Dodaj do ulubionych

problem z trófazowym wyhamiaczem do multywizatora

IP: 109.243.132.* 29.08.10, 00:12
Jak w tytule. Kupiłem ostatnio taki trójfazowy wyhamiacz do multywizatora,
jednak mam problem z jego zamontowaniem. Konkretnie chciałbym poradzić się,
jak wykręcić bioenetyczny kompilator terraryzyny od części składowej abanteli.
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • wei.wu.wei Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 00:14
      Musisz mieć wykręcacz posuwisto-zwrotny z centryfugą.
    • Gość: cb Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 04:39
      a nie wystarczy wcisnąć?
    • mr_ryba Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 10:17
      Prosta sprawa. Każdy ma z tym problem. Standardowo należy sprawdzić zaczep
      cyncykatora do bulgotnicy od lewego przyczłapu.
      Nie musisz dziękować!
      • thorgal_aegirsson Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 11:13
        Nie, nie, to poważnie osłabi wykromienie trankcydy. Podłącz trylator
        dyferencjału do stopki jawiusza, wtedy zabangla.
        • mr_ryba Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 11:45
          OBURZAJĄCE! Nie wiem do jakiej szkoły chodziłeś ale w mojej zawodówce nauczyli
          mnie : "Pamiętaj chemiku młody zawsze wlewaj kwas do wody!" oraz: "Nie podłączać
          trytlatora dyferencjału do stopki jawiusza." Podobno grozi to aberdycją siłową
          trójpajdżaka, co z kolei może doprowadzić do zniszczenia wspomnianej już abanteli.
          • Gość: invisible7 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.08.10, 13:42
            Bez holajzy ani rusz!
            • Gość: invisible7 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.08.10, 13:45
              :)))
              • Gość: invisible7 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.08.10, 13:46
                To wyżej jest linkiem - dopiero się zorientowałam, że niezbyt wyraźnie
                go widać.
                • Gość: invisible7 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.08.10, 13:48
                  Dałam wcześniej taki link:
                  :))) , ale gdzieś
                  zniknął, a moja wcześniejsza wypowiedź wyszła całkiem bez sensu.
                  • thorgal_aegirsson Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 18:02
                    Gość portalu: invisible7 napisał(a):

>a moja wcześniejsza wypowiedź wyszła całkiem bez sensu.

Właśnie. Taki zgrabny wątek, a Ty tu tak bez sensu. Wstydź się.
                    • wei.wu.wei Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 29.08.10, 18:26
                      W sensie sensu.bez.sensu to ja jestem popierający.
                      • Gość: mr Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.retsat1.com.pl 29.08.10, 19:29
                        Jeszcze pamiętaj, że to wszystko razem ryksztosować z droselklapą:)
                • Gość: ;) Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.cable.smsnet.pl 29.08.10, 21:51
                  Gość portalu: invisible7 napisał(a):

> To wyżej jest linkiem - dopiero się zorientowałam, że niezbyt wyraźnie
                  > go widać.

Wężykiem, Jasiu, wężykiem!
      • Gość: bruklin U nas w Ameryce... IP: *.bstnma.east.verizon.net 05.09.10, 05:29
        trofazowce??? LOL! u nas w ameryce to juz dawno przeszlismy na dwubiegunowe
        hydrofyzutory...a w wy jeszcze terrazyne kompilujecie??? lol!
    • hek_sa Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 30.08.10, 00:40
      trójfazowy wyhamiacz do multywizatora, wykręca się z bioenetycznego kompilatora
      terraryzyny zwyczajnie przez tzw " złodziejkę " ewentualnie przedłużacz
      (koniecznie z uziemieniem i odgromnikiem)
    • Gość: otyagh Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: 109.243.150.* 31.08.10, 12:59
      Ludzie! Zaczerpuję Waszych rad, ale dalej coś jest nie tak! Teraz mi macierz
      egumbulatora jakoś dziwnie trzeszczy... dlaczego?
      • bokertov1947 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 31.08.10, 13:34
        Nie dziwie sie!
        Wez dwufazowy wyhamiacz - najlepiej z blizniaczym amplifikatorem - i
        problem rozwiazany!
        Pozdrowko
        • Gość: Le.O.N. Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.10, 16:15
          Dokładnie, dwuzafowe są lepsze. Nie zaciera sie podszlafajka.
      • maitresse.d.un.francais Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 31.08.10, 16:21
        Teraz mi macierz
        > egumbulatora jakoś dziwnie trzeszczy... dlaczego?

A poziom wody sprawdziłeś?
      • i.nes Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 16:26
        Gość portalu: otyagh napisał(a):

> Teraz mi macierz egumbulatora jakoś dziwnie trzeszczy...

Nie panikuj! Ona po prostu wymaga poprawy warunków brzegowych niecki fraktalnej.
    • maitresse.d.un.francais Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 31.08.10, 16:19
      Bo wy się nie znacie! Trójfazowy wyhamiacz do multywizatora W OGÓLE nie powinien
      mieć abanteli! U ruskich kupowałeś, co?

• Gość: otyagh Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: 188.33.89.* 31.08.10, 17:04
        U ruskich? Nigdy! To najnowszy sprzęt renomowanej mongolskiej firmy Umbagebe!
        Dałem za niego ponad 3 stówy!
        • gabrielle-sidonie Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 04.09.10, 23:22
          aaaa, Umbagebe... sory, ale to wszystko tłumaczy! wszyscy wiedzą, że oni nie stosują
          glutprzewodowych anabieli fazowych ;/ stary, to po prostu nie będzie działało w naszych wtyczkach...
      • Gość: acisława Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:09
        zaprawdę Ci powiadam niedokupiłeś żentylka z przyczłabką do
        bumbulatora w wersji zintegrowanej z powyższym poczyń to a problem
        sam się powinien rozwiązać.
        • Gość: acisława Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:10
          ups! cosik nie teges z klawiszkami oczywiście o przyczłapkę chodzi
          mea kulpa.
          • Gość: Akademik Froloff Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.versanet.de 31.08.10, 20:34
            Ale ja sie obawiam, ze przyczlapka nie rozwiaze problemu.
            Zobacz w publikacji mgr Zenobiusza Flachy "Wyhamiacz trojfazowy w stymulowaniu
            odruchow patriotycznych w kontekscie wytycznych na VI Zjazd PZPR" Wydawnictwo
            WUML Warszawa 1976 Tom XXI,strona 1844.
            Pozdrowienia

Akademik Froloff
            • aga_ata Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 31.08.10, 20:48
              Podstawowe pytanie: czy masz trójzębny kompilator aberazyny UT120?

Bez tego dalej nie pójdziesz. Sorry.
              • bokertov1947 Re:do otyagh'a: problem z trófazowym wyhamiaczem 01.09.10, 05:42
                Hi otyagh,
                juz po problemie??.
                Bo gdyby nie - to proponuje, kup swierszczyk dla doroslych, to moze
                Ci sie problem rozwiaze.
                Pozdrowko srana
    • Gość: pojechana Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: 85.219.148.* 03.09.10, 12:41
      Ja się w tym temacie nie wywnętrzę, bo na dzień dzisiejszy posiadam za małą
      niedostateczną ilość wiedzy fachowej, ale powiem Wam jedno: kocham Was i
      dziękuję, że istniejecie w tym zalewie forumowiczów...takich co ja wiem, a Wy
      się domyślacie, ja i mi podobni prosimy o ciąg dalszy, gdzieś się na pewno
      udzielimy :)
      • pluskotka Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 12:46
        A w Googlach sprawdzałeś?
    • ice_ice Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 12:50
      Jestem informatykiem i mam jedną radę. Trzeba to wyłączyć i jeszcze raz włączyć,
      a wszystko będzie działać...
    • przylga Zrób tak 03.09.10, 13:01
      Rózowy adapter vegatora wepnij do kolektora samiaku,potem wyskaluj koternak hubiloka i już mas
      zmaksymalny szum na hiperze.
      • Gość: Plomba Re: Zrób tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 13:24
        >już mas
        > zmaksymalny szum na hiperze.

ale jak będzie miał szum na hiperze to mu wąskoliźone paski na wizji wejdą i co
        wtedy?
        ja bym wzięła subka takiego z dokręceniem na szóstke i z tyłu jak jest to
        wejście do MHF-1VBJ-7ZZ to tam trochę pogmerała.
        • pluskotka Re: Zrób tak 03.09.10, 14:17
          A włożyłeś jednofazową hybrydową standard C/E/F z uziemieniem do twoich
          prądotwórczych otworów?
          • tygrysgreen Re: Zrób tak 03.09.10, 14:21
            a nie wystarczy porządnie zakląć i walnąć?
            • schamienie.rozsiane Sprawa jest prosta. 03.09.10, 14:55
              Musisz zamontować wyhamiacz chwytakiem reakcji do pustaka kroczącego (ale tylko wtedy gdy jest z
              elektrycznym podnoszeniem formy- inaczej spalisz burgulator!!!). Jeżeli forma podnoszona jest
              manualnie to na płytce t24 musisz zrobić zworkę obok króćca Wołowa.
    • Gość: fakej Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.csfb.com 03.09.10, 15:49
      Sprawdź polaryzację kryptorurek. Moja teściowa miała podobny problem i okazało
      się, że jej kryptorurki nie były poprzecznie trampolowane.
      • Gość: gość Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.chello.pl 03.09.10, 16:00

A czy masz może inną koncepcje syntezy transcendentalnej o zabarwieniu
        surrealistycznym?
    • Gość: Le.O.N. Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.ip.netia.com.pl 03.09.10, 16:14
      Habejsztanflem do przodu trzeba. A potem zaklingowac.
    • krasz-online Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 16:57
      Temat wałkowany już ze 100 razy na forum. Musisz poluzować śruby na żelmęsach i
      wtedy się łatwo wykręci. Tylko nie dotknij przy wykręcaniu bramki FJVZX-34, bo
      spalisz bulbulator.
    • Gość: miszcz trójfazowe wyhamiacze sa dla lamusów IP: *.comarch.com 03.09.10, 17:30
      apple ma już czterofazowe
      • Gość: Sam On Re: trójfazowe wyhamiacze sa dla lamusów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:07
        No właśnie i to luzowanie śrub na żelmęsach to dotyczy tego 4-fazowego, w tym
        przypadku nie pomoże.
        A wogóle to nikt nie zadał najwazniejszego pytania: to jest wersja na Windowsa
        czy Linuxa ?
        Bo ak na Windowsa to najlepiej daj sobie spokój, nie uruchomisz bez pomocy
        technicznej (płatnej !). Weź paragon i w ramach reklamacji każ sobie oddać kasę.
      • jasunari Re: trójfazowe wyhamiacze sa dla lamusów 03.09.10, 18:16
        > apple ma już czterofazowe

to dopiero musi fungować!!!
        ale zanim nas bedzie na nie stać to miną wieki...
      • Gość: borru Informacja dla klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 18:46
        Szanowni Państwo

Informujemy że firma WIELKANOCNA PIPA z Poznania ( miasteczko w powiecie Oborniki) jest
        jedynym producentem trójfazowych wyhamiaczy do multywizatora.
        Ponadto informujemy że coraz częściej na rynku pojawiają się podróbki ( celują w tym szczególnie
        firmy amerykańskie i mongolskie)

Kliencie- pamiętaj - kupując podróbę kupujesz także na 100% problemy z jej prawidłowym
        działaniem.

W imieniu Zarządu

PREZES
    • Gość: zebur Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 19:28
      jeśli na ekranie multiwizatora pojawił się niebieski ekran - spakować wszystko i
      wysłać do Microsoft
      • Gość: czerwony kapturek Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.versanet.de 03.09.10, 19:46
        A ja po prostu przestalam uzywac multiwizatora i powrocilam do starego
        wysluzonego wibratora. Takiego na bateryjke. I zaraz przyszedl orgazm!
        • thorgal_aegirsson Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 20:42
          Gość portalu: czerwony kapturek napisał(a):

> A ja po prostu przestalam uzywac multiwizatora i powrocilam do starego
          > wysluzonego wibratora. Takiego na bateryjke. I zaraz przyszedl orgazm!

Lot na księżyc, zaimplementowanie demokracji w Iraku, takie rzeczy się robi z
          użyciem multiwizatora! A Ty chciałaś zwykłego, banalnego orgazmu? Hm...
    • Gość: poprawny nick Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.10, 19:45
      Ludzie ślepi jesteście? To przecież znany spamer, który wciska swoje badziewne
      wyhamiacze na wszystkich forach, pod różnymi nickami. Wystarczy sprawdzić jednak
      IP i od razu wsyzstko jasne.
      Wstydu nie masz otyagh!
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 20:34

RTFM
      • Gość: baba jaga ale to dopiero jak wszystko inne zawiedzie IP: *.chello.pl 03.09.10, 23:55
        ukłony anuszka
    • benedykt15 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 03.09.10, 20:37
      w pudełku powinna być instrukcja
      • Gość: domelson Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:13
        a ja bym użył cwancyklatora. Ewentualnie gdyby cwancyklator nie zadziałał,
        użyłbym wygwancera.
      • Gość: toja Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 01:18
        iiiiiiiiiiiiiii tam, na pewno po mongolsku, to na co Ci ona. Ja Ci dobrze radzę, jak już wszystko inne zawiedzie, to zorganizuj sobie koparkę podsiębierną zasięrzutną, niech tego wyhamiacza podsięweźmie, zaszięrzuci, a Ty sobie kup takiego małego pieska. Może nawet być trójfazowy.
    • Gość: Marek Najprościej naoliwić IP: *.cust.tele2.de 03.09.10, 21:20
      Instrukcja co prawda tego zabrania, ale kropla oliwy na kompilatorze czyni cuda.
      • tikki Re: Najprościej naoliwić 03.09.10, 22:20
        "jak wykręcić bioenetyczny kompilator terraryzyny od części składowej abanteli. "

Nie jest to takie proste - najpierw trzeba śrubokrętem krzyżakowym odkręcić nasadkę nabulizatora,
        potem z lewej strony (to znaczy z mojej lewej, a Twojej to odpowiednio) podważyć dyfuzor
        fragalny, najlepiej przy pomocy damskiego pilniczka do paznokci, a potem w gąszczu terrazłączy
        trzeba znależć to właściwe. Cały zwód polega na tym, że na instrukcji błędnie zaznaczono go
        kolorem niebieskim, w rzeczywistości jest czerwony.

Ale Ty się zastanów czy faktycznie warto to robić samemu, wystarczy że naruszysz spiralę w
        abanteli (o co łatwo, bo lezy tuż przy złączce dyfuzora), a cały zestaw pójdzie w ...
        • Gość: joanek Re: Najprościej naoliwić IP: *.chello.pl 04.09.10, 01:45
          No a kto ma mu to zrobić, jak nie samemu?
          Zaniesie do warsztatu, to mu zaśpiewają pięć stów najmniej za to, a abantelę wcisną regenerowaną pod ruską granicą, i jeszcze denaturatu do chłodnicy terraryzyny naleją zamiast płynu.
          Tam kolega na górze ci dobrze radzi, parę postów wyżej, musisz sobie znaleźć, gdzie konkretnie.
          Jak coś, to ja na priwa dam namiar do szwagra, on takie robi normalnie od ręki prawie, no tylko części sobie musisz na allegro sam poszukać, ale to już będziesz wiedział. Na forum nie pytaj lepiej, bo cię spamerzy zjedzą.
    • Gość: kauolog ;] Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 11:04
      Wystarczy zrobić kupę, reszta pójdzie jak po maśle
      • age.kruger POlszewicy wszystko spieprza! 04.09.10, 12:36
        To ze urzadzenie nie dziala jak nalezy jest wina Tuska, ktory doprowadzil do upadku przemyslu
        mikrolabawicznego w Polsce.
    • forencka Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 04.09.10, 12:47
      Wyszukiwarka!
    • jo_ci_przaja_pieronie Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 04.09.10, 14:17
      Jedyn przez drugiego udajom tutej znawców i koneserów, a przeca nie łod dzisioj
      wiadomo że jak we wszytkich urządzynioch wielofunkcyjnych wszyjsko zalyży łod
      tego do czego siem to urządzynie używo. Tak naprowdy to łono piyrwotnie powstało
      do natranżolanio wyntrów łod klajpcoka żeby gryfnie strzymbił, ale na tyn
      przykłod moja ciotka Hermenegilda używoła go do wtórnyj regeneracji krupnioków
      kiej im się data przydatności skuńcyła, bo u nos we świniobicie to ujek tyla
      tych wursztów narobiył, że nikt tego zeźryć nie uradziył i tak leżoły, leżoły aż
      zaśmiardły, a to przeca grzych dary Boże na hasiok wyciepać. A bratowo ujka
      teściowej kuzynki mojej starej to se ta końcówka tego wynża łod trytlatora
      dyferencjału TAM wsadzo, bo pado że jej stary w łóżku nie dogadzo... tfu-tfu
      bezecnica, w piekle się za to we smole smażyć bydzie. I łod takiego sprośnego
      użytkowanio cięgiem się tyn kumpilator terraryzyny tak samo wykryncać nie chce i
      nie ma jak dryszfuntować tyj abanteli, przeto się cołka aż od frynysztu
      zbrajtlowanego gotuje. Wiync musisz nom ponocku (abo dziouszko, bo po nicku niy
      poradza rozpoznać) pedzieć do czego i jak tego wyhamiasza używosz, czy jak Pan
      Bóg i instrukcja przykazali, czy inakszy, do jakichś dżistów abo innych
      onanizacji. Łod tego dalszo diagnostyka zależy...
      • Gość: czerwony kapturek Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.versanet.de 04.09.10, 21:05
        No to widzicie!
        jo_ci_przaja_pieronie potwiedzo moja teza. Wszyjsto je dobre - ale wibrator
        nojlepszy!
        Pyrsk!
    • Gość: Norcia Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 16:24
      Udzieliłabym Ci jakiejś cennej rady, gdybym tylko wiedziała, o czym Ty do diabła piszesz.
      • kamelka76 Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza 04.09.10, 18:08
        NO, jak to o czym??? To jest taki rodzaj trójpermutatora ćwierćfazowego z przesunięciem w DN-
        fazę. Żeby odkręcić, jedynym wyjściem jest zmiana oprogramowania. Albo ściągnąc za grubą kasę,
        albo kupić, np. ode mnie, też za grubą kasę. Niektóre źródła, ale nie sprawdzone organoleptycznie,
        to podają, że wystarczy zmienić polaryzację poprzez przekręcenie wtyczki we w gniazdku, ale to
        może grozić przepaleniem uzwojenia. Jak ktoś napisał o złodziejce, to mnie się przypomniało :)
    • Gość: Norcia Re: problem z trójfazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.09.10, 18:16
      Jest tak: pytałam znajomych i okazuje się , że potrzebujesz dwufazowego kompilatonozytatora,
      ale takiego z niebieską nalepką. Te z czerwonymi nalepkami nie nadają się zupełnie do
      trójfazowych.
    • Gość: łubudubu Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.plock.mm.pl 04.09.10, 18:52
      Ewidentnie potrzebujesz częstobłysków wolnobrotowych.
      • Gość: Ajsztajn Re: problem z trófazowym wyhamiaczem do multywiza IP: *.versanet.de 04.09.10, 21:08
        Mysle, ze czestoblyski warjablnoobrotowe sa lepsze od wolnoobrotowych.
        Sprobuj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka