Gość: Filifionka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 14:47 Mała prosba do twórczych umysłów : skojarzenia na temat "pół". Wiem, brzmi dziwnie, ale taką robotę mi zlecił szef. Wyjaśnienia wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fassolka Re: prośba do twórczych umysłów 27.03.04, 14:53 Pierwsze, co mi przychodzi do głowy - to ponoć świętej pamięci ks Tischner mawiał: 'Co to jest nic? To jest POŁ litra na dwóch..' Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: prośba do twórczych umysłów 27.03.04, 16:20 Mnie sie kojarzy tylko półdupek, półinteligent i półprawda. W konteksie inteligenta półdupek to jeszcze nie taki ostatni dupek:) Poza tym snia mi sie zasady pisowani czasem w najgorszych koszmarach:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: prośba do twórczych umysłów 27.03.04, 16:43 Nie wierzcie, jeśli ktoś wam powie, że połowy zawsze muszą być równe. A połowa jabłka i połowa dyni???? **** naucyzcielka do dzieci: - Tyle razy wam powtarzam, że połowy muszą być równe, ale oczywiście, większa połowa klasy tego nigdy nie zrozumie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filifionka Re: prośba do twórczych umysłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 17:56 Bardzo dziękuję za Wasze podpowiedzi. Bardzo mi pomogliście, kochani. A teraz do pracy. Muszę z tego ułożyć zajęcia na trening twórczego myślenia. Miłej niedzieli wszystkim (chyba, że komuś jeszcze coś przyjdzie do głowy, to proszę bardzo...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: prośba do twórczych umysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 19:21 pół wieku poezji, półtora, półmetek, do połowy pełna(optymista) lub do połowy pusta (pesymista), chyba że chodziłoby np. o tran :), lepsze pół niż wół, osiem i pół kobiety, pół godziny, mam trzy latka,trzy i pół, sięgam głową ponad stół, 50 lat, pół k -> półka, co jest gorsze niż robak w jabłku? pół robaka w jabłku, sp. ółka -> spółka, The end. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annia Re: prośba do twórczych umysłów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 19:31 Nic tylko półtorak po głowie mi chodzi. :) Pół żartem, pół serio i Marylin Monroe. Dwie połówki pomarańczy (o parze) Druga połowa (o mężu / żonie) Szko-puł :) Na pół gwizdka coś robić. I chyba się wyczerpałam intelektualnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
zakladka Re: prośba do twórczych umysłów 27.03.04, 19:48 pułkownik półksiężyc (czerwony) pół na pół- podzielić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big-Bit Re: prośba do twórczych umysłów IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 27.03.04, 22:19 Półka.Tak jest widzicie "ó" Bo chodzi tu o połwe litery K czyli K wymawiane bez "A" na końcu.Wlasciwie na początku nie powinno być napisane "półka" tylko "półk" co momentalnie się kojarzy z pułkiem,który kojarzy się z pułkownikiem co prowadzi nas do półgłówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Re: półkownik, czyli 28.03.04, 00:35 Cwiartka to polowa pol! Odkrywcze?! Nie?!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: prośba do twórczych umysłów IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 19:27 mam skrupuły(póły) :P Odpowiedz Link Zgłoś
w9 Re: prośba do twórczych umysłów 30.03.04, 19:54 Pół ćwierćinteligenta = ćwierć półinteligenta. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: prośba do twórczych umysłów 30.03.04, 23:02 Ja i moja psiapsiuła to razem trzy nieszczęścia. Bo każda z nas wygląda czasami jak półtora :) Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: prośba do twórczych umysłów 31.03.04, 02:56 "Pół kawy" u Was też się tak mówi, czy to Łódź tylko? Co chcesz do picia? A, tak z pół kawy. całe dzieciństwo kombinowałam, co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: prośba do twórczych umysłów IP: *.mgpips.gov.pl 31.03.04, 10:44 O kurczę, a ja z Łodzi i nie znam! Odpowiedz Link Zgłoś