Dodaj do ulubionych

Nowa gra z pokojami

04.04.05, 14:41
Mam nadzieję, że nie było.

www.cityjuegos.com/juegos/
Oczywiście, utknęłam.
Obserwuj wątek
    • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 14:43
      Jeszcze raz link:

www.cityjuegos.com/juegos/875.php#
      • Gość: noie Re: Nowa gra z pokojami IP: *.versanet.de 04.04.05, 14:53
        A gdzie utknelas ? Bo ja nie wiem co zrobic by bez problemu wejsc do tego
        tunelu :-(
        • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 14:58
          Już trochę gry mam za sobą :-).

Do którego tunelu, jest kilka...
          • Gość: noie Re: Nowa gra z pokojami IP: *.versanet.de 04.04.05, 15:08
            drugi z lewej...jestem na samym poczatku... :-(
            • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 15:11
              Musisz powalczyć: zabić to coś, co Ciebie zabija. Jak, to się pewnie domyślasz.
              W taki sposób jeszcze sobie powalczysz kilka razy...
              • Gość: noie Re: Nowa gra z pokojami IP: *.versanet.de 04.04.05, 15:18
                zapomnij ...ciemno jak w ici...nie wiem co robic....ide lepiej sie
                poruszac...znaczy poprasowac...... :-(
                pozdrawiam
                noie
                • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 15:21
                  A... już jesteś w środku! To poszukaj, czegoś, co Ci rozświetli drogę :)
                  • Gość: lo Re: Nowa gra z pokojami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 16:08
                    A mogę prosić o wskazówkę, gdzie jest to co ma mi rozświetlić drogę, ponieważ
                    jakoś tego nie mogę znaleść?
                    • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 16:49
                      Pod ręką. Rozglądaj się na boki.
                      • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 16:52
                        Łażę w kółko, trzeci od lewej korytarz otwarty i klops. HELP.
                        .
                        • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 16:56
                          Cóż, błądziłam tak kilka godzin (wczoraj i dzisiaj). Może jeszcze pomyśl. Na
                          pewno jest wyjście :-)
                          • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 16:58
                            SADYSTKA. :P Nie mam czasu, bądź człowiek.
                            .
                            • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 17:06
                              Hmmmmm.
                              Wychodzę na 3 godziny, więc nie chcę przesadzać. Wskazówka:

Mam nadzieję, że masz diament. Podmień go :).

Potem zastanów się, co zrobić z podmienionym diamentem. Widziałaś już miejsce,
                              gdzie masz go wsadzić. Spróbuj się tam dostać.

Ja poleglam na walce ze smokiem o trzech głowach. Mam nadzieję, że istnieje
                              jakaś wskazówka, jak można go pokonać i mi ja tu zostawisz ;-)
                              • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 17:27
                                > Potem zastanów się, co zrobić z podmienionym diamentem. Widziałaś już miejsce,
                                > gdzie masz go wsadzić. Spróbuj się tam dostać.

Zabawę z diamentami przećwiczyłem jeszcze "z rozpędu", utknąłem z błękitnym i
                                giwerą w łapie. Mam tylko jeden pomysł na to, gdzie mogę sobie go wsadzić, ale
                                to chyba nie o to chodzi. ;) Poczekam, aż ktoś inny się pomęczy za mnie.
                                .
                                • Gość: lo Re: Nowa gra z pokojami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 19:38
                                  Rozglądam się na boki w poszukiwaniu czegoś dającego światło i pomimo tego że
                                  to widzę nie mogę tego wziąść. No chyba że nie chodzi o pochodnie. Może jeszcze
                                  jakąś wskazówkę dostanę? Bardzo proszę!
                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 19:41
                                    W korytarzu, zanim wejdziesz tam, gdzie Cię zjada, po lewej stronie podrap ścianę.
                                    .
                                    • Gość: lo Re: Nowa gra z pokojami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 19:47
                                      Jak to podrap?
                                      • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 19:51
                                        Podrap śrubokrętem monitor w miejscu, gdzie jest ściana. :P
                                        Albo spróbuj kliknąć myszką.
                                        .
                                        • Gość: lo Re: Nowa gra z pokojami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 19:56
                                          Wiedziałam że napewno czegoś nie zrobiłam i dlatego utknęłam. A teraz zapytam
                                          się: jakim do licha śrubokrętem?
                                          • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 19:59
                                            Spróbuj samą myszką, śrubokręt zostawmy na czarną godzinę. ;D
                                            .
                                            • Gość: lo Re: Nowa gra z pokojami IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.04.05, 20:05
                                              Ta gra jest jakaś dziwna. Teraz udało mi się odłupać kawałek tynku ze ściany.
                                              Ale i tak nic mi to nie dało. Czuję narastającą frustrację!!
                                              • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:08
                                                dlup dalej..... ja teraz mam jeden korytarz za soba , inny wolny, jaks bron
                                                palna i w cholercie nie wiem co dlaej.... :-(
                                              • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:09
                                                Patrz mię na usta, bo nie będę powtarzał.
                                                Odłupujesz tynk po kolei, począwszy od środka, potem któryś z kawałków po lewej
                                                u góry i dalej zgodnie z ruchem wskazówek.
                                                Weź świeczkę i nie przestrasz się. ;)
                                                .
                                                • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:15
                                                  widze ze jestes juz dalej...co mam zrobic z ta bronia palna juz w punkcie
                                                  wyjsciwym ? tzn....przy tym trzecim korytarzu od lewej ?
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:17
                                                    Nie wiem, też tam tkwię. Masz coś oprócz tego gnata?
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:19
                                                    absolutnie NIC ....zero....i powoli zero pojecia co dalej...siedze juz nd tym
                                                    jakies 10 min :-(
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:22
                                                    Mam, poczekaj, pomyślę, jak to opisać.
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:23
                                                    no...nie wiedzialam ze przy tym tez myslec trzeba.... ;-)

czekam :-D
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:23
                                                    Na dobry początek musisz mieć diament w łapce. Jak zdobędziesz, wołaj. :)
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:24
                                                    gdzie tam jeszcze jest diament ? na wyjsciowych drzwiach chyba...ale wtedy
                                                    drzwi sie zamykaja i zadna bron palna nie pomaga.....ide szukac ...
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:28
                                                    Jeden z tych dwóch. Najlepiej zacznij od nowa, po użyciu tego z wieżą szachową
                                                    weź go ze sobą.
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:27
                                                    no dobra...zaczynam panikowac ze slepa jestem bo innego diamentu nie
                                                    widze .... :-( POMOCY ......... :-)
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:33
                                                    Zacznij od nowa i nie zostawiaj diamentu z wieżą ze sobą. Bo chyba znalazłaś
                                                    diament z wieżą?
                                                    .
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:34
                                                    Tzn. nie zostawiaj i weź ze sobą. :)
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:36
                                                    wszystko jasne tylko juz trzy razy musialam zaczac od nowa...bo jak ten z kosa
                                                    przychodzi to za wolna kurka jestem :-( probuje dalej...
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:40
                                                    To już niedaleko... Potem pomożesz mi smoka katrupić (cholera wie jak).
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:52
                                                    dobra...mam bron i jeden diament , stoje na srodku...( byla mala przerwa )
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:56
                                                    Teraz musisz nacisnąć ten żółty klawisz na drzwiach z niewiadomoczym ( nie z
                                                    pająkiem).
                                                    .
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:54
                                                    Co za gad z tego smoka.
                                                    Nie wiem, czy trzeba go wziąć na cierpliwość i walić po snajpersku po jednej
                                                    kuli, jak wychyli łeb, czy może walić jak leci i niech się leje smocza posoka, a
                                                    może strzelać w ten świecący czub?
                                                    I czy ten pasek na dole to moja amunicja, czy jego "życie"?
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:57
                                                    u mnie chyba cos nie tak...bo jestem w "przedpokoju" i nic nie dziala tylko ten
                                                    otwraty cholerny tunel...ale jak w niego wchodze to wchodze! cos nie tak czy
                                                    cos przeoczylam ?
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:58
                                                    Naciśnij kawałek tej rzeźby na drzwiach, po czym wejdź w ten otwarty tunel,
                                                    będziesz mogła się cofnąć do sali zostrzami i dalej.
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 20:55
                                                    co teraz ? a tak na marginesie...to gdzie ta julka ? mialo jej nie byc tylko 3
                                                    godziny :-D hihih
                                                  • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:03
                                                    Jestem. Ktos pokonał trzygłowego smoka? Czekam na opis strategii ;)
                                                  • hauabaua Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:07
                                                    Opracowywuję. ;)
                                                    .
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:13
                                                    macie cos ? myslalam ze na korone na srdokowej glowie trza walic ale nic :-(
                                                  • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:34
                                                    może się wymienimy doświadczeniami? Ja strzelam cały czas w środkową głowę, a
                                                    jak tylko wyczuwam, że któraś z bocznych sie zbliża (na ogół to można zauważyć
                                                    w bardzo wczesnej fazie), to strzelam na nią. Strategia skuteczna w 90 %.
                                                    Niestety, środkowa głowa jest dużo szybsza i to mnie najcześciej pokonuje.
                                                    Też mam wrażenie, że strzelanie w koronę (nawet wtedy, gdy miga) nic nie daje.
                                                    Żółta kreska na dole raczej nie ma nic wspólnego z upływem czasu. Chyba. No i
                                                    są 3 życia, ale to pewnie zauważyliście już na poczatku.

Dla pocieszenia: z wiarygodnego źródła wiem, że smoka można pokonać. Do pracy!!!
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:37
                                                    Ja juz tylko strzelam gdy glowa (jakakolwek) sie zbliza...a kreska na dole to
                                                    sa ostatki amonicji....czy wy wiecie ze mialam prasowac ? hihihih
                                                    z jakiego zrodla wiesz ? moze zsrodelko pomoze i powie jak pokonalo tego
                                                    dziada ?
                                                  • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:42
                                                    Niestety nie. Widziałam tylko wpis, że ludzie przeszli tą grę.
                                                  • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:08
                                                    ja akurat skonczylam na drugin (dwa srodkowe) tunely....ide sie
                                                    porozgladac...ale akcja byla ze prawie zawal dostalam....hihihih
    • noie Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 21:31
      gracie jeszcze ? bo mnie to straaaaasznie wqrza ze nie wiem jak tego debila
      polozyc na lopatki..... :-(
      • pauli7 Re: Nowa gra z pokojami 04.04.05, 23:02
        przed chwila zaczelam... udalo mi sie swieczke zobyc i zejsc na dol...
        pochodnie zapalone, mam zakurzony obraz na scianie bezpieczniki i jakies drzwi,
        ktore jakos nie chca sie otworzyc:(
        help...

Pauli
        • mamamarka Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 11:05
          wogóle nie wiem o jakim wy smoku mówicie..... Ja dochodzę do jakiegośobrazu
          który można odsłonić i jest tam jakaś szafka i przełączniki i nic nie mogę
          wrócić do głownego pokoju nie ma żadnego diamentu....
          nie wiem co mam robić
    • Gość: smoczek pomozcie na samym poczatku IP: 217.11.141.* 06.04.05, 11:53
      jak pokonac tego smoka zaraz w pierwszym pokoju
      • Gość: smoczek Re: pomozcie na samym poczatku IP: 217.11.141.* 06.04.05, 11:54
        juz spoko! hahaha!
    • saabb Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 12:16
      Huuura!!!! Pokonałem smoka z 3 głowami!!!!!!!
      • Gość: smoczek Re: Nowa gra z pokojami IP: 217.11.141.* 06.04.05, 13:27
        a co jest dalej? jesli jest
        • saabb Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 13:41
          koniec:)
          • Gość: smoczek Re: Nowa gra z pokojami IP: 217.11.141.* 06.04.05, 13:44
            eee to nie warto meczyc sie ztym smokiem
      • noie Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 18:03
        JAK ??? JAK ??? gadaj no szybko..... :-D
        • pauli7 Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 22:46
          czy nikt nie wie, co zrobic w tym pomieszczeniu z odkurzanym obrazem i
          przelacznikami??

Pauli
          • noie Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 22:57
            cos muszisz z tym swiatlem 8swieczka) zrobic...pomysl.... i potem .....spojrz
            dokladniej na obraz :-)
          • Gość: ?? Re: Nowa gra z pokojami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:58
            przyjrzyj się obrazowi i przełącznikom jest ligika:) potem bierzesz broń z
            szafki i ... tu utknełam :(
            • noie Re: Nowa gra z pokojami 06.04.05, 23:11
              wyprobuj bron .....
              • Gość: ?? Re: Nowa gra z pokojami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 00:11
                jak? nie idzie! cholera jakaś tępa chyba jestem!
            • pauli7 Re: Nowa gra z pokojami 07.04.05, 21:55
              ze swieczka mam cos zrobic?? mi swieczka zniknela jak zapalilam pochodnie....
              a co oznacza "przyjrzyj się obrazowi i przełącznikom jest ligika:)" ?:)) po ze
              mam sie przyjrzec to wiem, ale niczego mi nie podpowiedzieliscie:))

Pauli
              • pauli7 Re: Nowa gra z pokojami 07.04.05, 22:06
                no juz wiem...
                tylko ze teraz chodze w kolko, jeden tunel mam zasypany a drugi prowadzi do
                pierwszej sali do... pierwszej sali:/

Pauli
                • Gość: Marta Re: Nowa gra z pokojami IP: *.leszczyny.net 12.04.05, 19:21
                  Ja mam to samo - kręcę się w kółko, diamentu z wieżą nie wziełam bo inaczej
                  zabiłyby mnie te głupie siekiery czy kosy - sama nie wiem. I teraz mam zasypany
                  tunel i wejście z pierwszej sali, do ...pierwszej sali :/ HEEELP!!

Pozdrawiam
                  Marta
                  • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 12.04.05, 21:39
                    Wracaj po diament, musisz go mieć.
                    To miejsce z gilotynami da się stosunkowo łatwo przejść.
                    • pauli7 Re: Nowa gra z pokojami 13.04.05, 00:29
                      taaaak, juz dwa razy odrabalo mi glowe:DD
                      mam wrazenie, ze w tej grze cos nie 'kontaktuje' - jak klikam na ten znaczek
                      zeby odciac smokowi glowe, (czy mumii, wszystko jedno) to jakos nie reaguje...
                      juz kilka razy tak mialam - chociaz na pewno zdazalam i klikalam nie raz, a
                      iles razy... a i tak mnie zabilo... moze jakies opoznienie na laczach czy cus:)
                      pobawie sie jutro

Pauli
                      • julka_b Re: Nowa gra z pokojami 13.04.05, 14:46
                        Też miałam takie wrażenie, ale myślalam że to wina mojego starego kmputera.
                        Co do gilotyn, to zanim zaczniesz klikać, zatrzymaj się i patrz, patrz,
                        patrz...
                        W końcu zobaczysz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka