speedy13 Re: źle przeczytałam 19.07.12, 14:10 Znowu wyszukiwałem w necie dla koleżanki książki z gatunku tzw. romansideł, tym razem na podstawie ręcznie nabazgrolonej karteczki z tytułami. Jeden z nich wyglądał dla mnie jak Pijana jak noc co bezrefleksyjnie wstukałem (wraz z nazwiskiem autorki) w wyszukiwarkę. Ta jednak natychmiast skorygowała moje błędne mniemanie; tytuł ów brzmiał "Piękna jak noc" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 15.08.12, 21:33 Zdarzyło mi się przeczytać "Sperma" na stacji Statoil. W rzeczywistości jest tam napisane "Suprema" :) Odpowiedz Link Zgłoś
hydroksypropylometyloceluloza Re: źle przeczytałam 16.08.12, 22:41 > "Poncz z rumem" -> "Precz z sumem" A ja teraz: "Precz z Rumunem" (przepraszam, mimowolnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 03:31 "Znany komornik obcina sobie pensję" - ?! Było: "znany komik obcina sobie pensję" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.12, 05:07 "Piękna aktorka urodziła córeczkę! Ojcem jest pewnie reżyser..." Było: "Piękna aktorka urodziła córeczkę! Ojcem jest PEWIEN reżyser" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.avetravel.cz 05.09.12, 23:13 "atrakcje erotyczne"... a było: "trakcje elektryczne"... Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: źle przeczytałam 05.09.12, 23:34 P....olony kredyt zamiast prostoliczony kredyt... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 06.09.12, 18:14 P....olony kredyt zamiast prostoliczony kredyt I słusznie. :-P Nie lubię wulgaryzmów, ale ta nachalność kredytodawców i koszmarna polszczyzna reklam jest nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mela.bruxa Re: źle przeczytałam 07.09.12, 17:15 W kalendarzu, imieniny Anety, Jadwigi i Batmana. Bogdana, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: źle przeczytałam 15.09.12, 15:15 Zajawka artykułu o pracownikach call center na stronie GW: "Siedzę na kablu już 5 lat". Możecie sobie dośpiewać, co przeczytałam... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 15.09.12, 19:55 the_accidental napisała: > Zajawka artykułu o pracownikach call center na stronie GW: "Siedzę na kablu już > 5 lat". Możecie sobie dośpiewać, co przeczytałam... hahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Re: źle przeczytałam IP: *.31.22.26.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.09.12, 18:41 "jak ubrać małego niewolnika na wesele?" (wątek na ematce przed chwilą) = dwa wątki jeden pod drugim: "jak ubrać małego chłopca na wesele?" oraz "zadowolony niewolnik" wg prof. Środy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice1984 Re: źle przeczytałam IP: *.ip.netia.com.pl 25.09.12, 23:08 czy to już jest objaw alkoholizu jeśli przeczytałam :pyszne browarne" zamiast "pyszne brownie"?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: źle przeczytałam 29.09.12, 10:43 Może nie tyle źle przeczytałam, co źle usłyszałam. Tzn. za każdym razem słyszę tak samo: Śniadanko Lubisie, szczają wszystkie misie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 14.10.12, 16:12 Śniadanko Lubisie, szczają wszystkie misie. a co one naprawdę robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 00:36 Domowe akcesoria: Urokliwe pieluszki z przesłaniem ? JAKIE PIELUSZKI?! Odwaliło im do reszty?! Tytuł brzmiał: Domowe akcesoria: Urokliwe poduszki z przesłaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 20:22 "własna grafomania..." gdy naprawdę widniało tam: "własna gastronomia"... Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: źle przeczytałam 09.11.12, 23:29 Gość portalu: dw napisał(a): > "własna grafomania..." > Czytałeś Grzesia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.12, 06:03 He, nie :) Może siebie poczytałam ;) anyway, dziś na głównej GW: "Pobiła konkubenta szczoteczką" Zafascynowana - jaką szczoteczką? do zębów? z maskary? - fiksuję wzrok na tym tytule... i okazuje się, że pobiła "szczotką", nie "szczoteczką". Nawet mi się nie chciało otwierać linka, żeby sprawdzić szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 09.10.12, 20:59 Dziś jadąc tramwajem zauważyłam biuro podróży. Nic to szczególnego,ale nazwa fajna: Skarpeta Travel.. Patrzę jeszcze raz- SKARPA Travel ;) Z góry mówię,ja biura podróży nie planuję zakładać,ciekawe kogo i gdzie by przewoziło takie skarpetowe :D Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: źle przeczytałem 12.10.12, 01:15 Muzeum Sztuki Współczesnej. Obraz nieprzedstawiający niczego konkretnego. Czytam tytuł: "Spięcia". Zaczynam się zastanawiać, o jakie spięcia może tu chodzić, powoli dorabiam sobie jakąś teorię. Czytam tytuł jeszcze raz: "Śpiąca". OK, może być i "Śpiąca" - myślę, po czym odwracam się na pięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 12.10.12, 23:16 czerwona_skarpeta napisała: > Dziś jadąc tramwajem zauważyłam biuro podróży. Nic to szczególnego,ale nazwa f > ajna: Skarpeta Travel.. Patrzę jeszcze raz- SKARPA Travel ;) > Z góry mówię,ja biura podróży nie planuję zakładać,ciekawe kogo i gdzie by prze > woziło takie skarpetowe :D Być może w ramach nostalgii za PRL woziłoby ludzi skarpetami, czyli syrenami :) W Krakowie już jest takie biuro, które organizuje zwiedzanie Nowej Huty nyską czy trabantem. Skarpeta też byłaby tu na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Armaiti Re: źle przeczytałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.12, 13:20 "-53% monopolowy" było: "-53% mop obrotowy" ciekawe co na to psychoanaliza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 19.11.12, 00:20 Sorry jeśli kogoś to urazi, bo temat w sumie niewesoły - konflikt w Strefie Gazy, bombardowania itp., czytam tytuł na tutejszym portalu "To cud, że żyjemy, dom zawalił się nam na głowę", a wychodzi mi: To cud, że żyjemy, Dorn zwalił się nam na głowę W sumie rzeczywiście, wizyta polityka potrafi być niezłą traumą... Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: źle przeczytałam 21.11.12, 11:53 wczoraj zamiast "polskie biustonosze z głowna" przeczytałam "polskie biustonosze z g.ówna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.12, 02:30 "Kregoslupy sa sexy" (???) Kraglosci sa sexy. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 09.12.12, 15:23 Ja ostatnio(pewnie ze zmęczenia) miałam parę takich sytuacji: Na plakacie Opery Krakowskiej: Ariadna na Naxos. Co ja zobaczyłam? "Ariadna na Wynos" :D Jakaś nowoczesna wersja, z Ariadną pracującą w McDonaldzie? ;) W książce do łaciny: Eneida właśnie zyskała Prowokację zamiast Inwokacji ,a Wergiliusz "omawia różne dziedziny gospodarstwa wiejskiego:rolnictwo,sadownictwo, (...) i puszczalstwo" :D Spojrzałam jeszcze raz- PSZCZELARSTWO! Widać ładnie się tam Rzymianie zabawiali na tych wsiach.. Wczoraj w sklepie, stałam przed regałem z herbatami, moją uwagę przykuła jedna z napisem "Mroczna Cebula" na opakowaniu, patrzę jeszcze raz: "Magiczna Chwila"! Ciekawe,jaka by była herbata z mrocznej cebuli xD Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 21.01.13, 21:03 Czytam wiadomości lokalne na tutejszym portalu. Pierwszy nagłówek brzmi: "Rozpusta w aquaparku". A pod spodem czytam: "Dobry czas dla kopulujących. Ceny mieszkań poszły w dół" - No tak - myślę sobie - teraz będą mogli sobie kopulować we własnym mieszkaniu, a nie w aquaparku. Ale okazało się oczywiście, że to był banalny tekst o rynku mieszkaniowym, zatytułowany "Dobry czas dla kupujących. Ceny mieszkań poszły w dół" Odpowiedz Link Zgłoś
blackfalcon Re: źle przeczytałam 21.02.13, 03:28 Sklep internetowy Alma24.pl poleca mi ser Polder. Jak nic przeczytałam dwa razy Ser Podlec. Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: źle przeczytałam 29.05.13, 22:22 > Sklep internetowy Alma24.pl poleca mi ser Polder Czy lepiej, jesli ser smakuje jak polder, czy jak podlec? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: źle przeczytałam 12.03.13, 16:52 Ostatnio w osiedlowym spożywczaku przeczytałem: "JABŁKA SZAMPON". Już się zacząłem zastanawiać, skąd się wziął szampon na stoisku z owocami, ale przyjrzałem się bliżej i okazało się, że są to jabłka marki SZAMPION. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 13.03.13, 18:29 Właściwie to dobrze przeczytałem, tylko trochę źle się napisało :) Na forum Historycy.org, gdzie często zaglądam, w kolumnie po prawej stronie wyświetlane są tematy ostatnich postów z każdego działu. Oczywiście jeśli temat jest za długi, to zostaje automatycznie skrócony z dodaniem trzykropka ... No i dzisiaj w dziale "Nowożytność" tytuł "W Dobie Pierwszych Odkryć Geograficznych" skrócony został do jakże wdzięcznego: W Dobie Pierwszych Odkryć G... Aż mnie nawet refleksja naszła, kto pierwszy mógł odkryć g... i kiedy (chyba dużo wcześniej niż w renesansie?) i czy w ogóle w takiej sytuacji można mówić o odkryciu... Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: źle przeczytałam 16.03.13, 00:28 Na jednej z ulic zauważyłam spory napis wypisany literami stylizowanymi na ręczne pismo. "Matura - najtańsza w mieście". Dość sie zdziwiłąm, ze tak jawnie reklamują się sprzedający matury. Okazało się, że w rzeczywistości najtańsza w mieście jest (wg tej reklamy) ARMATURA:) Opis towaru w sklepie: skarpety bezdotykowe. Ki diabeł, myślę, jak to nosić bez dotykania, jak wdziać? Okazały się bezuciskowe. Napis na tubce kremu: krem kasztanowy na stróp. Zdziwiłam się, że na każdy strup to podziała, a jeszcze bardziej, że z takim błędem słowo "strup" napisano. Krem był tak na serio kasztanowy, ale nie tak na strup, jak do stóp. Serwis policyjny: Pijany robotnik skradł rusztowania. Ranny trafił do szpitala. Zastanawiałm się, jak zdołał po pijaku skraśc rusztowania (liczba mnoga, a więc nie jedno!) i dlaczego trafił ranny do szpitala. Napisane było oczywiście: spadł z rusztowania W menu zamiast cynaderki w czymś tam, przeczytałam: cyraneczki, a zamiast eskalopki - eskulapki i zastanawiałam się, czy to jakaś fikuśna nazwa miesiwa przyrządzonego a'la wąż:) Podczas mailowej korespondencji z pewnym księdzem katolickim ze zdumieniem przeczytałam w mailu od niego: proszę o szybką spowiedź. Przetarlam oczy ze zdumienia i dalej było "spowiedź" - zatkało mnie:) Pomijając fakt, ze nie korzystam, to pierwszy raz spotkalam sie z propozycją spowiedzi drogą mailową, w dodatku tak bezpośrednią:) Ksiądz za chwilę sam sprostował swą pomyłkę, szlo mu oczywiscie o odpowiedź, a że myślał o tym, że ma spowiedać w tym dniu i czasu nie ma to mu się taki skrot myślowy narodzil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: źle przeczytałam IP: *.183.160.1.dsl.dynamic.t-mobile.pl 25.03.13, 22:27 Kiedyś, jakoś tak wczesną nastolatką będąc, kupiłam w małym sklepie w swojej wsi, szampon do włosów. Czasy takie (lata 80-te), że wyboru żadnego nie było, wzięłam jedyny, jaki był. Wyciągam go w domu i czytam na opakowaniu: "Szampon do wszy" !. Boże, jak mi było wstyd, że coś takiego kupiłam. Przeraziłam się co sobie o mnie musiała ekspedientka pomyśleć (znała mnie, ja to na wsi), pewnie będzie plotkować, że mamy w domu wszawicę...itp. itd. Czytam jeszcze raz spokojnie: "Szampon do wszy - stkich rodzajów włosów" Tak sobie to producent to napisał na etykiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 17.03.13, 20:21 Na plakacie zamiast "Małopolski Dzień Nerek" przeczytałam "Małopolski Dżem z Nerek". Z tych odwiedzających? Aż strach iść.. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 21.03.13, 18:21 Nieco zmęczona wracałam do domu tramwajem, w drugą stronę jechał tramwaj 24 do Kurdystanu. Kurdystanu?? Spojrzałam ponownie- na tabliczce z kierunkiem był Kurdwanów.. Odpowiedz Link Zgłoś
zmija_w_niebieskim Re: źle przeczytałam 23.03.13, 18:55 Ja się ostatnio natykałam na nagłówki o dziewczynie Piotrusia... Chodziło oczywiscie o dziewczynę Pistoriusa. Wiem, że temat nie do smiechu, ale naprawdę kilka razy się na to złapałam. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 04.05.13, 11:36 Po raz kolejny potwierdza się że faceci myślą tylko o jednym. Wielki baner reklamujący centrum handlowe, o treści "180 sklepów i... Auchan!" przeczytałem jako 180 sklepów i ... Rucham Szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 07.05.13, 19:16 Ostatnio na tabliczce reklamowej na Krupówkach było "Chłodnik po litewsku z jajnikiem" Z jajnikiem? Spojrzałam jeszcze raz, chłodnik jednak był z jajkiem! Krupówki raz jeszcze, byłam nieco głodna i przez to poirytowana, rzuciłam okiem na jedną z knajp tam, oferowali "Żywiec larwy" Uee.. piwa z larwami za żadne skarby, zerknęłam ponownie i było "Żywiec lany".. Księgarnia, zaaferowana szukam prezentu urodzinowego dla mamy, moją uwagę przykula książka dla dzieci "Ekskrementy są super!" Ekskrementy? Do czego to dochodzi, by dzieci się z ekskrementami bawiły.. Tytuł jednak brzmiał "Eksperymenty są super!", o odchodach ani słowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
speedy13 Re: źle przeczytałam 07.05.13, 22:36 Hej czerwona_skarpeta napisała: > Księgarnia, zaaferowana szukam prezentu urodzinowego dla mamy, moją uwagę przyk > ula książka dla dzieci "Ekskrementy są super!" Ekskrementy? Do czego to > dochodzi, by dzieci się z ekskrementami bawiły.. Tytuł jednak brzmiał "Ekspe > rymenty są super!", o odchodach ani słowa.. Żebyś się nie zdziwiła czasem :( www.peeandpoo.com/ w Polsce sprzedawane jako bodajże Kupcio i Sikuś Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 07.05.13, 23:25 O Boże.. Kupcio i Sikuś.. Co za idiota takie zabawki wymyśla :/ Straciłam wiarę w przemysł zabawkowy, wolę się łudzić że na takie zabawki nie ma zbytniego popytu, dobrze chociaż że tego nigdy na żywo nie widziałam w sklepie, bo bym się chyba zupełnie załamała.. Nic co ludzkie nie jest mi obce, oczywiście, ale może bez przesady.. Odpowiedz Link Zgłoś
turmalinka Re: źle przeczytałam 08.05.13, 18:11 Polowanie na somalijskich piratow przeczytalam jak polowanie na SMOLENSKICH piratow... co ja sobie wtedy pomyslalam nie napisze bo cenzura wytnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phi Re: źle przeczytałam IP: 212.76.60.* 08.05.13, 23:45 Matka czyta program telewizyjny - Sprawiedliwość na 18 kotach. Konsternacja. Zagląda jeszcze raz - Sprawiedliwość na 18 kołach. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: źle przeczytałam 15.05.13, 20:23 W autobusie przeczytałam napis na naklejce informacyjnej ZIKiTu "Ustąp miejsca-pokaż klatkę" Klatkę? Ale piersiową czy na zwierzaka? Spojrzałam jeszcze raz -chcą,byśmy pokazali klasę, klatek się nie oczekuje.. W tym samym autobusie chwilę później zerknęłam przelotnie na artykuł z gazety czytanej przez współpasażerkę parę siedzeń dalej, zauważyłam jedno zdanie które mnie zastanowiło: "... podważył decyzję waginy" Kto podważył ową decyzję i od kiedy to wagina ma zdolność decydowania? Spojrzałam ponownie i po chwili to zastanawiające zdanie okazało się "To była odważna decyzja Angeliny.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: źle przeczytałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 07:27 Ja ostatnio ze względu na robienie "researchu" pozostawiłam sobie na jednej karcie przeglądarki artykuł o współczesnym "modelu męskości". I pomimo, że już lekturę tego tekstu miałam za sobą, to za każdym razem, kiedy mój wzrok prześlizgiwał się po tej zakładce, choć oryginalny tytuł artykułu brzmiał: "Mamy wypaczony obraz męskości", czytałam: "Mamy wyposzczony obraz męskości". Zaczęłam się na poważnie zastanawiać, czy w mojej wizji męskości owa męskość jest jakoś szczególnie wyposzczona. Niestety z braku czasu nie doszłam do żadnych wniosków. Poza tym kilka razy w ostatnich dniach przeczytałam tytuły artykułów o "onanistach", kiedy w rzeczywistości chodziło o anarchistów czy kogoś w tym typie... Odpowiedz Link Zgłoś