Gość: doska Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 195.127.59.* 30.09.10, 13:45 pacjentka: Mercedes Miednica kuzynka: Andzelika Ciura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garfield A ja kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.10, 13:49 chodziłem do szkoły z Michałem Michalikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoki Re: A ja kiedyś IP: *.zchpolice.com 30.09.10, 13:58 a ja zanałem Sylwestra Ogryzka a z dziwnych imion Przybyrac i Bratomił Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2200 Re: A ja kiedyś 30.09.10, 14:09 Ariel, Jadrana, Annabel, Elizabet, Natan, Roald (nie Ronald), Wizena, Ramir, Roland Lenartowicz, Dżesika Kucia, Inez Szweja, Alan Harłacz, Krzesimir Stryć. Więcej imion nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: A ja kiedyś 30.09.10, 16:42 > Roald (nie Ronald) Bo to po Amundsenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: A ja kiedyś IP: *.chello.pl 30.09.10, 16:56 W Szczecinie znaną - zwłaszcza miłośnikom ambitnego kina - postacią był nieodżałowanej pamięci pan Doland Paszkiewicz. Właśnie Doland, a nie jakieś pospolite Donald na przykład... Dowód: www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=13934 Odpowiedz Link Zgłoś
netewka Roald 01.10.10, 01:26 albo raczej po znanym i uwielbianym przez dzieci w UK (bo jak widać w naleciałości angielskie są w większości) Roaldzie (że tak spolszczę :)) Dahl'u, autorze m. in. "Karola i fabryki czekolady". Ale fakt, że Roald Dahl jest z pochodzenia Norwegiem, więc coś wspólnego z Amundsenem ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: A ja kiedyś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:44 Mój ojciec ma na imię Roland, jakoś się do tego przyzwyczaiłam i nie śmieszy mnie to imię :) Odpowiedz Link Zgłoś
camparis Re: A ja kiedyś 30.09.10, 19:57 Roland kojarzy mi się z firmą produkującą instrumenty elektroniczne :) I chyba już nigdy inaczej nie będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta-skarpeta Re: A ja kiedyś IP: 83.238.72.* 01.10.10, 09:30 ja mam w rodzinie Nikolę. Nie lubie tego imienia, ale nie wyobrazam sobie juz teraz żeby ona inaczej miała na imię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edkam Re: A ja kiedyś IP: *.as43234.net 12.09.11, 23:56 Mieszkam w UK i koleżanki, angielki, kiedyś zapytały jednego z polskich ojców czy imiona jego córek są popularne w Polsce, a on na to, że to typowo polskie imiona: Sandra i Nikola (jakąkolwiek pisownię stosują). Mało nie padłam ze śmiechu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Culwch Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.home.aster.pl 30.09.10, 13:55 Polska biatlonistka Małgorzata Ruchała. Jej narzeczony nazywał się Rafał? Bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.um.warszawa.pl 30.09.10, 13:58 Oskar Wyrobek - syn koleżanki z byłej pracy Denis Flak - syn koleżanki Nikola Mietła - z klasy mojej córki, moja córka, która nieszczęśliwa w otoczeniu Julek, Natalek, Nikoli, Wiktorek, jako Michalina wolałaby mieć na imię...Ala :D a mnie imię Michasia tak bardzo się podoba, ale Alicję też te osiem lat temu brałam pod uwagę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 82.177.132.* 30.09.10, 14:04 Maja Żądło. To ja. Odpowiedz Link Zgłoś
andrea_gassi Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:06 Ja musiałam dzwonić z pracy do niejakiego Mieszka Gałganka. Koleżanka obok padła, jak poprosiłam go do telefonu. Ja dałam radę! A co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 195.26.77.* 30.09.10, 14:12 W firmie szkoleniowej pracowała Amanda Bicz... Koledzy mieli sporą uciechę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.09.10, 14:28 ejże, ja pracuję z jolantą bicz :) a że sporo rozmów telefonicznych jest po angielsku, to współczuję jej przedstawiania się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cailin Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.range86-141.btcentralplus.com 01.10.10, 12:11 Nie rozumiem czemu: Jolanta Plaza (beach) Jolanta Buk (beech) oba wymawiamy bardziej jak polski bicz niz b.itch > ejże, ja pracuję z jolantą bicz :) a że sporo rozmów telefonicznych jest po ang > ielsku, to współczuję jej przedstawiania się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.hsd1.ca.comcast.net 02.10.10, 03:21 Dolores Miednica ze Starachowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 80.50.135.* 30.09.10, 14:09 Mam dostęp do bazy danych klientów i występują tam m. in.: - Telesfor Świstak, - Adolf Cewka, - Maksymilian i Albin Dziura, - Robert Dziura-Palczewski, - Ania Burdelas, - Bernadeta Zapała, - Miranda Pacan... mogłabym tak jeszcze długo :)) A jedna z dziennikarek - Fabiola ??? Na kolonii byłam kiedyś z Eleonorą - zgadnijcie ile dzieciaków było w stanie poprawnie to imię wymówić ? I jeszcze jeden hit - Renia Grabowska ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 14:18 hmm ale Blanka czy Fabiola to normalne imiona tylko w naszym kraju moga brzmec dziwnie, osobiscie nie lubię nazywania dzieci imionami typu Antonina ,no ok Tosia brzmi fajnie jako zdrobnienie ale tosia? brr albo Józefina czy Frania ,albo Kazio. co do smiesznych nazwisk i imion jak dla mnie absolutny hit Filozofia czyli Zofia Filo;) dziwne sa dla mnie koszmarki typu Dominika Dominik znalam też dziewczyne Karolina Koniweszka Odpowiedz Link Zgłoś
hek_sa Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:32 Opiszę pewną sytuację którą znam z ust samych uczestników, to naprawde fakt! Na lotnisku (nie ważne jakim) , przez megafon wzywany jest pan Romuald powiedzmy Iksiński, do okienka podchodzi czterech panów w różnym wieku.Wszyscy nazywają się Romuald Iksiński-dziadek, ojciec i dwóch synów. Tradycja rodzinna, wszystkie dzieci płci męskiej otrzymują na chrzcie imię Romuald, różnią się drugim imieniem, no i pewnie peselem. I to tak od kilku pokoleń już trwa. Ciekawe jak nazwą swoich synów dwaj najmłodsi uczestnicy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.botany.gu.se 30.09.10, 15:45 O przpomniales/ as. Znajomy ma 6 braci (7 chlopakow) wszyscy nosza imei Luis- xxx. Podobnie jak ojciec, dziadek, pradziadek. Ot taka tradycja rodzinna. W polaczeniu z czesto wystepujacym nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaa Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 194.181.153.* 04.10.10, 15:50 Trochę OT, ale nie mogę się powstrzymać: "Sto lat samotności" się kłania i tradycja nadawania potomkom męskim imion Aureliano lub Jose Arcadio Buendia :-) Kto czytał, ten wie, wspaniała książka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
przekornaiuparta Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:40 pani ginekolog - Dziura-Rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z normalnym imieni Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.54.190.38.spray.net.pl 30.09.10, 14:18 Kevin Chrzan... i chyba nic nie musze dodawac:) Odpowiedz Link Zgłoś
efemerryda Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 24.10.10, 11:45 pozdrawiam Ismenę Chrzan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maver_78 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 212.160.172.* 30.09.10, 14:18 Ja z mojej trzyletniej pracy w sekcji korespondencji jednego z operatorów komórkowych wyniosłem całą długą listę ciekawych zestawień imion i nazwisk. Kilka jeszcze paniętam. Trzymajcie się ;-) Salomea Puzia Hermenegilda Tuciępa Edward Kłapouchy (ulubiony mojej Żony) Janina Ogórek - Surowy Neonila Szeszenia - Dąbrowska Ingrid Musiał Kewin Damian Moskal Jolanta i Zenon Pedziwiatr Ksymena Kufeld Dariusz Pierdzioch Eudokia Krawczyk Piotr Piździoch Saturnina Staroniewska i na koniec dwóch moich faworytów: Benon Jader Elwis Ponieważ Odpowiedz Link Zgłoś
llollobrygida Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 15:08 Gość portalu: Maver_78 napisał(a): Ogórek -Surowy i makijaż mi się rozpływa :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 21:29 moja znajoma po zamążpójściu:Ponieważ-Kiełbasa,he he Odpowiedz Link Zgłoś
beauty_agadir Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:29 Moja mama chodziła do klasy z dziewczyną Dolores Gromnica. Ja w podstawówce znałam Annę Fiuta (miała brata, nie wiem czemu też był Fiuta a nie...wiadomo :) poza tym znałam Annę Twardą, której narzeczony ma na nazwisko Skałka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-s. Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 12:43 No to dobrze, ze właśnie narzeczony nie jest Fiut :] Odpowiedz Link Zgłoś
spoogie Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:31 Starszy pan ktróy zmarł 2 lata temu u mnie w bloku nazywał się Frumencjusz Utracki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:32 Fabian Fabian - imię i nazwisko dziecka. Dzieciaki w szkole krzyczały na niego Pawian ;/ Mariola Lodzińska - Mariola to nazwa lodziarni w moim mieście ;) Tytus Marchewka. Pamela Bomba. hyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
przembal Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:47 ja natrafiłem na takie wynalazki jak Ariel, Oktawiusz, Nicola, Mieszko, Lena i Saturnin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dag Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 18:49 Lena jako wynalazek? od dziesięcioleci funkcjonowało jako zdrobnienie od Heleny, a teraz jako samodzielne imię, zresztą moim zdaniem bardzo piękne w swej prostocie Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_kasia Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 11.08.11, 17:15 popłakałam się ze śmiechu przez fabiana pawiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.gdynia.mm.pl 30.09.10, 14:45 Gracjan Ramut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 188.33.145.* 30.09.10, 14:48 z doświadczenia - Karmen Pokrywka. Śmieszą mnie tez wszystkie Ariele i Dżastiny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 14:48 A co z "drugą stroną medalu"? Jedyne, czego nie lubię w moim imieniu, to to, że tak ma na imię połowa żeńskiej populacji i niejednokrotnie w klasie/grupie miałam po cztery-pięć imienniczek... Moim skromnym zdaniem, na niektóre imiona powinni limity wprowadzić; stokroć bardziej wolałabym mieć oryginalne imię, bo w końcu cenne jest to, co rzadkie i niespotykane :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 14:54 Uczyłam kiedyś dziewczynę imieniem Ariadna. Jej brata rodzice nazwali Adrian i mnóstwo osób przekręcało Ariadnę na Adrianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.scansafe.net 30.09.10, 14:57 W gazecie znalazłem artykół o dziecku, które nazwano Noe Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihi Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.4web.pl 30.09.10, 16:36 A nie "Ogurek"? Trochę konsekwencji w wymianie u na ó;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 14:58 Pracowalam kiedys z dziewczyną o nazwisku Zawiasa. Zadzwonił klient i poprosił o rozmowe z pania Zasuwą:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 01.10.10, 12:12 Na wydziale był profesor Chaber, nie będę nic więcej dodawać, bo o zmarłym nie wypada... Tak czy inaczej, panią w sekretariacie katedry spytałyśmy o profesora Chabra. Z wielkim oburzeniem poprawiła "Chabera!" Nie wiem, co złego było w takim kwiatowym nazwisku! Pasowało z resztą do wydziału Ogrodnictwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa a Tudor? IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 14:56 do przedszkola z moją córką chodził taki Tudorek, dzieci jeszcze nie rozumiały, ale rodzice mieli polewkę :) w tymże przedszkolu a potem w szkole córka spotkała jeszcze: Beatrycze, Humina, Kleopatra, Brajan i Eligiusz. nie wiem co sobie myślą rodzice nadając takie imiona, bo dzieci raczej nie są szczęśliwe będąc nieustającym obiektem kpin otoczenia, ja na studiach miałam koleżankę o imieniu Dżasmina, dziewczyna cierpiała ilekroć musiała się przedstawić albo w dziekanacie gdy kochane panie przy stemplowaniu indeksów chichotały w kułak, w końcu formalnie zmieniła imię na Anna ... obciach i żenada zamiast podziwu, tylko tyle daje udziwnione imię nieadekwatne do otocznia w którym się żyje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia Re: a Tudor? IP: *.botany.gu.se 30.09.10, 15:29 Dla dzieci te imiona beda calkiem normalne. Osluchaja sie z nimi. Znalam w dziecinstwie dzieczynke o imieniu Manuela Miednica. Rodzicow moze to bawilo, ale dla dzieci absolutnie smieszne ani dziwne nie bylo - przywykly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie ludzik abigaj IP: 212.191.200.* 30.09.10, 15:39 abigaj pacześniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utah Re: abigaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:03 Abigail to węgierskie, bardzo popularne imię. Może dziecko miało węgierskie korzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: abigaj 30.09.10, 19:45 Gość portalu: utah napisał(a): > Abigail to węgierskie, bardzo popularne imię. Może dziecko miało węgierskie kor > zenie? Abigail to imię starohebrajskie, biblijne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: abigaj IP: *.botany.gu.se 01.10.10, 12:54 Bardziej znana jest Abigail- zona Dawida, wdowa po Nabalu. Ta, ktora swoja postawa powstrzymala Dawida od zemszczenia sie jej glupim, pierwszym mezu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: abigaj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.10, 11:44 Po prostu był serial węgierski pod tytułem "Abigail" stąd pomyłka że to węgierskie imię f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4156843 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utah Re: abigaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:38 Na pewno nie z serialu, tylko z ksiazki "Tajemnica Abigail" Magdy Szabo. Poznalam tez kiedys kilka Wegierek o tym imieniu. O wczesniejszym pochodzeniu tego imienia nie mialam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: abigaj IP: *.chello.pl 01.10.10, 22:06 książka świetnie napisana, jak wszystkie książki Szabo. Patronką węgierskich dziewcząt była tam Abigail - imię kojarzy mi się więc z Węgrami i tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: abigaj 05.11.10, 12:30 Moja mama pod wpływem tego węgierskiego serialu nazwała psa Abi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: a Tudor? IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 17:26 dla dzieci przedszkolnych może i tak, ale już w podstawówce żyć nie dają dzieciakom o ekscentrycznych imionach, o tych wymienionych wiem dlatego, że moja latorośl (8 letnia) opowiadała mi o tym jako o kuriozum, z którego w klasie zrywano boki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezpartyjna Re: a Tudor? IP: *.centertel.pl 14.11.10, 23:31 Ponad dwadziescia lat temu koledzy i kolezanki wysmiewali moje imię a ja śmieję się dziś gdy ludzie mówią że jest ładne.Mam na imie Eliza,mój syn to Leon,ma 7 lat i dzieciaki w szkole go nie wyśmiewają,za to 80% mojej rodziny jest zdania że imię jest brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANETA-SKARPETA Re: a Tudor? IP: 83.238.72.* 01.10.10, 09:27 ale ona była Dzasmina czy Jasmina? ja miałam koleżanke Angelinę. ma jakies 30 lat więc rodzice trendy wyprzedzali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edkam Re: a Tudor? IP: *.as43234.net 13.09.11, 00:09 ok. 30 lat temu była piosenka o Angelinie, nawet przetłumaczona z włoskiego na polski. Może stąd wzięło się imię koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
torentino a Roginald? 01.10.10, 10:02 do tego jeszcze dorzucę Gizelę Bąk, Jaromira Kluska, Klaudiusza Brzykczy, Gracjana Badyla ... jak się ma śmieszne, głupio brzmiące nazwisko to najgorsze co można zrobić, to zestawić je z udziwnionym imieniem, Annę Bąk czy Marka Badyla jeszcze można łyknąć ale Gizelę czy Gracjana to już tylko parskając śmiechem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorwoj1 Re: a Tudor? 01.10.10, 12:02 Mojego kota operował lekarz, który nazywał się Jakub Nicpoń :) Ale operował bardzo fachowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makarena Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 195.68.232.* 30.09.10, 15:00 osobiście na łopatki rozłożyła mnie Oksana Indyk ;) a z moim dzieckiem do przedszkola chodziła Izaura i hm... dzieci z początku wołały na nią Zmarła... ;| i to z czystej nieświadomości, później już zdrabniali Iza. Ale dziewczynka co się napłakała to nikt jej nie wynagrodzi.. lekkiego dzieciństwa z tym imieniem nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 15:04 Z mim dzieckim chodzi do klasy chlopczyk Bazyli Rozenkranc. Odpowiedz Link Zgłoś
can_berra Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 15:04 Ja znam dziewczynkę co się nazywa: Easten (pierwszę imię) Elbren (drugie imię) i do tego typowo polskie nazwisko :/ Uh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plain-Vanilla Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 92.23.119.* 30.09.10, 15:12 Moje ulubione: Owidiusz Prostak Medard Pająk Pozdrawiam obu sympatycznych panów. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 01.10.10, 00:58 W ramach skojarzen z Medardem. W Warszawie jest swietny ginekolog, ktory nazywa sie Medard Lech. Przeczekiwanie az nowa recepcjonistka w przychodni przebije sie przez cala literke M tylko po to, zeby odkryc, ze nie ma doktora Medarda, jest swoista swiecka tradycja. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadowita Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 62.87.184.* 30.09.10, 15:13 z racji obowiązków zawodowych zetknęłam się z - uwaga - Panią Salomeą Śledź... powalające zderzenie romantycznej księżycowej nocy z wonią matiasów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan 2 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:11 :-) super skojarzenie..te matajsy:-) A dajmy na to Emanuela Kapusta? Też nieźle. Nagłówkują się Rodzice,nagłówkują i w efekcie śmisznie się robi !!! Chyba że nosiciel /ka pieczołowicie dobranego imienia zastosuje Ochronę Danych Osobowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kastor100 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 22.02.12, 10:18 Osobiście słyszałem kiedyś babcię, wołającą głośno na ulicy: "Dakota! Dakotka, chodź! Dakotkaaaa!!!" na co przybiegła do babci kilkuletnia dziewczynka. Cóż, imię inne niż wszystkie... --------------------------- autocentrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiek Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.12, 11:38 Kornel Król syn mojej koleżanki...Zaczynając od nazwiska Król Kornel dzieciaki dorzucają od siebie pierwszy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 01.10.10, 09:10 Z tej samej paczki - Elizabeth Dorsz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokki Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 10:08 Moja koleżanka ze szkoły - Andżelika Dorsz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 01.10.10, 13:36 eulalia z majtasów podmokła (z nekrologu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomnas Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.centertel.pl 05.02.13, 07:52 Brzmi jak stwierdzenie przyczyny zgonu... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkowa75 Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 15:35 Pamiętam, że na początku tego roku w gazecie stołecznej, w dodatku weekendowym 'Witajcie na świecie" pojawiła się dziewczynka Angelina Bond :-) Jak dla mnie wybuchowa kombinacja, wróżę jej karierę w branży PR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: 195.85.249.* 30.09.10, 15:35 Patryk Pudło Ariel Żółtko Narcyz Koperek Delfina Maślanko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.acn.waw.pl 30.09.10, 15:53 A ja się w swoim życiu zetknęłam z: Eufemia Fąfara (kierowniczka na kolonii) Kordula Szczechura (wykładowca na uczelni, pozdrawiam serdecznie) Kordula Tratatata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ml Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.retsat1.com.pl 30.09.10, 16:03 Milagros Latos ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 11.08.11, 15:49 Z taką kombinacją, to rzeczywiście - wamos muczaczos, adios burritos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.b-ras3.mvw.galway.eircom.net 30.09.10, 16:20 Hudessa Szwajcar - nauczycielka w podstawowce Axel Mocimorda - prezes jednej z wiekszych firm, z ktorym musialam laczyc szefa ( strasznie trudne do wykonania:))) z zycia wziete: duzy market w IE, 3,5-4 letni chlopczyk placze na srodku bo zgubil mame. Widzialam go chwile wczesniej z rodzicami wiec wiedzialam, ze to polskie dziecko. Podchodze, lapie za reke, mowie: nie martw sie zaraz znajdziemy mame.Pytam: - jak masz na imie: BARAN - odpowiada. wiec ja jeszcze raz: jak? BARAN - powtarza. Po chwili odnaleziona mamusia wola do synka: Brajan gdzie byles!!!!? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_aga Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 30.09.10, 21:16 Popłakałam się ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_oparach_absurdu Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.10, 03:14 lalka - ktos ty ?? pani Hudessa ma na nazwisko Szwajcer :) i oprócz tego że uczyła mnie biologii to mieszkała na przeciwko mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
belajsia Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion 01.10.10, 11:11 jak masz na imie: BARAN - odpowiada. wiec ja jeszcze raz: jak? BAR > AN - powtarza. Po chwili odnaleziona mamusia wola do synka: Brajan gdzie byles Lalka, daj spokoj, czytam to w pracy i lzy mi leca ze smiechu, a ludzie mysla pewnie, ze mi odbilo, zajebiste! Zycze milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleg Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.nimr.mrc.ac.uk 30.09.10, 16:30 Na cmentarzu kolo mojej babci lezy Nadzieja Okowita.. Znalem kiedys Aurelie Gwizdalska i Gracjane Dryke...I Marka Markowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 17:01 Koleżanki chłopak Jan Bździuch - przez to nazwisko zerwała znajomość. Mieszkali obok siebie - Jan Wilk , Ludwik Koza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrczak Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.cable.casema.nl 30.09.10, 17:06 znalam dziewczyne Patrycje Partycką :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pomysłowość rodziców przy nadawaniu imion IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 14:14 A gdzie Kapusta do kompletu? :) Odpowiedz Link Zgłoś