Gość: dyzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 19:45 Chciałbym być słynniejszy niż jestem, ale nie wiem czy samemu wypada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip 26.02.10, 20:05 Zapewne wpisać możesz, podaj dorobek, może nie usuną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfgdsa Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip IP: *.multimo.pl 26.02.10, 20:22 Kiedyś "dziennikarze" "GW" wpisali jakiegoś wymyślonego Baturę czy Batutę (długo wisiał), a potem "sensację" z tego zrobili na pierwszą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip 26.02.10, 21:26 są określone zasady "wikipedyczności" haseł - poczytaj zanim wpiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip 27.02.10, 05:25 jako admin wikipedii mogę odpowiedzieć dość precyzyjnie: 1. Jeśli jesteś encyklopedyczny - jak najbardziej. Kryteria znajdziesz na stronie Wikipedia:encyklopedyczność 2. Nawet w takim przypadku lepiej niech zrobi to kto inny (zachowanie neutralnego punktu widzenia) 3. Encyklopedyczność należy podeprzeć niebudzącymi wątpliwości źródłami 4. Jeśli jesteś drugoligowym piłkarzem, to taka okazja minęła jakieś 3 tygodnie temu :) A w ogóle życzę każdemu, aby był ency - i to z jakiegoś chwalebnego powodu. bo mniej chwalebne też| bywają :) pozdrav -- * Wytłuc dżentelmenów! * Garść porad z Wysp * Mały konkurs Odpowiedz Link Zgłoś
najodleglejszy Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip 27.02.10, 07:41 każdy artykuł (nowo napisany i edytowany) sprawdza weryfikator i jeżeli widzi jakiś żart to usuwa od razu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Jak myślice, można się samemu wpisać do Wikip 27.02.10, 07:57 Nie weryfikator, sprawdzić może każdy, kto jest na ostatnich zmianach, zwłaszcza osoby ze statusem redaktora (ci, którzy mają więcej niż 250 edycji). Jeśli jest bzdurny, wystarczy dać szablon [[EK]] a administratorzy go usuną. A najlepiej takie rzeczy pisać od razu na nonsensopedię, miśor i Dami się ucieszą :) Odpowiedz Link Zgłoś