Dodaj do ulubionych

imię dla dziecka

21.03.11, 18:21
Może to nie dowcip, ale kto ich tam wie... Zabawa polega na obliczaniu (czary-mary) numerologicznego imienia dla dziecka i generalnie cyrki niezłe wychodzą. Same Pelagie i Męczywory, a dziewczyny na kafe jęczą, ze żadnej "Nicola" ani "Drzesika" wyskoczyc nie chce ;) magiaimion.pl/wybor,imienia,dla,dziecka
Obserwuj wątek
    • czan-dra Re: imię dla dziecka 21.03.11, 20:11
      Mnie to osobiście się podoba imię z filmu "Miś", Tradycja, jakie podniosłe, majestatyczne wprost, idealne dla rodziców "Prawdziwych Polaków, Obrońców Wiary, Tej Wiary"...:)
      • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 21.03.11, 21:51
        mnie wyszło, że powinnam być Gabriela (!), a mojej mamie:
        Adrianna, Bogumiła, Celina, Eliza, Elżbieta, Eugenia, Iga, Iwona, Julia, Kunegunda, Laura, Lidia, Magda, Marta, Nikola, Olga, Romana, Scholastyka, Sylwia (żadnego z tych nie nosi no i raczej na początku lat 50. Nikole nie szalały ;-)
        • misiania Re: imię dla dziecka 21.03.11, 22:00
          Hmm... program nie był w stanie podać najlepszego dla mnie imienia. musiałabym uzupełnić informację o drugie imiona rodziców lub ich imiona z bierzmowania itp. Pocieszyli mnie, że wciąż uzupełniają dane i że na pewno kiedyś mi pomogą.

M. Bezimienna
          • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 21.03.11, 22:11
            Ludzie, przecie to losowe pierdy jak horoskopy. Ja wam to mówię - wróż Zmruż ;P
            Nikola to stare imię, które wraca do łask. Mnie wylosowało jakichś Władków. Nie tędy droga, gjermańskie mam. Popularne przed wojną. (nie Adolf i nie Alfons!)
            • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 21.03.11, 22:16
              Ludzie, przecie to losowe pierdy jak horoskopy.

No to co, pojaić (od jaj) se nie można?
              • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 21.03.11, 22:26
                Stanowczo potępiam okultyzm w każdej postaci. Imię nic nie znaczy ;P
                • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 21.03.11, 22:33
                  Gość portalu: ;) napisał(a):

> Stanowczo potępiam okultyzm w każdej postaci. Imię nic nie znaczy ;P

Jak to nie, wypraszam sobie, moje jest hebrajskie i ma dwa możliwe znaczenia :-P
                  • irsila Re: imię dla dziecka 21.03.11, 22:51
                    Mam utrafione prawie:)
                    Irmina i Rozalka to ja:)
                    Początek i kilka liter sie zgadza:)
                  • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 21.03.11, 22:52
                    Anna:))
                    • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 21.03.11, 23:19

> Anna:))

pewnie że Anna, dziesiątki razy po forach pisałam ;-)

a tobie jak, zmrużku?
                      • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 22.03.11, 08:06
                        Belfegor.
                        • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 22.03.11, 08:11
                          A na drugie Azazel ;)))
                        • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 22.03.11, 23:04

> Belfegor.

Ty, a wkleić ci żółwia z fochem i brzydkim wyrazem???
                        • Gość: autor Re: imię dla dziecka IP: *.hsd1.ca.comcast.net 14.04.11, 23:56
                          Belfegor, upior Louvru. Byla taka franuzka seria tv w latach 70tych.
            • mallard Re: imię dla dziecka 22.03.11, 11:27

> gjermańskie mam. Popularne przed wojną. (nie Adolf i nie Alfons!)

Zygfryd!
              • eurytka Re: imię dla dziecka 22.03.11, 11:39
                lub Godfryd:)
          • k.techniczna Re: imię dla dziecka 22.03.11, 23:37
            ojej, ja też bezimienna...
          • alabama8 Re: imię dla dziecka 23.03.11, 15:13
            Wyszło, że synuś zwać się winien Zdzisław :-) Łe he he he a ja ... hmmm. ... W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie.

Czyli mówcie mi "No Name"
            • Gość: noname?? Re: imię dla dziecka IP: *.dynamic.chello.pl 24.03.11, 19:22
              Po prostu Twoje dziecko jest (będzie) wyjątkowe! ;)
    • Gość: miaumiau Re: imię dla dziecka IP: *.106.196-77.rev.gaoland.net 21.03.11, 22:02
      Mnie wyszła m.in. Wiktoria, całkiem tręędowo :P
    • majowa_kotka Re: imię dla dziecka 21.03.11, 23:47
      Hm, w propozycjach dla mnie pojawiło się moje imię, z bardziej niespotykanych na liście była tylko Malwina, a to jeszcze nic takiego ;-)
      Po wylosowaniu z kapelusza dat urodzenia moich ewentualnych dzieci nie wyskoczył mi ani Mściwój, ani Dobrawa - same popularne Anny, Doroty, Marty, Michały, Bartki i Jakuby. W sumie to takie właśnie mi się podobają, ale czuję się pokrzywdzona :D
    • mnop2 Re: imię dla dziecka 22.03.11, 08:50
      Ludzie, przecież to program do wyciągania danych o ludziach!
      • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 22.03.11, 09:02
        Pewnie, że tak moja Ty czujna jak czekistka agentko:))

Nigdy nie wpisujta nazwiska w sieci. W żadnym formularzu rejestracyjnym, ani adresu prywatnego tym bardziej - te dane są święte. Druga skrzynka mejlowa is a must. Polityka prywatności nie chroni danych osobowych nigdzie, tym bardziej na portalach społecznościowych, które nimi pokątnie handlują. Zakładanie kont to zmora, im mniej danych im podasz, tym większy bubel wciskasz spamerom. Te pytania o zainteresowania nie są przipadkowe:)
        • mnop2 Re: imię dla dziecka 22.03.11, 09:16
          agientka hłabina Koniec duPolska do usug. Słanie óżek połanne, chamstwa i honołu (!) w sieci zwalczanie.
          • Gość: ;) Re: imię dla dziecka IP: 79.175.246.* 22.03.11, 09:34
            Nielegał znaczitsa? Ku chwale Ojczyzny, tow. Wasilewska!
            • mnop2 Re: imię dla dziecka 22.03.11, 10:30
              o, cz-b pisztolet :) w pszeczkolu byłam Marusio
    • Gość: a Re: imię dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 14:55
      Uff.. Mnie wyszła Henryka. Całe szczęście, że moi rodzice tego nie czytali.
    • czerwona_skarpeta Re: imię dla dziecka 22.03.11, 19:07
      Mojego imienia nie ma,ale za to wyszły mi takie:
      Ada, Angelika, Aniela, Bronisława, Daria, Eufemia, Ewelina, Ilona, Jowita, Kinga, Małgorzata, Maria, Mariola, Marzena, Oliwia, Pelagia, Róża, Teodozja, Waleria, Weronika, Wioletta

Z tych tu podanych to wybrałabym dla siebie Anielę,Małgorzatę,Różę,Teodozję albo Walerię.
      Jednak,cieszę się z bycia Natalią :)
    • kfiatuszkowa Re: imię dla dziecka 22.03.11, 19:12
      Haha :) mnie wyszło, że moja córka powinna się nazywać Aurelia a nazywa się Amelia :)
      • maitresse.d.un.francais Re: imię dla dziecka 22.03.11, 23:06
        a nazywa się Amelia :)

Niech zgadnę - w okolicach narodzin szła "Amelia" w kinach?
    • kusama Re: imię dla dziecka 22.03.11, 22:10
      Jaka tam magia imion, terefere.
      Tyle jest pięknych prawdziwie polskich imion, np.: ŚWIATŁOMIERZ albo EUTANAZY. -::))
      • Gość: zlasu Re: imię dla dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 23:20
        A mi wyszło tylko jedno - moje!
        Dlaczego? Miał ktoś tak?
        nie żebym wierzyła w jakieś czary, ale szczęka mi opadła...
    • mediator.org Re: imię dla dziecka 23.03.11, 12:01
      a wyszło komuś ZENOBIA?
      albo SATURNINA?
      WYRWIDĄB?
      ;)
    • Gość: bana Re: imię dla dziecka IP: *.aster.pl 14.04.11, 03:27
      Wyszło mi "Huberta, Zofia, Zofia"
      Ciekawym zbiegiem okoliczności, moja babcia miała na imię właśnie Zofia... :)

Gdybym była chłopcem, powinnam nazwywać się Zdzisław. Też ładnie. :)
      • Gość: ługibugi Re: imię dla dziecka IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.11, 06:19
        a mi system oświadczył, że nie może zaproponować żadnego imienia;) haha, Bezimenna Kowalska, też ładnie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka