Dodaj do ulubionych

dowcipni rodzice

• Gość: Czesław Czekolado Re: dowcipni rodzice IP: 212.160.236.* 07.12.05, 07:51
      Dajana Pyć
    • dzagaa20 Re: dowcipni rodzice 07.12.05, 14:42
      moja koleżanka ze szkoły nazywa się Natalia Kudas... często nauczyciele się
      mylili i srodkowej literki nie wymawiali twardo... :D
    • Gość: hehe :) Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:53
      Maja Pszczółka
    • Gość: Malutka Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:26
      A znajomy mi opowiadał o dziewczeciu o imieniu Nadzieja Pociupana...:D
      • Gość: Grzesiek Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 16:59
        Gawryluk /prowadzi wiadomości tvp1/ dała ponoć synowi na imię Nikon! Córce da
        Minolta?
        • Gość: tadzik Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:04
          a ja słyszałem o parze: ona Maj, on Ondra. są już po ślubie, ale z tego co wiem,
          laska nie nosi podwójnego nazwiska :(
        • Gość: kleo Re: dowcipni rodzice IP: *.smstv.pl 08.12.05, 23:02
          Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> Gawryluk /prowadzi wiadomości tvp1/ dała ponoć synowi na imię Nikon! Córce da
          > Minolta?

Cudacznie: Minetta G. ;-)
        • sutra Re: dowcipni rodzice 12.12.05, 17:21
          Nikon to taki swiety.
    • englishinter Re: dowcipni rodzice 08.12.05, 20:20
      W Stanach jest moda na imiona oryginalne. Afroamerykanie upodobali sobie imiona
      etniczno brzmiace (Aisha, itp) albo typu Kreolskiego chyba (La'Damian).
      Ostatnio ogladam program "Maury" (rozmowa z goscmi programu, tematy typu "Ktory
      z 18 mezczyzn jest ojcem mojego dziecka" albo "Zdradza mnie czy nie - testy na
      wykrywaczu klamstw") i zalamala mnie pani o imieniu LATRINE, co w angielskim
      znaczy dokladnie to samo co w polskim. Tu jednak chyba nie dowcip rodzicow gral
      role, ale niedouczenie.
      • Gość: asiax Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 21:13
        A powiedzcie mi szczerze - moja 2 miesięczna córeczka nosi nazwisko Pupkowska i
        zastanawiam się
        czy go lepiej nie zmienić. Ja się już do niego przyzwyczaiłam ale co będzie dalej?
        Jakie jest Wasze pierwsze wrażenie na to nazwisko?
        Będę wdzięczna za komentarze.
        • Gość: kleo Re: dowcipni rodzice IP: *.smstv.pl 08.12.05, 23:03
          Gość portalu: asiax napisał(a):

> A powiedzcie mi szczerze - moja 2 miesięczna córeczka nosi nazwisko Pupkowska
          i
          > zastanawiam się
          > czy go lepiej nie zmienić. Ja się już do niego przyzwyczaiłam ale co będzie
          dal
          > ej?
          > Jakie jest Wasze pierwsze wrażenie na to nazwisko?
          > Będę wdzięczna za komentarze.

Ujdzie, tylko stonowane polsko brzmiące imię radze dać i bedzie jak ulał.

Pozdr.
        • sutra Pupkowska 12.12.05, 17:20
          Ja bym zmieniła. Np. na twoje panienskie.
          • Gość: jotta nazwisko-stanowisko IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 12.12.05, 17:55
            W mojej rodzinnej miejscowości urząd komornika pełni pan dwojga nazwiski: Krzywda-Pogorzelski!

W LO był przedziwny pod każdym względem osobnik... Mieszko Pająk.

• Gość: ewa Re: dowcipni rodzice IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 12.12.05, 18:38
          Pupkowska mi nie pasi z zadnym imieniem.
          Naprawde lepiej zmienic nazwisko.
          *W mojej rodzinie najmlodszej corce rodzice
          dali imie Kasandra. I co dalej? Ano rozwodza sie.
          • Gość: Pawel Re: dowcipni rodzice IP: *.server.ntli.net 12.12.05, 22:15
            Pracowalem kiedys z Anną Pipowską. I troche faktycznie była "pipowata". ;)
      • frred Re: dowcipni rodzice 13.12.05, 09:24
        A w Polsce szef USC musiał jednym rodzicom wytłumaczyć, dlaczego nie mogą
        nazwać córki KURTYZANA
        (chociaż, ich zdaniem, "to tak ładnie brzmi")
    • marta.uparta Re: dowcipni rodzice 12.12.05, 22:45
      z szerokiego kręgu znajomych:
      Sambor Kwas
      Marek Cipkowski (zmienił na panieńskie matki)
      Maria po pierwszym męzu Lach, po drugim mężu Zimny czyli Maria Lach-Zimny
      koleżanka syna z przedszkola Amanda Basalak
      znam tez dziewczyne o nazisku Chachuj
    • Gość: iza Re: dowcipni rodzice IP: 82.160.16.* 12.12.05, 23:54
      co wy na to:
      Zyta Salamucha !
      • Gość: siwa Re: dowcipni rodzice IP: *.adsl.solnet.ch 13.12.05, 10:30
        a mnie slubu w USC udzielal Eugeniusz KłOPOTEK :-)
        • xxx131 Re: dowcipni rodzice 13.12.05, 13:11

> a mnie slubu w USC udzielal Eugeniusz KłOPOTEK
          To chyba tez polityk PSl, a to tez dobre: pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Słomka Z takim org. nazwiskiem zwyciestwo murowane (zobaczcie na jego wynik wyborczy).
    • Gość: jaga Re: dowcipni rodzice IP: 193.151.48.* 13.12.05, 12:45
      Pozdrawiam mojego byłego profesora Sykstusa Flaszę i jego sympatię,matematyczkę
      profesor Kufel.
      • missisia Re: dowcipni rodzice 14.12.05, 20:54
        a u mnie wliceum był chłopak o nazwisku Groszek i poszedł na studniówkę z
        Marchewką Joanną
        • Gość: jha Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 18:31
          A ja mam kolezankę, która się nazywa Ola Słodka - Grzanka i uczyła mnie pani
          Walentyna Grzędzycka-Krężałek
          • Gość: gogo Re: dowcipni rodzice IP: *.voyager.lub.pl 19.12.05, 18:47
            - koledzy ze szkolnej ławy: Ciężki i Żelazny (heavy metal)
            - Konsuela Woźnica
            - Dżenifer Maślanka
            - Jerzy Maria Jurek (!)

... nadal płaczę po Achillesie Gałązce :)))
            • Gość: telewidz Re: dowcipni rodzice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.12.05, 19:36
              wspomniana wyżej Maja Pszczółka była wczoraj gościem u Drzyzgi w TVN. Sama
              przyznała że jej imie jest efektem swoitego dobrego humoru jej ojca
            • Gość: magda Re: dowcipni rodzice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.06, 00:10
              > - Dżenifer Maślanka

Moja mama miała kiedyś koleżankę, która nazywała się Rosita Maślanka. Może to
              mama Dżenifer :-D
              Znajoma uczyła w szkole dziewczynkę - Daisy Bocian.
              • Gość: Iwona Re: dowcipni rodzice IP: *.pekao.com.pl 11.01.06, 13:47
                Paulina Botwina
                Igor Kuropatwa
                Olga Jasibedzka
                Andżelika Żurek
                • Gość: kukii Re: dowcipni rodzice IP: *.server.ntli.net 20.01.06, 22:38
                  ja mam kolezanke Anke Maslanke która chodzi z Jackiem Plackiem :)))
    • lalie Re: dowcipni rodzice 12.04.06, 13:38
      Do mojej szkoly chodzil Mieszko Taras :)
      • Gość: zenotka Re: dowcipni rodzice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:02
        a ja jeździłam na obozy z Michałem Aniołem ,ponoć ojciec z premedytacją dał mu
        tak na imię ,ponieważ chciał,żeby chłopak odziedziczył po nim zdolności
        manualne ,no i syn poszedł do liceum plastycznego;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka