Dodaj do ulubionych

TELEZAKUPY MANGO W TV !

• Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 11:20
      a pamiętacie na Polsacie telezakupy z Friedmanem? to dopiero było bagno!!!
      maszynka do robienia ciastek, która usatysfakcjonuje każdą tesciową. Nie
      pamietam w tej chwili wszystkiego, ale badziew ostry...

teraz mnie rozbraja dziadek-atleta z sokowirówką, który opowiada, ze kazda
      doleglliwość można wyleczyc pijac soki z porów.

no i legendarne: "Wyciąg z ziół starozytnych Majów....focus wesikulozus i
      garsinia kambogia.....czy jakos tak....

• sigrun Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 02.09.04, 12:09
        Gość portalu: fanta napisał(a):

> a pamiętacie na Polsacie telezakupy z Friedmanem? to dopiero było bagno!!!
        > maszynka do robienia ciastek, która usatysfakcjonuje każdą tesciową. Nie
        > pamietam w tej chwili wszystkiego, ale badziew ostry...
        >
        > teraz mnie rozbraja dziadek-atleta z sokowirówką, który opowiada, ze kazda
        > doleglliwość można wyleczyc pijac soki z porów.
        Notabene dziadek jest wciśnięty w jakis gorset lub pas przepuklinowy, bo
        porusza się dość podejrzanie za sztywno. No i te miny prezenterki obok, jakby
        rzeczona sokowirówka była co najmniej wynalazkiem na miarę szczepionki na raka.
        >
        > no i legendarne: "Wyciąg z ziół starozytnych Majów....focus wesikulozus i
        > garsinia kambogia.....czy jakos tak....
        >
        >
        Nadal straszy z ekranu pacan z kucem (wygląda jakby był pod wpływem koki czy
        amfetaminy) i jego genialny bujak-gibak alias Gazelle Freestyle, czyli kolejne
        badziewie, które po tygodniu awansuje do roli osobliwego wieszaka na ubrania,
        bądź po poprostu wyląduje w szafie, tak jest wspaniałe i skuteczne. Uwielbiam
        te wszystkie pokazy przesycone amerykańskim zbiorowym entuziazmem. Jack La
        Lanne & Tony Little rules!
        • sigrun Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 02.09.04, 12:15
          Jeszcze a propos sokowirówki. Te soki na pewno są bardzo "zdrowe", szczególnie
          gdy wyciskamy owoc w całości (razem ze skórką). Oprócz cennych witamin i soli
          mineralnych wzbogacamy nasz sok również w pestycydy i środki konserwujące. Na
          zdrowie!;-P
    • Gość: emer Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: 213.241.67.* 02.09.04, 12:39
      mnie rozwala tekst, że mając elektroniczna solniczko-pieprzniczke (!!!) możemy
      zrobić świetną salatkę grecką ( tu najazd na salatkę );
      tak jakbym bez nie mógł :/
      ale najlepsze jest to, że używając tego użądzenia, możemy jedną ręką doprawiać,
      a druga mieszać lub próbować....
      po prostu wypas, yeah!
      pzdr ;)
      • asarmi Pieprzniczko - solniczka 17.12.04, 13:55
        Ale ogólnie max dodatek to do tej maszynki to jeszcze była żaróweczka
        podświetlająca.
        Natomiast najlepszą reklamą we wszystkich TV Mango to była ta z Arrisem i super
        super urządzeniem samochodowym, które było i prostownikiem i sprężarką.
        Arris przedstawił to cudo przy samochodzie Fiat CC i zaczął od tego, że
        wyładował mu się akumulator tak więc podłaczył sie do akumulatora i już nie
        pokazali czy autko rzeczywiście zapaliło, potem była opona bez powietrza,
        podłączył sprężarkę i na tym koniec, potem pokazał gnizda wtykowe do różnych
        urządzeń. Jedyną rzeczą której działanie pokazali była latarka.
        Ogólnie jednak program jest super a nawet więcej niż mega super, dzięki niemu
        mogę wytłumaczyć dziecku jakie głupoty mogą zrobić ludzie za pieniądze.
    • Gość: oscar Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:47
      Cała ta firma to banda naciągaczy! Skusiliśmy się na elektryczny, beztłuszczowy
      gryll. Wszystko cacy, ale po krótkim czasie (jakieś 2
      miesiące) "niezniszczalna" powłoka teflonowa zaczęła obłazić. Wysłaliśmy to
      gówno do reklamacji, a oni napisali, że urządzenie było niewłaściwie użytkowane
      (sranie w banie). Odesłali urządzenie z powrotem, ale odmówiliśmy. Były jeszcze
      dalsze interwencje, ale do tej pory nie mamy ani grilla, ani pieniędzy. A tak w
      ogóle, to korzystanie z niego wcale nie było takie wspaniałe. Tłuszcz co prawda
      skapywał do pojemniczka, a to dzięki temu, że urządzenie miało pochyłą
      powierzchnię. Tak pochyłą, że kiełbaski i inne jedzonko turlało się całe na
      dół. W TV jakoś nie było tego tak widać. A czyszczenie szpatułką wcale ni było
      takie łatwe! Klaudiusz mówił - "najlepiej to robić, gdy urządzenie jest jeszcze
      ciepłe". A w instrukcji jak byk stało - czyszczenie możliwe dopiero po
      ostygnięciu urządzenia. Wtedy, gdy całe żarcie było nierozerwalnie przylgnięte
      do "niezniszczalnej" teflonowej powłoki.
      • Gość: baba Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.acn.waw.pl 02.09.04, 13:52

Widocznie Klaudiusz kropelka przylepil...
    • Gość: marcel Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.crowley.pl 02.09.04, 14:47
      pamiętam jak klaudio razem z tą gruba reklamowali maszynkę do pieczenia chleba,
      wmawiając ludziom że można upiec każdy rodzaj pieczywa, pokazujc na bułki
      rogale i chleby ewidentnie zakupione w piekarni.
      drugim badziewiem który pamięam był telefon komórkowy, który można było nosić w
      saunie, a laska twierdziła że kupując ten telefon będziesz cool, trendy i na
      czasie.
      no i oczywiście do każdego artykułu dołączają płytę z posenkami klaudiusza albo
      kubek bb. zenada
    • Gość: ja Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? IP: *.krosno.tkdami.net / *.krosno.tkdami.net 03.09.04, 18:08
      Szukałem na stronie www.mango.com.pl, ale nie znalazłem. Nigdy nie widziałem
      tego już legendarnego urządzenia. Czy ktoś mógłby mi pomóc, bo nie chciałbym
      umrzeć zanim nie zobaczę tego cudu techniki ;D
      • barracuda7110 Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? 03.09.04, 18:34
        Chyba na tvn turbo leci ta reklama. Zaraz po spocie hotelu dr Ireny Eris jest
        mango. Jak będziesz mieć troszkę szczęścia to trafisz.

:D
        • slon_bim-bom Co do sokowirówki 03.09.04, 22:23
          Mnie w reklamie sokowirówki najbardziej rozwala facet, który mówi: "Picie soków
          odmieniło moje życie" Tak jakby przed kupnem sokowirówki nigdy nie pił soków.No
          i brelok na drobnieki za jedyne 199 zł!
        • Gość: shha Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 00:24
          ja sie specjalnie zaczaiłam na robomopa i powiem Ci jedno - WARTO!!! teraz juz
          nie grozi mi samotna starość w zapuszczonym mieszkaniu - nie dość, że robomop
          zapewni mi czystość wszystkich(!) pomieszczeń, to jeszcze wygląda na miłe
          stworzonko, które może osłodzic mi ewentualną samotność.
          robomop powinien być reklamowany jako fantastyczne zwierzątko - sprzątacz dla
          alergików.
          az, normalnie, brak mi słów...
          zaraz chyba zadzwonię...
          • Gość: ja Znalazłem stronę www ROBOMOPA IP: *.krosno.tkdami.net / 213.77.14.* 04.09.04, 18:27
            Niestety nadal nie widziałem reklamy Mango z Robomopem (ciągle poluję), ale
            znalazłem coś równie smakowitego. Wpisałem hasło w Googlach i wraz z
            pytaniem "Czy chodziło Ci o robocop?" wyskoczył mi link do strony
            www.robomop.net, która jest chyba oficjalną stroną tego epokowego wynalazku
            oraz przyjaciela dzieci i emerytów w jednej obudowie. Najlepsze jest jednak to,
            że znajdują się tam reklamy Robomopa z całego świata. Mimo, że trwa tylko 20
            sekund, najfajniejsza jest chyba amerykańska z rybakiem, który cieszy się, że
            podczas łowienia ryb, jednocześnie sprząta kuchnię. Niezła jest piosenka, która
            leci w tle: "Go away little dust, go away little dust...". Niesamowite.
            • weronkaka Re: Znalazłem stronę www ROBOMOPA 05.09.04, 19:33
              widzialam reklame robomopa!
              hmm chociaz ta krotsza wersje reklamy...

teraz robomop jest w jakies super wakacyjnej ofercie,
              za jedyne 99 plnów,
              tak samo jak otwieracz do konserw,
              jednak nic nie pobije super pomocnika kuchennego, jak klaudiusz w tej reklamie
              ma ręce na bioderkach, i tak ładnie przestepuje z nogi na noge...
          • barracuda7110 Re: Gdzie można zobaczyć ROBOMOPA????? 07.09.04, 00:12
            Jak jest dobry dla alergików to napewno kupię! Nie będę miał psa ale robomopa :D:D:D
    • Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:09
      a supermiseczki do podtrzymywania biustu? to jest coś? w każdym rozmiarze....
      potem system antitobako....psikniesz sobie w gardło i juz nie palisz fajek....
      albo kiedys był niezły produkt - na odchudzanie - wąchało sie jakieś swinstwo i
      traciło apetyt na frytki czy schabowego...
      a teraz wł\asnie jestem na stronie Mango i widzę ( choc nie do konca wierzę )
      wieszak na 16 par butów....ciekaqwe co jest dalej?
      jest hit!
      Przypomnieli mi elektroniczny zestaw do nauki ortografii - jest to tablica z
      różnymi trudnymi wyrazami i otworami w które trzeba włożyc specjalne pióro.
      Jak dziecko wpasuje w dziurkę obok żle napisanego słowa - w piórze zapali sie
      czerwona lampka.

I jeszcze jedno. Mnie zawsze w reklamie ortodysku rozwala jedna kwestia: babka
      mówi, ze od kiedy uzywa, to jest w domu spokojniejsza i mnie sie denerwuje. Tak
      wiec jeśli Wasze tesciowe rzucaja w Was nozami lub miesem - ortodysk rozwiąże
      problem.
    • Gość: agusia Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 04.09.04, 20:59
      dla mnie mistrzostwem swiata i okolic jest reklama gdzie para jest na wycieczce
      w gorach i facet zamawia wiatrowke czy cos! kto nie widzial niech zaluje!
      • grail Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 10.12.04, 22:58
        wiatrówka jest wybitnie antykoncepcyjna - gostek zamiast miziać swoją pannę
        czule tuli wiatrówkę, którą mu dostarczył dzielny kurier. czuję spisek ojca
        dziewczyny ;)
        • the_dzidka Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! 11.12.04, 11:16
          O tak, i te dialogi: "- Tooooooooooomeeek!! No Tooomeeeek!!! - Co, myszko?"
          (odpowiedź w domyśle: - Zostaw tę wiatrówkę i chodź mnie... etc.)
          I komentasz: "Asia lubi Tomka. A Tomek - lubi strzelać..."
          Dzisiaj natrafiłam na nowy super-hiper-siekacz. Muszę przyjrzeć sie
          dokladniej :)
          • Gość: Olaf Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.devs.futuro.pl 11.12.04, 12:40
            A najgorsze jest to ze w tej beznadziejnej reklamie wykorzystano najpiękniej
            położone w Polsce schronisko "Samotnia".

Koleżka z "gladiatorów" jest beznadziejny.
    • Gość: lilyana Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.09.04, 21:44
      a pamiętacie:odkurzacz INNY niż wszystkie
    • Gość: Rafał Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:36
      kilka lat temu było reklamowane takie wielki szkło powiększające które z ekranu
      14 calowego robiło np 28 cali itd . chciałbym zobaczyć debila który to kupił i
      ogląda przez to telewizję - chyba bym popuścił ze śmiechu.
      • Gość: ewcia Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 11:34
        mnie najbardziej powala "naturalność" faceta z reklamy lamp solar, mówiącego z
        uroczym machnięciem łapką "Paaaanie, daj Pan spokój"
    • Gość: Lili Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 00:59
      I tak nic nie przebije Five In One Sofa Bed (fajf in łan sofa bet)!!!
      • Gość: fanta Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 12:30
        to cos jest tak OHYDNE że szkoda pisać, ale powyzywam się.
        najlepsy jest tam taki wysoki Murzaj, który mówi, że jest wielkim facetem i nie
        moż eise wyspać na innych wyrkach. Albo, że to "coś" jest stabilne!!!
        A jak siada, to widać , ze całe się podnosi z drugiej mańki!!!
        A i tak najlepsze jest to jak to niby z zasokczenia prezenterzy kogoś
        nawiedzają, pani domu jest MAX zasoczona, a kamera to kręci...ZZA jej pleców.
        Rzeczywiście, szok totalny.
        • Gość: czepialski Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.aster.pl 11.12.04, 13:44
          >mnie najbardziej powala "naturalność" faceta z reklamy lamp solar, mówiącego z
          >uroczym machnięciem łapką "Paaaanie, daj Pan spokój"

żywotność tej lampy jest zadziwiająca - 100 lat? Może trochę spojrzenia
          technicznego - diody LED mają trwałość ok 50 lat, więc juz jest mały problem.
          No, chyba że zamontowali tam 2 szt i liczą trwałość x 2, to ok. Ale jeszcze
          jeden mały problem - nikt nie wymyślił akumulatorów które wytrzymają więcej niż
          kilka lat, więc znowu brakuje do rachunku
    • Gość: sIK Photoblocker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 23:16
      Photoblocker - zaskakujące jak można kpić sobie z prawa, sprzedając nielegalny
      produkt (nieczytelne tablice są nielegalne - są nieczytelne dla fororadarów)

Nie wierzyłem gdy widziałem pierwszy raz reklame tego badziewia : )
      Właśnicie nie da się złamać prawa tym fotoblokerem bo on nie działa, tablice są
      czytelne, nawet przy flashu z apartu.
      Jak wykazali reporterzy z GW lepsze efekty od Photoblockera daje:
      >> lakier do włosów za 5zł <<

Najciekawsze jest to, że jak się zrobi zdjęcie gołej tablicy (nowego typu, tej
      białej) aparatem z flashem w nocy to warstwa odlaskowa tak silnie odbije
      światło, że nie widać (nic poza mocnym białym odblaskiem)

: ))) Dodam jeszcze, że:
      Kupując photoblocker za jakieś 229PLN gratis dostaniemy -> 3 Alkohomierze
      (mango.pl/spray/)
      Alkohomierz był chyba za jakieś 180PLN, czyli kupując sprzętu za 230zł
      otrzymamy gratis sprzętu za ok 600PLN
      albo, alkoholomierze są nic nie warte (tak samo jak cała reszta)
    • Gość: S1WYSY Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 12:51
      Czy mozna miec swiatlo za darmo ????
      - Paaaanie , daj Pan spokoj !!!
      O boze , ale nędza.
      Fajny jest 80 letni dziadek, ktory po zastosowaniu orto- czy cosmodisku lata po
      parku i robi salta. Znaczy chyba mu odje...ło ? ;-P
      A odnosnie lampek- widzialem u znajomych cos takiego- mieli 6 tych lamp wokol
      alejki do domku- swiatlo jest slabsze niz zarowka w samochodowym schowku. I to
      byly nowe lampy...
      I gulczas, ktory sie podnieca wieszakiem samochodowym za bańke bez zlotego, tak
      jakby sobei tej marynary nie mogl na tylnej kanapie polozyc. Eh , maja ludziska
      problemy...
      • Gość: mm Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 13.12.04, 13:52
        A pamiętaceie zestaw do pielęgnacji paznokci?
        Szlifiera, ogramna suszarka do lakieru, dzięki której można było zaoszczędzić
        tyle czasu. No i oczywiscie cos co wyglądało jak ogromna automatyczna
        temperówka i miało służyć do usuwania lakieru. Ja bym się bała do takiego
        urządzenia palec włożyć.
    • Gość: ash Re: TELEZAKUPY MANGO W TV ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:35
      W reklamie super produktu do ćwieczenia mięśni brzucha Pudzianowski mówi Aśce,
      żeby uderzyła go w brzuch, ta oczywiście się wzbrania, w końcu wali (z całej
      siły oczywiście) i rozlega się bardzo realistyczne "ałaaa". A Aśka długo potem
      potrząsa "obolałą" ręką.

I jeszcze tekst, po którym spadłam na podłogę. Arris z Gulczasem w reklamie
      Photoblockera, czy czegoś takiego. Gulczas dostaje produkt do wypróbowania,
      wącha go, krzywi się i stwierdza, że niezbyt ładnie pachnie. Na to pada
      odpowiedź: "No wiesz, PERFUM to to nie jest."

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka