Dodaj do ulubionych

lista Wildsteina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 10:05
To pomoc dla dziennikarzy, nie chciałem nikogo skrzywdzić, nigdy nie
twierdziłem że to lista ubeków. To lista całego narodu - pamiętaci - wspólne
czyli niczyje!

By to udowodnić publikuje fragment, który zapomniałem, przez przypadek
oczywiście, dołączyć.
Bronek

L.Kaczyński TW J.Kaczyński
L i J Kaczyńscy TW 'Świrek i Muchomorek'
J.M. Rokita TW Kameleon
R.Giertych TW Sawonarola
M.Giertych TW 'Nasz człowiek w Brukseli' alias 'Hostia tylko do ust'
B.Wildstein TW 'Zapluty Kurdupel'
L.Wasserman TW 'Urodzony dzisiaj'
L.Wałęsa TW 'Chce ale ni moge'
L.Balcerowicz TW 'Musi odejść'
A.Macierewicz TW Bazyliszek
Obserwuj wątek
    • Gość: akich_syn_apsika Re: lista Wildsteina IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.02.05, 10:54
      A. Maciarewicz - Osama bin Laden
    • nie_ma_takiego_numeru Re: lista Wildsteina 02.02.05, 11:38
      Gość portalu: B.Wildstein napisał(a):
      > publikuje fragment, który zapomniałem, przez przypadek
      > oczywiście, dołączyć.
      > Bronek

a ja słyszałem, że Wyborcza zwolniła cię z rzeczypospolitej..
      • mayessa Re: lista Wildsteina 02.02.05, 11:58
        Zapomnieliscie o osobach, które maja nastepujace pseudo: Pinokio, Reksio,
        Pluto, Jacus, Agatka, Betty, Wilma, Fred, Barney, Dumbo. Wiecie o kogo chodzi?
    • Gość: Grylzdyl Fataan Re: lista Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 12:21
      > R.Giertych TW Sawonarola

A ja słyszałem, że:

R.Giertych
      • Gość: maly glod Re: lista Wildsteina IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 02.02.05, 12:40
        slyszalem ze Kaczynscy to podwojni agenci

Ps.Czy po angielsku "byc zlustrowanym" to bedzie "to be mirrored"? :)
        • Gość: ubux Re: lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:24
          Witaszek to musiałby się zlustrować, by dowiedzieć się coś wiecej o sobie....
          • nie_ma_takiego_numeru Re: lista Wildsteina 04.02.05, 11:21
            Gość portalu: ubux napisał(a):
            > Witaszek to musiałby się zlustrować, by dowiedzieć się coś wiecej o sobie...

czy chodzi Ci o coś, co rymuje się z jego nazwiskiem?
            • Gość: jojo lustrzanka witaszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:16
              Nooo raczej tak, pytanie jedynie czy to wielki czy mały ...
            • Gość: Michał M. Re: lista Wildsteina IP: 80.51.227.* 06.02.05, 22:17
              nie_ma_takiego_numeru napisał:

> > Witaszek to musiałby się zlustrować, by dowiedzieć się coś wiecej o sobie
              > czy chodzi Ci o coś, co rymuje się z jego nazwiskiem?

Kurcze, moje nazwisko się rymuje!!
              • Gość: j23 Re: lista Wildsteina IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 06.02.05, 22:43
                Z czym jeśli można wiedzieć?
        • Gość: wdżwr Re: lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:57
          lustracja po angielsku to jest VET (tak jak weterynarz ;)
          lustorwać - to vet
          on jest lustowany - he is vetting
          zlustowany - vetted
          pozdro600
          • mctiggle Re: lista Wildsteina 04.02.05, 14:20
            Gość portalu: wdżwr napisał(a):
            > lustracja po angielsku to jest VET (...)

Smutas, smutas!!!
            hehe
            zyg, zyg...

zapraszamy na forum językowe;
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=517
    • elfhelm Re: lista Wildsteina 05.02.05, 00:46
      na liście Macierewicza był poseł UW Jerzy Osiatyński rzekomo pod TW
      Osiatyński...
    • Gość: Grylzdyl Fataan Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 12:00
      A nie przyszło wam do głowy, że to jest NTF po prostu. No chyba, że to was
      śmieszy, to mam dla was dowcip:

Przychodzi Wildstein do Ziobry i mówi:
      - Jest Pan zerem

albo:

- Co oznaczają dwa zera?
      - ...
      - Agenta z licencją na zabijanie

Niezłe, co? Boki zrywać...
      • Gość: Kir Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 12:56
        Może rzeczywiście zbyt poważnie jak na FH z tą LW:))),ale wydaje mi się że
        przypomina ona w tej chwili taką zagadkę biblijną:
        -czy nasza pramatka Ewa zdradzała w Raju naszega praojca Adama?
        -zdania są podzielone.Dokładnie nic na ten temat nie wiadomo.Ale niektórzy uczeni
        twierdzą,iż człowiek pochodzi od małpy.
        Pozdrawiam
        Kir
        • Gość: Grylzdyl Fataan Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:55
          To znaczy żeby była jasność... Sama lista jest nawet dosyć dobrym tematem do
          żartowania, chodzi mi tylko o tych smutasów co ciągle forsują tutaj swoje
          enuncjacje.

A kysz, a kysz !!!
          • Gość: Kir Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 20:32
            Ależ ja sobie z niej też żartuję,co nie oznacza,ze żart może sprowadzać się
            jedynie do prostego dowcipu,po prostu pozwoliłem sobie na żarty z tego co jest
            na liście a czego nikt nie chce zauważyć.Jeżeli ktoś udaje,że ni widzi zer na
            liście albo nie zna ich znaczenia chociaż całe FG aż huczy od domysłów ze wględu
            na brak
            jednoznacznej identyfikacji osób,to jak można nie kpić.Jeżeli stwierda się,że
            nie sprwdzono wszystkich teczek a nazwiska już mają sygnaturki z zerami,to nie
            są jaja.Jeżeli okazuje się,że np.prof.Staniszkis widniała na liście pod jakimś
            zerem
            a po przejrzeniu teczki stwierdza się że ona to ci niewinna ale innych traktuje
            ię nadal tymi zerami toż to największy ptemat do żartów.
            Jednak żartować nam zakazano,bo nożyce.A ludziska na FG kłócą si jak najięci
            i bronią BW.Toż największe jaja.Gadaj tak jak my alboś wróg lustracyi.
            B.W.też nie zdaje sobie z tego prawy? to ja,tępy żuczek jestem to w stanie
            zauważyć a on wzór mądrości,symbol dziennikarskiej braci-nie.Bez jaj.
            Co mogę myśleć o samych dziennikarzach i ich bezstronności,ucziwości
            i inteligencji.Niech pracują dla "Trybuny Ludu".
            To w Polsce nie mam już niezależnego dziennikarstwa,bo przecież nikt ze mną
            śmiać się nie chce.
            Ja smieję się praktycznie z rozumienia zer przy nazwiskach i tego w jaki sposób
            je tam przypisano.Przecież tych teczek nie przejrzano,po co byłyby te kolejki po
            świdectwa moralności:))))).Dobrze,ż marti się nie zgłaszają a na tych można
            wiele zwalic gdy nazwiska się powtarzają.To nie są jaja.
            Przecież to tylko na to forum się już teraz nadaje.
            Imć Wildstein mówi,że nie chciał nikogo skrzywdzić,chociaż wiediał,że są przy
            nazwiskach sygnaturki.Daję dziecku teczkę z minami i też mówię "nie chciałem mu
            zrobic krzywdy"gdy nastąpi wybuch.Ja dałem mu tylko teczkę,no nie:)))).
            Wszyscy mi współczują oczywiście bo rodzice chcą mi łeb urwać:))))))
            Pozdrawiam
            Kir
            • Gość: J.P Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:20
              POPIERAM TWÓJ WYWÓD I ZGADZAM SIĘ ZNIM W CAŁEJ ROZCIĄGŁOSCI. LECZ ŻEBY NIE BYĆ
              SMUTASEM OKRESLĘ TO TAK;
              " MASZ KUPE RACJI W TYM USTĘPIE"
      • Gość: Kir Re: Wolność słowa a Wildstein IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 15:11

W obronie Widsteina można każdego zmieszać z błotem ale o Wildsteinie nie wolno
        powiedzieć nawet żartem nic krytcznego bo to wszak bohatyr.Należy być
        ślepym,sygnatur z zerami przy nazwiskach nie widzieć,poglądów wyrażanych na FG
        na real nie przekładać bo to wirtualne roboty piszą i tych sygnaturek ze nanymi
        sobie z osobami kojarzyć nie będą.Te wirtualne ludzie to sobie na portalu tylko
        tak popisują.
        Ostatecznie jeszcze nikogo nie zabili,nikt się nie powiesił czyli w czym
        problem.
        Komuś jakieś zera się tylko nie z ta osobą skojarzą.A tu o godność imć
        Wildsteina chodzi i jego bohaterstwo.Cóż za tępe te ludziska,cały czas tylko
        o sobie myślą zapominając o takim wielgachnym człowieku co to z narażeniem
        tę listę wynosił a z nią i te zera coby ludziska w końcu tą sprawiedliwość
        wymierzyć mogli.Nawet i po trupach tych niewinnych gdy nazwiska im się popieprzą.
        Wszak to o lustracyję chodzi w państwie praworządnym i demokratycznym.
        Wierchuszka poszczeka na siebie a doły załatwią to po ludowemu.Oczywiście każdy
        uda że nie wiedział bo myślał o Wildsteinie.Jakież to ślachetne postawy aby dla
        państwa cudzy spokój poświęcać zmuszając do pielgrzymek po zaświadczenie
        o czystości.
        Skasowano mi już trzy wesoło-krytyczne posty.Czyja wolność słowa w takim razie
        jest broniona.
        Jakiż to zbrodniczy tekst?:

Gość portalu: B.Wildstein napisał(a):
        > To pomoc dla dziennikarzy, nie chciałem nikogo skrzywdzić, nigdy nie
        > twierdziłem że to lista ubeków. To lista całego narodu - pamiętaci - wspólne
        > czyli niczyje!
        > By to udowodnić publikuje fragment, który zapomniałem, przez przypadek
        > oczywiście, dołączyć.
        > Bronek
        To już mój 4-ty tekst, poprzedni(identyczny) został usunięty pomimo tego,że nie
        naruszał regulaminu.Kogo tym tekstem oplwam?to można innych tylko nie krytycznie
        o tym,który naprawdę źle postąpił?To szanowni naprawdę nie wiedzą,że ludzie
        patrzą na sygnaturki przy nazwiskach?:))))
        Zmieniam go trochę.
        Ludzie do tej pory nie jeteście w stanie zrozumiec cierpień
        inteligentnego,przepojonego wszpółczuciem dla ofiar Wildsteina tym,że część
        diennikarzy i aż tylu ludzi odebreała jego listę jako ubecką.Przecież już od
        dłuższego czasu mówi i on i część ludzi,że to nie ubecka.
        Te zera to znajdują się tylko przy nazwiskach jakichs tam esbeków,TW i
        kandydatów na TW.
        Tak oznaczyli sobie teczki tych ludzi pracownicy IPN i zinwetaryzowali.Nazwali
        to katalog.
        Pan Wildstein wyniósł katalog,czego głupie ludziska zrozumieć za chiny nie
        potrafią i robią
        z tego teczkę ubecką.Jakaż ona ubecka skoro IPN-owska.Wszystko przez te głupie
        zera.Jasne że są bo były w katalogu i dotyczyły teczek tych osób.To przecież
        nazywało się katalog.
        Przecież jak pisze na płocie doopa tzn.to co pisze.czyż nie.Nikt tego lizać nie
        powinien bo powinien wiedzieć,że jej się nie liże:))))
        Zera (jak pisałem poprzednio) miały stanowić pomoc dla dziennikarzy gdyż
        stanowiły określenie stopnia inteligencyi.Dwa zera to znaczy intelektualne zero
        i lepiej z nim nie rozmawiać.Ale niektóre dziennikarze okazały się tak samo
        nierozumne jak i ludziska i zrozumiały inaczej,tak po IPN-owsku.
        Przecież imć Wildstein tak musiał rozumieć te zera jeżeli twierdzi,że "nie
        chciałem nikogo skrzywdzić".
        Ludzie z własnej nieprzymuszonej woli wala jak w dym do IPN-a po zaświadczenia
        o czystości czy moralności,tylko po to aby lustracyję przyspieszyć.Należałoby
        jeszcze i tym co nie dożyli tej dziejowej chwili aby w tym "przyspieszaniu"
        pomóc też jakąś kolejkę oddzielną zorganizować.
        Oczywiście zawsze czujne współczesne SB-Stronnictwo Bronka (zmieniłem poprzedni
        zapis,może nie wytną)zrobiło z inaczej myślących od razu wrogów lustracji.Co
        kogo obchodzi jak współczesne SB wykorzysta listę w praktyce.Ważne,ze nikt nie
        będzie mówił o lustracji na wzór niemiecki.Wtedy to dopiero trzeba byłoby się
        narazić.Tak można przed głupolami wyjść nawet na bohatyrów.
        W PRL-u też twierdzono,ze to demokracja ludowa a nikt cholera wierzyć nie
        chiał.Powołano więc nawet takie UB i SB do przekonywania i wyłapywania tych co
        też źle zrozumieli intencje albo inaczej czytali to co napisane:))).
        Gdyby tym dzisiejszym dać uprawnienia tamtych to dopiero byłaby zabawa czytając
        wątki i posty forum gazety.Grunt to praworządność,prawo i takie jego
        rozumienie:)))))).
        Pozdrawiam
        Kir
        Tak,to prawdziwe humorum:)))).

• Gość: Kir Odp. wcześniejsza była do Grylzdyla Fataana /ntx IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 05.02.05, 20:35
      • Gość: Michał M. Re: Wolność słowa a Wildstein IP: 80.51.227.* 06.02.05, 22:19
        Dwa zera poprzedzające siódemkę oznaczają zaś Bonda.
    • mmpm Re: lista Wildsteina 06.02.05, 01:06
      Sesja zimowa 2004/2005, rozmowa 2 studentów:
      - Kurde, znalazłem się na liście Wildsteina.
      - A mnie dopisałeś?

Przychodzi Wildstein do lekarza, a lekarz: proszę zapisać się na listę...

Nazywam się Jan Nowak i dziś rano podpalono mój samochód, a na drzwiach
      napisano: "to dopiero początek, świnio". Co mam robić?
      • Gość: mac Re: lista Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 10:03
        Ziobro i Miller oglądają Wildsteinlist. Przy nazwisku Ziobry jest jedno, przy
        Millera widnieją dwa zera:
        - Wiedziałem że postkomuniści to mordercy - głośno Ziobro
        Na to Miller:
        - Niektórzy pozostają tylko zerem
        • Gość: Kir Jak odróżnić agenta od kandydata na agenta? IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 02:13
          Zapożyczone z FK
          Kraj

+ dodaj do ulubionych wątków•

Re: Jak odróżnić agenta od kandydata na agenta?

1\agent ma taką minę :)) a kandydat na agenta taką :((

2\z tego co wiem to agent ma jedno zero - 0, a tajny współpracownik lub
          pokrzywdzony dwa zera - 00

3\Metoda jest prosta. Podsuwamy delikwentowi pod nos „listę Wildsteina” i
          wskazujemy mu paluchem jego nazwisko. Agent zrobi zbolałą minę i zacznie płakać
          nad swoją krzywdą, natomiast kandydat na agenta natychmiast strzeli nas w pysk,
          albo poda do sądu. Niestety z uwagi na wytrzymałość materiału ludzkiego jedna
          osoba może ten test przeprowadzić najwyżej kilka razy :(

Ocena bieżąca powyższej metody
          Tej "weryfikacji ni "Bronek" ni szefowa jego "V-ej" na Fk wraz z "przybocznymi"
          nie sprosta chyba. ?, bo "Niestety z uwagi
          na wytrzymałość materiału ludzkiego jedna osoba może ten test przeprowadzić
          najwyżej kilka razy :(" - :-)
          • Gość: Kir Uzupełnienie IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 02:21
            > Ocena bieżąca powyższej metody
            > Tej "weryfikacji ni "Bronek" ni szefowa jego "V-ej" na Fk wraz z "przybocznymi"
            > nie sprosta chyba. ?, bo "Niestety z uwagi
            > na wytrzymałość materiału ludzkiego jedna osoba może ten test przeprowadzić
            > najwyżej kilka razy :(" - :-)
            Powyższa ocena nie jest moją ale też pochodzi z FK i dotyczy osób biorących
            udział w tamtej dyskusji.Piszę to ponieważ aby ktoś niezorientowany nie
            poszukiwał na próżno gdzieś jakichś szefowych i "V-ej" bo aby to ustalić musi
            udac się na FK.
            Pozdrawiam i przepraszam za ten kłopot
            Kir
      • Gość: Kir Re: lista Wildsteina IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 06.02.05, 14:24
        Co prawda z innej bajki ale o skuteczności dementi ustami (szkoda,że nie
        żyjącego już) A.Waligórskiego:

DEMENTI
        Raz Miziak Kwiatkowskiego odwołał na stronę
        I powiedział: - Wiesz, stary, Dreptak bija żonę!
        A to była nieprawda, nikt temu nie wierzył,
        Bo Dreptak już ćwierć wieku w zgodzie z żoną przeżył,
        Natomiast plotkarz Miziak - ten, który tak bujał -
        Był znany jako swołocz, padalec i szuja.
        Ale choć nikt nie wierzył - jako się już rzekło -
        Dreptak wrócił do domu z twarzą złą i wściekłą,
        Żona mu tak jak zwykle skoczyła na szyję,
        A on rzekł: - Miziak gada, że ja ciebie biję!
        - Ha ha! - krzyknęła żona - Ty mnie? Dobry Boże!
        - Tym niemniej - mruknął Dreptak - ktoś uwierzyć może,
        Trzeba prędko uprzedzić jego machinacje!
        Tutaj bez dłuższych wahań wsiadł na dementacje,
        Po całym mieście latał całkiem jak szalony
        I przysięgał się wszystkim, że nie leje żony...
        Początkowo, do ucha gdy to wszystkim szeptał,
        Każdy mówił z uśmiechem: - Wiemy, panie Dreptak!
        Niestety, biedny Dreptak w swoim idiotyźmie
        Postanowił rzecz ująć także i na piśmie,
        I wydrukował afisz - wziąwszy wielkie czcionki -
        Że nigdy w życiu nie bił swej ślubnej małżonki.
        Następnie - jeszcze głupszą powziąwszy decyzję -
        Nadał o tym przez radio i przez telewizję,
        Więc ludzie jęli szeptać: - Oj, coś się w tym kryje,
        Jeśli on tak zaprzecza, to ją pewnie bije!
        Teraz się biedny Dreptak na próżno wykręca,
        Wszyscy mówią, że w domu się nad żoną znęca,
        I że oboje razem bez przerwy się tłuką...
        Tak, tak, kontrpropaganda nie jest łatwą sztuką...

Pozdrawiam:))))
        Kir
        • Gość: mac Przyszedł Wildstein do lekarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:59
          Przychodzi Wildstein do lekarza, a on na to:
          -Zapisał się pan już na listę?
          • Gość: lekarz Wildsteina ..............i do psychiatry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:13
            Przychodzi Wildstein do rejestracji do psychiatry i mówi:
            - Prosze mnie wpuścić, o proszę jestem tu na liście!
            A na to pielęgniarka:
            - Oh, ależ pana to przyjmiemy bez kolejki!

Wersja hard:
            -Oh, ależ ciężkie przypadki są przyjmowane bezzwłocznie!!
    • Gość: IPN Ziobro awansował na liście!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:26
      Ziobro doczekał się awansu z 1 zera u Millera do 2 zer na Wildsteinlist.

Na poparcie tej tezy grafolodzy wskazują na występowanie wyraźbnych 2 zer w
      miejscu 'o' w nazwisku - Zi0br0.
    • Gość: AAAAA AA na liście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:49
      Jak poznać kto z aktorów jest alkoholikiem? (1)

Wystarczy wskazać ich na liście Wildsteina i od razu wytłumaczą, że znaleźli się
      tam tylko dlatego, że zabrano im prawko za jazdę po pijaku. A potem jakiś smutas
      chciał im je zwrócić szybciej i po znajomości. I tak nawiązał 'kontakt' -
      oczywiście nie był on kontynuowany!

(autentyczne!!!!)
      (1) - w myśl zasady, że alkoholikiem pozostaje się na zawsze, nawet po rzuceniu
      nałogu ;)
      • Gość: Kir Kłopoty z liczeniem i ocena wychowania dzieci IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 11:40
        Znowu zapożyczenie z FK
        Problemy Z Liczeniem
        [...]
        ale jak go zapytali
        > ilu MArków Dukaczewskich jest w całej Polsce
        > odpowiedział: OKOŁO 67 i wszyscy wybuchnęli
        > śmiechem:)
        Odp forumowicza:
        Niesłusznie wybuchnęli! Facet rzeczywiście ma poważny problem, czy samego
        siebie - jako półgłówka - liczyć za całego Marka Dukaczewskiego, czy tylko za
        pół. Nie zapominajmy, że to ścisły, wojskowy umysł. Miałem z takimi do
        czynienia w Studium Wojskowym, to wiem.

Ocena wychowania na podst.listy

> Olbrychski powiedzial, ze zadzwonil do niego syn i zwrocil sie do niego "ty
        > ubeku".
        Komentarz nie mój ale autora wątku z FK:
        Pomijając już to, że jako przykład szczucia i krzywdzenia zabrzmiało to dosć
        śmiesznie, to chodziło mi o przykłady z własnego otoczenia, ludzi, których się
        zna a którym się coś przytrafiło z winy Wildsteina.

Inna forumowiczka widziała to nieco inaczej:
        Gratulacje dla Olbrychskiego, ze tak sobie syna wychowal.Widac syn mial
        podstawy by tak sie do niego zwrocić.

Pragnę zaznaczyć,że do tych tekstów nie dodaję żadnych komentarzy.
        Pozdrawiam
        Kir
    • Gość: muza Co oznacza 00 na liście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:50
      Spis babć klozetowych...
      • Gość: Oleksy Co znaczy 00 dla wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:05
        Widzę zrozpaczonego Wildsteina, który wali głową w mur i jęczy:
        - Boże co ja narobiłem! Co ja najlepszego narobiłem!
        Podchodze do niego (ja Oleksy) i mówię:
        - No i co? Wreszcie zrozumiałeś swój błąd? Objąłeś bezmiar krzywd jakich dokonałeś?
        - Co? - odpowiada mi nieobecny Wildstein - Ja chciałem by mówiono do mnie Bronek
        jak Bond, a teraz moje 007 przed nazwiskiem wszyscy biorą, tak - jako agenta -
        tyle ze 'bezpieki'...
      • Gość: Kir Bez żartów IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 22:28
        Gość portalu: muza napisał(a):

> Spis babć klozetowych...
        Jest poważniejszy problem-jak traktować tych korzystających z toalet z 0 oraz
        0 i trójkątem?.
        • qq33 Re: Bez żartów 08.02.05, 08:06
          Czy robią to dobrowolnie czy pod przymusem, a jeśli tak to czy ktoś im każe czy
          jest to imperatyw wewnętrzny?
          • Gość: Kir Re: Bez żartów IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 09:38
            qq33 napisał:
            > Czy robią to dobrowolnie czy pod przymusem, a jeśli tak to czy ktoś im każe czy
            > jest to imperatyw wewnętrzny?
            myślę że nie tylko bo i kategoryczny i to bez kantowania
            • Gość: G F Re: Bez żartów IP: *.wil.pk.edu.pl 08.02.05, 11:36
              To ja może żart, dla odmiany...

Wchodzi Wildstain do sklepu i mówi do ekspedientki:
              - Dzień dobry, ja mam taką sprawę... siadła mi komórka, a muszę pilnie
              zatelefonować. Czy użyczy mi Pani telefonu?
              - Proszę bardzo, ale książki telefonicznej Panu nie dam!
    • Gość: Kir Re: lista Wildsteina IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 08.02.05, 22:57
      Nie ten chłop dobry,co się list nie boi,
      Ale ten co za Wildsteinem jak mur stoi :))))
      • piekielny.twist Re: lista Wildsteina 09.02.05, 01:12
        a mój żart jest w sygnaturce :|
    • Gość: mac Poradnik Wildsteina dla początkujących IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:05
      Mały poradnik Wildsteina dla początkujących:
      - zaopatrz się w komputer z łączem internetowym
      - kopiuj jakikolwiek spis ludności, na początek radzę zacząć od listy kolegów ze
      szkoły sprzed 20 lat
      • Gość: mac Panika wśród ludności - PAP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:08
        Polacy z niepokojem przyjęli wiadomość, jakią podał PAP, że widziano Wildsteina
        wynoszącego z biblioteki:
        - książkę kodów pocztowych
        - księgę życzeń (nie wiadomo czy dobrych życzeń)
        - słownik poprawnej Polszczyzny
        oraz, choć źródło nie było o tym do końca przekonane:
        - pierwsze tomy wielkiej encyklopedii PWN
    • Gość: Kir Re: lista Wildsteina IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 09.02.05, 13:56
      Znowu zapożyczenie z Forum Kraj

• Re: Lista Widsteina działa

>Bez listy Wildsteina w IPN byłby jeden komputer. A może o to
      > właśnie chodziło?

Z całą pewnością chodziło o zwiększenie ilości PC-tów w IPN:-/.
      ---------------------------------------------

• Re: Niech żyje lustracja!

Choćby miał tu nie pozostać kamień na kamieniu!

Przeciwnie-parę kurhaników trzeba będzie usypać.

Jedna z odpowiedzi w powyższym wątku,którą można potraktować jak dowcip:)))
      • stary dialog?
      - Nigdy nie będzie w Polsce dobrze, jeśli nie się rozstrzela stu tysięcy
      łajdaków!
      - A jak się tylu nie znajdzie?
      - To się dobierze z uczciwych!

Przypominam,że w treści zapożyczonych postów niczego nie zmieniam.
      • Gość: Kir Re: lista Wildsteina IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 19:02
        Przychodzi baba z listą Wildsteina w brzuchu
        -Kto pani taki numer wcisnął?

Przychodzi trzy dziesiąte baby do doktora:
        -ja z listy doktorze,
        -a gdzie reszta?-pyta doktor
        Trzy dziesiąte baby wyciąga krótkofalówkę:
        -07 zgłoś się!
    • Gość: Oleksy Dlaczego SLD olewa listę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 17:40
      Dlaczego SLD olewa listę Wildsteina?

Bo zgodnie z numeracją powieszono ją w pomieszczeniu oznaczonym napisem '00'...
    • Gość: Uszatek Kłapouch i Prosiaczek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:00
      Zapłakany Kłapouch do Uszatka:
      - Co ja teraz zrobię! Widziałem sie na liście - z dwoma zerami...
      - Ty to jesteś osioł Kłapouch, ale po Prosiaczku tego bym się nie spodziewał!
      Jedno zero! A to dopiero świnia!!!
    • Gość: Dudek Jak Bronek wyniósł listę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:58
      Tak widziałem jak Bronek wynosi z IPN wielką książkę pod pachą i nawet go się
      zapytałem, co to takiego. Ale co miałem oponować jak mi odpowiedział:
      - A co Dudek, nie mogę nosić przy sobie mojej podrecznej książki telefonicznej?
    • Gość: Kir Re: lista Wildsteina IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 11.02.05, 15:46
      Tym razem muszę podać autorak,aby plagiatu nie uczynić.Zapożyczyłem z FG
      szerszen039
      Pisac wierszem,choc styl moze stary i nie modny
      w opisach aktualnosci zwiezly i wygodny
      staroswieckie slowa latwiej w rymy skladac
      jak nowoczesne piesni w pocie czola ukladac
      to prawda,bez satyry wysilek nie maly
      pisac madrze,wesolo,smutno,nieraz w nocy
      dodaje Polskiej muzie i chwale,i mocy
      smiej my sie wesolo,z dobrej satyry nasz narod jest znany
      wlasnie za to przez wielu na swiecie lubiany
      nie zwierzeta sie smieja,a wlasnie ludzie
      chociaz zycie im idzie nieraz jak po grudzie
      Skonczcie z ta nieszczesna lista
      kazdy na swoj sposob,bez glupich wyrokow
      nie wiesz nie umiesz,oddaj specialistom
      sasiad do sasiada nie mowi
      patrzy sie i stoi
      podejzani wszyscy,kazdy sie boi
      Zeby wyszydzac bliznich i podpalac piety
      chypokryta wznosi oczy w gore,prawie w niebo wziety
      lista! lista! lista!
      wariactwo,obled,paranoja czysta
      ktos celowo podsyca,podnieca
      zaczyna to wygladac jak zadarta kieca
      komus zalezy na tym balaganie do jasnej ch.....
      zeby nie mowic o biedzie,glodnych dzieciach i zakryc afery
      teraz wybory sa wazne w naszych rekach losy
      chodzmy wszyscy razem i oddajmy glosy
      dobrze podjac decyzje,by nie bylo potym
      madry polak po szkodzie
      glosowal gremialnie
      ku glupcom wygodzie
      kto klamie,placze afery,podejzany kupiec
      to nie czlowiek honoru
      tylko pewnie glupiec
      Jednego wybralismy ktory obrosl tluszczem nabil kase rodziny
      nie wspomogl biednych,chorych,ludnosc gminy
      nie zadawal sie z byle kim,nie lubil "gowniarzy"
      ale idac do kumpli bral se ochroniarzy
      albo drugi,krawat dobrze znany
      orzel,tez sztandar na wiezy
      czerwono-bialy kolor do wszystkich nalezy
      gdy ktos sie tak wystawia w celach oczewistych
      nie wiadomo czy z pobudek czystych
      na sile, moze krzykiem, bo sie waza losy
      i mysli,ze zdobedzie bardzo liczne glosy
      nie wierzmy slodkim slowkom
      nie dajmy sie zwodzic
      wybierzmy profesora zeby mogl dowodzic
      narodem oplatanym w korupstwie i w aferach
      bo raz na pare lat lod przywodcow wybiera
      sztrzez my inteligencji,oficerow,rodzin i uczonych
      na syberii w obozach bestialsko zgladzonych
      oni sa sola narodu,nie dopuszcza by polak
      duchowo i z glodu
      nie rob my bledu rewolucji
      zabili inteligencje,ubili i cara
      kto rzadzil potem?
      to byla zbrodnia i kara
      do mlodziezy
      chcialam rozwalic porzadek swiata bo byl stary
      rozerwac ramy ktore mnie dusily
      wzniesc sie wysoko,dlaczego? aby pozniej upasc?
      stare mysli,stsare slowa,moze tak jak czlowiek
      dzis szukam porzadku i ram
      w ktorej zmieszcza sie,ja i moje mazenia
      ale duszy nie uwiezisz i nie zamkniesz w ramce
      bolesne powiazania bez wyjscia
      jednak zaznalam spokoju
      poznalam smak ciszy i ukojenia jak w dziecinstwie
      uczucie dawne zapomniane blizkie
      czlowiek to istota plemienna
      przeraza go idea odmienna
      isc pod wiatr kiedy czlowiek dyszy
      slowa potepienia od bliznich uslyszy
      ciezka to droga,udreka,pozniej zasluzeni
      ale jaka meka
    • Gość: UOP Niespodziewany efekt listy Wildsteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:01
      Po bliz-akcji Wildsteina w IPN, potajemnie spotkało się parę osób planując
      podział władzy i funkcje, jakie mają objąć w IV RP.

Po burzliwej dyskusji zadecydowano co następuje:

Wildsteinwaffe będzie pacyfikować ex komuchów.
      Wasserstapo będzie wszelkimi metodami dowodzić winy SLD.
      Giertychjugend będzie dbać o czystość rasy poiltyków.
      Rokitensex będzie mieć za zadanie uatrakcyjnić nowe rządy w oczach zachodu.
      - A ja?
      - Kaczyński? - z takim nazwiskiem możesz jedynie zorganizować V Kolumnę...
      • sboczeniec Re: Niespodziewany efekt listy Wildsteina 12.02.05, 10:00
        Od 1 marca w ankietach personalnych trzeba będzie podawać swój PESEL, NIP, PIN
        i IPN.
      • Gość: Grylzdyl Fataan Re: Niespodziewany efekt listy Wildsteina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:39
        > - Kaczyński? - z takim nazwiskiem możesz jedynie zorganizować V Kolumnę...

Dobre, panie, dobre...
    • Gość: Bronek Co oznacza skrót IPN??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 23:38
      Co oznacza skrót IPN?

I teraz mamy Przerąbane Naprawdę!
      • Gość: oxy Re: Co oznacza skrót IPN??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:50
        Izba Przymulonych Nudziarzy
    • qq33 Re: lista Wildsteina 13.02.05, 12:51
      Kto pierwszy rzucił dzikim kamieniem ?
    • Gość: IPN IPN znaczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 22:08
      Izba Porąbanych Napaleńców
    • Gość: Kir Bronek ci nic nie wybaczy IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 00:19
      Zapożyczone z FK
      Kraj
      • Niech żyje lustracja!

Bronek ci nic nie wybaczy

Bronek ci nic nie wybaczy
      Pusty ogarnie go śmiech
      Bronek tak pięknie tłumaczy
      Co zdrada, co kłamstwo, co grzech.

Choćbyś go przeklął w rozpaczy
      Że jest okrutny i zły
      Bromek ci nic nie wybaczy
      Bo Bronek, mój miły, to my.

• Re: Bronek ci nic nie wybaczy
      A w tle chór funkcjonariuszy IPN śpiewa -

My jesteśmy straszne dranie
      straszne dranie niesłychanie...

• czas na reklamę
      Wystrzelenie z grubej rury
      Uczynienie w pliku dziury
      Wyniesienie go w drive penie
      Rozegranie na arenie
      Umoczenie wujka w stawie
      Wytropione szpiega w trawie
      Oczyszczenie koleżeństwa
      I udowodnienie męstwa

To i wiele innych scen
      Oferuje IPN

Ten sam autor poszczególnych części z wyjątkiem,chóru:)).
      • Gość: Zioberko Komisja PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:17
        Komisja Prawa i Sprawiedliwości zajmie się wkrótce nadawaniem kolejnego numeru
        identyfikacyjnego kazdemu dorosłemu Polakowi.

Sigla to IPN...
    • Gość: Kir Rozumienie prawa czy ludowe nowe prawo?:DDD IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 14.02.05, 22:50

Znowu zapożyczenie z FK

IPN powinien pomoc - nowelizacja ustawy
      Przeczytaj komentowany artykuł »
      + dodaj do ulubionych wątków
      skasujcie post
      + odpowiedz
      IPN w takich sprawach jak ta powinien pomoc przez zapewnienie pomocy prawnej
      poszkodowanym. Nie moze byc tak, ze autor donosu, ktory nie tylko skrzywdzil
      drugiego czlowieka, ale i mial z tego korzysc majatkowa, chodzil bezkarny.
      Natomiast esbek, ktory rzadzil wowczas w porcie wyzywal dziennikarzy od ch... i
      lapal za cegle.
      W celu umozliwienia niesienia pomocy prawnej poszkodowanym potrzebny jest taki
      zapis w ustawie o IPN, ktory nalozy na Instytut obowiazek nie tylko scigania
      zbrodni na narodzie polskim, ale takze pomoc wszystkim represjonowanym przez
      wladze PRL. Skad taki rybak albo np. robotnik z Pafawagu ma wiedziec co i jak
      moze zrobic. Jest obowiazkiem panstwa polskiego pomoc tym ludziom.

Odpowiedź forumowicza z wyjaśnieniem,poradą i argumentacją:DD

Zajecie dla Ukraincow lub Albanczykow
      + dodaj do ulubionych wątków
      skasujcie post
      + odpowiedz
      Chodzenie po sadach to strata czasu. Pogadac z ukrainskimi albo albanskimi
      windykatorami dlugow. Oni swiadcza uslugi grubo taniej niz prawnicy, sa bardzo
      skuteczni i znacznie szybsi w dzialaniu. Z tego co wiem oczywiscie robia to
      w granicach prawa.

Dla nierozumiejących tytułu i znalezienia się tych tekstów w tym wątku
      wyjaśniam,że chodzi o opinię wyrażoną w odpowiedzi forumowicza odnośnie
      Ukraińców i Albańczyków.

• Gość: ms Wałęsa, Radio Maryja i Wildsteinlist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 09:04
      Ostatnie wypowiedzi Wałęsy sa szczególnie zabawne (akcent na szczególnie), a
      spowodowałaje Wildsteinlist i komentarze o niej (i o nim) w Radio Maryja.

Wałęsa określe Rydzyka jako nasłanego przez diabła (!) by zniszczyć wiarę
      chrześcijańską, a występujących na antenie jako półprzewodniki (!), które
      rozumują tylko w jedna stronę!!!

Nie wiedziałem że nasz ex-prezydent jest taki dowcipny!!!!
      • Gość: Kir Jaruzelski i Kiszczak IP: *.lubsza.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 14:26
        Jaruzelski do Kiszczaka:
        -widzisz durniu,gdybyś ty wcześniej opublikował taką listę,to moglibyśmy
        zredukować SB i mielibyśmy mniej kłopotów z opozycją.
        • Gość: Kasia Re: Jaruzelski i Kiszczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 18:59
          Tak, fajna ta lista, tylko ja znalazłam na niej nazwiska:
          - przełożonego
          - dwóch koleżanek
          - i kumpla
          Co mogę z tym zrobić? Roczniki raczej młodsze, więc tylko ubaw.
          pozdr
    • Gość: bzb No nie wiem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 21:50
      --ale wydaje mi się że te ostatnie wasze posty niezbyt się nadają na to forum...
      Przypominam to forum humorum!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka