Dodaj do ulubionych

oto co zrobiła dziś moja mama:

14.02.04, 19:21
Wysiadł bezpiecznik. Cośtam wdusiła i wyjęła tak ze nie bylo prądu.
Po kilku godzinach pojechała do sklepu, gdzie spędziła 2 godziny. facet
powiedział jej ze ten jest dobry jednak kupiła bezpieczniki. przyjechała do
domu bezpiecznik wkręciła stary, pomijając to ze takich samych(nieuzywanych)
mamy całą skrzynke. to dało bilansa 10 godzin (niepotrzebnie) bez prądu(i
kompa)
Obserwuj wątek
    • dziuunia Re: oto co zrobiła dziś moja mama: 14.02.04, 22:07
      To i tak krótko prądu nie miałeś.U mnie często zdarza się że prądu nie ma
      podczas burzy albo silnych wiatrów i kiedyś latem właśnie po burzy wysiadło
      napięcie.Burza była duża i prądu nie było w wielu miejscach w Trójmieście z
      czym wiązało się to że na ekipę z elektrowni musieliśmy czekać 3 dni! I co
      najciekawsze w tym wszystkim-mieszkamy z ciotką męża,która jest z wykształcenia
      inżynierem elektrykiem,sprawdzała wszystkie korki(myśmy też zresztą sprawdzali)
      ale nie mogła znaleźć tego przepalonego więc doszła do wniosku że to poza domem
      na porcelance się coś rozłączyło.Kiedy po 3 dniach elektrycy przyjechali
      okazało się że jeden korek był po prostu niedokręcony!I to wszystko.A ci
      panowie z elektrowni byli mocno delikatnie mówiąc zdziwieni;) i wyrazili swoją
      dezaprobatę w sposób dosadny bardzo:)
    • Gość: hermenegilda Re: oto co zrobiła dziś moja mama: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 23:16
      a to mama grazyna czas tez stracila...a ty myslisz przede wszystkim o tym ze do
      kompa nie miales dostepu...oj mlody, pozdro dla pieknej ;D
    • frred Re: oto co zrobiła dziś moja mama: 17.02.04, 12:01
      Ja tam bym się na Twoim miejscu wstydził przyznać, że u mnie w domu kobieta się
      musi elektryką zajmować - chyba, że jeździsz na wózku, leżysz z obiema nogami w
      gipsie itp., albo że mama jest zawodowym elektrykiem (rzadko, ale zdarzają się
      takie mamy).

Skoro jesteś chłop, to ty masz się tym w domu zajmować (chyba, że jw.).
      • Gość: piecyk gazowy Re: oto co zrobiła dziś moja mama: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 12:07
        A moja mama dzisiaj ni mniej ni więcej tylko wzięła batonik milky way i
        wrzuciła go do mleka!!! ;-)

Ja to - jeśli chodzi np. o elektrykę - to mam cztery lewe ręce. Ale gdyby mi
        się coś takiego przydarzyło, wziąłbym tego korka, zrobił mądrą minę (że niby
        wiem o co chodzi) i może bym coś wymyślił... ;-)

A Lukas, z tego co się orientuję, jeszcze z tornistrem biega do szkoły. :-)

Pozdrawiam! :-)
        • Gość: lookdawn ma racje piecyk jeden no!:) IP: 195.117.130.* 17.02.04, 19:30
        • Gość: lookdawn ma racje piecyk jeden no!:) IP: 195.117.130.* 17.02.04, 19:30
          tyle ze chodze sobie spokojnie;)
          • frred Re: ma racje piecyk jeden no!:) 19.02.04, 11:36
            Skoro tak, to z przyjemnością przepraszam Cię za niesłuszny atak. Po prostu ja
            już jestem mniej więcej w wieku Twojej Mamy i niektóre typy już tak mają. PZDR
            • the_dzidka A ja.... 19.02.04, 11:59
              > niektóre typy już tak mają

A ja kiedyś naprawiłam pstryczek (od światła) w łazience, posiłkując się
              wyłacznie instrukcjami udzielonymi mi mailowo przez kumpla! (pozdrawiam R :).
              Sprawa wyglądała poważnie, bo przy gaszeniu światła nie wyłaczał się (a
              powinien!!) łazienkowy wentylator...
              Ilu z was wezwałoby fach-owca? No, ilu? ;)
            • lookdawn ... 19.02.04, 13:01
              frred napisał:

> Skoro tak, to z przyjemnością przepraszam Cię za niesłuszny atak. Po prostu
              ja
              > już jestem mniej więcej w wieku Twojej Mamy i niektóre typy już tak mają. PZDR

nie szkodzi.
              Chciałem powiedzieć ze (nawet gdybym umiał(czasem coś się udaje:))i tak nic tam
              bym nie zrobił bo - skoro wysiadł to wysiadł i jush :D

I jeszcze jedno: Nie mam tornistra, plecak mam a to jest różnica (chyba)
    • fasolka_31 Re: oto co zrobiła dziś moja mama: 19.02.04, 17:54
      W zasadzie to ja byłabym doskonale zdolna do tego, co zrobiła Twoja mama:-( Ale
      to, co przedwczoraj zrobiła moja mama, przeszło moje najsmielsze oczekiwania.
      Twój wątek po prostu spada mi z nieba...
      Moja mama kilka razy w tygodniu opiekuje się moimi dziecmi (5 i 8 lat). Wczoraj
      wieczorem starsza córka oświadcza: Wiesz mamusiu, ja jestem uczulona na ten
      twój nowy płynek do zlewu... Ja (sztywnieję z lekka, żadnego nowego "płynku nie
      kupowałam ostatnio): Jaki płynek kochanie? Córka: No ten, co był pod wanną w
      łazience. Wyszorowałam nim zlew w kuchni jak wczoraj pomagałam babci i jak
      sobie nim dotknęłam to mnie szczypało... Ja (w panice pędze do łazienki i spod
      wanny wyciągam... płyn do wucetów co to kamień i rdza itd) Gosiu, czy ty nie
      widziałaś, że tu jest ubikacja narysowana? Córka: Ale Babcia powiedziała, że
      jak to Cillit to sie nadaje do zlewu... Na szczęście myła ten zlew w rekawicach
      i tylko sobie niechcący gdzieś tam dotknęła, nic strasznego się nie stało. Czy
      ja się czepiam???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka