Dodaj do ulubionych

Wtopy kandydatów

06.06.10, 18:31
Czyli co który palnął mądrego inaczej.

Wrzucę na początek najłatwiejsze:

"Widać, że nie jesteś z Poznania ani z Krakowa"
"Woda ma to do siebie, że się spiętrza i spływa do Bałtyku"
Mówienie w spocie głównie o tym, skąd się pochodzi.
(Komorowski)
Obserwuj wątek
    • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 18:50
      Dokladniej o wodzie to bylo: „Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi
      zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”
      Inne B. Komorowskiego:
      „Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych”.
      "W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni,
      obyci z żywiołem”
      "Obcokrajowcy zawsze pytają: dlaczego całujemy kobiety w rękę? Ja odpowiadam: Od
      czegoś trzeba zacząć"
      • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 18:52
        Bronisław Komorowski podczas spotkania ze studentami rzeszowskiej uczelni
        wspominał spotkanie z Dunkami służącymi w królewskiej marynarce: "To były
        kaszaloty".
        • papapapa.poker.face Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 18:54
          masakra :/

p.s. ten tekst o tym, ze ludzie sa oswojeni, obyci z zywiolem kojarzy
          mi sie z gadkami z "Rejsu"
          • atomm Jedni mowia inni malskaja i cmokaja.... 14.06.10, 13:46
            No zeby miec jakies wtopy to trzeba cos umiec powiedziec...
            jest taki jeden kandydat co zamiast mowic to cmoka i mlaska - wiecie
            o kogo chodzi ;)

-----
            Jeden bliźniak doprowadził do katastrofy samolotu
            Drugi chce doprowadzić do katastrofy Polskę
            • Gość: adiunkt Najidiotyczniejsza wpada Bronka IP: *.au.poznan.pl 14.06.10, 17:29
              to kiedy Pan Wpadka mówiąc o gazie łupkowym (zlokalizowanym przecież na
              głębokości 4 km) powiedział, że się go wydobywa metodą odkrywkową i dlatego on
              jest przeciw!!

a) Jaką trzeba mieć próżnię w umyśle, aby w ogóle sobie wyobrazić wydobycie
              jakiegokolwiek gazu metodą odkrywkową, a już w ogóle czegokolwiek tą metodą z
              głębokości 4 km??? masakra ;)
              • Gość: Nie adiunkt Re: Najidiotyczniejsza wpada Bronka IP: *.4web.pl 14.06.10, 21:48
                Adiunkt, a ty znasz w ogóle jakieś inne słowo niż "masakra"? A może choć
                słyszałeś czymś takim jak przejęzyczenie?
                Zresztą w ogóle, ciekawe czy słusznie, wydaje mi się, że jesteś kobietą, choć
                podpisujesz się męską formą.
                • Gość: macio Re: Najidiotyczniejsza wpada Bronka IP: 95.108.20.* 15.06.10, 00:53
                  > Adiunkt, a ty znasz w ogóle jakieś inne słowo niż "masakra"? A może choć
                  > słyszałeś czymś takim jak przejęzyczenie?

Nieadiunkt - do twojego beznadziejnego postu o przejęzyczeniu dodam tyle, że
                  trzeba być prawie bezdennie głupim (na 4000 metrów - to prawie bezdennie -
                  oblicz sobie jaki jest czas swobodnego spadania), aby twierdzić, że jakikolwiek
                  gaz można wydobywać metoda odkrywkową... durnota, beznadzieja i próżnia
                  intelektualna... inaczej się tego nazwać nie da.
              • 1-monti Re: Najidiotyczniejsza wpada Bronka 18.06.10, 22:48
                jesteś specjalistą?w jednej kat.
            • osika4 Re: Jedni mowia inni malskaja i cmokaja.... 15.06.10, 09:03
              Jaruś podczas debaty poza mlaskaniem, tak ładnie języczek wysuwał,
              ale nie wiem czy miał coś figlarnego na myśli czy tylko protezkę
              podtrzymywał.
      • Gość: cb Re: Wtopy kandydatów IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 18.06.10, 05:33
        "Obcokrajowcy zawsze pytają: dlaczego całujemy kobiety w rękę? Ja
        odpowiadam: Od
        czegoś trzeba zacząć"

który to powiedział, który? :D cudne! :D
        • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 09:26
          To tzw bronislawizm, mnie tez sie podoba. Mysle, ze przejdzie do historii.
    • papapapa.poker.face Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 18:53
      jak dla mnie, najciekawsza postacia wsrod kandydatow jest ten
      ultraprawicowy rzezbiarz z 0,00002% poparcia (teraz nie pamietam
      nazwiska). dzwonil do Kononowicza i chcial sie z nim umowic na debate
      (!!!)
    • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 19:00
      B. Komorowski: "Mowy powinny być krótkie, a kiełbasy tylko długie."
    • maitresse.d.un.francais Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 22:40

"Widać, że nie jesteś z Poznania ani z Krakowa"

to mnie zafascynowało, a po czym???
      • frred Re: Wtopy kandydatów 06.06.10, 23:03
        Powiedział to po tym, jak Tusk mu podarował szalik (że niby Tusk nie jest skąpy).

Odrobina surrealistycznego humoru: mój zaprzyjaźniony zwolennik Kaczyńskiego
        ochrzcił Komorowskiego, cytuję "SOŁTYS JAMAJKI".
      • mondego1 Re: Wtopy kandydatów 14.06.10, 12:32
        pewnie skapy nie jest , po braku skapstwa to widac:);)
    • Gość: Viki Pedija Re: Wtopy kandydatów IP: *.acn.waw.pl 07.06.10, 23:25
      Kandydat JKM stwierdził, że Polska powinna być przygotowana na wszystko; na to w
      jakim czasie zająć Białoruś, w jakim czasie zająć Ukrainę, w jakim czasie zająć
      Słowację ... i tu respect do naszych zachodnich przyjaciół - jak długo bronić
      się przed Niemcami.

Już widzę jak rosnąc w siłę w tym pędzie na Wschód; Polska będzie nie tylko od
      Morza do Morza, ale tak się rozpędzimy, że przyszłoroczne wakacje spędzę nad
      naszym wybrzeżu Morza Żółtego :-)
      • frred Re: Wtopy kandydatów 07.06.10, 23:58
        BTW dialog z moimi kolegami Mateuszem (endekiem) i jeszcze jednym nie pamiętam
        imienia ani opcji politycznej, ale bliżej mojej (tj. socjalizm + agape),
        nazwijmy go Wojtek - wszyscy wówczas jakieś 22 lata i po bardzo dużej wódce:

Wojtek: Bo Mateusz walczy o Wielką Polskę!
        Frred: A jak Polska już będzie wielka, to co?
        Wojtek: To będzie walczył o Polskę od morza do morza.
        Frred: Aha.
        Wojtek: A jak Polska już będzie od morza do morza, to co?
        Frred: To będzie walczył o panowanie nad światem.
        Mateusz: NIEEEE!!! To zostawiam Żydom i masonom!!!
    • pikku_myy16 Re: Wtopy kandydatów 08.06.10, 06:40
      Ostatnio przylgnęło do kandydata PO określenie: Bronisław Wtopa
      Komorowski. Ktoś nawet powiedział, że dzień bez gafy Komorowskiego,
      to dzień stracony.

Ja jeszcze przypomnę zdjęcie marszałka, na którym dumnie trzyma
      jeden z tomów Wielkiej Encyklopedii PWN. I wszystko byłoby ok, gdyby
      nie trzymał go do góry nogami:)

Było jeszcze zamieszanie z Balcerowiczem, było z wikipedią. Było też
      pytanie do jego rzeczniczki:
      - Kiedy nastąpi największa gafa marszałka?
      I odpowiedź:
      - Jeszcze czekamy.
      Choć dokładnie nie pamiętam, sens był mniej więcej taki.

• Gość: Azorek Re: Wtopy kandydatów IP: *.chello.pl 10.06.10, 08:52
        Sytuacja, kiedy ktoś na stół rzucił mu różowego penisa:
        "Język debaty politycznej cośtam, cośtam, ale jak ROZUMIĘ, TUTEJ ta nowinka nie dotarła". Słyszałam też z tych ust szlacheckich "zaczęłem", "wzięłem"...
        Opowieść o wodzie, która spływa do Bałtyku to było cudo ;) I ten, pogodny ton...Takim też głosem wygłoszone zostało orędzie do narodu w dniu katastrofy smoleńskiej. Jakby wnukom opowiadał o sroczce, co kaszkę warzyła. (Dobrze mówię: waRZyła, bo gotowała, a nie stawiała na wadze, nie?).
        Ale, że miał przyjemność wizytować zalane tereny nie słyszałam. Uuuu, to jakiś sadysta...
        • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 09:30
          Ojej, czepiacie sie. Co z tego, skoro Bronislaw K. ma poczucie humoru i pisze
          wiersze
          . W ramach podziękowania za głosy poparcia posłanek PO każdej z nich
          wręczył krótki wierszyk własnego autorstwa:

"Wielkie dzięki, drogie panie, wielkie dzięki koleżanki,
          za poparcie, za zachętę, bym w wyborcze stawał szranki.
          Wielkie dzięki, ale przyznam, że gdy tyle pań dokoła,
          nie wybory mi się marzą, ale inne kwestie zgoła".

Taki wierszyk, wypowiedziany nawet tonem kaznodziei*, zmiekczy kazda kobiete.

* to stwierdzenie Tuska, ze BK mowi glosem kaznodziei
          • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 09:40
            Ciekawym czy kwestię "z goła"
            małżonce wyjaśnić zdoła?
            • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 09:44
              Zona sie pewnie przyzwyczaila. To taki typ erotomana gawedziarza.
              • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 09:50
                Człowiek nie świnia, do wszystkiego się przyzwyczai?
                • Gość: fredka Re: Wtopy kandydatów IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.10, 10:02
                  Hoho! widzę tu tylko wpadki Komorowskiego, czyżby Jarek Podróbka Kaczyński z
                  niczym nie wyskoczył? może dlatego, że w zasadzie małomówny jest ostatnio... A
                  jak to mówią - ten się nie myli co nic nie robi.
                  • iwu Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 10:21
                    Wszyscy ci kandydaci to jest jedna wielka wtopa.
                    • Gość: Sroczka Re: Wtopy kandydatów IP: 57.66.197.* 14.06.10, 13:55
                      Czemy nie wybrali Sikorskiego ? Sama bym na niego zaglosowala... a Komorowski
                      szkoda gadac! bardziej mnie denerwuje niz Kaczynski... kolo nadaje sie moze na
                      soltysa malej wsi a nie prezydenta...
                      • Gość: LuriTuri Re: Wtopy kandydatów IP: *.aster.pl 14.06.10, 14:43
                        No właśnie, ja też stawiałam na Radka. Nie przepadam za nim i też
                        jest dość "złotousty", ale Komorowskiego po prostu nie cierpię. No,
                        ale co zrobić? Najchętniej głosowałabym na Napieralskiego (bo
                        poglądy mam lewicowe), ale zdaję sobie sprawę, że obecnie w Polsce
                        przedstawiciel lewicy nie ma szans. No, więc drogą eliminacji -
                        pozostaje Komorowski. Cholera, szkoda, że Szwedzi nie zaanektowali
                        nas w czasie potopu...
                        • Gość: anka cały jarek i PIS to wtopa i atrapa IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 15.06.10, 09:55
                          !!!!
                        • hermina5 Re: Wtopy kandydatów 15.06.10, 10:08
                          A ja zagłosuje na Napieralskiego. Własnie dlatego, ze doskonała
                          większośc społeczeństwa dała sobie wmóiwć , ze wybór jest tylko
                          miedzy Komorowskim a Jarkiem.
                  • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 10:22
                    Hoho! Przecież już mówi od pewnego czasu. Na przykład wczoraj w Szkle
                    kontaktowym usiłowali ustalić co to jest takiego ten "dug publiczny".

• pikku_myy16 Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 11:40
                      Och nie, nie sądzę, żeby każdy, kto coś dorzucił, był wielkim
                      przeciwnikiem marszałka. Po prostu Komorowski ma skłonność do
                      wpadek, więc nie można ich zlekceważyć:D Wyłapujemy, wpisujemy i
                      humor sobie poprawiamy, ot co;)

W moich stronach, gdzie co poniektórzy twierdzą, że nic już nie ma,
                      wczoraj coś jednak było. Były aż dwa wiece popularnych twarzy z
                      ekranu. Oba odbyły się w tym samym miejscu, o tej samej porze: wiec
                      Kaczyńskiego i wiec Palikota pod nazwą... piknik rodzinny.

