Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 11:20 a pamiętacie na Polsacie telezakupy z Friedmanem? to dopiero było bagno!!! maszynka do robienia ciastek, która usatysfakcjonuje każdą tesciową. Nie pamietam w tej chwili wszystkiego, ale badziew ostry... teraz mnie rozbraja dziadek-atleta z sokowirówką, który opowiada, ze kazda doleglliwość można wyleczyc pijac soki z porów. no i legendarne: "Wyciąg z ziół starozytnych Majów....focus wesikulozus i garsinia kambogia.....czy jakos tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 02.09.04, 12:09 Gość portalu: fanta napisał(a): > a pamiętacie na Polsacie telezakupy z Friedmanem? to dopiero było bagno!!! > maszynka do robienia ciastek, która usatysfakcjonuje każdą tesciową. Nie > pamietam w tej chwili wszystkiego, ale badziew ostry... > > teraz mnie rozbraja dziadek-atleta z sokowirówką, który opowiada, ze kazda > doleglliwość można wyleczyc pijac soki z porów. Notabene dziadek jest wciśnięty w jakis gorset lub pas przepuklinowy, bo porusza się dość podejrzanie za sztywno. No i te miny prezenterki obok, jakby rzeczona sokowirówka była co najmniej wynalazkiem na miarę szczepionki na raka. > > no i legendarne: "Wyciąg z ziół starozytnych Majów....focus wesikulozus i > garsinia kambogia.....czy jakos tak.... > > Nadal straszy z ekranu pacan z kucem (wygląda jakby był pod wpływem koki czy amfetaminy) i jego genialny bujak-gibak alias Gazelle Freestyle, czyli kolejne badziewie, które po tygodniu awansuje do roli osobliwego wieszaka na ubrania, bądź po poprostu wyląduje w szafie, tak jest wspaniałe i skuteczne. Uwielbiam te wszystkie pokazy przesycone amerykańskim zbiorowym entuziazmem. Jack La Lanne & Tony Little rules! Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 02.09.04, 12:15 Jeszcze a propos sokowirówki. Te soki na pewno są bardzo "zdrowe", szczególnie gdy wyciskamy owoc w całości (razem ze skórką). Oprócz cennych witamin i soli mineralnych wzbogacamy nasz sok również w pestycydy i środki konserwujące. Na zdrowie!;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emer Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: 213.241.67.* 02.09.04, 12:39 mnie rozwala tekst, że mając elektroniczna solniczko-pieprzniczke (!!!) możemy zrobić świetną salatkę grecką ( tu najazd na salatkę ); tak jakbym bez nie mógł :/ ale najlepsze jest to, że używając tego użądzenia, możemy jedną ręką doprawiać, a druga mieszać lub próbować.... po prostu wypas, yeah! pzdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
asarmi Pieprzniczko - solniczka 17.12.04, 13:55 Ale ogólnie max dodatek to do tej maszynki to jeszcze była żaróweczka podświetlająca. Natomiast najlepszą reklamą we wszystkich TV Mango to była ta z Arrisem i super super urządzeniem samochodowym, które było i prostownikiem i sprężarką. Arris przedstawił to cudo przy samochodzie Fiat CC i zaczął od tego, że wyładował mu się akumulator tak więc podłaczył sie do akumulatora i już nie pokazali czy autko rzeczywiście zapaliło, potem była opona bez powietrza, podłączył sprężarkę i na tym koniec, potem pokazał gnizda wtykowe do różnych urządzeń. Jedyną rzeczą której działanie pokazali była latarka. Ogólnie jednak program jest super a nawet więcej niż mega super, dzięki niemu mogę wytłumaczyć dziecku jakie głupoty mogą zrobić ludzie za pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oscar Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:47 Cała ta firma to banda naciągaczy! Skusiliśmy się na elektryczny, beztłuszczowy gryll. Wszystko cacy, ale po krótkim czasie (jakieś 2 miesiące) "niezniszczalna" powłoka teflonowa zaczęła obłazić. Wysłaliśmy to gówno do reklamacji, a oni napisali, że urządzenie było niewłaściwie użytkowane (sranie w banie). Odesłali urządzenie z powrotem, ale odmówiliśmy. Były jeszcze dalsze interwencje, ale do tej pory nie mamy ani grilla, ani pieniędzy. A tak w ogóle, to korzystanie z niego wcale nie było takie wspaniałe. Tłuszcz co prawda skapywał do pojemniczka, a to dzięki temu, że urządzenie miało pochyłą powierzchnię. Tak pochyłą, że kiełbaski i inne jedzonko turlało się całe na dół. W TV jakoś nie było tego tak widać. A czyszczenie szpatułką wcale ni było takie łatwe! Klaudiusz mówił - "najlepiej to robić, gdy urządzenie jest jeszcze ciepłe". A w instrukcji jak byk stało - czyszczenie możliwe dopiero po ostygnięciu urządzenia. Wtedy, gdy całe żarcie było nierozerwalnie przylgnięte do "niezniszczalnej" teflonowej powłoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.acn.waw.pl 02.09.04, 13:52 Widocznie Klaudiusz kropelka przylepil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.crowley.pl 02.09.04, 14:47 pamiętam jak klaudio razem z tą gruba reklamowali maszynkę do pieczenia chleba, wmawiając ludziom że można upiec każdy rodzaj pieczywa, pokazujc na bułki rogale i chleby ewidentnie zakupione w piekarni. drugim badziewiem który pamięam był telefon komórkowy, który można było nosić w saunie, a laska twierdziła że kupując ten telefon będziesz cool, trendy i na czasie. no i oczywiście do każdego artykułu dołączają płytę z posenkami klaudiusza albo kubek bb. zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? IP: *.krosno.tkdami.net / *.krosno.tkdami.net 03.09.04, 18:08 Szukałem na stronie www.mango.com.pl, ale nie znalazłem. Nigdy nie widziałem tego już legendarnego urządzenia. Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo nie chciałbym umrzeć zanim nie zobaczę tego cudu techniki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? 03.09.04, 18:34 Chyba na tvn turbo leci ta reklama. Zaraz po spocie hotelu dr Ireny Eris jest mango. Jak będziesz mieć troszkę szczęścia to trafisz. :D Odpowiedz Link Zgłoś
slon_bim-bom Co do sokowirówki 03.09.04, 22:23 Mnie w reklamie sokowirówki najbardziej rozwala facet, który mówi: "Picie soków odmieniło moje życie" Tak jakby przed kupnem sokowirówki nigdy nie pił soków.No i brelok na drobnieki za jedyne 199 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shha Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:24 ja sie specjalnie zaczaiłam na robomopa i powiem Ci jedno - WARTO!!! teraz juz nie grozi mi samotna starość w zapuszczonym mieszkaniu - nie dość, że robomop zapewni mi czystość wszystkich(!) pomieszczeń, to jeszcze wygląda na miłe stworzonko, które może osłodzic mi ewentualną samotność. robomop powinien być reklamowany jako fantastyczne zwierzątko - sprzątacz dla alergików. az, normalnie, brak mi słów... zaraz chyba zadzwonię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Znalazłem stronę www ROBOMOPA IP: *.krosno.tkdami.net / 213.77.14.* 04.09.04, 18:27 Niestety nadal nie widziałem reklamy Mango z Robomopem (ciągle poluję), ale znalazłem coś równie smakowitego. Wpisałem hasło w Googlach i wraz z pytaniem "Czy chodziło Ci o robocop?" wyskoczył mi link do strony www.robomop.net, która jest chyba oficjalną stroną tego epokowego wynalazku oraz przyjaciela dzieci i emerytów w jednej obudowie. Najlepsze jest jednak to, że znajdują się tam reklamy Robomopa z całego świata. Mimo, że trwa tylko 20 sekund, najfajniejsza jest chyba amerykańska z rybakiem, który cieszy się, że podczas łowienia ryb, jednocześnie sprząta kuchnię. Niezła jest piosenka, która leci w tle: "Go away little dust, go away little dust...". Niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
weronkaka Re: Znalazłem stronę www ROBOMOPA 05.09.04, 19:33 widzialam reklame robomopa! hmm chociaz ta krotsza wersje reklamy... teraz robomop jest w jakies super wakacyjnej ofercie, za jedyne 99 plnów, tak samo jak otwieracz do konserw, jednak nic nie pobije super pomocnika kuchennego, jak klaudiusz w tej reklamie ma ręce na bioderkach, i tak ładnie przestepuje z nogi na noge... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? 07.09.04, 00:12 Jak jest dobry dla alergików to napewno kupię! Nie będę miał psa ale robomopa :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:09 a supermiseczki do podtrzymywania biustu? to jest coś? w każdym rozmiarze.... potem system antitobako....psikniesz sobie w gardło i juz nie palisz fajek.... albo kiedys był niezły produkt - na odchudzanie - wąchało sie jakieś swinstwo i traciło apetyt na frytki czy schabowego... a teraz wł\asnie jestem na stronie Mango i widzę ( choc nie do konca wierzę ) wieszak na 16 par butów....ciekaqwe co jest dalej? jest hit! Przypomnieli mi elektroniczny zestaw do nauki ortografii - jest to tablica z różnymi trudnymi wyrazami i otworami w które trzeba włożyc specjalne pióro. Jak dziecko wpasuje w dziurkę obok żle napisanego słowa - w piórze zapali sie czerwona lampka. I jeszcze jedno. Mnie zawsze w reklamie ortodysku rozwala jedna kwestia: babka mówi, ze od kiedy uzywa, to jest w domu spokojniejsza i mnie sie denerwuje. Tak wiec jeśli Wasze tesciowe rzucaja w Was nozami lub miesem - ortodysk rozwiąże problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.09.04, 20:59 dla mnie mistrzostwem swiata i okolic jest reklama gdzie para jest na wycieczce w gorach i facet zamawia wiatrowke czy cos! kto nie widzial niech zaluje! Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 10.12.04, 22:58 wiatrówka jest wybitnie antykoncepcyjna - gostek zamiast miziać swoją pannę czule tuli wiatrówkę, którą mu dostarczył dzielny kurier. czuję spisek ojca dziewczyny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 11.12.04, 11:16 O tak, i te dialogi: "- Tooooooooooomeeek!! No Tooomeeeek!!! - Co, myszko?" (odpowiedź w domyśle: - Zostaw tę wiatrówkę i chodź mnie... etc.) I komentasz: "Asia lubi Tomka. A Tomek - lubi strzelać..." Dzisiaj natrafiłam na nowy super-hiper-siekacz. Muszę przyjrzeć sie dokladniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.devs.futuro.pl 11.12.04, 12:40 A najgorsze jest to ze w tej beznadziejnej reklamie wykorzystano najpiękniej położone w Polsce schronisko "Samotnia". Koleżka z "gladiatorów" jest beznadziejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilyana Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.04, 21:44 a pamiętacie:odkurzacz INNY niż wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:36 kilka lat temu było reklamowane takie wielki szkło powiększające które z ekranu 14 calowego robiło np 28 cali itd . chciałbym zobaczyć debila który to kupił i ogląda przez to telewizję - chyba bym popuścił ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:34 mnie najbardziej powala "naturalność" faceta z reklamy lamp solar, mówiącego z uroczym machnięciem łapką "Paaaanie, daj Pan spokój" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 00:59 I tak nic nie przebije Five In One Sofa Bed (fajf in łan sofa bet)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 12:30 to cos jest tak OHYDNE że szkoda pisać, ale powyzywam się. najlepsy jest tam taki wysoki Murzaj, który mówi, że jest wielkim facetem i nie moż eise wyspać na innych wyrkach. Albo, że to "coś" jest stabilne!!! A jak siada, to widać , ze całe się podnosi z drugiej mańki!!! A i tak najlepsze jest to jak to niby z zasokczenia prezenterzy kogoś nawiedzają, pani domu jest MAX zasoczona, a kamera to kręci...ZZA jej pleców. Rzeczywiście, szok totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepialski Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.aster.pl 11.12.04, 13:44 >mnie najbardziej powala "naturalność" faceta z reklamy lamp solar, mówiącego z >uroczym machnięciem łapką "Paaaanie, daj Pan spokój" żywotność tej lampy jest zadziwiająca - 100 lat? Może trochę spojrzenia technicznego - diody LED mają trwałość ok 50 lat, więc juz jest mały problem. No, chyba że zamontowali tam 2 szt i liczą trwałość x 2, to ok. Ale jeszcze jeden mały problem - nikt nie wymyślił akumulatorów które wytrzymają więcej niż kilka lat, więc znowu brakuje do rachunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sIK Photoblocker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:16 Photoblocker - zaskakujące jak można kpić sobie z prawa, sprzedając nielegalny produkt (nieczytelne tablice są nielegalne - są nieczytelne dla fororadarów) Nie wierzyłem gdy widziałem pierwszy raz reklame tego badziewia : ) Właśnicie nie da się złamać prawa tym fotoblokerem bo on nie działa, tablice są czytelne, nawet przy flashu z apartu. Jak wykazali reporterzy z GW lepsze efekty od Photoblockera daje: >> lakier do włosów za 5zł << Najciekawsze jest to, że jak się zrobi zdjęcie gołej tablicy (nowego typu, tej białej) aparatem z flashem w nocy to warstwa odlaskowa tak silnie odbije światło, że nie widać (nic poza mocnym białym odblaskiem) : ))) Dodam jeszcze, że: Kupując photoblocker za jakieś 229PLN gratis dostaniemy -> 3 Alkohomierze (mango.pl/spray/) Alkohomierz był chyba za jakieś 180PLN, czyli kupując sprzętu za 230zł otrzymamy gratis sprzętu za ok 600PLN albo, alkoholomierze są nic nie warte (tak samo jak cała reszta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S1WYSY Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:51 Czy mozna miec swiatlo za darmo ???? - Paaaanie , daj Pan spokoj !!! O boze , ale nędza. Fajny jest 80 letni dziadek, ktory po zastosowaniu orto- czy cosmodisku lata po parku i robi salta. Znaczy chyba mu odje...ło ? ;-P A odnosnie lampek- widzialem u znajomych cos takiego- mieli 6 tych lamp wokol alejki do domku- swiatlo jest slabsze niz zarowka w samochodowym schowku. I to byly nowe lampy... I gulczas, ktory sie podnieca wieszakiem samochodowym za bańke bez zlotego, tak jakby sobei tej marynary nie mogl na tylnej kanapie polozyc. Eh , maja ludziska problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 13.12.04, 13:52 A pamiętaceie zestaw do pielęgnacji paznokci? Szlifiera, ogramna suszarka do lakieru, dzięki której można było zaoszczędzić tyle czasu. No i oczywiscie cos co wyglądało jak ogromna automatyczna temperówka i miało służyć do usuwania lakieru. Ja bym się bała do takiego urządzenia palec włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:35 W reklamie super produktu do ćwieczenia mięśni brzucha Pudzianowski mówi Aśce, żeby uderzyła go w brzuch, ta oczywiście się wzbrania, w końcu wali (z całej siły oczywiście) i rozlega się bardzo realistyczne "ałaaa". A Aśka długo potem potrząsa "obolałą" ręką. I jeszcze tekst, po którym spadłam na podłogę. Arris z Gulczasem w reklamie Photoblockera, czy czegoś takiego. Gulczas dostaje produkt do wypróbowania, wącha go, krzywi się i stwierdza, że niezbyt ładnie pachnie. Na to pada odpowiedź: "No wiesz, PERFUM to to nie jest." pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś