): > Ja też miałam z tym problem i siostra poleciła mi tak oto patrzeć na owe > zagadnienie: > brutto - czyli "brudny" z podatkami i całym innym ustrojstwem > netto t po prostu przeciwieństwo :) Też tak zapamiętałam :-) Nie umiem za to zapamiętać, jak odróżnić gitarę basową od zwykłej, wiele razy uczyłam się koniugacji i deklinacji łacińskich - bez efektu, i zawsze pisząc view muszę najpierw pomyśleć, czy pierwsze jest V czy W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirki Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 85.222.87.* 04.02.10, 12:47 netto - na reke, brutto - banditen Odpowiedz Link Zgłoś
pliwa Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 17:43 croyance napisała: > Roznicy miedzy netto a brutto. Też zawsze miałam z tym problem, ale najlepsze na pamięć są skojarzenia. Brutto kojarzy mi się z czymś „brudnym” - czyli podatkami, a netto z czym lekkim – czyli bez podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica_salonowa_to_ja Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 19:01 potworski, dobry jesteś! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netto Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 20:14 Dlaczego skojazenia nett i brutto macie tylko do pieniedzy.Nie uczyli w szkole o masie netto, brutto i tara??? netto bez pudelka brutto z pudelkiem a tara=pudelko Odpowiedz Link Zgłoś
lelina Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 19:16 Nie mogę zapamiętać jak wyłączyć grę Flat Out mojego syna, jak podłączyć kabelki z aparatu do komputera i w ogóle jak działają różne dziwne gadżety. Jakie mają imiona kolejne rodzące się dzieci sąsiadów/znajomych/nieznajomych. Ile cm mają wkładki do butów mojego męża. Ile cm mam w biodrach (hi!hi!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szampanna Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.sta.asta-net.com.pl 02.02.10, 19:57 żadnych dat historycznych z wyjątkiem bitwy pod Warną (chyba) - 1444. No i nie kojarzę nazwisk z twarzami - jedno i drugie pamiętam, tyle że osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: invisible7 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 188.33.197.* 02.02.10, 20:37 Ciekawe, że pamiętam wszystkie daty urodzenia rodziny i znajomych, a dat historycznych nie. W szkole za Chiny nie mogłam zapamiętać wzorów i symboli z fizyki i chemii. Do niedawna myliła mi się strona lewa z prawą - do tej pory czasem muszę się zastanowić, którą ręką odruchowo chwyciłabym długopis. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 05.02.10, 10:02 Gość portalu: invisible7 napisał(a): > Ciekawe, że pamiętam wszystkie daty urodzenia rodziny i znajomych, a dat > historycznych nie. Ja pamiętam daty urodzenia rodziny, znajomych, PINy, PUKi, numery telefonów, swój numer GG, login do banku (same cyferki), PESEL, NIP swój i firmy, REGON firmy... ...a dat historycznych nijak. A historyka miałam takiego, że daty dzienne wielu wydarzeń podawał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p7 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 15:23 ja z tym zaczęłam mieć problem, jak zaczęłam robić prawko. ale to proste: lewa - tam, gdzie nie ma instruktora, prawa - tam, gdzie jest instruktor Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 20:39 Gość portalu: szampanna napisał(a): > żadnych dat historycznych z wyjątkiem bitwy pod Warną (chyba) - 1444. To zapamiętaj to: dziewięć, siedem oraz dwójka pod Cedynią niezła bójka Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 20:45 Dziń dybry, potworski, już dawno zastanawiałem się, kiedy zawitasz na to forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 20:59 3.14-roman napisał: > Dziń dybry, potworski, już dawno zastanawiałem się, kiedy zawitasz na to forum A to ty mnie znasz skądś? Siedzieliśmy razem w przedziale pociągu relacji Bydgoszcz-Tarnów czy sprzedawałeś mi obwarzanka na rynku w Krakowie podczas szkolnej wycieczki w 1987 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 21:23 Z forum Kobieta Cię kojarzę. Obwarzanków Ci sprzedawać nie mogłem, jako, że przez większość roku pańskiego 1987 byłem tak zwanym życiem poczętym. Chociaż Święty Jesion wie, co moja matka wtedy robiła! Jeżeli kiedyś w roku 1987 kupowałeś obwarzanki od kilkumiesięcznego płodu, to mogłem być ja. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 21:27 3.14-roman napisał: > Z forum Kobieta Cię kojarzę. Obwarzanków Ci sprzedawać nie mogłem, jako, że prz > ez większość roku pańskiego 1987 byłem tak zwanym życiem poczętym. Chociaż Świę > ty Jesion wie, co moja matka wtedy robiła! > > Jeżeli kiedyś w roku 1987 kupowałeś obwarzanki od kilkumiesięcznego płodu, to m > ogłem być ja. Jeśli twoja rodzicielka postanowiła przedwcześnie wydać na świat swoje dziecię, które tuż po wyjęciu z łona miało 176 cm wzrostu, szary sweter w serek, brązowe wsuwane mokasyny i kaszkiet to tak - mogłeś to być ty. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 21:43 To nie ja, niestety. Przyszedłem na świat spóźniony o dwa tygodnie. Niemniej miło wiedzieć, że są inne mamusie do mojej podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 20:46 Czasem mam problemy z odróżnieniem lewej ręki od prawej. To znaczy, jako leworęczny uważam, że moja lewa ręka to prawa, a prawa to lewa. I żadne krzyki i płacze nie przekonają mnie, że prawa jest prawa, a lewa jest lewa. Odpowiedz Link Zgłoś
potworski Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 21:02 3.14-roman napisał: > Czasem mam problemy z odróżnieniem lewej ręki od prawej. To znaczy, jako leworę > czny uważam, że moja lewa ręka to prawa, a prawa to lewa. I żadne krzyki i płac > ze nie przekonają mnie, że prawa jest prawa, a lewa jest lewa. Akurat to też jest proste=prawą rękę od lewej można odróżnić na podstawie tego, że lewa ręka ma kciuk po prawej stronie, a prawa odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
so_nice Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 21:16 Jeszcze - podobnie jak część poprzedników - zapominam imiona przedstawianych mi osób. Ktoś nowy podaje mi dłoń, przedstawia się, puszcza i ja już nie pamiętam jak się nazywał. Potem liczę na to, że ktoś inny akurat zwróci się do tej osoby po imieniu. Ciężko mi też zapamiętać, co smaży się na margarynie, a co na oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
hania.mala Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 11:53 o to to! Odbieram telefon i słyszę, że ktoś się przedstawia i podaje nawet nazwę firmy a w dalszej części rozmowy już nie wiem z kim gadam :-( Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 21:44 Zapominam, czy nowo poznana osoba to: Mariusz czy Marcin Marta, Magda, a może Małgosia Natasza czy Natalia (tylko przy Nataszach) Robert czy Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 05.02.10, 10:06 Mnie się mylą imiona męskie na M: Marek, Marcin i Maciek. Mam świetną pamięć do twarzy, ale nigdy na ekranie - często nie odróżniam bohaterów filmów (tylko bohaterów, z bohaterkami nie mam problemu). Jestem ślepa na panów w czarnych garniturach. Nie odróżniam ich od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yerka Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 22:27 o, matko! a już myślałam, że to ze mną coś nie tak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 22:48 Ojciec mój też mi to mówi, ale on jest kosmitą. To jest chyba jakaś wiedza kosmiczna, przekazywana z pokolenia na pokolenie w Wielkiej Księdze Kosmitów, chyba list do Marsjan, 4.15, jeżeli dobrze pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat no sorry IP: *.statoil.com 04.02.10, 13:04 ale lewa reka ma kciuk po lewej stronie... Nie wiem jak Ty ale ja patrze od dloni... Odpowiedz Link Zgłoś
bujaka_jamajka Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 11.06.10, 16:35 Prawa ręka to jest ta, że jak się śpi na brzuchu to od ściany :) Odpowiedz Link Zgłoś
orange_tail Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 02.02.10, 22:43 3.14-roman napisał: > Czasem mam problemy z odróżnieniem lewej ręki od prawej. nie martw się :) dla pocieszenia powiem, że była kiedyś katastrofa lotnicza spowodowana tym, że piloci wyłączyli sprawny silnik, bo im się pomylił lewy z prawym. palił się ten włączony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 22:52 Ile kosztuje bilet na autobus, choć zdarza mi się wcale nie tak rzadko nimi przemieszczać na krótkich trasach. Za każdym razem albo pytam kierowcę albo daję większą kwotę. A to, że niektórzy (np. druga połówka) nie są w stanie określić, która strona jest prawa a która lewa, doprowadza mnie do SZAŁU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falx cerebri Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 213.25.20.* 03.02.10, 07:28 Z której strony mam wlew paliwa w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.10, 18:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winona Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.10, 00:53 Numeru własnego telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 08:21 Nipów, peselów i innych cyfr wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
poplar31 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 11:01 Stwierdzam z przykrością, że mam fenomenalną pamięć i trudno mi sobie przypomnieć czego nie pamiętam... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 11:29 Oznakowanie toaleta vs. winda. Jak były kółka i trójkąciki, to nie miałem problemy, ale w nowoczesnych budynkach znaki wskazujące drogę do toalet w formie ludzików są dla mnie tak podobne do znaków kierujących w stronę wind, że ciągle mi się mylą. Na szczęście samą toaletę od windy odróżniam bezbłędnie:) Twarze - nie poznaję znajomych na ulicy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hardkory "dualne" 04.02.10, 11:37 hehe, dobry temat. U mnie wszystko, co ma charakter przeciwstawny, "dualny", zawsze sprawiało problemy: - symbole WC (ale to już powoli ogarniam ;) - brutto/netto - dramat, zrezygnowałem, nigdy się tego nie nauczę, i - choć na moim stanowisku brzmi to dziwnie - używam zwrotów typu "na rękę" :) I pewnie parę innych słów/symboli których teraz nie mogę sobie przypomnieć. O dziwo, nigdy nie myliłem prawej z lewą :D Odpowiedz Link Zgłoś
chantal10 Re: "dualne" 04.02.10, 12:14 Widzisz, sam sobie wytłumaczyłeś :) N = N - na rękę = netto :) Brutto to to przeciwne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: "dualne" IP: *.leed.cable.ntl.com 04.02.10, 14:17 Trójkąciki i kółeczka załapałem, netto i brutto również ale gdy ktoś mi powie, że jakiemuś tam znajomemu urodziło się dziecko, to gdy mam po pewnym czasie powtórzyć to kolejnej osobie, mam problem z przypomnieniem sobie płci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: "dualne" IP: *.leed.cable.ntl.com 04.02.10, 20:28 Właśnie me dziewczę uświadomiło mnie, że nie mam pojęcia, w którą stronę przesuwamy wskazówki zegarków podczas (bezsensownej) zmiany czasu na letni/zimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 11:46 cechy funkcji falowej - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a einstein Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.10, 12:24 nie przesadzajmy, nie ma tam nic trudnego. Choc osobiscie preferuje calki eliptyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 11:56 Przedmiotowy i podmiotowy zakres czegos tam - nie mam zielonego pojecia do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
eweniebieska Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 11:57 heheh ja też mam zawsze z tym problem kółko czy trójkąt ale pewna osoba mi poradziła jak to zapamiętać kółko - jak moja "dziurka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 94.246.163.* 04.02.10, 12:41 Ktore to jest sukienka a ktore spodniczka. Ile mam lat.. albo ktokolwiek inny. Zawsze musze liczyc. (Moze dlatego ze nie zwracam na to uwagi). Lewa i prawa tylko gdy nie jestem skupiony na tym ktora jest ktora:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaanka-01 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 12:40 Czy do pierogów leniwych dodaje się całe jajko czy tylko żółtko :> Podobnie z nadzieniem do naleśników z białym serem :/ Wieczny dylemat hehe :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgfd Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 94.246.163.* 04.02.10, 12:46 To netto i brutto to zupelnie jak mialem problem zapamietac bity w rejestrze DDR procesora AVR. 1 to i czyli input czyli wejscie .. tyle ze na odwrot wiec wyjscie:) 0 to o czyli output czyli wyjscie.. tyle ze na odwrot wiec wejscie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lynne Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.yok.fi 04.02.10, 20:52 No ja też zawsze zapominam, konsultuję się z datasheetem przy każdej okazji ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akurat Toaleta IP: *.statoil.com 04.02.10, 13:00 Akurat toaleta to maly pikus... Wchodzisz do tej ktorej znak jest przeciwienstwem tego co sie ma miedzy nogami. Faceci do Trojtaka, Kobiety do koleczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.metrolink.pl 04.02.10, 13:07 Momenty bezwładności. Nauczę się, ale potem i tak zapomne. Btw w głowie mi się nie mieści jak można nie rozróżniać prawej strony od lewej, weźcie mi jakoś to wytłumaczcie, bo chyba zbyt ograniczona jestem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szajse!!! Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 13:17 NIMIECKIEGO! zwaszcza slow po 20 liter w wyrazie!!! katorga!w ogole to durny jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 87.205.19.* 04.02.10, 13:43 prawa -lewa i nie pomógł kurs prawa jazdy. Z prowadzeniem auta nie mam problemu, wiem, że muszę skręcić TAM i TYCH przepuścić. Gorzej jak z kimś jadę i ten ktoś każe mi "skręcić na światłach w lewo" ;-) i także niemiecki: einen, einem, eines, der, die, dem, den... po roku przestałam nawet próbować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 13:19 1. Za każdym razem, gdy ktoś mnie spyta o europejski system opisu nauczania języków obych (czy jak mu tam), muszę lecieć i sprawdzić. Straciłam już rachubę ile razy:( 2. Nazwisko belgijskiego malarza surrealisty - bardzo znany (latające skały z domem, ryba - kobieta, te rzeczy). No za Chiny:( 3. Słowo "moratorium" (o, akurat teraz pamiętam, normalnie, gdy jest potrzebne... j.w.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.nplay.net.pl 04.02.10, 13:19 numeru telefonu do byłej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorka6 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.02.10, 13:20 Zasad ruchu drogowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sevennationarmy Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 04.02.10, 13:32 > Ja nie mogę nigdy zapamiętać, czy mam iść do toalety z kółkiem, czy może z > trójkątem. Ja mam sposób na to, dość obrazowy lub jak kto woli obleśny: ten trójkąt-mężczyzna jest takich rozmiarów, że może się zmieścić w środku kółka-kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psm345 Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 193.131.2.* 04.02.10, 13:48 Ja to zapamietalem tak: W zerowce ktos zapytal sie naszej pani dlaczego dla chlopcow jest toaleta z trojkatem skoro trojkat wyglada jak spodnica. I od tego czasu wiem ze trojka nie jest dla dziewczynek tylko dla chlopcow i za kazdym razem jak ide do toalety tak oznakowanej to sobie to przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek ze wsi Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 193.131.2.* 04.02.10, 14:09 Ja do dzis musze pomyslec bo nie wiem w ktora strone jest pion i w ktora poziom (musze szybko skojarzyc ze pion jak pionek a poziom jak poziomki rosna) Po angielsku nie mam z tym zadnego problemu. Poza tym nie wiem ile jest 7+5 i 8+5 pozostale male liczby dodaje blyskawicznie. A oznaczenia plci z krzyzykiem i strzalka to dopiero problem!!! Ma ktos jakas metode jak to rozpoznac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda_z_kaszub Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.aster.pl 04.02.10, 14:31 skojarz sobie strzałkę z... :) Gość portalu: wujek ze wsi napisał(a): > Ja do dzis musze pomyslec bo nie wiem w ktora strone jest pion i w > ktora poziom (musze szybko skojarzyc ze pion jak pionek a poziom jak > poziomki rosna) Po angielsku nie mam z tym zadnego problemu. > Poza tym nie wiem ile jest 7+5 i 8+5 pozostale male liczby dodaje > blyskawicznie. > A oznaczenia plci z krzyzykiem i strzalka to dopiero problem!!! > Ma ktos jakas metode jak to rozpoznac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.10, 15:52 Gość portalu: ruda_z_kaszub napisał(a): > skojarz sobie strzałkę z... :) ze szczałką ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houhou Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 213.77.0.* 04.02.10, 14:58 Płeć żeńską oznacza się X, męską Y. X to krzyżyk, wiec kółko z kobietą to oznaczenie płci żeńskiej. Choć do mojej wyobraźni bardziej przemówił znaleziony gdzieś kiedyś obrazek jak w linku z podpisem "tylko sex": tiny.pl/hm462 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szampanna Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.02.10, 16:00 > A oznaczenia plci z krzyzykiem i strzalka to dopiero problem!!! > Ma ktos jakas metode jak to rozpoznac? ja to kojarzę tak: facet, to ten, co skacze w bok (strzałka ukośnie) a kobieta leży krzyżem (krzyżyk prosto) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paramecium Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 05.02.10, 01:20 Oznaczanie płci strzałkami i krzyżykami wytłumaczyła nam naq studiach pani doktor Odczegośtam. Krzyżyk to lusterko Wenus, strzałka to miecz, bodajże, Marsa. Nie pamiętam numeru męża, za to doskonale pamiętam numer stacjonarny byłego. Bo było to za czasów, kiedy komórki i ich pamięć nie istniały. Gdzie do licha są moje okulary???? Nigdy nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
baasaab Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? 05.02.10, 10:46 Ja mam, kółko ze strzałką to wojownik (kółka=tarcza, strzałka=dzida)czyli męska , a kółko z krzyżykiem - lusterko czyli żeńska :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Czego nie jesteście w stanie zapamiętać? IP: 77.236.0.* 11.06.10, 15:27 Ktoś mi to kiedyś tlumaczył, że kobieta, piękna, Wenus, lusterko a to kółeczko z krzyżykiem to nic innego jak lustereczko z rączką :D Odpowiedz Link Zgłoś