skarol 19.09.13, 10:05 Polecam lekture: forum-farmaceutyczne.org/topic/5394-smieszne-teksty-pacjentow/ It´s a cat´s life Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skarol Re: scenki z apteki 20.09.13, 09:25 Moje ulubione: na początku stycznia, gdzieś w pierwszych dniach tego naszego noworocznego cyrku weszła do apteki starsza pani, i już w drzwiach krzyczy -"Pani magister, czy wy macie taki ziołowy lek na spanie.... (próbuje przypomniec sobie nazwę).... no taki we fioletowym kartoniku, taki delikatny...." - Pani magister taki na E.... juz wiem, Eutanazol.... mało co nie parsknęłam przy niej śmiechem:) chodziło jej oczywiście o e.stazolam. A chwilach kryzysu przypominałysmy sobie ta pacjentkę, i żartowałysmy ze taki eutanazol, to by nam sie naprawde przydał:P - Poprosze taką maść -Ale jaką na co? -a to nie dla mnie -a jaka nazwa? - nie wiem - a na co ona jest - nie wiem - a jakie opakowanie? - no takie - no wie pani, raczej czegos takiego nie znajdziemy - ale pani Grażynka to kupuje - nie znam pani Grażynki - to przyjde kiedy indziej może będzie Po czym poszła ta pani do okienka obok gdzie odbyła identyczną rozmowę :) Albo to, cytuję: "Dzień dobry.Potrzebuję czegoś na uspokojenie... nie wiem co... Koleżanka poleciła mi Xanax, ale ten SR. To poproszę ze dwie paczki, bo na urlop wyjeżdżam" straszne, ale prawdziwe:) Z ostatnich tygodni: -Poproszę coś na roztwór? -Hmm, na co przepraszam? -No wie pani roztwór, takie kręcenie, pełność... -Nie rozumiem, o co Panu chodzi? -No przecież mówię Pani coś na roztwór /lekka irytacja/ -A co Pan będzie robił z tego roztworu, do czego on będzie służył? /lekka irytacja z mojej strony/ -Gó.... Brzuch mnie boli od kilku dni a Pani się dopytuje i dopytuje... roztwór czyt. rozstrój :) Wchodzi Pani i mówi: -A żeby nie gadać tyle do Pani to spisałam sobie na kartce, o tu, proszę... Czytam: "chlep /pisownia oryg./, mleko, cukier, coś na sranie dla Waldka" :) Starszy pan z karteczką na której miał napisane: coś na drgnięcie kuśki :) . A inne to np: coś na miłość i jeszcze coś od swędzenia w rowie :lol: :lol: Odpowiedz Link Zgłoś