Ach ta nasza polityka, można gawędzić o niej bez przerwy.
                      • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 11:59
                        Niekoniecznie trzeba byc slepym wyznawca. Mozna byc czyims zwolennikiem a
                        jednoczesnie smiac sie z jego niezrecznosci. Pomyslcie: jak BK zostanie
                        prezydentem do dopiero bedzie smiesznie.
                        Ja mu jestem w stanie wybaczyc nawet nutke szowinizmu w tej fraszce:

"Nie mogę zrozumieć, po co wam kobiety
                        Jakieś nowomodne, płciowe parytety
                        Skoro w Polsce zawsze nie my kobietami
                        Rządzimy na co dzień - lecz kobiety nami
                        Ale jeśli chcecie władzy, to ją bierzcie
                        Zdobądźcie Sejm polski wyzwolone wreszcie...
                        Wypędźcie stąd mężczyzn bez prawa do łaski
                        Pozbawcie Marszałka władzy oraz laski
                        Niech tu laska rządzi, bądź co bądź kobieta
                        Wyrwana z rąk męskich wskutek paryteta".
                        • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 12:01
                          Ach, jeszcze polecam najnowsza tworczosc poetycka Bronislawa opublikowana na
                          stronie www Palikota (latwo to znajdziecie).
                        • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 12:27
                          Jak zostanie prezydentem to raczej nie śmiesznie a wesoło będzie. Niektórym.
                          Tym, co będą mieć pełnię władzy. Ojjj posypią się ciekawe ustawy. Uczciwie
                          wylobowane oczywiście.
                          • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 12:42
                            Nic nie jest bezkarne. Za rok wybory parlamentarne...
                            • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 12.06.10, 01:13
                              Rok to kupa czasu na kręcenie lodów.
                              • Gość: szmatan Re: Wtopy kandydatów IP: 195.116.30.* 14.06.10, 15:06
                                ej no weź, to nie to forum
                                • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 14.06.10, 20:21
                                  Masz rację. To forum to nie miejsce dla monokojarzeniowców.
                      • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 12:01
                        Panie Jarosławie, jesteśmy razem, jesteśmy jedną Polską.
                        Wredny ten Palikot w okularach. I nie mógł tak od razu, a nie jakimiś
                        wibratorami wymachiwać?...
                  • frred Re: Wtopy kandydatów 10.06.10, 16:38
                    > Hoho! widzę tu tylko wpadki Komorowskiego, czyżby Jarek Podróbka Kaczyński z
                    > niczym nie wyskoczył?

Nie ma najmniejszego problemu, żebyś dopisał/a jakąś wpadkę Kaczyńskiego czy
                    Napieralskiego czy kogokolwiek innego z 10-tki. Po to jest ten wątek.

Tyle, że, jak rozumiem, Tobie również się żadna wpadka JK czy GN nie przypomina,
                    skoro jej nie zamieściłeś/aś.

To o to już nie możesz mieć pretensji do tych kandydatów, jeżeli nic nie
                    chlapnęli i nie ma co zamieścić.

Ja zamieściłbym jedną sypkę swojego kandydata, czyli GN, tyle, że jej dokładnie
                    nie zapamiętałem, a poza tym świadczyła chyba głównie o zmęczeniu. Z grubsza
                    chodziło o to, że zaplątał się w dosyć długim zdaniu i wyszło mu coś w rodzaju,
                    że np. chce walczyć "o bezrobocie" zamiast "z bezrobociem" czy coś takiego.
                  • Gość: Och Re: Wtopy kandydatów IP: *.4web.pl 14.06.10, 21:51
                    Fredko, Podróbka to jedna wielka wtopa!!!
                    • frred Re: Wtopy kandydatów 17.06.10, 11:08
                      Tylko, że PO podobno miało być inne? A wyszedł PiS-bis
      • Gość: mdro Re: Wtopy kandydatów IP: *.warszawa.mm.pl 14.06.10, 10:54
        > Ja jeszcze przypomnę zdjęcie marszałka, na którym dumnie trzyma
        > jeden z tomów Wielkiej Encyklopedii PWN. I wszystko byłoby ok,
        > gdyby nie trzymał go do góry nogami:)

Zdjęcie, dodam, marnie spreparowane w Photoshopie - oryginał jest
        tutaj:
        orka.sejm.gov.pl/webBPKS.nsf/pictures/EPIA-7TKBMY
        A jakie było zamieszanie z Balcerowiczem? Może z Belką Ci się
        pomyliło? Ale wpadka...
    • Gość: an Re: Wtopy kandydatów IP: *.chello.pl 10.06.10, 21:15
      Dlaczego wtopy? Niektóre teksty nawet zabawne, zwłaszcza ten o
      całowaniu w rękę. A rozchmurzyć mnie, dyżurnego ponuraka, to niemały
      sukces ;)
      • kaszpirovsky Napieralski vs. Staruszka 11.06.10, 18:20
        www.youtube.com/watch?v=0WoFYG1nIWY&feature=topvideos
        • Gość: ;) Re: Napieralski vs. Staruszka IP: *.cable.smsnet.pl 11.06.10, 21:32
          O, i takiej babci dowodu chować nie wolno.
          • frred Re: Napieralski vs. Staruszka 12.06.10, 23:47
            Stara sztuczka wyborcza: sprowokować kandydata do nerwowej reakcji. Już Twain w
            "Jak kandydowałem na gubernatora" napisał o wysyłaniu na wiec przeciwnika grupki
            dzieci, żeby wołały "Tatuś! Tatuś!"
            • Gość: london calling Re: Napieralski vs. Staruszka IP: *.donhost.co.uk 12.06.10, 23:56
              e tam, przesadzasz z ta podejrzliwoscia, przeciez to nie zmienia faktu ze
              kobicina w ten sposob zagiac moglaby wszystkich innych, ktorzy nie wkuli
              wlasciwych formulek. a napieralski nie wkul tylko lecial polowicznym spontanem
              na bazie komunalow, ktore napredce jest w stanie sklecic kazdy srednio
              inteligenty bezwlosy szympans homo sapiens :)

dla mnie ironia jest szeroko zakrojona agitka zwolennikow jkm. skad sie oni
              biora skoro zawsze konczy na 3 procentach poparcia? - mowa oczywiscie o
              jego krolewskiej mosci (januszu korwinie-mikkem, ten sam
              skrot), zadeklarowanym monarchiscie ubiegajacym sie o tytul szefa republiki.
              czysta farsa. jeszcze nam sie koronowac zechce i w lektyce kaze nosic:))) dla
              mnie to taki cejrowski ino mniej katolicki i na pewno mniej masonski od
              olechowskiego.
              • kaszpirovsky Re: Napieralski vs. Staruszka 14.06.10, 11:00

www.fakt.pl/Zaprosili-Kaczynskiego-do-baru-samolotowego,artykuly,74457,1.html
              • metall Re: Napieralski vs. Staruszka 14.06.10, 11:54
                Gość portalu: london calling napisał(a):

> ...zadeklarowanym monarchiscie ubiegajacym sie o tytul szefa
                republiki.
                > czysta farsa. jeszcze nam sie koronowac zechce i w lektyce kaze
                nosic:)))

I Ty smiesz pisac o farsie? Dla ciebie monarchia, to korona, dlugi
                plasz i berlo?

Posluchaj wykladow JKM - dostepne w sieci - ale w calosci, a nie
                wyrwanych zdan, to moze Ci sie rozjasni.
                • Gość: ;) Re: Napieralski vs. Staruszka IP: *.cable.smsnet.pl 14.06.10, 20:15
                  Uwielbiam brak poczucia humoru i besserwisserstwo popleczników pana JKM. Chyba
                  tylko z powodu ich zelotyzmu i nadaktywności, pan ten nie jest w stanie uzyskać
                  2 procent poparcia, mimo szczerych chęci i nie zawsze niekonsekwentnych
                  postulatów, które o kant dupy roztłuc. No bo kto chce popierać kogoś, kto ma
                  takich a nie innych zwolenników?:)
              • frred Re: Napieralski vs. Staruszka 16.06.10, 00:36
                Ja tylko napisałem, że istnieje taka stara sztuczka wyborcza. I że gdyby
                Napieralski zaczął z tą panią dyskusję na serio, to media mogłyby mieć na nim
                używanie.
    • Gość: POgromca imbecyli Re: Wtopy kandydatów IP: *.net.stream.pl 14.06.10, 12:11
      Komorowski: "W Polsce nie ma powodzi." gdy były już pierwsze zalania terenów. :/
    • sonia.2009 Re: Wtopy kandydatów 14.06.10, 13:31
      Już jest przygotowywana strategia wyjścia z NATO. Jestem po rozmowie z panem
      premierem w tej sprawie - powiedział Bronisław Komorowski odpowiadając wczoraj
      na pytania dotyczące śmierci polskiego żołnierza w Afganistanie i obecności
      naszych wojsk w tym kraju.

slodki jest
      a z UE kiedy wyjdziemy?
      w pierwszej kolejnosci powinnismy jednak wyjsc z Eurowizji...
      • Gość: uomo Re: Wtopy kandydatów IP: *.net.stream.pl 14.06.10, 14:57
        Tragiczny jest. Jak taki pusty człowiek może zostać prezydentem?!
        • Gość: titta Re: Wtopy kandydatów IP: *.botany.gu.se 14.06.10, 16:50
          cos mi sie wydaje, ze powinnas/es sprawdzic definicje slowa "pusty".
          • Gość: macio Re: Wtopy kandydatów IP: 95.108.20.* 15.06.10, 00:56
            Gość portalu: titta napisał(a):
            > cos mi sie wydaje, ze powinnas/es sprawdzic definicje slowa "pusty".

Masz rację. On nie jest pusty, ale w nim panuje prawdziwa PRÓŻNIA intelektualna ;)
    • Gość: Listekklonu Re: Wtopy kandydatów IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.10, 15:10
      Mnie najbardziej rozwalił tekst ze spotu wyborczego Komorowskiego, że musi coś
      tam powiedzieć, bo inaczej nie dostałby kolacji. Miało być śmiesznie, a wyszło
      żałośnie :)
    • Gość: mlody Re: Wtopy kandydatów IP: *.radom.vectranet.pl 14.06.10, 15:28
      Będąc na pikniku olimpijskim, w trakcie spotkania ze sportowcami powiedział , że
      jest dumny z postawy polskich sportowców na mistrzostwach w Vancouver
    • Gość: mmmm Re: Wtopy kandydatów IP: *.pjwstk.edu.pl 14.06.10, 17:03
      Wtopą są sami kandydaci, co do jednego...
      wczoraj mnie powaliło zakończenie reklamówki telewizyjnej Komorowskiego:
      "rodzina jest najważniejsza, jakbym powiedział inaczej to nie dostałbym kolacji"
      i obleśny uśmieszek do żonki podającej talerze, Bronek oczywiście rozwalony za
      stołem jak pan i władca domostwa.
      Żenada.
      • Gość: kalafonia Re: Wtopy kandydatów IP: 194.44.18.* 15.06.10, 00:01
        ten spot z niedostaniem kolacji chyba jest na gazecie, chyba bo blokuje mi
        reklamy :)
    • mk72 Re: Wtopy kandydatów 14.06.10, 17:06
      Moim zdaniem, wtopą była wczorajsza deklaracja Komorowskiego, że powinniśmy się
      wycofać z Afganistanu. Nie, żebym się nie zgadzał co do zasady, ale:
      1) nie powinno się mówić takich rzeczy w dniu śmierci naszego żołnierza,
      2) nie powinno się mówić tego podczas kampanii wyborczej, bo Afganistan nie
      powinien być jej przedmiotem; do tej pory inni liczący się kandydaci nie mówili
      o tym (wiadomo, że Napieralski jest za szybkim wycofaniem się z Afganistanu, ale
      trzeba przyznać, że nie eksponował tego w kampanii),
      3) nie powinno się mówić takich rzeczy publicznie, bo nasi sojusznicy nie
      powinni o naszych zamiarach dowiadywać się z mediów, a talibowie też słuchają i
      oglądają.

To jest rzecz z gatunku tych, które należy wykonać, ale mówić o nich za dużo nie
      należy.
    • Gość: nerwoy-irasiad Re: Wtopy kandydatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 17:22
      Inne z Komorowskiego:

Musi być perspektywa dobrego wychowania dziecka, zanim zostanie rodzicom
      przyznana metoda in vitro.

Jest niemożliwe, aby po zdradzie, tak powiem przedmałżeńskiej, bez aktu
      pokuty, narzeczony, który zadał się z panią lekkich obyczajów mówił: chodź,
      chodź na randkę do Platformy.

Sławomir Nowak:

Jako prezydent nie będzie mógł mieć żadnych wpadek (...), więc musi się
      wyszumieć teraz. To trochę jak kawaler przed zamążpójściem.

• le.chujarek największa wtopa to ta 14.06.10, 21:45
      że jarek jeszcze nie ma syna
    • Gość: dolores.ltd Re: Wtopy kandydatów IP: *.chwarzno.pl 14.06.10, 22:19
      A mnie zdziwiło zdanie w spocie p.Komorowskiego, że chwilę po jego urodzeniu
      ojciec karmił matkę czereśniami. Przecież po owocach pestkowych matki mają mleko
      powodujące wielkie kolki u oseska. Chyba jakis niedoświadczony zyciowo facet mu
      pisał ten tekst.
      • krystin9 Re: Wtopy kandydatów 14.06.10, 22:43
        A jego wiedza na temat gospodarki i UE? To całkowita porażka!!!
        nie dziwię się, że odmawia debat. Bo jak mu sztab wyborczy nie
        przygotuje ściągi, to musi atakować PIS, bo nie ma co powiedzieć.
        W nawiązaniu do spotkania na Uniwersytecie Warszawskim - czy Pan już
        się podszkolił, Panie Komorowski w temacie Europejskiego Programu
        Zrównoważonego Rozwoju?
      • Gość: XX Re: Wtopy kandydatów IP: *.4web.pl 14.06.10, 22:51
        Nie, dolores, to samo życie pisało mu ten tekst. Kto wie, że po owocach
        pestkowych dzieci mają kolki? Ja nie, choć wykarmiłam dwoje dzieci. Dziwisz się,
        bo nie znasz życia, pewnieś młoda, dziewczę:))
      • tygrysgreen Re: Wtopy kandydatów 15.06.10, 10:41
        > A mnie zdziwiło zdanie w spocie p.Komorowskiego, że chwilę po jego urodzeniu
        > ojciec karmił matkę czereśniami.

samo podawanie tego typu informacji to jedna wielka wtopa.
        • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 15.06.10, 10:46
          No włąśnie, co to jest?! - matka sama nie umie się nakarmić, czy co?
          • tygrysgreen Re: Wtopy kandydatów 16.06.10, 15:07
            raczej chodziło mi o brak związku między dietą matki a późniejszymi
            kompetencjami dziecka. no chyba, że taki związek istnieje, jest zbadane i
            udokumentowane jakie jedzenie daje jakie efekty. to trzeba by szybko polecić
            odpowiednią dietkę wszystkim młodym mamom z ambicjami bycia "pierwszą babcią"
            • wei.wu.wei Re: Wtopy kandydatów 17.06.10, 13:20
              Owszem jest, tylko weganie nie chcą tego przyjąć do wiadomości.
      • frred Re: Wtopy kandydatów 16.06.10, 00:37
        > A mnie zdziwiło zdanie w spocie p.Komorowskiego, że chwilę po jego urodzeniu
        > ojciec karmił matkę czereśniami.

I oczywiście p. Komorowski to pamięta.
        • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 16.06.10, 10:03
          Ojej, ja tez nie pamietam, ze wieziona rowerem do zlobka ryczalam "ja nie chce
          do zlobka, ja chce do pracy", a wiem o tym. Moglabym startowac w wyborach na
          prezydenta. To by ladnie wygladalo w spocie wyborczym: juz od pieluch taki ped
          do pracy!
        • frred Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 00:08
          Była to kpina a konto tego, że p. Komorowski w ramach prezentacji siebie mówi
          rzeczy nieistotne, np. skąd pochodzi czy co lubi. Ja tam bym wolał usłyszeć, co
          w końcu chce w sprawie służby zdrowia.
          • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 09:33
            Bo to ma stworzyc klimat, nie wszyscy odbiorcy kieruja sie rozumem. Na pewno nad
            spotem myslal sztab psychologow. Ja sie zastanawiam natomiast po co komus w
            spocie wyborczym dab Bartek, ale moze wlasnie o to chodzilo, zeby ktos zwrocil
            na to uwage i sie zastanawial. Nie wiem czy zauwazyles, ze w jednej z reklam
            radiowych (niewyborczych) jest dziwny szyk zdania koncowego - mysle, ze to
            nieprzypadkowe.
          • kicior99 Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 09:36
            > rzeczy nieistotne, np. skąd pochodzi czy co lubi. Ja tam bym wolał usłyszeć, co
            > w końcu chce w sprawie służby zdrowia.

A ja nie, bo to zależy od rządu a nie prezydenta, który może co najwyżej
            odrzucić jakąś ustawę lub wystąpić z inicjatywą ustawodawczą. A trudno, by
            odrzucał ustawy własnej partii, zatem jest to źle skierowana prośba.
            • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 09:49
              Kicior, zapomniales, ze za rok wybory parlamentarne? Wszystko sie zdarzyc moze...
              • Gość: załamana Re: Wtopy kandydatów IP: *.pgd.pl 18.06.10, 10:32
                .. czarne jest czarne a białe jest białe..
                bez komentarza.. Komorowski w całym życiu nie popełnił tyle gaf co
                Jarek w swojej karierze..
                • mumia_ramzesa Re: Wtopy kandydatów 18.06.10, 10:45
                  Mysle, ze Komorowskiego przygniotlo to wszystko co sie zdarzylo.
    • blinski Re: Wtopy kandydatów 19.06.10, 11:14
      Komorowskiego już męczyć nie będę, bo inni świetnie go punktują. Nigdy bym nie pomyślał, że będę zmuszony głosować na takiego prostackiego mizogina.. trudny wybór, lecz prawdziwy wybór nigdy nie jest łatwy.
      Dla odmiany przypomnę twitterowe zaanonsowanie swojej osoby w wykonaniu cudownego dziecka lewicy:
      'Pora przejść na Ty. Ludzie w Internecie są wspaniali. Nie stosujmy zatem oficjalnej, nadmuchanej formy. Grzegorz jestem i lubię "surfować"'.
      Słodki jest :)
      • kaszpirovsky U-dwa 24.06.10, 13:48
        www.youtube.com/watch?v=XMpud0X9Xks&feature=player_embedded
      • swojski_fr_1 Re: Wtopy kandydatów 24.06.10, 14:17

nioo, slodka ciapa czekoladopodobna...

z takimi mizogonami jak Kaczynski i Komorowski - w porywach
        lecicowego zrywu uradowal sie z 13%... z pozimiomu z ktorego
        conajwyzej Lepper z Pawlakiem sie cieszyli.

Teraz bedzie robil za slodki baton czekoladopodobny cesarza w jego
        nowych szatach.

Grzesio to pomylka.

blinski napisał:

> Komorowskiego już męczyć nie będę, bo inni świetnie go punktują.
        Nigdy bym nie
        > pomyślał, że będę zmuszony głosować na takiego prostackiego
        mizogina.. trudny w
        > ybór, lecz prawdziwy wybór nigdy nie jest łatwy.
        > Dla odmiany przypomnę twitterowe zaanonsowanie swojej osoby w
        wykonaniu cudowne
        > go dziecka lewicy:
        > 'Pora przejść na Ty. Ludzie w Internecie są wspaniali. Nie
        stosujmy zatem oficj
        > alnej, nadmuchanej formy. Grzegorz jestem i lubię "surfować"'.
        > Słodki jest :)
    • swojski_fr_1 Nowe szaty Cesarza - i jego baton 'Grzesio' - 24.06.10, 14:10
      ...rzecz jasna baton jest czekoladopodobny.

ten gosc to porazka na calej rozpietosci jego ciagle zmieniajacych
      sie pogladow.

Drugim popaprancem jest sam Grzesio, bo tam gdzie dwoch sie bije,
      tam trzeci korzysta, a Grzesio z blizniaczkami przespal w
      jabluszkach. Polityczny debil, not to say more !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka