Gość: karcia85 To i ja się dopiszę... IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 08.01.12, 22:36 Zawsze coś przekręcam. Ostatnio jedziemy samochodem przez wieś. Mijamy sklep z napisem: "Sklep ogólno-spożywczy"; ja przeczytałam: sklep oralno-spożywczy;// Taki ze mnie zbok :F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miaumiau Re: To i ja się dopiszę... IP: *.200.76.86.rev.sfr.net 27.01.12, 19:00 > sklep oralno-spożywczy;// Alez to b. logiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna83g Kościelnie 10.01.12, 21:10 W 2 klasie szkoły podstawowej- OGŁOSZENIA DUPASZERSKIE zamiast DUSZPASTERSKIE.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Kościelnie IP: *.korbank.pl 16.01.12, 21:55 Poluj na Chrystusa zamiast Króluj nam Chryste... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 13.01.12, 20:26 Kultura dachowa <- kultura duchowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cb Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.12, 10:58 Eurofirany -------------------> Euforiany... Do euforii mojemu nastrojowi daleko, nie wiem, skąd mi się to wzięło. Może z potrzeby serca... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 28.01.12, 17:47 kokieteryjnie przyłożyła do twarzy krokiet oczywiście był to KROKUS znana jestem z kojarzenia wszystkiego z żarciem :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: źle przeczytałam IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.13, 23:55 O ja je. bie. właśnie sobie wyobraziłam damulkę wystrojoną z krokietem z kapustą przy twarzy...:D :D Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 01.02.12, 10:51 Wczoraj przed jednym z pubów przy ul. Noakowskiego w Warszawie, na takim ręcznie wypisanym menu (kredą na tablicy) przeczytałem w pierwszej chwili Krem zapomnienia Piękna, poetycka nazwa - pomyślałem sobie... ale jak podszedłem bliżej to się okazało że jest to prozaiczny "Krem z pieczarek" Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 01.02.12, 19:57 "Ze względu na indolencję ojca [króla Francji] zapragnął [następca tronu]go olać". ??? Obalić go zapragnął! (Ale mu się nie udało i dobrze mu tak, bo jakiś psychopatyczny był!) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 10.02.12, 21:32 "mus z psa" ????? mus z PORA Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: źle przeczytałam 12.02.12, 13:59 Na portalu PressEurop - Raporty specjalne. Rysunek twarzy węgierskiego premiera i podpis: "Węgry Viktora Orbana". Jasna rzecz, przeczytałam: "Wągry Viktora Orbana". I przez ułamek sekundy zastanawiałam się, czemu takiemu tematowi poświęca się raport specjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 12.02.12, 17:36 the_accidental napisała: > Na portalu PressEurop - Raporty specjalne. Rysunek twarzy węgierskiego premiera > i podpis: "Węgry Viktora Orbana". Jasna rzecz, przeczytałam: "Wągry Viktora Or > bana". I przez ułamek sekundy zastanawiałam się, czemu takiemu tematowi poświęc > a się raport specjalny. a ja myślałam, że niezależnie, Węgry czy Wągry, przeczytałaś Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.12, 22:17 "Zaczęto wypompowywanie piwa z Concordii" Acha - myślę sobie - a więc Schettino był pijany i to dlatego... teraz będą badać dowody rzeczowe... Tytuł artykułu brzmiał: "Zaczęto wypompowywanie PALIWA z Concordii". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 18:34 Tytuł artykułu na niniejszym portalu: "Świniobicie w rękach chłopca? Tylko 'fachowiec' może zabijać" ?!!!! Co się dzieje w tym kraju?!! Tytuł naprawdę brzmiał: "Świniobicie w rękach chłopa? Tylko 'fachowiec' może zabijać" Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 15.02.12, 10:40 Odwiedziłem wczoraj kolegę na politechnice (wydz. chemiczny). Siedząc po przeciwnej stronie biurka zerkam na jego papiery i czytam do góry nogami tytuł jakiejś publikacji: BIGOS - wytwarzanie i zastosowanie Spojrzałem jeszcze raz - okazało się jednak, że to bardziej leżący w zakresie działań kolegi temat: "BIOGAZ - wytwarzanie i zastosowanie". Chociaż tak obiektywnie patrząc od bigosu do biogazu w sumie droga niedaleka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_accidental Re: źle przeczytałam IP: *.toya.net.pl 15.02.12, 17:19 :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: źle przeczytałam 07.03.12, 22:55 Siał kto mimozę? Przeczytałam Kto miał sklerozę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misiowamama-2 Re: źle przeczytałam 08.03.12, 12:31 Wprawdzie nie przeczytałam, ale powiedziałam. Otóż dziś w cukierni kupowałam paszteciki z kapustą. Chciałam zapytać z jakiego ciasta są zrobione. Miało byc " te paszteciki są francuzkie?" a wyszło "te paszteciki są trujące?". Kobitka siedząca obok przy stoliku, piła kawę i ze śmiechu zakrztusiła się. Panie cukierniczki miały niezły ubaw i zapewniły, że starają sie wypiekać nie trujaco ;-) Uśmiałam sie strasznie...:-D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 08.03.12, 17:16 "Mam 38 lat i jestem drewniana" ??? Okazało się, że "mam 38 lat i jestem dziewicą" Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: źle przeczytałam 09.03.12, 18:35 Misiowamama-2 Dobre, ja też się nieźle uśmiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 08.03.12, 21:05 Jak ostatnio wracałam do domu,to na jednym z garaży,zamiast "Nie zastawiać drogi" przeczytałam "Nie wstawać z grobu" :D Koniec świata chyba będzie niedługo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 08.03.12, 23:43 "Sweterek z miodem" <- (przyprawa do) Żeberek z miodem Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: źle przeczytałam 09.03.12, 19:11 Na forum kuchnia zamiast "doskonała rada" przeczytałam "dorada"(taka ryba) :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 11.03.12, 17:03 W menu restauracji: szuflada z gęsi było: sztufada z gęsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 02:26 "Ateiści zaatakowali lofty" było: "Artyści zaatakowali lofty" Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 16.03.12, 13:41 Poszukując w necie pewnej książki dla koleżanki (z gatunku tzw. romansideł) na pewnym portalu z gryzoniem w nazwie mignął mi tytuł: "Jak Maggie pokochała dziwka" No tak - pomyślałem sobie w pierwszej chwili - te harlequiny też muszą iść z duchem czasu i podążać za zmieniającą się obyczajowością. Niemniej tytuł po uważnym przeczytaniu okazał się nieco inny: "Jak Maggie pokochała dziwaka". Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 16.03.12, 17:04 "Żurek drewniany". Nowa potrawa???? Był to, rzecz jasna, "żwirek". Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: źle przeczytałam 09.12.12, 22:13 Zurek drewniany ma tyle samo sensu, co zwirek. Chyba, ze z muchomorka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: źle przeczytałam IP: *.183.173.169.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 11:38 nazwa sklepu - przeczytałam: "Modna szmata", naprawdę było: " Modna szafa", ale w sumie to ja mialam rację, bo to tzw. lumpeks był ... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: źle przeczytałam 27.03.12, 11:19 Dziewczynka potrącona przez chryslera na Bemowie Dlaczego kierowcy nie jeżdżą nowym mostem? Przeczytałam, rzecz jasna: Dlaczego dziewczynki nie jeżdżą chryslerami na Bemowie? Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: źle przeczytałam 28.03.12, 21:04 Afisz o spotkaniu z gubernatorem Jeb Bushem: Jeb Bush a ja przeczytałem (po polsku) jeb** Busha Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 30.03.12, 17:46 Dosłownie przed chwilą wszedłem na Forum Humorum i przeczytałem tytuł wątku "Kto jest ojcem Palikota". Jak się okazało, było tam napisane "Kto jest ojcem Pablita" :) Kto zacz ów Pablito - nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: źle przeczytałam IP: *.deblin.vectranet.pl 04.04.12, 18:58 zamiast kinderbal przeczytałam kanibal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 03:35 "bawimy się w dobrego i żółtego policjanta" :P było: "bawimy się w dobrego i złego policjanta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Kosmetyczka z prawnikami IP: *.unitymediagroup.de 18.05.12, 02:34 Poczta od gazeta.pl: Kosmetyczka z prawnikami na dzień mamy! (jest: Kosmetyczka z pralinkami na dzień mamy!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: Kosmetyczka z prawnikami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 16:17 "młody kłusownik komiksów..." - ????? oczywiście było: "młody rysownik komiksów"... Odpowiedz Link Zgłoś
zas_ale_pyra Re: źle przeczytałam 19.05.12, 20:26 Najnowsze. Od kilku dni jestem w Polsce. Zajadam dię flakami, więc "Haki" przeczytałem "Flaki". W trasie czytam "Half Women" - myślę, co to za "Pół kobiet", a to było "Halę wynajmę" (może niegramatyczne, bo było "Hale wynajme") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.12, 03:32 Nie wierzę :) Ja właśnie przed chwilą przeczytałam: "FLAKI Sharon Stone"! było: "Ma ciało nastolatki: Sharon Stone" Początek tytułu ("Ma ciało nasto") był zasłonięty, ponieważ okno wyszukiwarki ustawione miałam na 150%... Nie pamiętam, kiedy jadłam ostatnio flaki. Lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 23.05.12, 16:56 "Żul w Zielonej Górze". Było: "Żużel w Zielonej Górze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracka Re: źle przeczytałam IP: *.205.108.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.05.12, 00:06 też z żużlem mijam często mur stadionu żużlowego gdzie ktoś zostawił pamiątkę: pieczątkę na murze "www.magiazuzla.pl" i ZAWSZE od lat czytam automatycznie "mała zuzia" Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais trochę OT, ale też dobre 25.05.12, 00:33 otóż pokazuje się coś takiego jak fora losowe a wśród nich forum "Tanie noclegi w gó...". (Oczywiście chodzi o góry, ale pierwsze wrażenie bezcenne). Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: trochę OT, ale też dobre 26.05.12, 19:33 Noclegi w gó… faktycznie mogłyby być niedrogie :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Na stronie netowego sklepu z ciuchami 25.05.12, 16:12 przeczytałam "Wypróżniaj się!" Oczywiście było prawie to samo. Bez "p". Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais "jestem na etapie poszukiwania samolotu" 30.05.12, 22:32 zdziwiłam się, że aż tak dobrze się komuś wiedzie - "samochodu" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais "Kurczak i dziś wyprzedza swoją epokę" 30.05.12, 22:33 hmmmmm... kurczak w awangardzie? ----- Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 31.05.12, 10:26 Spoglądam z daleka na papiery na biurku koleżanki, jakieś gazety itp. i czytam (do góry nogami) Królik to nie frajer! I nad tym zdjęcie królika. Koleżanki nie ma w pokoju, więc zaintrygowany tym tytułem podchodzę do jej biurka, obchodzę naokoło i co się okazuje: tytuł (w gazecie "Metro") brzmi "Katolik to nie frajer!" a artykuł jest recenzją jakiejś książki. Zaś na gazecie leży w tym miejscu sterta pocztówek ze zdjęciami różnych małych zwierzątek: kotki, pieski, króliczki, kurczaczki itp. I właśnie królik był na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 31.05.12, 16:43 speedy13 napisał: > Spoglądam z daleka na papiery na biurku koleżanki, jakieś gazety itp. i czytam > (do góry nogami) > > Królik to nie frajer! A co, może frajer? ;-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 01.06.12, 22:17 Firma z siedzibą w mieście Ch...j... Że co????? ... w mieście CLUJ, naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais pobiłam samą siebie 07.06.12, 23:38 "Piękny członek - sprzedam". Nie dość, że członek, to jeszcze na forum Moda??? "Piękne czółenka - sprzedam". Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: źle przeczytałam 11.06.12, 14:38 Mnie się ostatnio udało przeczytać "Pl. Prostytucji" zamiast "Pl. Konstytucji". Ale był to adres podany na ulotce agencji towarzyskiej, więc chyba można uznać freudowską pomyłkę za uzasadnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: źle przeczytałam 11.06.12, 18:42 W krzyżówce "przenośnie poeta" mój połówek przeczytał jako przenośna tapeta :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 11.06.12, 21:04 W reklamie totolotka: "Jak wygram, kupię mamie wypasiony wóz strażacki". Myślę sobie, chyba ta mama nie będzie zbyt zadowolona. ;-) Oczywiście było "kupię nam", a pan był strażakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.12, 20:58 "Pokuszenie w Waszyngtonie" ? No chyba nie nowa Levinsky?! Tytuł brzmiał: "Poruszenie w Waszyngtonie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 09:14 "8-latka uratowała popieprzoną matkę" ?!!!!!!!!!!!! Było: ""8-latka uratowała poparzoną matkę". oraz: "Student-fetysz z wyrokiem" ??????????????????? było: "Student-fałszerz z wyrokiem"... Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 22.06.12, 15:33 aitresse.d.un.francais napisała: > W reklamie totolotka: > > "Jak wygram, kupię mamie wypasiony wóz strażacki". > > Myślę sobie, chyba ta mama nie będzie zbyt zadowolona. ;-) Nie no, dlaczego? Może mama też jest strażakiem? (strażaczką? strażaką?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: źle przeczytałam IP: *.unitymediagroup.de 16.07.12, 23:41 Inwazja mediów na Costa del Sol. 1000 osób poparzonych Odpowiedz Link Zgłoś